Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žvejyba jūroje ir nuo kranto
 #311863   marijus*
 16 Spa 2011 08:46
nedavažiavus Karklės akmenynų. o kibo vienodai tiek ant porcijos , tiek ant pirktinės krevetės. geriausias kibimas prieš temstant 16-18 val
 #311983   marijus*
 16 Spa 2011 21:04
buvau iki 20 val panašiai. bet sakyčiau, kad jau sutemus kibimas vėl tapo silpnas, kaip ir dienos metu. toje vietoje ir pavasari man geriausiai kibdavo temstant, o pilnai sutemus aprimdavo.
 #312312   augutis
 18 Spa 2011 09:30
Buvau vakar nulekes pamojuot ant kranto.. Nu ka, veja stiprokas, bet pakenciamas, bangos buvo, bet irgi su beda, nu bet tai srove!!!!! Pasedejau ant akmenelio, kavutes atsigeriau, pakvepavau grynu oru ir namucio :)
 #312322   marijus*
 18 Spa 2011 10:23
augutis rašė:Buvau vakar nulekes pamojuot ant kranto.. Nu ka, veja stiprokas, bet pakenciamas, bangos buvo, bet irgi su beda, nu bet tai srove!!!!! Pasedejau ant akmenelio, kavutes atsigeriau, pakvepavau grynu oru ir namucio :)
būna ir taip :) aš ,kai buvau, tai banga buvo didoka. atėjęs, pamatęs, maniau nepažvejosiu, bet laikėsi normaliai 3 ir 4 uncijos, srovė nenešė. žolių buvo daug, bet visos prie kranto bangų priplaktos, tai aukštai iškėlus meškeres ant valo nesikabino. sunku rudeni gauti tinkamą jūrą žvejybai nuo kranto.
 #312339   augutis
 18 Spa 2011 11:43
Jo, kad sunku tai tikrai, bet tokio sroves dar tikrai gyvenime nebuvau mates, nu tikrai yra buve, kad uzmetus tas 3 uncija rindendavo 10-15 min, tai jau sakydavau sunki zvejyba, o db 4 uncijos ir tos pacios su nagais ir nieko, valas sukas tokiu greiciu lyg butu laisvas pavejui paleistas :D D
 #312349   Skumbrotas
 18 Spa 2011 12:10
O čia tie 3-4 uncijos tai jau skaitos svoriai jūrinėj žvejyboj :?: :lol: Su tokiais svareliais ne kiekvieną surfinį kotą apkrausi, kad toliau užmest galėtum, čia sakyčiau svareliai fyderiui, gaudant ramiu oru jūroj :)
Senesniais laikais (pvz mano jaunystės), kai žmonės gaudė dabar visų taip išjuokiamais šluotkočiais, nevskom ritėm bei klinska žilka 0,60 storio, tokio sąlygom kaip dabar jūroj - paprastai rišdavom du "šaukštus", kas leisdavo užmest prieš stiprų vėją iki pat bangolaužio, bei kažkiek laiko atsilaikydavo prieš srovę, dugnu vilkdavo tokiu greičiu kuris nemaišydavo žuvei užkibti. Turiu dar ryšulėlį tų "šaukštų" iš anų laikų, kažkada svėriau įdomumo dėlei - pasirodo vienas "šaukštas" sveria 160-180g, taigi per audringą orą naudodavom 320-360g svorius. Kas dabar tokius naudoja :?: Niekas :!: Užtad ir vyrauja nuomonė, kad per audrą neįmanoma nei užmesti, nei rezultatyviai pažvejoti - tai yra paprasčiausia nesamonė, nes tokiu oru žuvys labai aktyvios, ir nevengia maitintis mūšos zonoj arti kranto. Pamėginkit ir patys įsitikinsit :!: Tik tokiem svareliam mėtyt jau netiks beinercinė ritė, reik "bačkutės", blogiausiu atveju pabandymui - užsidėkit ritę "Neva".... :lol:
 #312362   SauliusM
 18 Spa 2011 12:53
Skumbrotai, tu man geriau pasakyk kur tinkama kota backutei rast? bo po to kai pavoge mano kotus nieko padoraus pirkt nerandu.
 #312364   Skumbrotas
 18 Spa 2011 12:55
SauliusM rašė:Skumbrotai, tu man geriau pasakyk kur tinkama kota backutei rast? bo po to kai pavoge mano kotus nieko padoraus pirkt nerandu.
Nemanau kad ant LT ir rasi tokį, o apie užpelkių ebajus pats geriau nutuoki :ruko
 #312365   SauliusM
 18 Spa 2011 12:56
paguodei... teks vel tokius pacius kaip turejau parsisiust matyt, nes nieko net pas jabaju neuzmatau protingesnio.
 #312366   marijus*
 18 Spa 2011 12:59
Skumbrotai, aš jūroje dabar gaudau su karpiniais kotais ir valu 0,3-0,35. pats žinai, jei būtų 0,6, tai ir 200-300 gr gali labiau dreifuoti, nei 4 uncijos su ragais ir plonesniu valu. aš jau atgaudžiau su Nevskom ir storais valais bei švinais į šaukšto formą darytais. Nors dar praeitais metais jas naudojau aktyviai gaudant nuo molo, nes didelę žuvį ten su plonu neiškelsi, o 0,5 sunku užvynioti ant beinercinės.
 #312370   Skumbrotas
 18 Spa 2011 13:11
Ne vien dreife esmė, kai vėjas į kaktą pučia su 4 uncijom ji pramušt ir normaliai užmest neįmanoma.
O dėl valų - viskas keičias, dabar ko gero kokybiškas valas 0,35 išlaiko daugiau nei anų laikų klinskas 0,60 :lol: Bet čia ne storyje esmė - jei mesi 350g su surfu ir beinercine rite, paprasčiausiai nesuvaldysi/neišlaikysi su pirštais, tai įmanoma tik prispaudus bačkutės būgnelį ar kokios Nevos.... :neutral:
 #312372   SauliusM
 18 Spa 2011 13:14
Skumbrotai, nu bet tu 300gr gal irgi ne visada reik. kazkaip neatmenu atvejo. kad 6 unciju butu neuzteke. kazkaip su 6oz ir ta veja pramusi o jei su shypais, tai ir dugna laiko.
 #312375   Skumbrotas
 18 Spa 2011 13:20
Aišku, kad 300g ir daugiau ne visad reik. O aš neatmenu atvejo, kad čia kas prie tokių sąlygų kai REIK būtų žvejojęs :lol: .... Čia visi "pliažininkai", gražaus ir ramaus oro mėgėjai, ir jei vėjas pučia nuo jūros ir tokio stiprumo, kad porcijas bei užkandą nuo staliuko nupučia - net nevažiuoja ant krantelio... :lol:
 #312376   marijus*
 18 Spa 2011 13:21
na su tokiu svoriu ir kietais įrankiais žuvies beveik išvis nebejausi partraukiant, jei išmetimas leis 300gr sviesti, o man ir ' papumpuoti' patinka, kai pora gerų pakimba. anksčiau nuo kranto paprastais fyderiais gaudydavau , tai dar smagiau traukti būdavo. aišku su lengvais įrankiais dar sunkiau gauti tinkamą jūrą :)
 #312381   marijus*
 18 Spa 2011 13:33
va manau visai į temą. paskutinę žvejybą teko tarp 19 plekšnių ištraukti tris kiek kitokias. forma skyrėsi nuo tų įprastiniu, nes apvalesnės, kiek arčiau uoto formos būtų, o ir storesnės gerokai ( dydžiai 200-350gr), buvo ir didesnių, bet ten tos kūdos, 'tradicinės'. žinau, kad mes dažniausiai gaudome Upines Plekšnes ( tokia rūšis) , bet žinojau, kad dar pakliūna Jūrinės (arba Baltijos) plekšnės, žinojau, kad šiaip jų niekas neskirsto, o tiesiog plekšne vadina. tai ,kaip ten su jų rūšėmis. manau tos trys buvo Baltijos plekšnės, nes ir skonio kito. šiaip anksčiau ir pats dėmesio neatkreipdavau. Skumbrotai, tu manau žinai . papasakok, ne vien man bus įdomu.
 #312382   Skumbrotas
 18 Spa 2011 13:35
Jūroj su surfais ir dar per audrą nereik tikėtis kažkokių įpatingų "žuvies traukimo potyrių", tam reik su pikeriuku ant karšių ar gerų šapalų važiuot :) , o pasipumpuot ir taip dažnai prisieina kai žolių maišas pasikabina, atrodo jog šamą kokį dešimtpūdį parsitempi :lol: ...
 #312383   Skumbrotas
 18 Spa 2011 13:42
marijus* rašė:va manau visai į temą. paskutinę žvejybą teko tarp 19 plekšnių ištraukti tris kiek kitokias. forma skyrėsi nuo tų įprastiniu, nes apvalesnės, kiek arčiau uoto formos būtų, o ir storesnės gerokai ( dydžiai 200-350gr), buvo ir didesnių, bet ten tos kūdos, 'tradicinės'. žinau, kad mes dažniausiai gaudome Upines Plekšnes ( tokia rūšis) , bet žinojau, kad dar pakliūna Jūrinės (arba Baltijos) plekšnės, žinojau, kad šiaip jų niekas neskirsto, o tiesiog plekšne vadina. tai ,kaip ten su jų rūšėmis. manau tos trys buvo Baltijos plekšnės, nes ir skonio kito. šiaip anksčiau ir pats dėmesio neatkreipdavau. Skumbrotai, tu manau žinai . papasakok, ne vien man bus įdomu.
Ką čia pasakot, matyt taip ir buvo kaip rašai :donknow' Rudenį tos jūrinės ir susirenka iš gilumos pasiganyt prieš žiemą pakrantės atvėsusiam vandenyje, nes jos paprastai mėgsta šaltą vandenį ir gyvena didesniuose gyliuose. O skonis irgi skiriasi, nes maitinasi kiek kitokiu maistu nei tos pakrančių upinės plekšnės.
 #312397   riboks
 18 Spa 2011 15:47
vaziuoju sivakar pasedesiu,paziuresiu ar mano 250 gr svinukai islaikys,surfas leidzia drasiai toki skraidinti iki 100 m ribos.
 #312400   Skumbrotas
 18 Spa 2011 16:19
Srovė pietinė šiandien išilgai kranto galinga :superšokas , inkarų reik... Susirask vietą kur duobė tarp sėklų įsiterpus, ten ir mesk - prie šiandieninių sąlygų nuo srovės biški apsisaugosi, o ir žuvis tokias užuovėjas mėgsta.
 #312696   riboks
 19 Spa 2011 23:03
pabuvau...2h -nei vienos spurdancios,vejas laaabai stiprus soninis...6 uncijos su ragais kazkiek laike,viena kita duobe apciuobdavo,bet viestiek didelis 0.
jura buvo galingesne!
 #312741   augutis
 20 Spa 2011 10:45
Skumbrotas gal kaip patyres sitam reikale turi paslapty kaip nuspet kada juroje tiketis mazesnes sroves??Ziauriai noretus savaitant kranto pasedet, bet zinok db zmogus, o jai vel 6 unciju reikes?? :(
 #312815   Skumbrotas
 20 Spa 2011 16:50
Kokios čia paslaptys, elementari hidrodinamika :-D - kuo vėjas stipresnis ir kuo smailesniu kampu kranto linijai pučia, tuo srovė stipresnė. Iš šiaurvakarinės pusės vėjams pučiant srovė silpnesnė nei iš pietvakarinės pusės. Taip kad žiūri ir klausai ką orų mergaitės šneka ir spėlioji kokia ta srovė bus...
 #312853   marijus*
 20 Spa 2011 18:55
žvejojant nuo Klaipėdos link Palangos tame ruože, aš manau prie srovės stiprumo nemažai prisideda esant pietryčių,pietų, pietvakarių vėjui tai, kad būna iš marių nešamas vanduo į jūrą dažnai labai gausiai ir jis eina ta pačia kryptimi į jūrą link Palangos, kai vakarų - šiaurės vėjas, tai ir marėse arba jūros srovė arba silpna marių ir jūroje vanduo skaidresnis tame ruože, bei srovė tikėtina silpnesnė.
atsimenu būdavo Nemirsetoje spiningaujant vėjažuves gaudant įsibridus, tokia srovė sukildovo kartais, kad kuchanas ant virvės su žuvim, kaip kokioj sraunioj upėj pakildavo , o vėjo beveik jokio nėra.
nors šiaip , kai nei srovės , nei bangos jūroje nėra, tai ir kibimo dažniausiai irgi nėra. turi būti judėjimas
 #312939   augutis
 20 Spa 2011 21:00
Aciu skumbrotui paaiskinima is kurio labiausiai tinka "oru mergaites" :D) O seip jo, logiskai pagalvojus tai teisingai abu sakot, prisiminus visas zvejybas, tikrai pacios blogiausios (dideles sroves atzvilgiu) budavo pietvakarines :) Tik vat papildant Mariju, tai nemanau, kad marios duoda didele itaka, nes seniau tekdavo dazniau Palangoj nuo tilto gaudyt, tai nors iki mariu ir toli, bet sroves is pietu budavo tikrai dedeles... :)
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 82
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė