Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #306772   krioklis
 22 Rgs 2011 17:25
Kaip galvojate apie sia kepure http://www.montismagia.lt/sport/product/1043/ nes su paprasta nekvepojancia zliaugia prakaitas upeliais, tiesiai ant akiniu, kurie aprasuoja ir nieko nematau, o sioje kepureje yra kvepojanti membrana plius juostele sugerenti prakaita. Gal turite kokiu kitu alternatyviu pasiulymu?
 #306778   Tadunce
 22 Rgs 2011 18:17
Tadunce rašė:Gal ką galit lengvai randamo, kad nereiktų siųstis rekomenduoti rudeniui?
Striukytę kokią.
Dabar jau apsirengiu norfino thermo line, ant viršaus cousy line, ir ant viršaus tokį kostiumą, neradau niekur pav. tai įkelsiu foto.
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Bet jau dabar truputi vėsoka rytais valtyje, nes nors ir windproof, bet kai smarkesnis vėjas, nebe taip ir malonu sėdėti valtyje darosi.
Taigi, ką nors gal ekonominio pasiūlysit, mieli kolegos? :)
Tai leisit rudenį apsirgt ir nieko nepasiūlysit? -:kiwl
 #306792   ksarinis
 22 Rgs 2011 19:55
Na ziemai manau 200 g. insulated mazoka tikrai. velyva rudeni ir ansktyva pavasari - pats tas...
 #306956   vava
 23 Rgs 2011 12:37
ksarinis rašė:Na ziemai manau 200 g. insulated mazoka tikrai. velyva rudeni ir ansktyva pavasari - pats tas...
manai ar zinai, nes bandei?
jau vien batai su goretex + teisinga kojine gali but visai komfortiska esant nelabai zemai temperaturai. O su batais, turinciais 200g thinsulate, gali visai sekmingai zvejot ziema nesalant koju. Ypac, jei megsti aktyvu zvejybos buda
 #306957   Rapalas
 23 Rgs 2011 12:45
Nu jau visai žiemi geriausia butu 1000gr thinsulate :D
 #306958   vava
 23 Rgs 2011 12:47
nu, kad daugiau to tinsuleito yr geriau, kai salta, nieks nesigincins :)
 #306965   Vegys
 23 Rgs 2011 12:56
judesys rašė:Sveiki. Gal kas turit tokius batus ar zinot daugiau apie juos ka,kaip jie ar geri ar verta pirkti? kaip su siluma pas juos,ar silti iki kiek laipsniu salcio galima su jais aveti?
http://www.zvejys.lt/market/index.php?d ... t_id=19397
Apie šiuos batus jau buvo klausimas anksčiau. Atsakė alytiškis, tiesa, ne apie šį modelį, o apie kitą http://zvejotribuna.net/forumas/viewtop ... 50#p237550 , ale gal bus naudinga.
 #307042   vk
 24 Rgs 2011 09:07
Rekomenduoju atkreipti dėmesį į išskirtinę akciją goreteksiniams rūbams, akcija galioja iki pirmadienio imtinai:
http://www.cabelas.com/ensemble/9068.ut ... t110647980
Vieną tokią pašiltintą striukę nešioju metus, negaliu atsidžiaugt, antrą tokią nešiltintą ką tik atsiiunčiau ir mokėjau daugiau, nei dabar kainuoja. Mažesnių kainų tikėtis neverta, kaina dabar tikrai išskirtinė. :)
 #307045   Vaidis
 24 Rgs 2011 09:54
HElp, kaip ten su dydžiais? ar atitinka mūsiškius?
Baisu nepasididint, o dar baisiau nepasimažint :?
Esu 173cm ir 80kg, kokį imt? M?ar L?
p.s. gal kas esat panašių parametrų ir jau turit kažką iš šių rūbų, būsiu dėkingas už info/
p.p.s. žadu ir kelnes ir striukę imt su pašiltinimu :!:
 #307051   henyte
 24 Rgs 2011 11:11
Vaidis rašė:HElp, kaip ten su dydžiais?
Sunku su dydziais ten, prie vienu buna "sizing chart", tai stenkis orientuotis i ta "charta". Prie kitu buna tik pirkeju atsiliepimai tipo : "mlia tas L kaip XL" arba atvirksciai :-D ... Imk i didesne puse, bus ramiau, jei busi truputi apsmukes - nieko, juk ne pas kubiliu i susitikima eisi, vis geriau nei zvejyboj klynas isirs :grin: ... Siaip kiek ten pirkau, tai dydziai realus, ne taip kaip pas mus, kad parasyta XXL, o drabuzis siutas ant siauraakio manekeno ir realiai belieka tik L :lol: . Dazniau ten pasiziurinek, buna akciju, kad 10 kart pigiau nei pas mus iseina... Pries pora savaitikiu buvo kvepuojancios kelnes siltintos uz 15 $ ir striuke uz 18 $, etiketese parasyta, kad "goretex", o ar ten tikrai jis - :donknow'
 #307052   vk
 24 Rgs 2011 11:24
Vaidis rašė:HElp, kaip ten su dydžiais? ar atitinka mūsiškius?
Baisu nepasididint, o dar baisiau nepasimažint :?
Esu 173cm ir 80kg, kokį imt? M?ar L?
p.s. gal kas esat panašių parametrų ir jau turit kažką iš šių rūbų, būsiu dėkingas už info/
Dydžiai ten normalūs, gal panašiai kaip Adidas firmos, o ne kiniečių, kur prirašo XXl, o realiai dydis būna L.
Tau tikrai nereikia L dydžio, nes aš nešioju Large Tall dydį, kai mano ūgis 185 cm ir svoris 93 kg. Tau reiktų imt Medium Regular, kaip tik jiems nuolaidos didžiausios.
Beje, ten pateikiamos dydžių lentelės - Sizing Chart, gali ją atsidaryt ir apsimatuot save, bet tau aiškiai Medium dydžio užteks.
 #307053   vk
 24 Rgs 2011 11:30
henyte rašė:
Vaidis rašė:HElp, kaip ten su dydžiais?
Sunku su dydziais ten, prie vienu buna "sizing chart", tai stenkis orientuotis i ta "charta". Prie kitu buna tik pirkeju atsiliepimai
Va Cabelas striukių Sizing Chart:
http://www.cabelas.com/custserv/custser ... tsMenCloth
Beje, jei kartais prie kokio rūbo neprideda nuorodos į Sizing Chart, tai tokias dydžių lenteles galima rasti jų serviso skiltyje, ten pateikiamos dydžių lentelės daugeliui rimtesnių firmų.
Beje, kai kurių firmų dydžių lentelėse yra skirtumų, pavyzdžiui 8-as moteriškų batų dydis Columbia firmoj reiškia 39 europietišką dydį, o kitose firmose - 40-ą. :)
 #307059   vava
 24 Rgs 2011 12:49
ei, bernai, o ypac vk, esu pasimetes , ka rinktis tall ar regular. mano ugis 182-183, o tai gaunas lygiai ties riba, nes regular iki 182, o tall nuo 182 cm.
Ir dar. VK, kaip ten su ta striuke , kuria turi. L dydis tau laisvokas ar "ant ribos"? kazkaip sunku pagal ju tuos dydzius atsirinkt razmiera...
 #307061   henyte
 24 Rgs 2011 13:31
Tall kiek prisimenu visi matmenys tokie pat kaip ir regular, tik, kad rankoves ir lemuo ilgesnis apie 7cm...
vk rašė:Tau reiktų imt Medium Regular, kaip tik jiems nuolaidos didžiausios.
Jei zmogus tik su maikonu ir triusikais lys i drabuzius, gali dydi pasakyt, bet jei su tais drabuziais ir prie -15 sedes zvejyboj, tai labai apie dydi reiktu galvot. Labai abejoju, kad Vaidziui M tiktu...
 #307062   Vaidis
 24 Rgs 2011 14:23
Va va, aš ir žiūriu su tokia intencija, kad po juo galėčiau ir polarteca su merino apatiniais pasimaut, sėdėsiu iki -10 :roll: Nes aukščiau jau nebe labai komfortiška išvis sėdėt :lol:
 #307067   vava
 24 Rgs 2011 15:36
tai taip iseina, kad tu planuoji imt L regular?? apie toki dydi ir as galvoju.. tai bet blyn, arba jis tau bus ziauriai didelis arba man stipriai ankstas
 #307070   Vaidis
 24 Rgs 2011 15:46
vava rašė:tai taip iseina, kad tu planuoji imt L regular?? apie toki dydi ir as galvoju.. tai bet blyn, arba jis tau bus ziauriai didelis arba man stipriai ankstas
Na, kiek mano razumas neša, tai turėčiau aš su M išsiverst, nerizikuosiu su L :neutral:
 #307105   vk
 24 Rgs 2011 20:09
vava rašė:ei, bernai, o ypac vk, esu pasimetes , ka rinktis tall ar regular. mano ugis 182-183, o tai gaunas lygiai ties riba, nes regular iki 182, o tall nuo 182 cm.
Ir dar. VK, kaip ten su ta striuke , kuria turi. L dydis tau laisvokas ar "ant ribos"? kazkaip sunku pagal ju tuos dydzius atsirinkt razmiera...
Tall dydis, kiek pamenu, prideda 5 cm (du colius) striukės ilgume ir apie 4 cm (1.5 colio) rankovių ilgume. Tau rekomenduočiau spręsti pagal tavo rankų ilgumą. Kai mano rankos ilgos ir daugelio rūbų lietuvoj rankovės man trumpokos, tai tall dydis man tiesiog išsigelbėjimas. O striukės ilgį laikau nekritišku. Tą pašiltintą striukę turiu "jacket" tipo, tai yra trumpą kaip švarkas. Ir žiemą buvo visai gerai, gal dar geriau ant ledo žvejojant, kai dažnai lankstytis reikia.
L tall dydis man idealiai tinka. Visą žiemą su ja pražvejojau, tai per didžiuosius šalčius pasirengdavau nemažai apatinių šiltų rūbų ir viskas buvo gerai ir patogu, nėra jokio ten maišiškumo kaip su norfinais. :gutgut
Dabar atsisiunčiau nešiltintą "parka" tipo striukę, tai pasimatavus irgi viskas super. Jei norit žiemai - būtinai imkit šiltintas.
 #307115   v__1
 24 Rgs 2011 20:50
Jei žiemą nežvejoju, tai pakaks nešiltintos? Spiningavimui iki vėlyvo rudens. Kas ten per sluoksniai jos viduje?
Kaip su kelnių dydžiais, jei pirkaisi.

Ūgis 181, svoris 75, rankos ilgos. Pagal lentelę daugelis dydžių ant ribos tarp M ir L. Dry-Plus Parka striukės dydis Large Tall buvo per didelė, Medium Tall tiko.
 #307117   vk
 24 Rgs 2011 21:07
v__1 rašė:Jei žiemą nežvejoju, tai pakaks nešiltintos? Spiningavimui iki vėlyvo rudens. Kas ten per sluoksniai jos viduje?
Kaip su kelnių dydžiais, jei pirkaisi.
Dabar pačiupinėjau nešiltintą, tai joje yra išorinis audinys ir plonas (bet ne tinklinis) pamušalas. Kur kokios kišenės - ten aišku daugiau sluoksnių. Su ja jausiesi visiškai sausas ir joks vėjas neužpūs bei prakaitas išgaruos, bet šiluminės izoliacijos ji turi mažai. Vėlyvam rudeniui ji tiks, jei turi normalių apatinių rūbų.

Iš Cabelas daug rūbų prisisiunčiau, ypač visokių striukių, įskaitant nešiojimui į darbą ir mieste, o iš kelnių tai, kiek prisiminiau, esu atsisiuntęs tik šortus ir Columbia nešiltintą puskombinzonį su Omni-Tech kvėpuojančia technologija. Dėl kelnių dydžio nelabai ką galiu patart.
 #307122   v__1
 24 Rgs 2011 21:35
Aišku, dėkui. Tuomet nelabai ji skirsis nuo turimos striukelės su Dry-Plus membrana. Belieka Insulated versija, bet komplekto kaina jau virš 1000... Daug, o jei dar dydis pasirodytų netinkamas.
 #307143   ramkis
 25 Rgs 2011 08:42
Ei vava, nesuprantu, biski. www,survival.lt tiek ziauriai geru rubu ir siaip visko, o tu po kabylas kuitiesi?
 #307145   Antas
 25 Rgs 2011 09:19
ramkis rašė:Ei vava, nesuprantu, biski. www,survival.lt tiek ziauriai geru rubu ir siaip visko, o tu po kabylas kuitiesi?
ten gi isgyveninimui, o ne zvejybai :ks>
 #307166   Vaidis
 25 Rgs 2011 11:30
insulated - pašiltintas
 #307179   vava
 25 Rgs 2011 12:01
kiek kainuos atsiuntimas tau juk iskart paraso. muito mokesciai bus plius 21 proc pvm nuo visos sumos.
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 148
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė