Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Viskas apie žūklę tolimame ar artimame užsienyje, galiojančios taisykles ir kita.
 #315134   oli
 29 Spa 2011 12:43
Angler rašė:Paskutiniu laiku niekam nesiseka su lydekom,po praejusio floodingo visur sukiles vanduo ir niekaip nenusistovi,girdejau savaites pradzioje zemieciai zvejojo Ramore taip pat grizo su nuliu.
O kaip matau Corke rokenrolas tesiasi :gutgut :) ,jau turbut ir menkes turetu arciau kranto pasirodyti :?:
menkiu jau pagauna,tiesa dar ne tuntais,bet jau pasirodo :grin:
 #315143   deivis12
 29 Spa 2011 14:01
Sveiki bendraminčiai.Aš naujokas forume.Ketvirtadieni buvau RAMORE ,vanduo pakiles apie 80cm lyginant su sekmadieniu.Rezultatas-0 kibimų,išbandyta pusšimtis masalų. Gal kas Airijoje gaudo museline?
 #315156   marius999
 29 Spa 2011 15:54
oli tu kaip visada savo rolei jei gerai ten matau tai vienas pagautas ant dugnines tik nesuprantu ka ten masalui naudojot lyktai rozar fish
jei kita savaite bus man palanki ir turesiu pora iseiginiu tai koks bebutu oras rausiu as irgi truputi pasismaginti
 #315157   marius999
 29 Spa 2011 15:57
deivi12 museline tai gaudo pasivartyk puslapius atgal ir paskaitinek pamatysi kas gaudo bet kad sezonas tai jau i pabaiga eina muselines
 #315162   oli
 29 Spa 2011 16:23
marius999 rašė:oli tu kaip visada savo rolei jei gerai ten matau tai vienas pagautas ant dugnines tik nesuprantu ka ten masalui naudojot lyktai rozar fish
jei kita savaite bus man palanki ir turesiu pora iseiginiu tai koks bebutu oras rausiu as irgi truputi pasismaginti
jo antr,trech buvo surfu metas :lol: o pagavom tiek antr tiek trech ant razoru,po audru pats tas ko reikia ;uolrait
 #315231   marius999
 29 Spa 2011 19:36
klausyk oli gal gali truputi apsviesti daugiau as internete rinkau informacija kaip ju prisirinkt ir filmouta medziaga ziurejau bet kai vakar buvau nuvares prie juros taip tik pasivaikciot su seimyna pameginau patikrikrin tas skyles tai visa seimyna isjouko krito o as kai velnes buvau pas mus pardoutuvei klausiau tai tik peceis truktelejo ir sako kad neturi nes neisgiventu o internete rode kad galima ir uzsaldyti taip kad tavo patarimai padetu
 #315238   blazer
 29 Spa 2011 19:52
tai kad juos is skyles su druska isvilioja, as viena kart bandziau, puse kilo i skyle supyliau. bet niekas neislindo :D
 #315245   oli
 29 Spa 2011 20:04
marius999 rašė:klausyk oli gal gali truputi apsviesti daugiau as internete rinkau informacija kaip ju prisirinkt ir filmouta medziaga ziurejau bet kai vakar buvau nuvares prie juros taip tik pasivaikciot su seimyna pameginau patikrikrin tas skyles tai visa seimyna isjouko krito o as kai velnes buvau pas mus pardoutuvei klausiau tai tik peceis truktelejo ir sako kad neturi nes neisgiventu o internete rode kad galima ir uzsaldyti taip kad tavo patarimai padetu
nu juk svarbiausia gerai praleistas laikas ar ne?sheimyna manau tikrai liko patenkinta :lol: o su razorais tai gi viskas paprasta,susirandi skyle ivarai ten druskos ir ishlenda pats,nu gerai aishku jai ten butu razoro skyle,tada tikimybe kad jis ishlys kurkas didesne :lol:
 #315269   marius999
 29 Spa 2011 20:21
va cia klausimas (jai ten butu rozaro skyle) tai as turbut visai ne tas skyles tikrinau iseina taip o del druskos pilimo tai tas pats kad sakyt (pagaut zuiki miske jam reike druskos papilt ant uzpakalio tai pats sustos) suprantu kad reikes paciam stengtis
 #315289   oli
 29 Spa 2011 21:06
marius999 rašė:va cia klausimas (jai ten butu rozaro skyle) tai as turbut visai ne tas skyles tikrinau iseina taip o del druskos pilimo tai tas pats kad sakyt (pagaut zuiki miske jam reike druskos papilt ant uzpakalio tai pats sustos) suprantu kad reikes paciam stengtis
na visupirma nevisuose pliazuose yra tu razoru,suzinok tiksliai kur shalia taves toks yra,kaikuriuose juos galima uztikt tik per didziausia vandens atsitraukima,kuris buna tik keli kartai per metus,kai zinai ta vieta patrepsi ten ir pamatai chiurkshle vandens ish skyles(nevisada aishku,nu bet ten kur ju tai tikrai pamatytum),i ta skyle druskos ir po kiek laiko ishlenda razoras
 #315316   zekisLT
 29 Spa 2011 21:58
draugeliui viena kart padejau rinkti razorus, tai patiko ;-var-var. lakstai su keliais maisais druskos, keliais kibirais, tik spek barstyt ir spek pagauti, o ir traukti atsargiai reikia kad nesudraskyt, zodziu, idomus uzsiemimas, pakartociau :ruko buvom per didziausius atoslugius skeryje berods :roll:
 #315345   haumeris simsonas
 29 Spa 2011 23:41
sveiki! noreciau suzinoti kas is forumieciu zvejoje galavejaus apskriti? gal pasikeistum kontaktais?
isanksto dekui.
 #315416   antimausas
 30 Spa 2011 12:14
haumeris simsonas rašė:sveiki! noreciau suzinoti kas is forumieciu zvejoje galavejaus apskriti? gal pasikeistum kontaktais?
isanksto dekui.
As, bet paskutiniu laiku labai nera laiko, tai neatsimenu kada bezvejojau
 #315418   simask
 30 Spa 2011 12:33
sendien ziurejau "vienam gale kablys" tai jie baltijos juroi pleksnes gaude,ir as uzsinorejau gal zinot kokia situacija cia siuo metu laiku su pleksnem,butu nieko pamirkyti surfus.
 #315419   oli
 30 Spa 2011 12:38
simask rašė:sendien ziurejau "vienam gale kablys" tai jie baltijos juroi pleksnes gaude,ir as uzsinorejau gal zinot kokia situacija cia siuo metu laiku su pleksnem,butu nieko pamirkyti surfus.
http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... start=3330 ten lentele esu imetes,pasiziurek-flounder,dab...
 #315553   jmotejunas
 30 Spa 2011 21:18
simask rašė:sendien ziurejau "vienam gale kablys" tai jie baltijos juroi pleksnes gaude,ir as uzsinorejau gal zinot kokia situacija cia siuo metu laiku su pleksnem,butu nieko pamirkyti surfus.
siuo metu jos turetu gerai kibti ir storos buti :) jei tik orai leidzia vaziuok ir pagausi as pats ryt galvoju kelias valandas praleisti courtown ten ju nemazai buna o jei nori rimtesniu laimikiu tai reiketu truputi uz vexfordo pavaziuoti ten didziausios pleksnes
 #315749   edga88
 01 Lap 2011 20:27
sveiki malonu prisijunkti prie jusu, as edga is dublino,mekstu zuvauti kai yra laiko,taigi kas ka siuo metu zuvauja ezeruose ir juroje?
 #315764   deivis12
 01 Lap 2011 21:20
Šiandien šturmavom Virdzinijos-lough ramor iš valties.Zvejojom dviese;15kibimų,relizuota7vnt.. Didziausia lydeka 1,9kg,kitos šiek tiek virš kilo.[dėl fotkiu sory ,dar neišsiaiškinau kaip imest]
 #315775   dalius1984
 01 Lap 2011 21:44
mazoki dydziai Virginijos ezerui :) bet smagu kad jau ten judesys prasidejo. ten geriau reikejo varzybas organizuot ;)
 #315777   simask
 01 Lap 2011 21:49
tai jos ten ir vyks Ramor ezere kitaip dar priimta jy vadint Virginijos
 #315799   simask
 01 Lap 2011 23:41
tikiosi autorius nesupyks kad ikeliau,paskaitykit Pamąstymas apie mus žvejus megėjus ...
parašė Portalas Zvejams, 2011 m. Lapkričio 1 j., 12:03

Žmogaus gyvenimas kaip krištolas – trapus ir nenuspėjamas. Vieną dieną mes džiaugiamės gyvenimo malonumais, kitą – sprendžiame užgriuvusias problemas ir rūpesčius. Tačiau krištolui sudužus, jo šūkių surinkti nebeįmanoma. Šį kartą nekalbėsiu apie tai kaip kimba žuvys. Norėčiau Jums savais žodžiais atpasakoti vieną tragišką istoriją.

....penktadienį atrodė, kad bus gražus įsibėgėjančio spalio savaitgalis. Baigdami darbus jau mintyse klajojome Nemuno pakrantėmis su spiningais rankoje. Išaušus šeštadieniui linksmai nusiteikę trise atvykome prie Nemuno, kur viliojo į upės srovę įsirėžusios dambos. Susirinkome spiningus ir su kolega užbridome ant viliojančios dambos, už kurios viršūnės sūkuriavo srovė. Už keliasdešimt metrų nuo dambos, priešingo kranto link bolavo dirbtinai supilta salelė, aplink kurią turėjo sukinėtis ir plėšrūnai. Šiltai apsirengę ir „įlindę“ į bridkelnes su draugu pradedame šukuoti vandenį. Pirmieji metimai žuvų nesugundo, tačiau sugundo mus užbristi ant toliau esančios salelės. Vanduo pakankamai aukštas ir kelias iki salelės nėra lengvas. Atsargiai judu link savo tikslo. Vanduo su kiekvienu žingsniu vis aukščiau semia bridkelnes ir staiga suprantu, jog salos pasiekti nepavyks. Bandau apsigręžti, tačiau slysteliu ir praradęs pusiausvyrą niurkteliu į vandenį. Pirmiausia į galvą šauna mintis, kad vos pradėjus žvejybą ją susigadinai. Vanduo ne šiltas, o išlipus į krantą teks važiuoti namo. Bandau užčiuopti kojomis dugną, tačiau jos dėl per bridkelnių viršų plūstelėjusio vandens tampa švininės ir pradeda traukti žemyn. Panyru po vandeniu. Pavyksta vėl iškilti paviršių ir išgirstu draugo riksmą griebti už meškerės. To padaryti nepavyksta. Vis dar spausdamas spiningą rankoje staiga suvokiu, kad situacija tampa kritiška. Pamatau į vandenį lygiai kaip ir aš panyrantį draugą ir paleidęs spiningą iš visų jėgų bandau išsilaikyti vandens paviršiuje. Srovė negailestingai neša tolyn. Tarsi per miglą matau, kaip atskubėjęs basomis trečiasis draugas, kuris buvo be bridkelnių atbėgo ant nelemtos dambos. Girdžiu kaip jis rėkia, kad nusimesčiau į dugną traukiančius drabužius, tačiau vos nustojus irtis rankomis švininis kūnas traukia žemyn. Prarandu nuovoką ir orientaciją. Tiesiog iš paskutinių bandau išsilaikyti paviršiuje...

Tarsi sapne išgirstu kaip vienas iš draugų man rėkia, kad stočiausi. Kelis kartus pajuntu per kojas kažką brūkštelint. Pabandau atsistoti ir kojomis pajuntu dugną. Atsistoju... Matau vieną draugą liepiantį man likti stovėti. Klausiu kur trečias. Ausis pasiekia žodžiai, kuriuos sunkiai suvokiu ir negaliu patikėti. Jo nebėra...

Toliau sekusias akimirkas atsimenu tik per rūką. Atvykusius gelbėtojus, kurie šiaip ne taip ištraukė mane į krantą, greitosios pagalbos automobilį, ligoninės reanimaciją, baltas palatos sienas ir kiaurai veriančią mintį, jog iš trijų likome tik dviese...

Likusiems dviems draugams pasakoti šią tragišką istoriją buvo tikrai nelengva. Gniauždami didžiulį skausmą ir graudelį jie tai darė dėl vieno tikslo. Matydami straipsnius spaudoje apie žvejų žūtį kažin ar kada susimąstome, jog tai gali nutikti ir mums. Jei ši istorija paskatins nors vieną iš šimto žvejų susimastyti ir nusipirkti neskęstančią liemenę ar pasirūpinti kitomis saugumo priemonėmis, ji savo tikslą pasieks...
 #315882   Angler
 02 Lap 2011 14:23
Jo ziauru :shock: ,teisybe sako autorius,turetume rupintis saugumo priemonemis,daznai ir pats ignoruoju tokius dalykus,tiesiog zvejoji ir apie nieko daugiau nesusimastai,o pastaruoju laiku tokiu straipsniu kaip sis kur zvejybose ivyksta tragedijos pasitaiko vis daugiau,o kur dar Mariaus Baranausko mirtis,sukretusi visa zveju bendruomene,baisu :cry:
 #316289   buzyss
 03 Lap 2011 22:10
sveiki rybokai!!gal kas turit echolota condor 242dc?nelabai iseina susireguliuoti,kazkokias pievas rodo
 #316602   deivis12
 04 Lap 2011 22:49
šiandien buvau išlėkes į komercini ratabegan lake pasitobulinti muselinės m. įgūdžių.Rzultatas 3 vaivorikštiniai upėtakiai per 4h. Bandysiu įkelt foto.
  • 1
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 188
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė