Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #300328   Tironas
 23 Rgp 2011 21:24
gerai, xebra, as cia tik truputi i tema esu :) kai tik atsiras, butinai paviesiniu kur galima nusipirkt :) mazai ka suprantu apie pintus valus, bet tiek kiek naudoju tai 4 giju man labiausiai patiko salmo elite braid ir power pro. dabar ieskausi ka pasimt is 8 giju ir labai reik kuo plonesnio ir stipresnio :) tai tgikiuosi kad varivas bus tai ko man reik. dar labai idomus tas Nanofil berklejaus. teko ciupint 0.1 tai realiai plonas ir labai stiprus. tik va su mazgais jis sunkiai draugauja, bet xebra sake kad jau rado mazga jam. gali buti kad bus tikra bomba, arba baissus nusivylimas :)
 #300332   Jurginas
 23 Rgp 2011 21:29
Tironas rašė:gerai, xebra, as cia tik truputi i tema esu :) kai tik atsiras, butinai paviesiniu kur galima nusipirkt :) mazai ka suprantu apie pintus valus, bet tiek kiek naudoju tai 4 giju man labiausiai patiko salmo elite braid ir power pro. dabar ieskausi ka pasimt is 8 giju ir labai reik kuo plonesnio ir stipresnio :) tai tgikiuosi kad varivas bus tai ko man reik. dar labai idomus tas Nanofil berklejaus. teko ciupint 0.1 tai realiai plonas ir labai stiprus. tik va su mazgais jis sunkiai draugauja, bet xebra sake kad jau rado mazga jam. gali buti kad bus tikra bomba, arba baissus nusivylimas :)
Statyčiau kad eilinė x** ne bus tas nanofilas, o varivas už seb ar power pro tai *PYP*, nežinau kiek kartų geriau.
 #300356   MINDULE
 24 Rgp 2011 04:32
Parashiau apie ta nano-fil'a, dabar manau metas savo nuomone parashyti... Iki praeitos savaites apie ji net nezhinojau, nes neseku naujienu, tiesiog vakschiojau po Cabela's ieshkodamas Seaguar AbrazX ir i akis krito... Ant kiekvieno ritinelio yra gabaliukas pachiupineti... Chiupinejasi keistai, pirmas ispudis kad liestum vashkuota siula... Bet kadangi ieshkojau visai kitko, tai padejau i vieta... Dar del mazgu, jie juk patys rekomenduoja shita: http://youtu.be/IvGuqm0ulOs

Del pabandymo, manau pabandysiu, ypach jei jie ishleis daugiau spalvu, ne vien balta, bet tik tada kai reikes keisti dabartini PP...
 #300435   Rapolas
 24 Rgp 2011 15:04
MINDULE rašė: Del pabandymo, manau pabandysiu, ypach jei jie ishleis daugiau spalvu, ne vien balta, bet tik tada kai reikes keisti dabartini PP...
Man kaip tik spalva nėra kritinis rodiklis, nes naudoju seaguar-o pavadėlinį valą (būtinai, jei su pintuku gaudau), bet jei pirmas išbandysi nanofil-ą, tai duok žinoti ;-)
 #300529   Taacis
 24 Rgp 2011 22:58
Tironas rašė:speju, kad nudazyt ji bus problema, todel lazinciausi kad nebus spalvotu, bent jau pirmais metais.
Tikrai, kad praloši. Nesilažink :)
Nebent tiki, kad NanoFilas yra kažkoks super stebuklas...
Bet vistiek nesilažink.
 #301063   Rapalas
 28 Rgp 2011 22:23
Išbandžiau pontoon21 exteer pinta vala 0.148 storio, kuris atlaiko 4,5kg. Po 5 gerų žvejybų valas jau išblukes, ganėtinai lengvai trūksta, metasi gerai, nesipainioja, bet laikymas truputį nuvylė.
 #301071   Tadunce
 29 Rgp 2011 05:34
Naudoju panašiai, kaip ir kolega, gal 4-5 žvejybas.
Jokių panašių problemų nematau.
Bet rišu gale FC pavadėlį metrinį visada
 #301076   Marius1
 29 Rgp 2011 07:22
Rapalas rašė:Išbandžiau pontoon21 exteer pinta vala 0.148 storio, kuris atlaiko 4,5kg. Po 5 gerų žvejybų valas jau išblukes, ganėtinai lengvai trūksta, metasi gerai, nesipainioja, bet laikymas truputį nuvylė.
Laikymas nuvylė nes valas neužstorintas '''bum
 #301081   HIPIS
 29 Rgp 2011 08:06
Jo jei kartais gamintojai sumislytu nemeluot..oi dug nusivylimu butu.. :lol:
Seip ir man panasei buvo..pirmas valas nuo japono 012mm..sakau bus ant multo :-D ..kai atsiunte..pagalvojau, kad supainiojo.. pamenu,emiau nemusiskas etiketes sifruot..paskui lygint su kaskokiu turimu 010mm..tai tas 012mm buvo perpus plonsnis uz 010.. :lol: ..nu ir nelaike aisku tu 9kg.. kaip ant to vietinio uzrasyta buvo.. :-D
 #301083   Evaldas Z
 29 Rgp 2011 08:15
Rapalas rašė:Išbandžiau pontoon21 exteer pinta vala
ir as isbandziau 0.128mm kuris turetu laikyt 3.6kg. ikabinau kazkur dugne masala, tai truko ne 0.18mm 3.4kg laikantis (pagal info ant spules) FC pavadys, o pintukas. o siaip viskas kolkas gerai. plonesnis uz mano tureta 0.1mm :-D tik kad spalva man nelabai, bet...
 #301085   Tadunce
 29 Rgp 2011 08:24
Aš ėmiausi pilką - siūlė ir tą dažytą, bet aš nelabai juou tikėjau, tai klasiką pasigriebiau..

Kol kas visada trūko FC pavadėlis per mazgą, bet reikės truputi storesnį pradėt naudot, nes labai jau greitai susilpnėja FC galiukas ir gana lengvai trunka..
 #301116   Jonvabalis
 29 Rgp 2011 10:40
pats irgi risu FC 1 m ar ilgesni pavadi dzigui, laiks nuo laiko patrumpinu FC pavadi, taciau pastebejau, kad reikia tinkama mazga naudoti pintuko su FC jungimui, nes metimo metu mazgas praeidamas ziedelius (kurie tikrai mazi mikro dziginiuose kotuose) pasizeidzia, ko pasekoje susilpneja jo islaikymas.
 #301128   Tadunce
 29 Rgp 2011 11:05
Man visada(beveik) trunka per mazgą su segtuku, o ne pintuku.. Jaučiu, kad labiau pas pasižeidžia į dugno kliuvinius, nei į žiedelius..
 #301287   gintars
 29 Rgp 2011 19:31
Ar esate kas isbande stren sonic braid pintuka, kokie atsiliepimai? Domina 0,16 mm diametro. Ar geriau rinktis sakykim power pro pintuka?
 #301374   Antas
 30 Rgp 2011 08:16
piatras rašė:
Antas rašė:nu jau gal kas nors atsisiunte berkley nanofil vala?
:roll: Turbūt galvojat kad čia berklėjaus stebuklas..? Deja, Sonoda san jau daugiau kaip metai išpardavinėja ir jau beveik baigia tokį http://www.japantackle.com/Lines/Sanyo_GTR_Nanodax.htm Pagunda išbandyt buvo kilus bet rados įdomesnis variantas :gutgut
taviskis beveik 2 kart storesnis
 #301385   Tironas
 30 Rgp 2011 08:42
piatras rašė:
Antas rašė:nu jau gal kas nors atsisiunte berkley nanofil vala?
:roll: Turbūt galvojat kad čia berklėjaus stebuklas..? Deja, Sonoda san jau daugiau kaip metai išpardavinėja ir jau beveik baigia tokį http://www.japantackle.com/Lines/Sanyo_GTR_Nanodax.htm Pagunda išbandyt buvo kilus bet rados įdomesnis variantas :gutgut

kad pagal aprasyma tai nelabai tas pats. sakyciau labai netaspats
 #301395   Rapalas
 30 Rgp 2011 08:54
O užduosiu toki durna klausima, laidoje šiandien kimba seniau rodė kai su ultralaitais gaudė naudoja pinta vala berklei ar tai stren atseit 0.048 kuris laiko 4,5 kg berots, tai kam jie ta buksa taip atsilaisvine kad užkibus ešeriukui jis dzirzgia kaip skerdžiamas, traukia kiline silkute ir zaidzia valanda laiko, aš su tuo pontoon exteru kuris 0.148 laiko 4,5kg traukiau ta 3,1kg lydeka ir tai buvo normaliai užverštas buksas, aišku prasuko dauk bet trys kilai, o ne 200gr ešeriokas. Kažko aš nebesuprantu ka jie rodo.
 #301417   shelwius
 30 Rgp 2011 09:36
Rapalas rašė:O užduosiu toki durna klausima, laidoje šiandien kimba seniau rodė kai su ultralaitais gaudė naudoja pinta vala berklei ar tai stren atseit 0.048 kuris laiko 4,5 kg berots, tai kam jie ta buksa taip atsilaisvine kad užkibus ešeriukui jis dzirzgia kaip skerdžiamas, traukia kiline silkute ir zaidzia valanda laiko, aš su tuo pontoon exteru kuris 0.148 laiko 4,5kg traukiau ta 3,1kg lydeka ir tai buvo normaliai užverštas buksas, aišku prasuko dauk bet trys kilai, o ne 200gr ešeriokas. Kažko aš nebesuprantu ka jie rodo.
Malonumą jie jaučia :) ilgiau dėl to ir žaidžia, žiūrovui per TV galbūt linksmiau atrodo.
 #301447   Antas
 30 Rgp 2011 11:08
Rapalas rašė:O užduosiu toki durna klausima, laidoje šiandien kimba seniau rodė kai su ultralaitais gaudė naudoja pinta vala berklei ar tai stren atseit 0.048 kuris laiko 4,5 kg berots, tai kam jie ta buksa taip atsilaisvine kad užkibus ešeriukui jis dzirzgia kaip skerdžiamas, traukia kiline silkute ir zaidzia valanda laiko, aš su tuo pontoon exteru kuris 0.148 laiko 4,5kg traukiau ta 3,1kg lydeka ir tai buvo normaliai užverštas buksas, aišku prasuko dauk bet trys kilai, o ne 200gr ešeriokas. Kažko aš nebesuprantu ka jie rodo.
gal saugo zuvies ziaunas , gaila meskeres, dar sulauzis :-D gi visgi pintas valas, ne mono, kad tampytusi kaip gumiaska.
 #301448   Rapalas
 30 Rgp 2011 11:16
Bet 200gr ešerioka su 4,5kg laikančiu valu traukia ir buksas džeržgia, suprasčiau jei su 0.10 monofilamentiniu gaudytu.
 #302584   Kleckas1978
 02 Rgs 2011 23:44
matai kadangi tas valas is tikro ne 0,048mm ir + nelaiko jis tu 4,5 kg - del to ir zaidzia su 1 kg zuvim ar panasia - kad nenutruktu nes istikro pintukas apie 0,1-0,12mm telaikys ~2 kg - netiki susirask pati ploniausia pinta kuris bus istikro 0,1mm ir timptelk ant svarstykliu ;-)
beje jei ant dezutes uzrasyta 0,04 tai jis gali buti net ir 0,15mm realiai :-D
 #302919   Rapalas
 05 Rgs 2011 15:04
Tai tada turetu tas valas ne ė,5 kg laikyti o daugiau ir nezaisti su juo, nes pats pasakei kad jei toks plonas tai istikruju storesnis. Tai reiskia nera plono valo. Nes as galvoju dabar ant mikro kazkoki pinta vala detis ir nezinau koki, nes vos ne 0,148 pintukas pontoon exteer tinka tada, jis laiko 4,5 kg, ar dar plonesni reikia? Siaip naudosiu ir upetakiam gaudyti. Gal tas stren baltas tinkamas kur vandeni praskaidreja atseit, ar geriau tada prie pontoono ir pasilikti tik dar nuploninti iki 2 kg, jei yra plonesniu nei 0.148
 #302920   SauliusM
 05 Rgs 2011 15:09
Rapalas rašė:...kur vandeni praskaidreja atseit
labai gerai parasei,- ATSEIT :-D :lol:
Rapalas rašė: ar geriau tada prie pontoono...jei yra plonesniu nei 0.148
yra. as pats exteer 0,128 ir naudoju mikrui.
 #302923   zemas
 05 Rgs 2011 15:24
sveiki zvejai.noreciau jusu patarimo,nusipirkau pintuka sufix 832,tipo ta naujiena.pirkau neciupinejas,o internetu.ir kai dabar paciupinejau truputi nusigandau,kaip ji sulenki jis taip ir pasilieka sulenktas,o jei istempi tai ir buna tiesus.norejau paklaust ar jis cia toks turi but,ar cia kazkokia nesamone?yra gal tekia ji kam nors ciupinet?net nz kur cia ji toki panaudot:(
 #302930   SauliusM
 05 Rgs 2011 15:42
o ka cia komentuot? valas kietas kaip dratas, pats rasei, kad sulenki ir lieka sulenktas kaip viela. kam toki pirkt? dar suprasciau, jei butu papigiajskas koks, tai is biednumo tada. o dabar? :roll:
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė