Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gružlys, am. lašiša, nėgė, seliava, muskie... vėžys
 #296926   gintarsen
 02 Rgp 2011 21:08
Vegys rašė:Sieteliai geriau ?
Dar toks klausimas - ar turi esmę paros laikas ? Kalbu apie žūklę 2-6 m gyliuose.
Sietelius istume buciukai,o del laiko ypac ezeruose -vakare siek tiek geriau ir stambiasniu daugiau papuola.Reikia pastoviai keisti vietas,neuzsibuti vienam ruoze ir rezultatai zymiai pageres ::hai-bai
 #296927   Bratka
 02 Rgp 2011 21:10
Apie ligas ir vandens uzterstuma viskas aisku,o ar zinai kokie veziu dydziai ir pouliacija vyrauja ezeruose kuriose jie pastoviai dubasinami nesilaikant taisykliu :?:
 #296928   Bratka
 02 Rgp 2011 21:13
[quote="gintarsen"[/quote]
Sietelius istume buciukai[/quote]
Gal ir gerai.kad dabar populereja gaudymas buciukais,maziau veziu bus isgaudoma.
 #296930   gintarsen
 02 Rgp 2011 21:18
Cia nieks neagituoja nesilaikyt taisykliu,o del populiacijos,zinau viena nedideli ezeriuka,kuriame nieks ju ten negaudo,o i buciukus lenda vien smulkme nors dideliu gan nemazai :!:
 #296931   gintarsen
 02 Rgp 2011 21:20
Bratka rašė:[quote="gintarsen"
Sietelius istume buciukai[/quote]
Gal ir gerai.kad dabar populereja gaudymas buciukais,maziau veziu bus isgaudoma.[/quote]
;uolrait Kaip tik buciukais bus daugiau isgaudoma :!: :!: :!: -sieteli reik pastoviai tikrint ir prie jo vargo zymiai daugiau,o ka buciuka ...itrenkei ir eik miegot
 #296932   Bratka
 02 Rgp 2011 21:25
Taip atsikelei radai tuos kurie dar neisejo,o tas kuris dirbo su sieteliais daug daug daug daugiau isinese kol tu miegojai,bet as asmeniskai tik uz buciuku gaudyma,nes kaip ir sakiau stipriai atsigautu veziu populiacija.
 #296934   Vaidis
 02 Rgp 2011 21:29
Nežinau mitas ar ne, bet teko girdėti, kad skandinavuose uždrausti bučiukai iš sintetinės medžiagos, tie tinkleliniai, nes jie vėžių marą pernešinėja :superšokas , vien tik plastmasiniai leidžiami :roll:
 #296937   Bratka
 02 Rgp 2011 21:45
Nenusisnekek,jau gal gana :/braj;
 #296938   Ignelis
 02 Rgp 2011 21:50
kodel nepridirbsi..? ;-) plaukioji ir tikrini..., parukai vel plaukioji ir tikrini +masalo dadedi :) nezhinau, man tai ir buciukuose ir sieteliuose gerai ju..., buciukais gal geriausia sakyciau. kazhkaip i mano lysdavo ir turbut nevienas neishlysdavo, nes kartais puspilniai budavo :grin: juk nepatogus jiems ishejimas... ;-) o idomiausia gaudyti su maske diena nardant, kazkaip apyliges jegos vaikytis :-D
sieteliu privalumas pries buciukus tas, kad pirkti nereikedavo kai vaikis buvau ir lengva pasidaryti :grin: bet daugiausia ir didziausiu buciukuose papuldavo ;-)
 #296939   Vaidis
 02 Rgp 2011 21:54
Igneli, paporink, kaip ten Norgėj, ar galima su sintetiniais bučiukais gaudyt, ar ne?
 #296942   Ignelis
 02 Rgp 2011 21:58
neisivaizduoju, nekarto nesidomejau, nes nera pas mane ju.... :roll: bet gali buti, pasidomesiu...,nes maziukai buciukai tai tik plasmasiniai matyti vitrinose. nezinau veziam ar maziem krabam jie, bet ir tai retai buna, o didesni tai tikrai krabines jau, tos tinklines pagrinde... :roll:
 #296949   Bratka
 02 Rgp 2011 22:21
Ignelis rašė:kodel nepridirbsi..? ;-) plaukioji ir tikrini..., parukai vel plaukioji ir tikrini +masalo dadedi :) nezhinau, man tai ir buciukuose ir sieteliuose gerai ju..., buciukais gal geriausia sakyciau. kazhkaip i mano lysdavo ir turbut nevienas neishlysdavo, nes kartais puspilniai budavo :grin:
Cia apie ne apie LT vezius kalbi :?:
 #296965   Ignelis
 03 Rgp 2011 00:05
Bratka rašė:
Ignelis rašė:kodel nepridirbsi..? ;-) plaukioji ir tikrini..., parukai vel plaukioji ir tikrini +masalo dadedi :) nezhinau, man tai ir buciukuose ir sieteliuose gerai ju..., buciukais gal geriausia sakyciau. kazhkaip i mano lysdavo ir turbut nevienas neishlysdavo, nes kartais puspilniai budavo :grin:
Cia apie ne apie LT vezius kalbi :?:
apie lt.. ;-) pas mane kur dabar gyvenu nera ju. tik krabai...
 #296979   p.arturas
 03 Rgp 2011 08:03
Ignelis rašė: pas mane kur dabar gyvenu nera ju. tik krabai...
o ezeruose ir upese irgi krabai?
 #297005   Ignelis
 03 Rgp 2011 10:11
ezeruose nera, nes butu greit suesti unguriu ir upetakiu, o upese tixliau upeliuose irgi krabiukai mazhi, bet zemupiuose tik...
 #297006   pensininkas
 03 Rgp 2011 10:25
Vegys rašė:Sieteliai geriau ?
Dar toks klausimas - ar turi esmę paros laikas ? Kalbu apie žūklę 2-6 m gyliuose.
per neilga veziautojo praktika pastebejau, kad sviesiu paros metu geriau statyti giliau - veziai lenda, bet ne taip masiskai. kuo labiau temsta tuo arciau kranto perkelineji ir kaskart daugiau veziu buna, del gyliu - kaip kokiame ezere. vienuose net nebuna tokio gylio kaip paminejai, kitose jau uz priekrantes zoliu ruozo eina didesnis gylis. Reikia bandyt, eksperimentuot. Niekada negailek zuvies. Siaip, nzn, yra ezeru, kur pasiteisina sviezia ezero zuvis, o yra ezeru, kur ziauriai gerai veziai eina i pirktine, tarkim, rukyta atlantine silke ... pats ant jos nemeginau, tik draugelis pasakojo ...
 #297009   p.arturas
 03 Rgp 2011 10:30
pensininkas rašė:
per neilga veziautojo praktika pastebejau, kad sviesiu paros metu geriau statyti giliau - veziai lenda, bet ne taip masiskai....
dar geriau po lieptais, tiltais...
 #297058   RamaZ
 03 Rgp 2011 14:17
Mano nuomone - dieną tik nedidelė dalis vėžių, ir manau kad tik mažesni, lieka priekrantėje (po kelmais, urvuose ir t.t.) - didžioji dalis sėdi giliau.
Vakarėjant (jau maždaug nuo 16-17 val.) iš gilumos pradeda kelionę link kranto - maitintis.
Paryčiais - vėl šutina į gilumas.
Taip sakau todėl, kad ne viename ežere pastebėjau tam tikrus vėžių "pikus" samteliuose (bučiukuose) tam tikromis valandomis.
Aišku yra ir tokių telkinių, kur galioja tik to konkretaus vandens telkinio taisyklė - viename tik dieną, kitame tik naktį ir t.t.

Taip pat žinau pora tvenkinių, kur vėžių (ir didelių) tikrai daug, bet praktiškai nei į bučiukus nei į samtelius nelenda - vat ir suprask tu juos :donknow' ;-)
 #297521   waldaz
 07 Rgp 2011 00:54
Sveiki, senai beragavau vezio, taigi nusprendziau paveziauti. Gal kas is Klaipėdiečių galėtumet pasidalinti viena kita vežinga vieta ? Buciau labai dekingas, lauksiu i PM :)
 #297673   sliekas
 07 Rgp 2011 22:10
katik gryzom nuo parsezerio. per nakti pagavom 7 veziukus. vietinis sake kad pavasari krantuose ju buvo daug negivu. bus maras isimetes ir i sita ezera... :(
 #297692   Bratka
 07 Rgp 2011 23:42
Arba deguonies trukumas-veziai tam dalykui labai jautrus :!:
 #297699   vasiokas
 08 Rgp 2011 05:00
gal kas zino kur netoli vilniaus yra dideli veziai? placiaznipliai?
esu rades vilniui rainuoti bet jie nedideli
per valanda 40stuku 10cm 11cm.
aisku kad nakti diena ju nera arba sunkiai pamatisit
ezeras geras bet nepazvejosi kiek teko tik kelios zuvis o norisi i gamta pazvejot paveziaut
Galim informacija pasikeist jei nesakot vietu :)
 #297732   sliekas
 08 Rgp 2011 10:40
ne tikrai ne deguonies trukumas, nes pas viena vetini veziu buvo ir jo prude bet ir ten isnyko. galvoju del to kad su tuom paciom gaudyklom gaude ir pernese liga.
 #297756   opiumas
 08 Rgp 2011 12:20
Sianakt buvau nulekes paveziauti. Pirmas telkinys buvo vandens saugykla prie Kiskenu durpyno. Veziu ten yra, bet visi kaip suprantu rainuotieji. Max 11cm. Tai nusprendziau pasigauti kazka rimtesnio ketvergiu karjere. Taciau ten nuvaziaves neaptikau jokiu veziu gyvybes pozymiu. Tada negaisdaas laiko nusprendziu pagaudyti patikrintoj vietoj - Gargzdu karjere. Keista, bet nuvaziaves ten neradau nei vieno veziautojo, o dar keisciau, kad nemaciau ir nei vieno vezio. :( Tai man iskilo toks klausimas, ar ju jau ten nebera, ar as tiesiog netinkama nakti papuoliau.? Beje, nakti po truputi lijo.
 #297786   Vaidis
 08 Rgp 2011 14:37
Nei Gargždų, nei Dovilų karjeruose nebėra, maras užėjo su dvejom kojom.
Ketvergių karjere jau prieš porą metų nekas bebuvo likę, vietiniai ten pasistengia irgi, taip kad gaudyk rainius ir džiaukis, kad dar tų yra.
 #297840   sliekas
 08 Rgp 2011 21:11
na manau jeigu veziautojai, vaziuodami i kita telkini, po kiekvieno veziavimo isplautu savo gaudykles tas maras taip neplistu.
o plateliuose ar kur nors ten netoli yra dar like ko nors panasaus i vezi?
 #297853   Ignelis
 09 Rgp 2011 01:22
kad neplaciaznypliai tai tikrai, o toliau tegul ekspertai pasako. placiaznyplis del to ir placiaznyplis, kad znyples masyvios :grin: sugaves placiaznypli tikrai atskirsi, nes jis zymiai skiriasi nuo visu kitu. tiek forma tiek gluotniu sarvu.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 18
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė