Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #300422   Xrapas
 24 Rgp 2011 13:13
henyte rašė:...Garsai zuvies nebaido...
Pastaraisiais metais dažnai tenka žvejot zujant aplink vandens motociklams...ir tai kimba, vargšės net su tuo baigia apsiprast :?
 #300440   Ignelis
 24 Rgp 2011 15:18
turiu klausima apie shimano exage http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=6217 zhinau, kad butent 3000 dydzio rites turi(ar gali tureti) seklu bugneli, bet e-parduotuviu nuotraukose nesimato, visos tokios pat nuotraukos. tai tox ir klausimas, ar imdamas 3000dydzio rite(internetu) galiu but garantuotas, kad ji bus su sekliu bugneliu..? :mėlynvarla
 #300457   gintars
 24 Rgp 2011 17:58
Galiu ir klysti, bet man atrodo kad shimano savo modelius su sekliu bugneliu zymi dadedami prie modelio pavadinimo raide S. Exage FC - modelis su paprastu bugneliu, exage SFC modelis su sekliu bugneliu. Manau uzsakinejant ir reiktu atkreipti demesi i si zymejima.
 #300459   vandenis
 24 Rgp 2011 18:32
Vitolis rašė:Pasigirsiu. Va šitą gęras žmogutis padėjo parsisiūst. Sauliau, tavo nuomonė apie ją. O ir kiti kas turit, gal po pora žodelių :roll: Būt malonu(arba ne :-D ) išgirst.
http://www.orenfishing.ru/spinning/reel ... _2500a.htm
Pasikartosiu, jau rasiau savo ispudzius 128puslapyje apie TDA2500A. Tarp kitko, sio modelio jau taip pat nebera Daiwos tinklapyje. Kaip SaulisM rase ir apie apie sena, JAV rinkai skirta Exelery, vietoje TDA2500A atsirado kazkokie nauji modeliai su 6:1 perdavimu ir LightWeigth body... http://www.daiwa.com/Reel/spinning.aspx

Siaip manau neblogas pasirinkimas Vitoli sioje kainu skaleje. Gaudau su tokia jau trecia sezona, kol kas priekaistu jokiu neturiu. Pries si sezona pertiapiau, nors sukosi be priekaistu. Manau sviezias tepalas nepamaisys. Kilpu jokiu ir su plonu (6lb) pintu nenumete nei karto. Patvicinu ir 100 pointeri is slaideri7 patampau (aisku ne su 6Lb pintu), kol kas niekas neissibaladojo. Pagrindinai gaudau ezeruose.
 #300690   Ignelis
 25 Rgp 2011 16:59
gal kas turit ir naudojat shimano Nasci..? http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=4921 tai vat ir maskatuojuosi dabar, tarp to nasci ir exage? :roll: minusas didelis, kad nasci neturi papildomo bugnelio.... :neutral: ar ziaurus deficitas gauti ta bugneli ir kokia pinigu suma jis gali kainuoti? ir dar kad perdavimas gana letas yra, bet panashu kad bugnas yra negilus ir didelis, tai gal kompensuotu... :roll:
 #300693   Tadunce
 25 Rgp 2011 17:14
Galvojau apie nasci, bet ieškojau ir užsakinėti būgnelį - nelb radau.
Šiaip, kiek supratau, tai aukštesnės klasės ritė, bet naujo modelio su arc būgneliu negavau Vilniuj net pasukinėti (turėjo tik 3000 berods seną.. )

Exage pasiėmiau su arc būgneliais dviem, kol kas labai patenkintas
 #300701   Ignelis
 25 Rgp 2011 17:56
ar pajautei koki skirtuma perejes nuo iprastos shpules prie arc..? neskaitant to jog tiki, kad taip geriau...? :)
 #300710   vandenis
 25 Rgp 2011 19:29
Jo naujas modelis, vietoje Stradic FI. Shimano USA puslapyje http://fish.shimano.com/publish/content ... nning.html FI modelio taip pat jau nera. Turejau ta FI, tikrai geras aparatelis, tik va siemet nuskandinau su visu kotu viename ezere 20m gylyje 'viarkt . Ka padarysi, tegu bus auka neptunui. Spalva man to FJ tai nepatinka, nukopino nuo europietisko varianto.
 #300717   eimantasv
 25 Rgp 2011 20:34
vandenis rašė:Jo naujas modelis, vietoje Stradic FI. Shimano USA puslapyje http://fish.shimano.com/publish/content ... nning.html FI modelio taip pat jau nera. Turejau ta FI, tikrai geras aparatelis, tik va siemet nuskandinau su visu kotu viename ezere 20m gylyje 'viarkt . Ka padarysi, tegu bus auka neptunui. Spalva man to FJ tai nepatinka, nukopino nuo europietisko varianto.
as turiu FI,bet sitas modeliukas man visai patiovas.. :grin:
 #300732   Tadunce
 25 Rgp 2011 21:25
Na, aš prieš tai nebuvau naudojęs plono pintuko, tai negaliu atsakyt ar geriau su šita.
Kloja neblogai, jokių kilpų dar neturėjau, bet nedaug ir gaudžiau.
Metasi irgi neprastai.
Pradžioj sukėsi kaip su tirštoku tepalu, dabar, turbūt, prasivaikščiojo, švelniai dirba
 #300760   Xrapas
 26 Rgp 2011 06:31
Ignelis rašė:...gal kas turit ir naudojat shimano Nasci...ir dar kad perdavimas gana letas yra, bet panashu kad bugnas yra negilus ir didelis, tai gal kompensuotu...
Neišsidurk su šita žūklio fotke :stop-; , jie įdėjo japonų vidaus rinkai skirtos NASCI 2500S "portretą" :lol:
3000/4000 naskiai gerokai didesni, sveria ~ 320 gr. ir atrodo maždaug taip:

Paveikslėlis
 #300803   Ignelis
 26 Rgp 2011 12:25
oj geras..... :mėlynvarla buciau tikrai prisigaves...., reiskias liko exage... :roll:
 #300916   fortas
 27 Rgp 2011 15:34
atėjau su klausimu, nusipirkau technium'ą, nors norėjau stradic'o (perkalbėjo pardavėja), dbr kai užsidėjau ant spiningo jis man toks meškerinis... nors sukas tai puikiai,kaip manot, gal reik atsikeist? :?
 #300917   Vitolis
 27 Rgp 2011 15:38
fortas rašė:atėjau su klausimu, nusipirkau technium'ą, nors norėjau stradic'o (perkalbėjo pardavėja), dbr kai užsidėjau ant spiningo jis man toks meškerinis... nors sukas tai puikiai,kaip manot, gal reik atsikeist? :?
Meškerinis tai koks? Gale stabdis? O tai ta pardavėja bent žvejojusi, kad ji tau autoritetas :-D Jei taip lengvai pakeitei nuomonę :)
 #300920   fortas
 27 Rgp 2011 15:46
Vitolis rašė:
fortas rašė:atėjau su klausimu, nusipirkau technium'ą, nors norėjau stradic'o (perkalbėjo pardavėja), dbr kai užsidėjau ant spiningo jis man toks meškerinis... nors sukas tai puikiai,kaip manot, gal reik atsikeist? :?
Meškerinis tai koks? Gale stabdis? O tai ta pardavėja bent žvejojusi, kad ji tau autoritetas :-D Jei taip lengvai pakeitei nuomonę :)
ne, prieky , bet lb twin power'y primena;/ negudras aš spiningavime, tik dabar pradėt žadu, ankščiau pagrinde dugninėm:D o ką aš žinau, protingai atrodė:D o nusipirkt kažką tai reik:D gi spiningaut pirmąkartą praktiškai eisiu:D
 #300939   HIPIS
 27 Rgp 2011 20:55
Pries einant pirkt, reik jau but, nuomone susiformavus ;-) ..Ir maziau kreipt demesi i tai ka pardavejei sako..ju reikalas parduot tai kas uzsiguli ir pan..
Seip Stradikas aukstesnes klases rite uz Tehniuma..
Be to Stradiku bun gan ivairiu ..ir kainu ivairiu..
Senesni FA-FB..gan pigus..praktiskai 300lt. gali jau suderet..
Jei naujesnis FC..cia kaip pasiseks..gali ir uz 550lt..o gali ir uz 450lt..
Nors rimciausias is Stradiku, palei mane FI....As kaskada papirkau uz 500lt..
O vat pazystamas 2500FI.. sugebejo ismust uz 380LT :!:
Tiesiog, kas rasoma vitrinoi..dar nereiskia, kad jau taskas..Nepatinka eini i kita parde ir suderi..Seip kuo parduotuve smulkesne, tuo seimininkas sukalbamesnis..o dar geriau, kai jis neturi prekes o tu tik paprasai, kad gautu..Tuo atveju kaina- ankainis, gali but gan simbolinis..
Seip as paimciau Stradika...nors ir Tehniumas neblogai, priklauso nuo to ka zadi veikt ir kaip apkraut..
 #300946   Tadunce
 27 Rgp 2011 21:04
Man atrodo goštauto g. trituruse buvo nuolaidyčių tiek rareniumui, tiek techniumui, atrodo.. Ale dydis 2500, jei neklystų
 #300949   Lamiglas
 27 Rgp 2011 21:27
manau jeigu ir neapkeisi labai neliudesi , turejau as toki 3000 dydzio normali rite , atidaviau tik todel kad neturi valo vediklyje guolio , bet problemu nebuvo , gal tik sutepti reikedavo dazniau , geras rites perdavimas , stradiko didesnis gali tekt truputi ilgiau prie to prisitaikyti , bet spresti tau ... abi rites vertos demesio .
 #300954   MINDULE
 28 Rgp 2011 04:05
HIPIS rašė: Be to Stradiku bun gan ivairiu ..ir kainu ivairiu..
Kur chia dar prekiauja FA-FB stradikais??? Juk FG jau daugiau kaip priesh 10 metu ishleistas (bent jau tiek ash gaudau)!!!

Ir kodel FI rimtesnis uzh CI4??? Atvirai, ash turiu CI4 3000F ir tevas turi FI 3000, tai ant vienodu kotu sudejus (St Croix Avid 9') tas 30 gramu rites skirtumas labai jauchiasi... Be to jau buvo nuoroda, kad ir FI yra nuimtas...
 #300956   fortas
 28 Rgp 2011 05:08
Lamiglas rašė:
manau jeigu ir neapkeisi labai neliudesi , turejau as toki 3000 dydzio normali rite , atidaviau tik todel kad neturi valo vediklyje guolio , bet problemu nebuvo , gal tik sutepti reikedavo dazniau , geras rites perdavimas , stradiko didesnis gali tekt truputi ilgiau prie to prisitaikyti , bet spresti tau ... abi rites vertos demesio .
pas mane 2500fb, 3000man perdidelė. o stradic'ą galvojau pirkt 2500fc, tik, kad tokių kainų kaip HIPIS surašė nebuvo :shock: pigiausias variantas tokio stradic'o 630lt :shock: o techniumui berots 405lt mokėjau...
 #300957   fortas
 28 Rgp 2011 05:11
fortas rašė:
Lamiglas rašė:
pas mane 2500fb, 3000man perdidelė. o stradic'ą galvojau pirkt 2500fc, tik, kad tokių kainų kaip HIPIS surašė nebuvo :shock: pigiausias variantas tokio stradic'o 630lt :shock: o techniumui berots 405lt mokėjau...
pamelavau, techniumas FA, o turėjo būt FC :shock: nu aš kažkoks žioplas bet tkr pirkau FC. Ai nuvažiuosiu ryt išsiaiškint...
 #300958   fortas
 28 Rgp 2011 05:14
MINDULE rašė:
Kur chia dar prekiauja FA-FB stradikais??? Juk FG jau daugiau kaip priesh 10 metu ishleistas (bent jau tiek ash gaudau)!!!
aš žinau kur prekiauja:D tik kad nuolaidos nedaro, nors jau ir tepalas kokie 5metai išbėgęs:D
 #300971   Rapalas
 28 Rgp 2011 11:33
Ačiū XRAPAS už atsakymą, tikėjausi taip išgirtos visų firmos ritės gerenio įspudžio. Visi kai klausi sako ne mažiau 300-500 lt ritė prasideda, vo daiva nuo exceler, o kai nusiperki, tada rašo nusipirk normalia rite *PYP*. Tai nusipirksi už 1000Lt kazkas atsitiks sakys vel ta pati. Bet žvejosiu ir toliau ir bandysiu susitaikyti su tuo garsu ir labaiau jausmu rankoje.
 #300981   Lamiglas
 28 Rgp 2011 13:09
pamelavau, techniumas FA, o turėjo būt FC :shock: nu aš kažkoks žioplas bet tkr pirkau FC. Ai nuvažiuosiu ryt išsiaiškint...[/quote]
FA 4000 turiu dabar , mokejau 200lt , idetas papildomas guoliukas , taip sunkoka gal biski , taip yra rotoriaus ir rankeneles nedideli klibejimai , bet sukasi lengvai turi nemazai galios visgi 4000 dydzio ir kaina kaip uz tokia rite gavosi nedidele , beje toks dydis ir svoris puikiai subalansuoja mano trimetrini talona taip kad as patenkintas , nemaniau , kad dar ju yra kur nors pirkti ...
 #301003   fortas
 28 Rgp 2011 16:28
Lamiglas rašė:pamelavau, techniumas FA, o turėjo būt FC :shock: nu aš kažkoks žioplas bet tkr pirkau FC. Ai nuvažiuosiu ryt išsiaiškint...
FA 4000 turiu dabar , mokejau 200lt , idetas papildomas guoliukas , taip sunkoka gal biski , taip yra rotoriaus ir rankeneles nedideli klibejimai , bet sukasi lengvai turi nemazai galios visgi 4000 dydzio ir kaina kaip uz tokia rite gavosi nedidele , beje toks dydis ir svoris puikiai subalansuoja mano trimetrini talona taip kad as patenkintas , nemaniau , kad dar ju yra kur nors pirkti ...[/quote]
sukas tai puikiai tikrai, katik valą suviniojau, įdomu kaip su stabdžiu seksis bendraut... tu už 4000mokėjai 200lt, aš už 2500 400 su virš, na šnd išbandysiu, jei patiks, tai ryt prašysiu dalį kainos kompensuot...
o pirkt yra ten pat kur ir stradic'ų FA :grin:
 #301033   Lamiglas
 28 Rgp 2011 19:52
su rites stabdziais viskas turetu buti gerai , visgi shimano , jie uz ryobi ( stabdziai ) man labiau patinka , nelabai dabar as ir suprantu ka tu pirkai FA ar FC , jeigu FA tai neblogai nuo taves nulupo , visgi labai nespausk nes man pazystamas pardavejas uz 200 lt pardave , kitam uz tiek butu nepardaves .... bent jau as nemaciau uz tokia kaina tokios rites
 #301036   fortas
 28 Rgp 2011 19:58
Lamiglas rašė:su rites stabdziais viskas turetu buti gerai , visgi shimano , jie uz ryobi ( stabdziai ) man labiau patinka , nelabai dabar as ir suprantu ka tu pirkai FA ar FC , jeigu FA tai neblogai nuo taves nulupo , visgi labai nespausk nes man pazystamas pardavejas uz 200 lt pardave , kitam uz tiek butu nepardaves .... bent jau as nemaciau uz tokia kaina tokios rites
FA :grin: nu nieko, visiem gyvent reikia :grin: tai va, jau išbandžiau, pora h ir 11lydekiokų, tik čia ritės ar koto problema :shock: mepps'as 3nr viskas tvarkoj, o dviguba blizgė 22gr po trečio užmetimo susukant ritę, visas kotas vibruot pradeda, koto užmetimas 5-20g
 #301041   HIPIS
 28 Rgp 2011 20:14
MINDULE rašė:

Ir kodel FI rimtesnis uzh CI4??? Atvirai, ash turiu CI4 3000F ir tevas turi FI 3000, tai ant vienodu kotu sudejus (St Croix Avid 9') tas 30 gramu rites skirtumas labai jauchiasi... Be to jau buvo nuoroda, kad ir FI yra nuimtas...
Del FI..tiesiog cia modelis, konkrecei spiningavimui skirtas..Plius amerikos rinkai, kurei kaskodel japonas gamina ir tieke rimtesnes komlektacijos Stradikus,..
Tie balti su dvim rankenelem, is prigimties nespiningines versijos..jos daugiau skirtos tolimo uzmertimo meskerei bei fideriui..
CI4.. nu ten biski pabure su islengvinimais..tai yra siokiu tokiu praradimu ilgaamziskume..
Del FA..zinau kur dar galima gaut.. ;-) ..bent pries menesi maciau dar..manau, kad ir kitur ju randas..
FB..kiekviena gerbenti save parde turi..ar internertinis sopas.. ;-)
  • 1
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė