Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #297241   Skridžas
 04 Rgp 2011 12:13
pensininkas rašė:Vakar su savo bobute buvom pas Valinska nepilnas pora h. Ji zaide su karasikais, as meginau pergudrauti karpi. Nepergudravau, 3 kibimai ir 3 nuejimai su kabliais, reikes pasiimti storesnio valo pavadeliams, nes 0,14 nelaike. Zvejojom 7A ir 7 pruduose. Sestadieni bandysiu sturmuoti 6 pruda, susirisiu plauko sistemas ir tik bus "Ateinat cia!" :)

Žinok neverta eksperimentuoti,aš jau eksperimentu pridariau ten pastovai storindamas nuo 0,14 iki 0,20

Tad geriau pirk 0,20 koki florokarbona jeigu bijai kad pamatys,va pas mane irgi pasibaigė reiks ieškoti kokio padabno 0,20 valo.O paskutiniu metu tokiu ir tegaudžiau.Tai nuėjimiu sumažėjio kokiu 90 % :grin:
 #297242   pensininkas
 04 Rgp 2011 12:14
daug netelpa, netvarkingai uzmaunami, issidarko skrydzio ir salycio su vandeniu metu, netvarkingai guli - kibimai bus, bet didesne tikimybe, kad nutampys, o ne irys. o cia graziai susiurbs 3-4 kukuruzus ir eis i kranta pailset :) :ruko
 #297285   Shtulas
 04 Rgp 2011 18:06
Pensinink, tik nepamiršk ir plūdinukę pasiimt, nes didelė tikimybė, kad vien ant feederio sėdėdamas gali pagaut :!fig! 6 tvenkiny bandžiau ir plauko sistemą (aišku toks iš manęs ir plaukininkas) ir feederį su įvairiom kitom sistemom, tai galiu pasakyt tiek: kartais ant feederio išvis jokio kliovo, kai tuo tarpu su plūdine lupasi kaip turi būt. Nekartą feederininkam užpakalius pritrinta su plūdine ir nepertoliausiai nuo kranto. Tiek, kad ant feederio didesnė tikimybė didesnį karpį pagaut. Bet paskutinius kartus kiek žvejota (su plūdine visada), tai mažiausias karpis 1,5 kg., o kibimų būta ir tokių, kad nei kabliai nei valai neatlaikė. Naudoju Berkley fluorokarboną 0,17, bet sakiau reiks pastorint, nes gan dažnai neatlaiko. Šeriu tik kukurūzais, nes jiems ten nevisada įtiksi su pirktiniais jaukais. Žvejoju irgi visada ant kukurūzų.
Beje, pastebėjau, kad dabar kai jie neršia, tai žiauriai reti kliovai būna, bet ir karpių mažų, bent man, nepasitaikė. O paskutinį kartą draugas vos savo naujai nupirktą meškerę išsaugojo :) Jei kartais sugalvosi su plūdinuke pasėdėt, siūlyčiau eit į mano vietą - netoli WC, kuris yra 6 tvenkinio gale. Ties po dešine esančio tvenkinio kampo (nedaėjus jo, berods, priešpaskutinė šiukšliadėžė :) )
Tikiuos kažkuo pagelbėjau ir tu pagausi karpių, jei ne, vieną nupirksiu iš maximos kaip kompensaciją :)
 #298875   Adrean
 16 Rgp 2011 14:02
Buvau vakar ir as nuvaziaves i Valinsko prudus. Zvejojau nuo 6.30 iki 10.30. Pagavau 3 karpiokus ir viena karosa, 4 karpiai nuejo... Karpius pagavau ant kukuruzo, karosa - ant muses lervu. Vaziuodamas kita karta mzesniu nei 6 nr. kabliuku nenaudosiu. Tiesa, vienas zuveliokas kabliuka nutrauke (manau neblogas karpis buvo).
 #300562   Antas
 25 Rgp 2011 07:43
Skridžas rašė:
Antas rašė:taigi valinsko pruduose visko yra, ir lynu ir lydeku .... :ks>
iš kur žinai ,jeigu ten tik kuojas gaudei :lol:
kazka ne ta susapnavai, paskaityk auksciau, pamatysi ka gaudziau ir kas kibo :-D
 #300573   Pavelasss
 25 Rgp 2011 08:33
Vakar buvau pas Valinską, kaip visada domina tik karpiokai. Per 4 val. tik 4 karpiai :shock: , 1~2 kg, 3 ~ 1,5 kg, standartiniai. Kibimų buvo nemažai, bet labai atsargūs. Daug nepasikirto, keli atitruko. Buvo išbandyta plauko sistema, praktiškai jokio skirtumo nepamačiau. Reikia pagalvoti apie kitokį masalą, ar pateikimo būdą :roll: .

P.S. Reklama :-D . Išvažiuojant, atvežė naują buratinų porciją, pasak Kęsto – kibs, kaip aukšlės. Tai kas nori pažvejoti aukšlių, tai yra karpių, gali drąsiai važiuoti :-D .
 #300683   Pavelasss
 25 Rgp 2011 16:02
pensininkas rašė:auksliu dydziai?

Visų nemačiau, nes juos ten per 1 minutę suleido, bet nemažai. Kiek su kiburu nešiojo į tą balą, kuri prieš sargų budelę, tai tokie ~ 1kg. Įtariu didelių nebuvo.
 #300813   rolandelis
 26 Rgp 2011 13:40
Adrean rašė:Buvau vakar ir as nuvaziaves i Valinsko prudus. Zvejojau nuo 6.30 iki 10.30. Pagavau 3 karpiokus ir viena karosa, 4 karpiai nuejo... Karpius pagavau ant kukuruzo, karosa - ant muses lervu. Vaziuodamas kita karta mzesniu nei 6 nr. kabliuku nenaudosiu. Tiesa, vienas zuveliokas kabliuka nutrauke (manau neblogas karpis buvo).
Aš tai gaudau kabliukais nr.10 ir viskas okey. ''plot
 #301363   Skridžas
 30 Rgp 2011 07:38
vanse rašė:Toks klausimėlis, beskaitant šią tėma, tik valinsko tvenkiniai ir figuruojami. Bet jei teisingai supratau tai 50lt dienai + damoketi uz žuvį tai lb. brangu..

Kiek supratau šeis metais jokiu už diena nėra valanda 5 litai ir viskas :)

p.s žinai pigesniu vietu kur galima žuvies paplėšyt :roll: ?
 #301423   vanse
 30 Rgp 2011 09:46
Skridžas rašė:
vanse rašė:Toks klausimėlis, beskaitant šią tėma, tik valinsko tvenkiniai ir figuruojami. Bet jei teisingai supratau tai 50lt dienai + damoketi uz žuvį tai lb. brangu..

Kiek supratau šeis metais jokiu už diena nėra valanda 5 litai ir viskas :)

p.s žinai pigesniu vietu kur galima žuvies paplėšyt :roll: ?
Na gal tada padoriai, aš va savaitgali buvau http://bartzuve.lt/
tikrai visai nieko, tik va reikia ankti važiuoti, buvau ~12h dienos tai jau visos "geriausios" vietos buvo užimtos :)
 #301436   martiz-zz
 30 Rgp 2011 10:41
negi taip nera pagaudyti taip pas jus niekur, kad visi i komerciniu? :-D negi ir man reiks? :shock: :-D tai bent jau ar yra ten plesrunu venkiniu? o tai vesuos tik spina ir muselines :roll:
 #301449   vanse
 30 Rgp 2011 11:17
pensininkas rašė:Kur buvai? Karpyne ar ezere? Ka pagavai?
1,2 kg karpioką.. toks jau velyvas bevyniojant meskeres namo :)
o šiai prie manęs vieniem ~3kg nutruko prie kranto, kitoje puseje paciupo pora ~2kg.
sakė yra 2-3 po 10-12kg :) bandžiau ant boilio, bet tos sistemos nesuprantu dar, perėjau ant kukuruzo :)
na man kas ten patiko tai 50lt ir plius pasiimi zuvies iki 3kg. šiaip čia užtaikiau ant akcijos kai po 25lt pardavinėjo beta.lt tai dar vieną važiavimą ten turiu :) tai namo parsivežta žuvies 1,5kg (dar keletas delninukų). Poilsis geras + pietūs skanūs :)
O toks klausimas yra prie statoilo prudas kazkos kur uz grigiskiu nuvaziuoji ant vln-kaun. kelio kas ten gero?
Mielai ir aš i kokia kudra nulekciau karosu patampyti, bet jau taip visur privatizuota pasidarė :S
 #301452   pensininkas
 30 Rgp 2011 11:45
ten ta kudra, is tikruju, susiformavusi bala, gal pries kokius 3-4 m, kai vasara buvo lietinga. Kai tenka pro ten pravaziuot, kartais matau zvejojanciu, kartais buna tuscia. rekordas, atrodo, pavasari buvo, kai paskubom suskaiciavau 7-8 zvejus. ka gaudo - nezinau, niekad nestojau ir malonumo prieit prie tokios vietos nejauciu. zvejyba toj baloj tas pats kas zvejyba isvietej.
 #302862   Pavelasss
 05 Rgs 2011 09:52
Vakar, taip sakant sezono uždarymui (2011-09-04) apsilankyta Valinsko tvenkiniuose, kaip visada karpiai. Na rezultatai vidutiniški, per 4 val. pagauta tik 4 karpiai – 2 ~ 1.5 kg, 1 ~ 2 kg, 1 ~ 3,5kg. Šalia žvejoję kolegos irgi po truputi gaudė. Žmonių pakankamai daug, bet dauguma išvis nieko nepagavo. Visi kibimai iš ryto nuo 6:30 iki 9:00. Nuo 9:00 iki 10:00 pilnas štilius buvo, visom prasmėm. Praeitą savaitę buvo įleista ~ 2 tonos karpių, svoriai nuo ~ 1,5 iki 2,5 kg. Va tokios naujienos, kai nekimba, tai ir pas Valinską nekimba.

P.S. Karpiai pagauti, ant kukurūzų be jokių kvapų, net nenorėjo kukurūzo iš pašaro, kažkas tiems karpiams vakar buvo negerai. Kolegos gaudė ant dziko.
 #304314   atomaxas
 10 Rgs 2011 08:54
Sveiki,
gal žinote ar sekmadienį galima nuvykti į Valinsko tvenkinius karpių pagaudyt?? Jei taip ti nuo kelių sekmadienį jie dirba?
 #304722   Adrean
 12 Rgs 2011 16:28
atomaxas rašė:Sveiki,
gal žinote ar sekmadienį galima nuvykti į Valinsko tvenkinius karpių pagaudyt?? Jei taip ti nuo kelių sekmadienį jie dirba?
Dirba nuo 6 iki 20 val.
 #307908   vava
 28 Rgs 2011 11:58
du prudai pas valinska nuleisti. buvau praeita savaite. zmones, kurie gaude dugninem ar pludinem , pasigirt laimikiais negalejo.
vienam , tiesa, kazkas buvo uzkibes, bet valai neatlaike...
 #307978   vanse
 28 Rgs 2011 15:34
vava rašė:du prudai pas valinska nuleisti. buvau praeita savaite. zmones, kurie gaude dugninem ar pludinem , pasigirt laimikiais negalejo.
vienam , tiesa, kazkas buvo uzkibes, bet valai neatlaike...
o ta prasme zmogui 5lt valandai ar meskeriai? kas atsakys :)
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 27
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė