Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #243502   Molis
 27 Gru 2010 19:05
Sveiki mano vardas titas.man13 metu.zvejot pradejau budamas kokiu 4-5metu.uzkrete tevas.1zuvis eserys ''plot
 #243903   tukasG
 28 Gru 2010 23:23
Sveiki. Mano vardas Gintautas. Gimiau, augau ir iki šiol gyvenu mažame kaimely netoli Kupiškio. Man 35-eri metai. Žvejoju maždaug nuo šešerių. Nei šeimoje, nei artimoje aplinkoje rimtų žvejų nebuvo, tad visko mokiausi ir mokausi pats. Pradėjau nuo lazdyno su juodu siūlu vietoj valo, žąsies plunksna vietoj plūdės, veržle vietoj švino ir paties iš vielos pasidarytu kabliuku. Kaip nebūtų keista - karosai prūde kibo ir tai man patiko... Patinka iki šiol - tik įrankiai, žūklės būdai, žuvys ir vandens telkiniai jau kiti... :)
Dažniausiai žvejoju plūdine, rečiau spiningu ir labai labai mėgstu žieminę žūklę avižėle, nors kartais ir žiemą pablizgiauju. Didžiulių monstrų nesu pagavęs, bet tai ir nėra pagrindinis mano tikslas. Daugiausiai malonumo suteikia pats žvejybos procesas, negu laimikiai. Nors labai mėgstu skanią žuvį, tai ir laimikių gausa bei dydis nėra visiškai paskutinėj vietoj. Iki šiol žvejojau paprastu "teleskopu" - plūdine ir kiniška turgine pigena - spiningu sukriukes bei guminukus pamėtydavau, bet jaučiu, kad jau išaugau iš tokių įrankių ir žūklės būdų. Vilioja UL spiningas, žūklė "picker" dugnine ir dar šį bei tą naujo norėtųsi pabandyt. Ieškodamas žinių atklydau į šį forumą. Tikiuosi Jūsų pamokymų ir patarimų, o gal ir mano kukli patirtis bus kam nors idomi ir naudinga.
Dažniausiai žvejoju Kupiškio rajono vandenyse. Gaila, kad ne taip dažnai ir ne tiek daug, kiek norėtųsi. Visgi, trijų vaikų tėčiui pirmiausia privalu rūpintis šeimos gerove, o žvejyba... tik retkarčiais... Bet juk vaikai užauga... ar ne :)
 #249352   Divytis
 18 Sau 2011 21:12
Sveiki kadangi esu naujas dalyvis,turbūt turėčiau prisistatyti :grin: taigi esu Arnas(Gedasiukas),man 12 metų,dabar labai pamėgau žvejybą ant ledo,didžiausia mano pagauta žuvis yra karpis (maždaug 1kg) per meet'a prieš kokius 6 metus,kai Donis miegojo ant suoliuko :grin: ,dar užpernai visai neblogą kuoja pagavau(maždaug 300gr),praitą savaitę ešerį(apie 200gr)... Taipogi gaudau ir stintas :-D :/braj;
Paskutinį kartą redagavo 1 Divytis. Iš viso redaguota 18 kartus.
 #256462   OIIII
 15 Vas 2011 16:27
Kai kam neitiksiu. Skaitau jau apie tris metus jūsų zvejybinius (liuks)ir krepsininius ispudzius.Galite is karto banyti, bet pradziai : jei audrutis yra tas biliardistas,tas sapalistas,tas nusimanantis apie krepsinio subtilybes,tas kuriis vienas is protingesniuuuuuuu,ir tas kuris pasirodo dar manas galintis buti geru vadovu.Tyliu.
Tarp kitko,labs. Man 42 metukai.Vedes.Birzietis.
 #258523   Cyrius
 22 Vas 2011 08:50
Prieš kelias dienas nusprendžiau ir aš įsirašyti Jūsų partijon,nes vien skaityti protingas mintis apie žuvis ir žvejus (kartais ir apie mergas ir kt.) pradėjo nebeužtekti.Norėdavosi retkarčiais irgi savo trigrašį įkišti, tačiau nepartiniams to daryti negalima.Etiketas reikalauja,kad prisistatyčiau.Taigi: kaltas, kad esu senas, senas,labai labai senas tikras šilinis dzūkas gimęs ant kairiojo Merkio kranto ("po lenkais"), 45 metus atidirbęs Tėvynės labui,o dabar priklausantis sodros organizacijai,iš kurios ir gaunu algą už nieko neveikimą.Mano vardas Rimtautas (kai gimiau tokie vardai buvo madingi),gyvenu Varėnoje (pastebėjau, kad forume mažai dzūkelių, daugiausia iš Memelio ,Kovno,Vilno ir Lietuvos).Turiu žmoną,su kuria kartu bezdame jau 41 metus. Užauginome 1 labai mokytą vaiką ir 1 mokytą dukterį.Žvejoju nuo paauglystės,tačiau nesu fanatikas,kad pirkčiau meškerę už 1000 Lt ir pareičiau nuo ežero tik žmoną pamylėt.Labiausiai vertinu žieminę žvejybą,kadangi ji daugiau sujungia bendraminčius (lauželis,kepti lašinukai ir žvejo norma).Laimikių rekordų nesivaikau ("glavnoje proces").Iš anksto prašau atlaiskit jei kū ne tep parašysiu,žinot senas durnas.
 #263312   KARPIOKAS
 08 Kov 2011 16:35
sveiki,užsireginau forume dėl to,kad noriu dalyvauti jaunųjų žvejų varžybose ''plot ,bet tikiusi pasiliksiu ir ilgiau,man 13m,esu iš Klaipėdos,karpiuko sūnus :-D ,labiausiai mėgstu žvejot dugnine ir plūdine,karpius ::hai-bai
 #265690   vyrgaz
 18 Kov 2011 15:20
Sveiki..Skaitau aš čia kitų prisistatymus, al žiūriu kad manojo tai nėr..
Tai va..Esu Virgis, 1982 pavasarį pirmą sykį įkvėpiau gryno oro..Šiemet mano 29 gimimo dienos proga bus velykos, galėsit visi turėt vieną papildomą laisvą dieną :roll: ..Kilęs esu iš Kauno rajono, 2004 metais LŽŪU įgijau miškininkystės bakalauro diplomą..Šiuo metu lenkiu nugarą Kėdainių miškų urėdijoje..Meškeriot pradėjau, kaip ir dauguma mūsų, anksčiau nei važiuot dviračiu..Ilgus metus mėginau visko po truputį,poledinės, plūdinės, dugninės žvejybos, spiningavimo, al nuo praeitų metų pakibau ant feederiuko, katro turbūt į nieką nebekeisiu..Žvejoju Kauno apylinkėse, kartais Nemune meškeryčias pamirkau, kartais Kauno mariose, bet dažniausiai Pociūnų tvenkinyje..Vis svajoju Nemuno žemupyje pameškeriot, gal šymet pavyks tai įgyvendinti..Tai tiek kol kas.. :mėlynvarla
 #268429   Dariovas
 29 Kov 2011 18:23
Sveiki, as esu Darius draugai mane vadina Dariovu arba Darius bezdalius ;D. Zvejoti pradejau nuo 5-6 metu, dabar man 16m, pirmoji didele zuvis buvo lydeka garliavos uztvankoje ant juodai balto guminuko. Brolis dave teleskopa o ant rites buvo apie 20m valo, uzsirisau guminuka 2 mazgais ;D nuejau pametyt is 5 metimo mazdaug sedi lydis, parnesu namo brolis pasvere buvo apie 600g o tai dziaugsmas man buvo. Didziausios zuvys: lydeka 4.5kg~ , sapalas 1.5kg, upetakis 1kg, eserys 1kg, karosas 1kg, karsis 2.5kg ir dar daug kitu ;)

Nei zvyno, nei uodegos :ruko
 #271852   ontens
 08 Bal 2011 10:56
::hai-bai
.... elitinis padalinys,bet smagu girsdet,kad kazkam ner svarbu but elitu ;-) sveikas atvykes ::hai-bai
Rimta ;uolrait
Man siemet pedisokas ... , :ks> seneliui 91 patirtis ''plot :gėlė :gėlė :gėlė
Apie save-daug ko mates,yvairios zukles sritys,instrumentai pagal isgalia...Minija, tevuks ...dangaus jam platybes,pasieme no kokiun 4 metuku prie vandens,lazdynas pirmas kotas ir eserys tada atrode didelis.....uzkibo,patys suprantat...toliau,trauka-vandens kvapas,stebejimas gyvasties vandeny,aisku asaros...tempiant tetusi ir prasant kad su savim pasiimtu,...karta viens isejau ir mano paieskos prasidejo,biski dirzo biski vyteliu...ai ai,po keliu kartu tevai igavo proto :-niak' ,pamenu praeiviu kalba-maziau duok istrauksim ta zuvy o ytrauks paskui,kentejau kentejau :evil: ...na kokioj 3 kl perejau an lydeku,kazkas svaigaus,ryti viens kita...,metai bego,kiekviena diena po pamoku ir tevu uzduotu darbu-i Laisve ''plot ... vo tep ;-)
Nesu sugaves uoto,kirslio,vejazuves,...rimto samo
....siaip nemegstu didelios kompanijos,atsiprasau,manau savo reputacijos ir Jusu nesugadinsiu,nesu kietas inventoriaus naujovese ,todel :ks> ir mokytis visada smagu
Su pagarba visiems Kestutis
 #274720   Koxamte
 16 Bal 2011 12:16
Sveiki vyrukai ::hai-bai

Labai tikiuosiu, kad priimsite mane į savo draugų ratą ir neišvadinsit, kad ne moterom čia vieta :-D
Norėčiau prisistatyti, esu Indrė iš Kauno, 23 m. Tai gi, o viskas prasidėjo nuo to, kad draugas rudenį nusivedė spiningo būdu pažvejoti, žiemą išbandžiau poledinę žvejybą, kas tikrai labai patiko ''plot O va vakar jau ir plūdinę meškerę nupirko, kad turėčiau savo ;-var-var. Ir kaip pridera jau lėkėm išbandyt ją :)
Taigi ir nusprendžiau prisijunkti į Jūsų būrį, nes jaučiu, kad užkrėtė mane šia liga :v-ar
Tad nepykit jei ko nesuprasiu ar nusišneksiu, aš dar tik pradedančioji :/braj;
 #293736   Kazuna
 12 Lie 2011 19:38
Sveiki,
Zvejoju jau nuo gilios jaunystes. Nemazai nervu esu sugadines tevukui ir dedems su barzdomis ir i medzius imestomis pludemis. Dabar jau tokie dalykai pasitaiko labai retai, tad galiu vadint save pusvelniu zveju (nesakau "tikru zveju", nes tobulejimui ribu nera :ruko ). Anksciau zvejodavau tik pludemis ir dugninemis, dabar labiau domiuosi spiningo ypatumais. Myliu gamta ir mergas.
Tai tiek tos rasliavos butu. Aciu tiems, kas netingejo perskaityti.
P.S. nespjaunu ir i poledine zukle.
P.P.S. gyvenamoji vieta - Kaunas ::hai-bai
Paskutinį kartą redagavo 1 Kazuna. Iš viso redaguota 12 kartus.
 #293739   vava
 12 Lie 2011 19:48
sveikas prisijunges. jei dar parasytum, kur gyveni, butu lengviau rast bendraminciu palekt zuvu pakirkint :/braj;
 #293746   Edosius
 12 Lie 2011 20:02
Kazuna rašė:
vava rašė:sveikas prisijunges. jei dar parasytum, kur gyveni, butu lengviau rast bendraminciu palekt zuvu pakirkint :/braj;
:grin: :grin: :grin: Papildziau vizitke.
Tai ir apraše prisidėk kad iš Kauno ;-) Sveikas atvykęs :/braj;
 #293769   Rimanasm
 12 Lie 2011 21:33
Sveiki,
užklydau į jūsų forumą jieškodamas bendraminčių ir poilsio gamtoje mėgėjų.
Žvejo krikštą gavau būdamas gal 7-nerių Neryje ties, tada dar visiškai nauju Valakampių tiltu. Su kiemo draugais gaudėme "kilbukus" ir pirmą syki užmečiau dugnine, svarelį išsiliejau šaukšte, o valą pririšau prie gluosnio. Laimikis buvo gal kokiu 3 kg. karpis. Visu būriu nešėmės namo parodyti tėvams ir išsiaiškinti kokia tai žuvis. Tai buvo 1972m.
Dabar gyvenu Vilniuje, Balsiuose, tačiau dažniausiai žvejoju savo sodyboje Klaipėdos raj. Misgiriuose tvenkinyje kuriame anksčiau auginome karpius. Jau penkerius metus tvenkinio balansą reguliuoja pati gamta, papildomai įžuvinau daugiau rūšių, stebiu kaip vystosi ir dauginasi jų populiacijos. Labai mėgstu ankstyva rytą stebėti kaip bunda gamta ir tvenkinio "veidrodį" retsykiais suvirpina karpių "žvakės" , ar lydekų šuoliai.
Žuvis skani tik šviežia, todėl prisigaudyti ateičiai visiškai beprasmiška. Gerbiu saiką, duota žodį ir dorą.
Rimantas
www.misgiriu.pirtis.lt
 #296824   SarunelisK
 02 Rgp 2011 13:26
Sveiki meškerės ir gamtos mylėtojai,

gera, kad yra vietų, tokių kaip ši svetainė. Gera, kad yra tokių žmonių, kurie daug gerų patarimų, daug smagių istorijų išgyvena ir aprašo.
Kadangi esu toks pats, kaip ir visi čia susirinkę, nutariau prisijungti prie Jūsų rato.

Šarūnu mane pavadino prieš beveik trisdešimt metų tėvai.

Esu feeder tipo ir plūdinės meškerės mėgstėtojas. Dugnine gaudau pagrinde karšius, o plūdine meškere praktiškai viską pradedant kuojomis ir baigiant plėšrūnėmis. Taip pat ir skritulį pastatau ir vėžių tamsoje parankioju, bet labiausiai esu naktinės žūklės mylėtojas, palapinės statytojas, laužo kūrėjas ir žuvienės vyrėjas gamtoje, todėl į išvykas automobilis būna tiek prikrautas daiktais, kad atrodo, jog kraustyčiausi :)
Kai jau išsiruošiu į savo pamėgtą žūklę, tai savaitgalis gamtoje praleistas nuo 5-ienio vakaro iki 7-ienio pietu garantuotai.
Žvejybos vietos: pagrinde Molėtų, Švenčionių, Ignalinos rajonų ežerai.
 #296850   Agis
 02 Rgp 2011 14:56
Sveikas prisijungęs, tikėsimes parašysi ir savo pastebėjimus tiek feederio, tiek plūdinės temose, na ir žinoma savo laimikių nuotraukomis pasidalinsi ir su mumis.
O tokių savaitgalio "išsikraustančių iš namų" čia ne vienas, taigi gal po kurio laiko, bebendraudamas su kitais žiūrėk jau ir ne vienas kraustysiesi :lol:
 #297631   Kairys
 07 Rgp 2011 19:04
Sveikas prisijungęs, Šarūnai. ;-) Patiko, kad gražiai, sklandžiai lietuviškai prisistatei, raidės su nosinėm ir taškeliais, gerbiu. ;uolrait Nei žvyno...
 #298770   Vaidis
 15 Rgp 2011 10:03
Sveikas Džiunglių Šniūre, labai jau skromnai Tu čia apie save :lol:
 #299168   fortas
 17 Rgp 2011 23:12
Sveiki, man 21, esu iš Utenos, žvejybos tikslas tik karšiai ir lynai. Rudenį GAL apsiimsiu lydekom, esu iš Utenos, žvejyba man ne tik hobis, bet ir darbas
 #299176   Ignelis
 18 Rgp 2011 00:11
tai zvejys verslininkas tjp iseina... :roll: arba tik gaudo pardavimui, jei tik karsiai ir lynai, nes abejoju ar yra gidu mokanciu sia zhuvi gaudyti ant lt, ar seip tvenkiniu nuomuotoju specializuotu i karsius ir lynus...
 #300918   fortas
 27 Rgp 2011 15:39
Ignelis rašė:tai zvejys verslininkas tjp iseina... :roll: arba tik gaudo pardavimui, jei tik karsiai ir lynai, nes abejoju ar yra gidu mokanciu sia zhuvi gaudyti ant lt, ar seip tvenkiniu nuomuotoju specializuotu i karsius ir lynus...
labiau pirmas variantas:D bandau naujus įrankius ir domiuosi senais... o tada konsultuoju (aišku parduotuvėj) irparduodu :cool: kolkas specializavaus tik plūdinėj irdugninėj žvejyboj, o čia atėjau pasisemt protingų minčių spiningavimui '''bum
 #324649   ultimate
 05 Gru 2011 19:24
Sveiki esu Audrius 1985m gimimo iš Klaipėdos. Nuo pat vaikystės žvejoju. Pirmoji meškerė taip pat riešutmedžio pati tiesiausia šaka, plūdė žasies plunksna, tik vėliau gavau dovanų plastmasinę plūdę. Pati pradžia žuklės prasidėjo Minijos upėje.
Esu labiau linkęs spiningauti, tačiau tik linkęs, nes žvejoju netik vien spiningu o ir plūdine, fyderiais, surfais.... žodžiu domiuosi viskuo.
Esu vienišius žuklėje ir labai patinka mintis žuklėje "katras, katrą" :grin: Nemėgstu šiukšlintojų, kurie palieka aparikų dėžutes, jauko pakuotes, maišelius, butelius..... visada aploju tokius.
Kadangi mano Tėvukas buvo žvejys, kai būdavo Jam laisva varydavom žvejoti. Dabar varau jau vienas o draugų normalių žvejų neturiu. Skaitydavau forume, kai susirašydavo rimti žvejai ir traukdavo žvejoti kartu, pagalvojau, gal kada ir mane į kompanija pagriepsit kada? ::hai-bai
 #324682   Kairys
 05 Gru 2011 20:41
Sveikas atvykęs, Audriau ;-) Kas ieško, tas randa, esu tikras, kad čia rasi kompanjonų žvejybai ir naujų minčių pasisemsi. ;uolrait
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė