Sveikas.siulyciau uzeiti i ulspiningas.lt foruma ir pasiskaityti apie rites,kotus ir aplamai tai vienintelis forumas kur gali pasisiemti tikros info.O visokius zauberius ant ul ir light spiningu gali pamirsti,nes zauberis su plonu pintu isvis nedraugauja+tai rite skirta visai kitokiai paskirciai.Siulau maziau klausyti SauliusM sapalioniu.Nes pas ta vyruty apart tuscios teorijos daugiau nieko nera.IMHO.
o prie ko cia zauberis jei ne paslaptis? cia del to, kad as zmogui ryobi pasiuliau paziuret pamates is kokios kainos klases riciu jis renkasi? ar tipo tokiam ekspertui kaip tu naujiena, kad ryobi gamina ne tik zauber modeli?AIVARIUKSTIS rašė:O visokius zauberius ant ul ir light spiningu gali pamirsti,nes zauberis su plonu pintu isvis nedraugauja+tai rite skirta visai kitokiai paskirciai.
Barzdos , barzdos ir dar karta barzdoshenyte rašė:o kodel nedraugauja ? "Rolikas" nesisuka ar kazkas panasaus ?AIVARIUKSTIS rašė:...nes zauberis su plonu pintu isvis nedraugauja...
su pintu kolkas nezvejoju :D jus nepradekit cia pyktis gi visi zvejai turetu buti ramus, megti gamta ir turi but draugiskiAIVARIUKSTIS rašė:Sveikas.siulyciau uzeiti i ulspiningas.lt foruma ir pasiskaityti apie rites,kotus ir aplamai tai vienintelis forumas kur gali pasisiemti tikros info.O visokius zauberius ant ul ir light spiningu gali pamirsti,nes zauberis su plonu pintu isvis nedraugauja+tai rite skirta visai kitokiai paskirciai.Siulau maziau klausyti SauliusM sapalioniu.Nes pas ta vyruty apart tuscios teorijos daugiau nieko nera.IMHO.
Ta tai as suprantu, kas yra "nedraugauja", bet kodel tos barzdos atsiranda ? Vien del rites pavadinimo ? Esu turejes ivairiu "ryobi" riciu, bet barzdu su jomis ne, neskaitant bedu, kurios buvo kilusios del paties neapsiziurejimo... Pintuku zvejoju turbut penkiolika metu ir "barzdos" budavo su ritemis kuriu "rolikas" strigdavo ar nesisukdavo... Pas "zauberi" nesu lygtai pastebejes, kad strigtu ar nesisuktu si dalis. Aisku ja reikia priziuret. Del to man ir idomu, kodel pas mane nera bedu su "zauberiu", o kiti isvis kategoriskai teigia, kad su ja "pipiec". Kas del svorio, tai manau kas skaicius pazysta, tai ant dezutes jos svori pamatys ir nuspres ar statys ji ka ar ne...vandenis rašė:Barzdos , barzdos ir dar karta barzdos, bet jei daugiau patinka barzdas narplioti nei zvejoti, tai galima bandyt laime ir su zauberiu zvejot su UL. Tiesa, zauberis dar UL koteli rankoje piestu pastatys...
nu as ne Omar, bet kas gramais smarkiai serga, tai kiek pastebiu, tai dazniausiai renkasi arba shimano rarenium arba daiwa luvias. o jei pradeda metytis, tai arba pasveiksta nuo gramu ligos arba vistiek anksciau ar veliau prie situ dvieju sugryzta. bet cia tik mano pastebejimas toks. ar kas kitokiu pastebejimu turit?Marius1 rašė:Omar
Gal kokią ritę parekomenduotum, kad su pintu minkštu draugautu?
Kiek suprantu excia per sunki
Tai čia tipo į gramus labai užsiciklint nereiktų? Ar kaip?SauliusM rašė:nu as ne Omar, bet kas gramais smarkiai serga, tai kiek pastebiu, tai dazniausiai renkasi arba shimano rarenium arba daiwa luvias. o jei pradeda metytis, tai arba pasveiksta nuo gramu ligos arba vistiek anksciau ar veliau prie situ dvieju sugryzta. bet cia tik mano pastebejimas toks. ar kas kitokiu pastebejimu turit?Marius1 rašė:Omar
Gal kokią ritę parekomenduotum, kad su pintu minkštu draugautu?
Kiek suprantu excia per sunki
cia niekaip. as tik parasiau pastebejimus savo. o isvadas jau kiekvienas sau pasidarykit. nes jei reziumuot labiau pradesiu. tai bus daug triuksmo ilgma eilini syki... kam to reik (bent jau apynormalej temoj)?Marius1 rašė:Tai čia tipo į gramus labai užsiciklint nereiktų? Ar kaip?
As su Finezza T -> Kauno mariose 30gramu droziuJurginas rašė:...... Kaip sakant kiekvienas savaip išdurniavęs...
Tai taip.. Bet mane va pvz. sužavėjo nesenai buvusiose varžybose matytas pontoono kažkoks kotelis iki berods 7 gramų (?) , kuriuo gaudė Lukšta iš Molėtų. Tai žodžiu mėtė 8 gramų volframą, pravedimas panašiai kaip žiemą - drebinant ir keliant viršun. Tai kotuko dirbo galima sakyt tik pati pati viršūnėlė (nu pati pati pati viršūnėlė kažkiek linksi), šiaip visas kotas po tokia apkrova tiesus kaip styga būna. Kažkaip neįtikėtinai net atrodo... Mano durna galva, stangresniu kotu vis tik gali geriau varijuot, įdomesnius pravedimus daryt, o ne tik bukai dugną daužyt.OMar rašė:As su Finezza T -> Kauno mariose 30gramu droziuJurginas rašė:...... Kaip sakant kiekvienas savaip išdurniavęs...esherius starkius.
nu cia aisku jau metimas atsargus nes priedo ir valas 8lb, bet pravodke pasidaro normaliai, o ir zuvu pagaunu ir dar kokiu ashariu. O traukimas tu monstru su lengvu kotuku viska atperka....
gerai kad daugiau nieks piestu nesistojaJurginas rašė:Aš tai manau kad reikėtų. Bent byški. Nes nu prie 90 gr sveriančio spiningo 280 gr ritė tai nei šis nei tas.. Ir, manau, net ir Saulius sutiks, kad su mažiau sveriančia rite maloniau žvejot. Aišku, kai kam labai malonu žinot, kad viduriuos nerudyjančio plieno kilogramais prigrūsta ir katuškę kaip palikimą galės anūkam palikt, bet kai spiningėlis piestu stoja, bent man nelabai malonu.
O Tu bandei su Finezza ta padaryt? Ir paimt is jo pantuna pabandyt? Cia ne tik koto reikalas tas drebulys.Jurginas rašė:Tai taip.. Bet mane va pvz. sužavėjo nesenai buvusiose varžybose matytas pontoono kažkoks kotelis iki berods 7 gramų (?) , kuriuo gaudė Lukšta iš Molėtų. Tai žodžiu mėtė 8 gramų volframą, pravedimas panašiai kaip žiemą - drebinant ir keliant viršun. Tai kotuko dirbo galima sakyt tik pati pati viršūnėlė (nu pati pati pati viršūnėlė kažkiek linksi), šiaip visas kotas po tokia apkrova tiesus kaip styga būna. Kažkaip neįtikėtinai net atrodo... Mano durna galva, stangresniu kotu vis tik gali geriau varijuot, įdomesnius pravedimus daryt, o ne tik bukai dugną daužyt.OMar rašė:As su Finezza T -> Kauno mariose 30gramu droziuJurginas rašė:...... Kaip sakant kiekvienas savaip išdurniavęs...esherius starkius.
nu cia aisku jau metimas atsargus nes priedo ir valas 8lb, bet pravodke pasidaro normaliai, o ir zuvu pagaunu ir dar kokiu ashariu. O traukimas tu monstru su lengvu kotuku viska atperka....
NU pasakysiu Sauliau, nes neos tai kazkoks keistas tvrinys uz keista kaina. Bilda, barska visa nu kazkokia nesamone.SauliusM rašė:gerai kad daugiau nieks piestu nesistojaJurginas rašė:Aš tai manau kad reikėtų. Bent byški. Nes nu prie 90 gr sveriančio spiningo 280 gr ritė tai nei šis nei tas.. Ir, manau, net ir Saulius sutiks, kad su mažiau sveriančia rite maloniau žvejot. Aišku, kai kam labai malonu žinot, kad viduriuos nerudyjančio plieno kilogramais prigrūsta ir katuškę kaip palikimą galės anūkam palikt, bet kai spiningėlis piestu stoja, bent man nelabai malonu.o su lengvesne, tai jo, maloniau, pakol ana su kotu balansuojas ir ner per lengva kotui... as va pats ant finezos T nuovo uzsidejes 2000 exceleri TSH ir vargo nematau. Nors Xrapas tai bamba, kad imciau lengvesni shimana man, bet gal ir jam jau busiu irodes, kadshimano realiai tik tris dydzius turi 1000, 2500 ir 4000 nu balanemate. man betkokiu atveju abu revo neos ant finezos maloniausiai atsigula. arba certeitas 2506 finesse custom. dabar jau galit sakyt kad as durnius.