Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#29869   senuks
 23 Bal 2007 11:40
Sorry blight.tavo žin.rašytas priskyrė prie spamų tai matai ir neatkreipiau dėmesio,dabar tik radau :oops:

#29871   tuomahaukas
 23 Bal 2007 11:42
senuks, būčiau dėkingas kad parašytum išsamiau dėl Agio klausimo. Multiko (be didelių navarotų) viduriai galingesni nes paprastesni. "valo darbas" ;-) ... OK, masalo. Nesupratau, valą laikai pirštais ar manai kad yra super duper tikslesnis kibimo pajautimas multiku, negu naudojant beinercinę !jablynkst!:

#29873   Agis
 23 Bal 2007 11:54
Kai vala laikai pirstai tai man viskas aisku del privalumo, bet jeigu jo nelaikai, tipo metai ir laikai desine ranka, o vynioji su kaire, kaip su paprasta beinercine, ir kur cia privalumas apart, to, kad aparatas stipresnis :roll: Ar lengviau tampyti, ar kraipyti... zodziu ne apie jega klausimas buvo ir antra, kodel dauguma pataria laikyti kota zemiau, op stoveti auksciau, tipo atsistojus valtyje, ant kalnelio ir pan.Mano manymu kertant keli aukstyn o is vienos padeties perkelisnt i kita atsiranda akimirka kai valas atsileidzia ir gali nepakirsti.Kaip ten yra :roll: Zinau, kad galiu pasiknaisiojus atrastu atsakymus i tuos klausimus, ale norisi is pirmu lupu :lol:

#29875   senuks
 23 Bal 2007 12:07
Ne to kad su pirštais,su nykščiu visą laiką kontaktuoji su špulka.Tiek metant pristabdai,tiek traukiant gali jausti valo darbą.Ny veltui multikas yr zy best džigavimui :-D Per pirmus bandymus tas nykštys tapo koks tai atbukęs,bo pastoviai zulinasi į pintuką,ale po to matyt apsišlifavo :-D

#29876   senuks
 23 Bal 2007 12:20
Ok.prasikeitėm Agi.Aš asmeniškai nematau bėdos ir nuleidus spiną ir pakėlus jerkauti.Iš šonų vobše gerai dirbasi.O, stovėjimo lygis-kol kas man įtakos neturi.Nebent tai būtų pullbaitas jack tipo. :roll:

#29906   tuomahaukas
 23 Bal 2007 18:01
Tai prie ko čia džigavimas ? , čia kita tema.
P.S. Lydeka, imdama jerk'ą, priplauks, plačiai išsižios ir darys diiidelį atsargų "am" ir nejudės po to ?... pajusi tik neženklų valo slystelėjimą tarp pirštų ? :lol:
Ironijos visai nedaug, daugiau prašymo apšviesti.
Man trūksta argumentų :donknow'

#29926   Xrapas
 23 Bal 2007 20:14
Agis rašė:Kai vala laikai pirstai tai man viskas aisku...
Maksimaliam kontaktui su masalu užtikrinti prisiekę "multiplikatorininkai" kartais nuima valo klojiklį ir valą ant būgnelio kloja laikydami jį tarp pirštų. Spiningas tuomet laikomas aukščiau ritės.
Nežinau, ką rašysiu rudenį (per vasarą visgi tikiuosi prisijaukinti multiplikatorių :oops: ), bet šiai dienai mano turima įranga- Dragon Mystery Slider Jerk/Banax Sounion 304 nusileidžia visais parametrais kitam, tam pačiam tikslui naudojamam komplektui- 240cm superfast 20- 40 gr (realiai meta iki 60 gr) spiningui ir beinercinei ritei Banax SI800. Užmetimas tolimesnis ir žymiai tikslesnis, "armatūrinė" spiningo akcija puikiausiai susitvarko su staigiais trūkčiojimais, ritės mechanizmas (SI800 buvo projektuota kaip jūrinė ritė stambių žuvų gaudymui) pakankamai galingas. Kol kas bent jau daugiau malonumo patyriau džerkaudamas su "beinerciniu komplektu" Dar vienas pastebėtas pliusas- su ilgesniu kotu ir beinercine rite nesunku atlikti metimą "per galvą", kas ypač aktualu, jei gaudai iš valties ne vienas. Pernai mėtant su multiplikatorium kompanjonas kiekvieną kartą puldavo ant valties dugno...
Kartoju, nežinau, ką giedosiu rudenį :-D , bet kaip ten bebūtų, manau, kad multiplikatorius ir kastinginis kotas nėra privalomi džerkavimo atributai. Galų gale net ir tie patys Slider Jerk klasės kotai gaminami ir kastinginio, ir spininginio variantų. :roll:

#29953   Agis
 24 Bal 2007 08:17
O as maniau, kad tik man nemoksai per galva su multiku mesti neina :lol: Ilgai bovijausi mesdamas per galva, nes salimais buvo ir x-rapas ir Deivis tai nenorejau mostelt :lol: Ale kai pabegau nuo anu in saly, tai metent is sono pradejo kazkas gautis.
Vakar ziurejau i tavo aprasyta rite.Zvejai pasieme jas samu gaudymui berods Italijoj, sake, kad yra ir zveju, kuriems ir spiningauti su ja patogu, nezinau, nezinau, su tokiu aparatu tik juroje nuo kranto, karpiams arba samams :roll:

#29967   senuks
 24 Bal 2007 09:18
:donknow' Nu kain problem per galvą mestelt.Pagrinde per galvą ir mėtau.Šiaip pačiam mėtymui skyriau daug laiko-tipo treniravausi.Bo upė už 100m teka.Po darbo kožną dieną veik 1val skirdavau šiam reikalui.Tiažalo v ūčiobe-lehko v bojų :-D

#29968   Agis
 24 Bal 2007 09:22
Joo, jei tiek mokytis reiks, tai jauciu as garbingai ana padesiu prie kitu in lentynele ir galesiu puikuotis jog turiu, o metysiu su paprasta beinercine :lol: Kol as mokysiuosi jaunimas is panoses visus lydziakus istrauks :lol:

#29970   Xrapas
 24 Bal 2007 09:24
Agis rašė: ...sake, kad yra ir zveju, kuriems ir spiningauti su ja patogu, nezinau, nezinau, su tokiu aparatu tik juroje nuo kranto, karpiams arba samams :roll:
Matyt, yra :-D
Prieš keletą metų Rusijoje SI750/SI800 buvo ko gero populiariausi modeliai tarp spiningautojų.
Pernai nemažai su ja gaudžiau, visai patiko mėtant stambesnius masalus ir ypač džerkaujant. Sukasi lengvai, jokių kilpų ar lankelio nusimetimų :roll:

Paveikslėlis

Galėtų tik lengvesnė būti, 380 gr :evil:
P.S. Ritė + du atsarginiai būgneliai kainavo 110 Lt :neutral:

#30080   abrval
 24 Bal 2007 19:40
Xrapas rašė:Pora įdomių StrikePro džerkų su filmukais apie jų darbą:
http://www.cwcab.com/eg064.htm
http://www.cwcab.com/eg048.htm
Ir dar keli kitų gamintojų modeliai.
http://www.cwcab.com/jerkbaits.htm
Vilniuje nei vieno nesu matęs, kaip kituose miestuose?
Ar matet si filma GÄDDFEBER kaip letapedziai gaudo strike pro jerkais?Turiu persisiuntes.SrongDC jei turit galit persisiusti.Ir emulej yra,jei ka.

#30100   blight
 24 Bal 2007 21:41
O kiek sveria? Visa CD? :? :?:

#30273   senuks
 27 Bal 2007 08:37
Velnias.sunku pasakyt.turi rankose palaikyt abi.Nu kiek pažiūrėjau inete,toks jausmas,kad daiwa megaforce skirta lengvesnėm masalam.Matau ir guoliukų skirtumą, berods 3 turi.Ryobis 6.Be to full metall korpusas.Sakyč,imk Ryobi i visks bus zb :-D

#30366   abrval
 28 Bal 2007 18:41
blight rašė:O kiek sveria? Visa CD? :? :?:
700megabaitu

#31632   blight
 15 Geg 2007 18:36
Na va isigijau praeita savaite Ryobi ixorna, tai shy savaitgali prabandziau. Kadangi koto dar neturiu, tai uzhsidejau ant shudkocio, susivyniojau papigiaka mono 0,22 ir uzhsidejau 1 uncijos kewshiaka. Na kadangi ne nenutuokiau kaip ten kas metas, tai prasidejo barzdos. Paskui pabandzhiau pirshtu pristabdyt. Na pamecius pora valandu visai normaliai sekas, isheina ir per peti !yeee! . Bet vienos barzdos ishkushiuot jau neishejo, teko kirpt. A shiandie nusipirkau pirmaji dzherka, salmo slideri 10F. Dabar liko didzhiausia problema, gaut kota.
Abrval O neitu ish taves kazhkaip to filmuko nubombint? Kokiam tu mieste? :yaaah!

#32333   cesius
 24 Geg 2007 09:06
Dzerkauju jau pora metu, bet daba ysigijau Ryobi Ixorne, papasakokit ka veikia tas papildomas mechanizmas (ratukas)prie rankenos, gal jis reguliuoja valo suvynevimo greity, naudoju 0,20 PENN vala, nes Power Pro nepatiko. Kokia padala reikia gaudyt mano turimu valu, ar cia priklauso masalo svorio :?:

#32349   senuks
 24 Geg 2007 11:38
Nu žinai česiau,naudoju 3-4 padalą,bo su 1-2 ny dai boh neteisingai mestelsi,kūšiai garantuoti.Su tokiu valu žem 20g norm.nepasvaidysi.35-60g pati mėsikė.o mechanizmiuką beveik prisuku.Kol kas esti patenkintas ryobiu :-D

#32351   cesius
 24 Geg 2007 11:43
Svaidau salmines lydekas po70g ir nieko, tai tas mechanizmas stabdo vala metimo metu, kad nebut barzdu :?:

#32371   blight
 24 Geg 2007 13:38
cesius rašė:Svaidau salmines lydekas po70g ir nieko, tai tas mechanizmas stabdo vala metimo metu, kad nebut barzdu :?:
jo jis metant neleidzia bugniukui per daug isibeget, to pasekoj lengviau ishvengt kushiuko, tipo ji reiktu reguliuot pagal masalo svori. Ash kolkas dar tik treniruodamasis metau su juo visai atsuktu, bet jau du shpulikes (po 200m) baigiu sukushint :lol:
Gal kas turit metamo lauk pintuko (0.18-0.22)? Buciau dekingas kad ne i shiukshline atsidurtu, o pas mane ant ixorno bandymams :)

#32384   senuks
 24 Geg 2007 14:50
Jaučiu blight,kad kažką ne taip regulyruješ.Manyč jau metas tau mėtyt be kušių.Prisuk beveik iki galo reguliatoriuką,užstatyk pradžiai padalą 6-7 ,nu y davai :grin:

#32389   cesius
 24 Geg 2007 15:28
Tai kad bugnelis geroj vietoj, lengva pristabdyt, kaip su Nevskaja tik per nagus nedauzo. Su paprastu beinercu irgi pristabdai kad y kumus neyvaryt.

#32392   blight
 24 Geg 2007 15:41
Jo pristabdyt labai patogu, tik jauti ka valas laisveja, spust ykshti ir ok. Shiaip tai man zhinau del ko dabar kushinos, nusprendzhiau pasikeist senaji mono, kurio jau buvo nemazhau sukushinta i nauja, ir tik suvyniojau ir ishkart ejau metyt. Ish pat pradzhiu pac nesupratau kodel tiek kushiu, kiek metu tiek kushinas. Po to supratau kad valas nesusigulejes, reikejo ji sushlapint jauciu ish vis priesh vyniojant. Paskui kiek pamecius viskas susitvarke, bet jau buvau nuriezines nemazhai valo. Labai butu idomu su pintuku pabandyt, bet reik ish kazhkur blogo gaut :D

#32402   senuks
 24 Geg 2007 16:45
Tai jau tu ma rods imk naują pintą.Pasisaugodoms prasimėtysi.Ir kartu parybačines būsi :-D

#32407   blight
 24 Geg 2007 18:37
kogero tex, jei niex neturit metamo lauk valo, ka darysi :) . Shiaip dar reik kota isigyt, laukiu kitos algos :roll:

#32409   cesius
 24 Geg 2007 19:03
Turiu Dragon MYSTERY ir esu labai patenkintas,uzmetimas normalus, akcija puiki :roll:

#32411   blight
 24 Geg 2007 19:16
Na ash irgi link Dragonu palinkau. Aplekiau visas kauno parduotuves. Ish viso radau tik 3 dzerkinius, Robinson iki 150g kuolas, salmo - shiaip fainas visai tik be triggerio ir per lengvas man - iki 41 berods, kitokiu negamina, ir dar viena irgi berods robinson ciupinejau, bet labai nelipo, ner ka noret, kaina irgi 75lt tik.... Taigi nusprendziau uzsisakyt ish Rovanos Dragona Millenium Fatso Jerk Cast (25-60), bet ten jau reikia uzhsisakai - imk. Tai planuoju koki savaitgali senuko Dragona pamosikuot :grin:
O tas Mystery jau 60-120g. Man per sunkus. Shiaip aishq labiausiai noreciau Team dragon 30-70g, ale tas jau 2 x brungesnis. O beje cesius kiek tu uzh ta Mystery palikai?

#32416   cesius
 24 Geg 2007 20:13
blight rašė:Na ash irgi link Dragonu palinkau. Aplekiau visas kauno parduotuves. Ish viso radau tik 3 dzerkinius, Robinson iki 150g kuolas, salmo - shiaip fainas visai tik be triggerio ir per lengvas man - iki 41 berods, kitokiu negamina, ir dar viena irgi berods robinson ciupinejau, bet labai nelipo, ner ka noret, kaina irgi 75lt tik.... Taigi nusprendziau uzsisakyt ish Rovanos Dragona Millenium Fatso Jerk Cast (25-60), bet ten jau reikia uzhsisakai - imk. Tai planuoju koki savaitgali senuko Dragona pamosikuot :grin:
O tas Mystery jau 60-120g. Man per sunkus. Shiaip aishq labiausiai noreciau Team dragon 30-70g, ale tas jau 2 x brungesnis. O beje cesius kiek tu uzh ta Mystery palikai?
tikslei nepamenu, bet irgi uzsisakiau Klaipedoj Rovanoj ir atveze, lygtai 125 lt. Manishkis 20-60g
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 63
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė