Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #301047   vava
 28 Rgp 2011 20:44
fortas rašė: sukas tai puikiai tikrai, katik valą suviniojau, įdomu kaip su stabdžiu seksis bendraut... tu už 4000mokėjai 200lt, aš už 2500 400 su virš, na šnd išbandysiu, jei patiks, tai ryt prašysiu dalį kainos kompensuot...
o pirkt yra ten pat kur ir stradic'ų FA :grin:
fortas rašė: tai va, jau išbandžiau, pora h ir 11lydekiokų, tik čia ritės ar koto problema :shock: mepps'as 3nr viskas tvarkoj, o dviguba blizgė 22gr po trečio užmetimo susukant ritę, visas kotas vibruot pradeda, koto užmetimas 5-20g
greiciai tai reaktyviniai.... per 3 val tiek reikalu nuveikt :)
 #301049   fortas
 28 Rgp 2011 20:47
vava rašė:
fortas rašė: sukas tai puikiai tikrai, katik valą suviniojau, įdomu kaip su stabdžiu seksis bendraut... tu už 4000mokėjai 200lt, aš už 2500 400 su virš, na šnd išbandysiu, jei patiks, tai ryt prašysiu dalį kainos kompensuot...
o pirkt yra ten pat kur ir stradic'ų FA :grin:
fortas rašė: tai va, jau išbandžiau, pora h ir 11lydekiokų, tik čia ritės ar koto problema :shock: mepps'as 3nr viskas tvarkoj, o dviguba blizgė 22gr po trečio užmetimo susukant ritę, visas kotas vibruot pradeda, koto užmetimas 5-20g
greiciai tai reaktyviniai.... per 3 val tiek reikalu nuveikt :)
viens du:D jau tuoj reiks dugnines rink ir namo šaut :roll:
 #301052   Vegys
 28 Rgp 2011 20:59
Iš forumo taisyklių :
"3. Komanda „Cituoti“ naudojama tuo atveju, jei atrašoma į prieš tai esančiame puslapyje ar dar vėliau patalpintą žinutę, arba tikrai esant reikalui, kad kt. vartotojai suprastų į kokį pranešimą yra atrašoma."
:!:
 #301092   Xrapas
 29 Rgp 2011 09:13
Rapalas rašė:...žvejosiu ir toliau ir bandysiu susitaikyti su tuo garsu ir labaiau jausmu rankoje...
Atgaudžiau savaitgalį exceleriu pakaitom su tournament ZX-su...na, tarkim, kažkas tokio, ko nebuvo gaudant su twinpoveriu jautėsi, bet žvejot tikrai netrukdė :lol: .
Daviau pamėgint pažįstamam žvejui- tas išvis nieko netinkamo nepajuto :donknow' .
 #301124   Xrapas
 29 Rgp 2011 11:00
fortas rašė:...FA ...jau išbandžiau...o dviguba blizgė 22gr...
Turėjau tokią, 2500 dydžio. Smagi ritė :gutgut , tik mechanikoj plastikinė įvorė nelabai malonioj vietoj :? - ant pagrindinio dantračio. Patartina pakeist į guolį, ypač jei tokio svorio masalais dažnai gaudai.
Dar iš niuansų- ritė "super slow oscillation" sistemos, labai lėta būgnelio eiga ir gan lygiagrečiai sukloja valą. Jei vyniosi pintuką- nedavyniok kokių 3 mm iki briaunos, nes gali būt problemų su kilpom.

Paveikslėlis
 #301138   SauliusM
 29 Rgp 2011 11:40
Rapalas rašė:Gal kas zinot kas nutiko ritei, parsisiunčiau aš ta sauliaus rekomenduojama daiwa exceler (SauliusM - tau priekaištų neteikiu) ir po dviejų žvejybų pradėjo jaustis kai suki kad kaip dantratis prasisukes butu grrrrr-grrrrr-grrrrr, o kai paspaudi truputeli rankenele i rite tai nustoja, bet nezvejosi gi visada spausdamas rankenele. Kas čia galejo atsitikti jai? Jau per dvi zvejybas byra? Dėkui už ats.
1. ar normaliai priverzi rites rankenele pries zvejyba?
2. ar tas garsas yra su skirtingais masalais gaudant ar su vienu kazkuriuo konkreciu masalu?
3. exceleris pas tave kuris tiksliai (dydis ir modelis)?
 #301243   Rapalas
 29 Rgp 2011 15:39
Priveržta normaliai,
gaudant su visais masalais, netgi sukant tiesiog rite laisvai, kai valas nukirptas ir užfiksuotas,
exceleras 2500 dydžio su mėlynu bugneliu. buvau ikėles nuoroda pora puslapiu anksčiau.
 #301283   gytis
 29 Rgp 2011 18:52
2 Rapalas

na man atrodo, kad Saulius kalbejo apie greitaeigi Exceleri skirta USA rinkai.
O ten jokiu melynu bugneliu ner...
Siaip jau tai as turejau ir turiu kelias Daiwas, tai pastebejimai tokie: mano tureti ir turimi Exceleriai ir Tournamentai ZX neurzge ir iki siol neurzgia, ale taciau Team Daiwa Tierra 2500 urzge baisiai. Beje, net brangi Team Daiwa Fuego 3000 turi svelnu krumpliu urzgima. Greiciausiai tai tiesiog laimes ir pradinio rites sutepimo reikalas.
Cia Xrapas aiskino apie tai, kad su laiku Daiwose atsiranda stuksejimas galinese bugnelio padetyse. NEI VIENOJE Daiwoje realiai tokio efekto nerasta. Va su biudzetinemis Shimanomis tai jo, klaksi visos.
 #301297   fortas
 29 Rgp 2011 20:06
Xrapas rašė:
fortas rašė:...FA ...jau išbandžiau...o dviguba blizgė 22gr...
Turėjau tokią, 2500 dydžio. Smagi ritė :gutgut , tik mechanikoj plastikinė įvorė nelabai malonioj vietoj :? - ant pagrindinio dantračio. Patartina pakeist į guolį, ypač jei tokio svorio masalais dažnai gaudai.
Dar iš niuansų- ritė "super slow oscillation" sistemos, labai lėta būgnelio eiga ir gan lygiagrečiai sukloja valą. Jei vyniosi pintuką- nedavyniok kokių 3 mm iki briaunos, nes gali būt problemų su kilpom.

Paveikslėlis
va mano tokia... tik šiandien su bedom, vakar viskas ok, šnd suviniojau kitą valą-techniumą 0,22, ir košmaras, kilpom eina, aplink žiedeliuspinas, ritėn mazgais viniojas :? teoriškai kiek teko su tuo susidurt visad buvo kalti žiedeliai, nu bet vakar viskas buvo ok 'viarkt
 #301353   Xrapas
 30 Rgp 2011 05:50
gytis rašė:... su laiku Daiwose atsiranda stuksejimas galinese bugnelio padetyse. NEI VIENOJE Daiwoje realiai tokio efekto nerasta. Va su biudzetinemis Shimanomis tai jo, klaksi visos...
Duokdie, kad mano :ks> "šaltiniai" būtų neteisūs :donknow' ...nes va jau trečią Daiwą užsisakinėju :-D
 #301366   SauliusM
 30 Rgp 2011 07:50
Rapalas rašė:exceleras 2500 dydžio su mėlynu bugneliu. buvau ikėles nuoroda pora puslapiu anksčiau.
kaip suprast su melynu bugneliu? neradau nuorodos. idek dar karta, bo jau ir man idomu pasidare, ka ten nusipirkai...
 #301367   SauliusM
 30 Rgp 2011 07:54
gytis rašė:...Daiwa Tierra 2500 urzge baisiai....
pas mane neurzge...
beje dabar tierra ir advantage ispardavimai ziaurus kai kur.
nes atsiras vietoj anu nauji modeliai Procyon, Ballistic ir Aird.
Bliaha bliaha kokia nesamone daiwa sumale.
anksciau sakiau kad daiwos trukumas, kad neturi riciu su dideliu perdavimu, tai dabar su normaliu perdavimu riciu nebeliks, vien greitaeiges :superšokas
ne i gera, oi visai ne i gera tas globeride daiwai isejo... 'viarkt
 #301368   SauliusM
 30 Rgp 2011 07:55
Xrapas rašė:...nes va jau trečią Daiwą užsisakinėju :-D
ale bliaha kaip greit sita zaraza pasigavai :-D ka uzsakineji?
 #301370   vk
 30 Rgp 2011 08:06
SauliusM rašė:ale bliaha kaip greit sita zaraza pasigavai :-D ka uzsakineji?
Su Xrapu vėl siųsimės Cabelas Tournament ZX, nes:
1) vėl joms akcija - 40 USD;
2) pirmas įspūdis puikus, tai gera proga atsisiųst kito dydžio;
3) yra baimė, kad vėliau nebebus už panašią kainą tokios kokybės Daiwa ričių. Bus greitaeigės plastikiniais korpusais "greito suvartojimo" ritės.

Ta proga mane kamuoja vienas klausimėlis - šio modelio 1500 ir 2000 dydžių svoris tas pats, o būgnelio talpa skiriasi. Kur bus skirtumas? Jei 1500 dydžio būgnelis būtų tokių pat gabaritų kaip 2000-ojo, tik seklesnis, tai imčiau 1500-ąjį, bet jei būgnelis pasirodytų mažesnis, tai tada jau geriau būtų imt 2000-ąjį.
 #301372   SauliusM
 30 Rgp 2011 08:11
vk rašė:1500 ir 2000 dydžių svoris tas pats, o būgnelio talpa skiriasi. Kur bus skirtumas? Jei 1500 dydžio būgnelis būtų tokių pat gabaritų kaip 2000-ojo, tik seklesnis, tai imčiau 1500-ąjį, bet jei būgnelis pasirodytų mažesnis, tai tada jau geriau būtų imt 2000-ąjį.
siaip vizualiai tai atrodo kad ne tik gylis, bet gal ir priekinio bortuko diametras skirias gal kokiu milimetru. jei nepamirsiu, tai pamatuosiu vakare.
 #301373   vk
 30 Rgp 2011 08:14
SauliusM rašė: siaip vizualiai tai atrodo kad ne tik gylis, bet gal ir priekinio bortuko diametras skirias gal kokiu milimetru. jei nepamirsiu, tai pamatuosiu vakare.
Turi 1500 dydžio ritukę? :eek: Kam naudoji ir kaip įspūdžiai?
 #301375   SauliusM
 30 Rgp 2011 08:22
vk rašė:
SauliusM rašė: siaip vizualiai tai atrodo kad ne tik gylis, bet gal ir priekinio bortuko diametras skirias gal kokiu milimetru. jei nepamirsiu, tai pamatuosiu vakare.
Turi 1500 dydžio ritukę? :eek: Kam naudoji ir kaip įspūdžiai?
Turiu TSH exceleri kuris komplektuojamas su dviem bugnais. vienu 2000 kitu 1500. o siaip tai 1500 praktiskai guli nenaudojamas kaip atsarginis. gal porasyk tik panaudojes buvau...
 #301381   Xrapas
 30 Rgp 2011 08:35
SauliusM rašė:...oi visai ne i gera tas globeride daiwai isejo... 'viarkt
Nauja firmos strategija:

Paveikslėlis

"Lygiuojamės į lyderius" :yaaah! :-D
 #301384   SauliusM
 30 Rgp 2011 08:39
Xrapas rašė:Nauja firmos strategija
:jop-mat ;;'plim
 #301388   Tironas
 30 Rgp 2011 08:46
o jus cia realiai snekat apie daiwa rites made i china as as klystu?
 #301390   SauliusM
 30 Rgp 2011 08:48
Tironas rašė:o jus cia realiai snekat apie daiwa rites made i china as as klystu?
nu, apie tas pacias, o ka?
 #301391   vk
 30 Rgp 2011 08:49
Tironas rašė:o jus cia realiai snekat apie daiwa rites made i china as as klystu?
Neklysti, Cabelas Tournament ZX "made in China" "by Daiwa". :grin:
 #301392   Rapalas
 30 Rgp 2011 08:50
Blem ka aš žinau, kad nesakei lygtais, ieškojau daiwa exceler ir tiek, nu bet tikiuosi kad laikys ji ir blogiau nepasidarys, vistiek naudoju tik spiningavimui, velkiavimui kita, tai ir laikys gal pora meteliu.
 #301394   SauliusM
 30 Rgp 2011 08:53
Rapalas rašė:Blem ka aš žinau, kad nesakei lygtais
nu bliaha, rasyta prirasyta belekiek kartu forume, kad yra tu exceleriu visokiu skirtingu su pliusu be pliuso, amerikai skirti, europai skirti. net afrikai kazkoki skirta modeli esu mates... o man kur nuorodas siuntei tai buvo amerikanski, o nusipirkai dabar europini, dar ir rankenele ne prisukama, o ant tos issiklebetuojancios knopkes nulenkiama... nu vienu zodziu... tik jau nesakyk niekam, kad cia sitas yra mano rekomenduotas...
 #301397   Rapalas
 30 Rgp 2011 08:56
Sauliau tu tik gamintoja ir modeli rekomendavai, o jau kuriam žemynui skirta tikrai ne tu, tik nesu pilnai isigilines ir galvojau kad uk tokios pačios ritės, tad ir ėmiau iš uk, nes buvo glimybė kad parvežtų.
 #301398   vk
 30 Rgp 2011 08:58
SauliusM rašė: sitas yra mano rekomenduotas...
Nu va, dabar turėsi atlikinėti ritės garantinį aptarnavimą. :-D
 #301399   Tironas
 30 Rgp 2011 09:02
na made by daiwa in china tai keistai skamba, bet nesigilinsiu :)

kalbu apie ta daiva exceleri? nes zinau kad daiva rites gamina skirtingose gamyklose kinijoi pagal kontraktus. ir net nezinau ar turi savo gamykla. cia as netyeigiu cia as klausineju.
  • 1
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė