Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #297494   MINDULE
 06 Rgp 2011 19:33
Tironas rašė:bandem abrazx, bandem Invizx ir Red lable. tai isisrinkom AbrazX. red lable yra silpnesnis gerokai ir gal kiek per minkstas. nors raso kad labai gerai laiko mazgus, bet sudejus visus parametrus pasirinkom AbrazX.
O Seaguar Tatsu (http://www.tacklewarehouse.com/Seaguar_ ... -STFL.html) dar neteko su tais kitais palyginti??? Ash kazhkaip ieshkau pigesnes alternatyvos nuo Tatsu ir galvoju apie AbrazX, nors pagal tai ka jie rasho, tai Inviz, AbrazX ir Tatsu to pachio storio laiko tiek pat...
 #297497   v__1
 06 Rgp 2011 20:10
Seaguar tokius skirtumus nurodo savo kataloge:

Paveikslėlis

Sau mikrodžigo pavadėliams užsisakiau Fluoro Premier, plūdinės - Blue Label (nes Premier ploniausias 0,23 12 lb).
 #297887   Vijūnas
 09 Rgp 2011 12:18
Sveiki, vyručiai, patarkit kokį pintuką nusipirkt apie ~0,16 storio, spiningėliui..
 #297923   edmundaxx
 09 Rgp 2011 19:23
Vijūnas rašė:Sveiki, vyručiai, patarkit kokį pintuką nusipirkt apie ~0,16 storio, spiningėliui..
Žiūrint, kokios tau valo chakteristikos tau patinka ir kur žvejosi. :) Aš gaudau su daugelio keikiamu Sufix 832. Valas tvirtas, neužstorintas, tik tiek, kad jis minkštokas ir bijantis akmenų (pasišerpetoja gaudant akmenuotose vietose). Dar iš geresnių ir užsitikrinusių gerus vardus: Power Pro, Sasame Samuline ar Spider-Wire...
 #297928   Marius1
 09 Rgp 2011 19:50
edmundaxx rašė:
Vijūnas rašė: Sufix 832. Valas tvirtas, neužstorintas, tik tiek, kad jis minkštokas ir bijantis akmenų (pasišerpetoja gaudant akmenuotose vietose). ...
Neužstorintas :lol:
Nuo saves siūlyčiau Pantoon 21, va tas tai neužstorintas ;-var-var.
 #297943   Tironas
 09 Rgp 2011 21:00
edmundaxx rašė:
Vijūnas rašė:Sveiki, vyručiai, patarkit kokį pintuką nusipirkt apie ~0,16 storio, spiningėliui..
Žiūrint, kokios tau valo chakteristikos tau patinka ir kur žvejosi. :) Aš gaudau su daugelio keikiamu Sufix 832. Valas tvirtas, neužstorintas, tik tiek, kad jis minkštokas ir bijantis akmenų (pasišerpetoja gaudant akmenuotose vietose). Dar iš geresnių ir užsitikrinusių gerus vardus: Power Pro, Sasame Samuline ar Spider-Wire...
oi oi oi. NEUZSTORINTAS :D
gali buti jis geras, gali buti kad puikiai slysta, gali buti kad tvirtas, bet kad UZSTORINTAS kapitaliskai tai faktas . paimk ta pati pantoon21, ta pati salmo elite braid, ta pati power pro 015, ar 016 ir palygink tiesiog su 832 - 010. skirtumas akivaizdus. arba jis ant tiek ploxcias kad....
 #297995   Rapalas
 10 Rgp 2011 10:39
Jau išbandžiau pontoon21 exteer 0.148 pinta vala, tikrai smagus valiukas, o palyginus ji su power pro 0.15 tai skirtumas akivaizdus, užstorintas jis dvigubai, ir laikymas pontoono 4,5 kg o powerio 9 kažkas. Tai kaip gali taip būti! ir kaina pontoono dar geresnė.
 #297998   vk
 10 Rgp 2011 10:50
Rapalas rašė:Jau išbandžiau pontoon21 exteer 0.148 pinta vala, tikrai smagus valiukas, o palyginus ji su ..., užstorintas jis dvigubai,
Kas čia smagaus užstorintam vale? Ar gal mintis buvo priešinga nei parašei?
 #298006   vk
 10 Rgp 2011 11:48
Arvis2 rašė:Manau turejo galvoje, kad PP uzstorintas ciut ne dvigubai :) taip ir yra palyginus bent jau vizualiai :)
Bet tai jis dar ir lygina su dvigubai daugiau laikančiu valu. :)
 #298017   Xrapas
 10 Rgp 2011 12:41
Rapalas rašė:... palyginus ji su power pro 0.15 tai skirtumas akivaizdus, užstorintas jis dvigubai, ir laikymas pontoono 4,5 kg o powerio 9 kažkas. Tai kaip gali taip būti! ir kaina pontoono dar geresnė...
Šitas pats 0.15 PowerPro, laikantis atseit 9 kg, siūlomas "neeuropai" būtų markiruojamas kaip 10 lbs (~ 4,5 kg) laikantis valas :-D . Realų diametrą įvairiais būdais daug kas matavo, teigia, kad ~ 0.24 mm. Vizualiai nuomonę apie realų diametrą galima susidaryti kad ir palyginus šituos paveiksliuke pavaizduotus valus:

Paveikslėlis
 #298123   MINDULE
 11 Rgp 2011 00:50
foto i PP pasizhiurejus matosi pora dalyku - valad daug daug daug naudotas kad spalva ish tamsiai zhalios vos ne i balta pavirtusi, o dar atsherpetojas kiek... Man 10lbs PP kad tokia spava igauti tenka sezona ar daugiau vandenyne spiningauti... Tiek atidyrbes tikiu kad atrodo storesnis...
 #298179   Ignelis
 11 Rgp 2011 14:17
prie jurines neradau apie valus temos, tad cia gal kas patarsit... :roll: visviena tie patys valai, tie patys gamintojai..., neapsisprendziu, arba isviso nezhinau ko noriu, tixliau kas geriau... nenoreciau kad butu taip kaip climaxa feederiui pirkau ir po siai dienai purto nuo jo. nors ir pinigai gan nemazhi buvo.. man reik kad butu apie 0.25 ir nevirshytu 0.3mm trukinetu tik per mazgus, butu atitinkantis diametra. na o jei sios savybes bus tai reiskias kad ir visos kitos yra.. :gutgut gal kas ish siu pintuku esat naudoje zhuklei...?
http://www.kibk.lt/categories/665-matri ... 85-smpc027
http://www.kibk.lt/categories/1025-powe ... pro_hv_128
http://www.zvejys.lt/market/index.php?d ... t_id=19044

kas cia per brendas tas dyna..? ar jei uzh ji simtu litu daugiau nori, reiskia kad jis geresnis...? labai siauri aprasymai, tad sunku paciam savo nuomone susidaryti.... bent ish katalogu nukopintu ka apie tuos valus rasho...
 #298547   profis
 13 Rgp 2011 12:51
parsisiunčiau is USA PP pintuką 5 lb raudoną. vakar isbandžiau - tikrai ganėtinai plonas, kietokas, bet metasi tai super ir stiprumas labai geras. buvau uzkabines - tai maniau teks atsisveikint su masalu, bes per jega net kabli atlenkiau - tai kolkas labai geras ivertinimas.
 #298558   hipy
 13 Rgp 2011 15:14
profis rašė:parsisiunčiau is USA PP pintuką 5 lb raudoną. vakar isbandžiau - tikrai ganėtinai plonas, kietokas, bet metasi tai super ir stiprumas labai geras. buvau uzkabines - tai maniau teks atsisveikint su masalu, bes per jega net kabli atlenkiau - tai kolkas labai geras ivertinimas.
5 lb tai vos virs 2 kg... silpni tavo kabliai...
 #298569   Ignelis
 13 Rgp 2011 17:29
jeigu valas tik 5lb tai turbut atitinkamo dydzio ir masalai, man upetakiai shlakiai ir su mono valu kablius palanksto(bet neishtiesina) vobliku... :roll: tad viskas cia normalu...
 #298574   profis
 13 Rgp 2011 18:23
valas tikrai skirtas UL,
tiesiog norėjau pasakyti kad Lietuvoj visada pirkdavau 0,10 pintuka ir bandant tempimu išlaisvinti masala dažniausiai tai baigdavosi valo trukimu
 #298579   edmundaxx
 13 Rgp 2011 18:56
Nesuprantu tokių žvejų, kurie nori pagaut rimtos žuvies, o naudoja kablius, kurie atsilenkia užkabinus už kliuvinio. Man tokių reikėtų, tai iš vielos išsilankstyčiau, o ne parduotuvėj pirkčiau. :tia-tau Truputį pajuokavau, bet esmė ta pati
 #298600   Sokratas
 13 Rgp 2011 20:20
o aš manau, jei kablys atsilenkia- geras, jei lūžta- blogas :)
 #298610   edmundaxx
 13 Rgp 2011 20:45
bobis rašė:o aš manau, jei kablys atsilenkia- geras, jei lūžta- blogas :)
'
Jei atsilenkia kablys- jis šūdas, jei kablys lūžta- brokas ir visiškas ššš. :)
 #298650   Evaldas Z
 13 Rgp 2011 23:56
edmundaxx rašė:
Jei atsilenkia kablys- jis šūdas, jei kablys lūžta- brokas ir visiškas ššš. :)
nu nzn ownerio trisakiukius mazuosius esu sulauzes atkabinedamas sapala... pora lydekioku po pora kg tuos pacius trisakiukus buvo atlenke, nes nebuvo galimybiu forsuot ivikius su esamu valu bei kotu, taip kad nereikia keikt ko nereikia.... nepaisant visko, ir viensakius ir trisakius naudoju 99/100 tik owner arba gamakatsu.
 #298652   MINDULE
 14 Rgp 2011 00:23
Gaudant lashishas su Owner'io SSW Cutting Point #2 kabliais Mikado Royal 0.3mm mono valas juos atlenkia, jei kur per mazga netruksta ir bandai lashisha nutraukti (nes nera kaip ishsivesti ir nenori kitiems zhvejybos trugdyti)... Taip pat esu ne karta tuos pachius SSW owner'io cutting point #8 atlenkes su 0.16 mono pavadeliu... Valo storis neprodo jo laikymo charakteristiku, be to viskas priklauso nuo daug kitu faktoriu... Kas del PP, pats zhvejoju 10lbs vandenyne ir man to uzhtenka, kai visi gaudo 30lbs... Uzhtat metima turiu geriausia :D

Be ja chia diskusija apie valus, o ne kabliukus... Nors vistiek ishsakysiu ka galvoju apie kabliuku atsilenkima - tai nereishkai kad kabliai blogi, bet po atsilenkimo, jie tikrai suprasteja ir replemis prilenkti jau nebeuzhtenka, po tokio shposo kaip atsilenkimas, visada rishu nauja kabliuka...
  • 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė