Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklė dirbtiniais ir gyvais masalais
 #308031   Bratka
 28 Rgs 2011 20:02
Evaldas Z rašė: lieka mikroninis galiukas, uz kurio kliuna kabliukas, tai ir pritaikiau karoliukus. o su atstumais ir pan. reiks paeksperimentuot, jeigu pirminis variantas patiks is principo praktikoj.
Tai vat man ir gan daznai kabliukas uzsikirsdavo,o su karolukais to nebus :gutgut
 #308159   Sokratas
 29 Rgs 2011 11:57
žiemą geriau šiltai prie pečiaus, pasvajot, kaiop gera buvo žvejot vasarą :lol:
 #308242   cesius
 29 Rgs 2011 16:45
Man atrodo kad berniukai ne ten taskus sudejot, gal geriau pasigilint kokios spalvos ar dydziai zaidzia pagal sezonus ir vandeny , o ne kosmonautines tech gvildent :) Jeigu jis kimba tai kimba, jai ne tai ir reinsus per tuta y sikna pilt gali>
 #308342   Evaldas Z
 30 Rgs 2011 08:15
cesius rašė:gal geriau pasigilint kokios spalvos ar dydziai zaidzia pagal sezonus ir vandeny
tai cia savaime suprantama. bet masalo pateikimas ivairiu sistemeliu pagalba irgi zaidzia nemazai. o jau kuri kosmine, o kuri pasiteisina, tik praktikoj aiskeja. manau, kad zvejo kurybiskumus ir sugebejimas improvizuot yra nemaziau svarbus, negu sugebejimas pastebet desningumus, budingus tam tikram metu laikui ir tam tikroms vietoms. o kad maziau patyre kartais i lankas nubrenda, tai irgi nieko baisaus, nes yra kas sustabdo ir parodo, kur link reiketu eit. ;-)
 #308711   Rafal
 02 Spa 2011 14:52
Labas, galvuoju as dabar zvejojant mikriukais deti segtuka ar pavadeli ar fc? Ka pasiulysite? Anksciau zvejojant mikrukais dejau tik maza segtuka ir fc ~100cm(skiersmens 0,16). Skaitant rusu zurnala, ten visai raso dekit Mono 0,12 vala pagrindini ir jokiu segtuku.... O labai daznai mikrinant tenka ir lydekas isstraukinet-tai per diena galima ne mazai prarasti masaliuku.... :lol: Tai kaip galvojate deti kazka ar prie pagrindno valo is karto mikriuka?
Nes su tais pavadeliais volframiniais, metaliniais.....Tai as bijau kad bajdosi eseriai ju, ir kazkaip nederinasi mikriukas 2,5 cm su kazkokia viela metaline ant valo :lol: Ir zvejajau ta pacia diena, tuo paciu masalu su pavadeliu ir be, pavadelis visada pralosdvo, bet su fc daug prarastu masalu. Ka patarsite?
Is anksto aciu. ;uolrait
 #308714   Vegys
 02 Spa 2011 15:51
Žymiai daugiau masalų prarandi dėl ešerių - jie uodegas guminukams "nuėda".
Ešerinis guminukas kainuoja kapeikas.
Bent man nėr taip, kad lydekos neduotų gyvent. Jei neduoda lydekos gyvent ir nukandinėja masalus - niefig gaudyt ešerius, reik gaudyt lydekas :)
 #308717   Rafal
 02 Spa 2011 16:55
Vegys rašė:Žymiai daugiau masalų prarandi dėl ešerių - jie uodegas guminukams "nuėda".
Bent man nėr taip, kad lydekos neduotų gyvent. Jei neduoda lydekos gyvent ir nukandinėja masalus - niefig gaudyt ešerius, reik gaudyt lydekas :)
Geras patarimas ''plot :grin: :lol: :jeheje:
 #308718   Dallas
 02 Spa 2011 17:27
Vienas zvejoklis kazkada buvo siules praverti su adata raudona siula pries pats mikriuko uodegeles pradzia ir palikti kokius 2-3cm. Sako labai veiksminga, o ypac su tepalinukais. As pats taip ir nepabandziau bet gal kas esate bande kazka panasaus?
 #308723   cesius
 02 Spa 2011 18:11
Vegys rašė:Žymiai daugiau masalų prarandi dėl ešerių - jie uodegas guminukams "nuėda".
Nu nevisada ,nevisadda, is 72 vnt nenukando nei vienos uodegos, o lydekos pasidovanojo sau 5, bet gaude lydekas nepagavo nei vienos. Vat ir lydekauk :)
 #308732   Vegys
 02 Spa 2011 18:55
Tokiems gal ir nenukandžioja taip stipriai, vis tik didesnis masalas. Kalbėjau apie mažesnius tvisteriukus.
 #308734   cesius
 02 Spa 2011 19:01
Is kokiu 7 rybalkiu grynai eseriniu jau nepamenu kada yra nuplese uodega, arba nukanda lydeks arba ysudai y kelma pozyzneno, ir nesvarbu koks dydis bebutu. Nors cia dar gali sudirbt ir vieta kur zvejoji, ten kur gaudau ju dafiga ir konkurencija vercia ryt iki siknos .
 #308743   Rafal
 02 Spa 2011 19:41
Pas mane taip pat eserys nekada ne nukande tvisteriuka, viena karta buvo beveik, beveik nukandes bet tai tik del to kad jis jau labai agresyviai kibo ir as ji pats pribaigiau istraukinejant replemis is eserio gerkles....(buvo labai stipriai istriges gerkleje)O lydekos tai ne mazai "pavoge" nuo manes mikromasalu :lol:
 #308760   Saugirdas
 02 Spa 2011 20:17
Nu man ešeriai dažnai uodegas pasilieka, ipač "valgomų gumų", o lydekų pasitaikė tik vienakart kai gaudžiau ešerius, vieną ištraukiau, dvi nukando. Dabar naudoju plonus 0,07mm arba 0,14mm pavadėlius kurių yra kiekvienoje žūklės prekių parduotuvėje, geltoni pakeliai, dvi lydekos nupaišytos, nepamenu kaip darbar vadinasi, pakelyje būna du vienetai, jaudoju nesenei, bet pastebėjau kad ešeriukai pavadėlio nesibaido, nors jis ir juodas.
 #308773   savas
 02 Spa 2011 21:02
Indomiai skamba - mikrikas ir pavadys... jei lydekius uzkibs, gali savo meistriskuma valdant zuvina pasitikrint. As net vobleriukus tampiau su 0,14-0,12 mono sia vasara. Aisku ten, kur rimto lydekiaus kibimo nelabai galima tiketis. Ne vienas lydekiokas istrauktas, valo nenukandus ir azartas atitinkamas, nes zinai, kad pasisukus zuvinui subine i spina - vala nupjaus net cigaretine silkute...
P.s. O buvo ir zvakiu, ir kitokiu sposu... sunus ant mikriku ta pati, ir tiek pat gaude. Tik pas ji daugiau eseriukai,...
P.p.s. Reik patiems mikro galvakablius lietis ir galva del praradimu neskaudes...
 #308777   Saugirdas
 02 Spa 2011 21:36
Prašom daugiau apie tų galvakablių liejimą. :ks> :shock:
 #308874   savas
 03 Spa 2011 11:40
Jau prikalbeta buvo anksciau, be to nieko ten bais gudraus - prisiperki ilgakociu kabliuku, uzlankstai galus 80-90 laipsniu kampu, dedi i formele ir pili islydyta svina... Tikrai su ramesne dusia eina gaudyt, kai nereik bijot del nuostoliu. Vat, kad dar gumos nekainuotu tai is vis pasaka butu...
 #308983   Vitolis
 03 Spa 2011 17:21
Bet kai galvakablis ar "čeburaškė" kaštuoj 5-6 litukus (volframas), tai visad prie pintuko rišu apie100mm. FC plono ir dedu trumpą( kokių 5cm.) ir ploną metalinį pavadėlį. Neblizgų. Tipo stygos. Nežinau vielos markės ir tikslaus diametro. Berods iš amerikosų siųstas dratas buvo. Gal paskaitys mano postą viens tribūnietis, kuris man jų laiks nuo laiko parūpina, :/brazasista ir parašys :) Nepastebėjau, kad pavadys įtakotų kibimui. Net praeitų metų Lietuvos spiningavimo čempionas naudoja pavadėlius. Bet jei naudoju paprastus galvakablius, gale FC rišu tik segtuką. Greičiau pasikeist kitokio svorio galvą. Nemažai darausi jų pats. Dar turiu iš seno medžiotojiško arsenalo, visokio diametro šratų. Įpjaunu iki beveik pusės, ir dedu ten ilgesniu koteliu kabliuką su užlengtu galu.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 32
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė