Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #317061   SauliusM
 05 Lap 2011 23:00
Bratka rašė:bet tai tikrai nera patogu....
apie ka ir kalba. plius as didesne beda matau ne isleidime bet istraukime valo. nu isivaizduok ant ranku susivyniosi 30 metru is gylio nu ir reikia tau zuvi atsikabint. o dar vejas jei. tai kur desi ta ant ranku suringiuota 30m? va tam beinertsine nepamainoma. o visais kitais atvejais tai as ir pats inertsine naudociau ir esu inertsines ritukes salininkas.
 #317065   Bratka
 05 Lap 2011 23:04
SauliusM rašė:
Bratka rašė:bet tai tikrai nera patogu....
apie ka ir kalba. plius as didesne beda matau ne isleidime bet istraukime valo. nu isivaizduok ant ranku susivyniosi 30 metru is gylio nu ir reikia tau zuvi atsikabint. o dar vejas jei. tai kur desi ta ant ranku suringiuota 30m? va tam beinertsine nepamainoma. o visais kitais atvejais tai as ir pats inertsine naudociau ir esu inertsines ritukes salininkas.
Seip iskyrus stinteles ezerines,kitu zuvu rites pagalba netraukiu :-ou-je
 #317069   Bratka
 05 Lap 2011 23:06
Gerai pamelavau,jei uzkimba kazkoks eserecas neuzauga is 15-20m,traukiu rites pagalba
 #317071   Jurginas
 05 Lap 2011 23:08
Gerai gi gerai, apie 30 metrų ir katuškėlos šitos panaudojimą stintelių žvejybai net nešneku nes tikrai nesiruošiu to daryt. Bet bent man asmeniškai žvejojant gyliuose iki 8-10 metrų nėra jokio diskomforto iškėstom rankom po ledą pavaikščiot. Ir netgi patogiau negu su beinercu kiekvieną kartą susukt ir išleidinėt valą iš naujo. Čia vėl gi, kalbu apie ješeriavimą.
Ai ir dar pats įrankis žymiai maloniau gula rankoj su lengvesne ritele negu su gremėzdu beinercu.
 #317078   SauliusM
 05 Lap 2011 23:14
Bratka rašė:Seip iskyrus stinteles ezerines,kitu zuvu rites pagalba netraukiu :-ou-je
as analogiskai, nu su retom analogiskom eserinem isimtim kaip kad tu pats paminejei irgi. bet dabar mastau, kad blizgiaut 30 metru gyliuose as irgi turbut nelabai blizgiauju...
 #317081   SauliusM
 05 Lap 2011 23:15
Jurginas rašė:Gerai gi gerai, apie 30 metrų ir katuškėlos šitos panaudojimą stintelių žvejybai net nešneku nes tikrai nesiruošiu to daryt. Bet bent man asmeniškai žvejojant gyliuose iki 8-10 metrų nėra jokio diskomforto iškėstom rankom po ledą pavaikščiot. Ir netgi patogiau negu su beinercu kiekvieną kartą susukt ir išleidinėt valą iš naujo. Čia vėl gi, kalbu apie ješeriavimą.
Ai ir dar pats įrankis žymiai maloniau gula rankoj su lengvesne ritele negu su gremėzdu beinercu.
+4 analogiskai
 #317084   Bratka
 05 Lap 2011 23:19
Jurginas,pilnai su tavim sutinku,eserecu vaikymui tai turetu but afigena ritele,kai ja Saulius parsisius,as ja apciupinsiu ir pasisavinsiu,iki to laiko kol Saulius kita parsisius,nu jis gi vistiek ziema retai gaudo...
 #317087   Bratka
 05 Lap 2011 23:21
SauliusM rašė:
Bratka rašė:Seip iskyrus stinteles ezerines,kitu zuvu rites pagalba netraukiu :-ou-je
bet dabar mastau, kad blizgiaut 30 metru gyliuose as irgi turbut nelabai blizgiauju...
Baluosas,nesuprantu ka jie daro ir kaip isgyvena tokiuose gyliuose :?
 #317088   SauliusM
 05 Lap 2011 23:22
Bratka rašė:Jurginas,pilnai su tavim sutinku,eserecu vaikymui tai turetu but afigena ritele,kai ja Saulius parsisius,as ja apciupinsiu ir pasisavinsiu,iki to laiko kol Saulius kita parsisius,nu jis gi vistiek ziema retai gaudo...
uzsisvajojei...
 #317092   vava
 05 Lap 2011 23:25
nu bet kaina tai vistiek nelabai protonga uz ziemine ritute.... 240 lt...
cia kaip spiningine vasarine uz kokias 2-3 stukas
 #317095   Bratka
 05 Lap 2011 23:26
SauliusM rašė:
Bratka rašė:nesuprantu ka jie daro ir kaip isgyvena tokiuose gyliuose :?
stintukes gano...
GAno,bet kituose ezeruose max iki 20 metru paskui jas eina,o ten kazkokie extrimai
 #317097   Wytux
 05 Lap 2011 23:28
vava rašė:nu bet kaina tai vistiek nelabai protonga uz ziemine ritute.... 240 lt...
PavidOlis..
 #317098   SauliusM
 05 Lap 2011 23:29
vava rašė:nu bet kaina tai vistiek nelabai protonga uz ziemine ritute.... 240 lt...
visokiu yra visokiu reikia... kaina tai komplekte su spiningeliu beje. vat ano tai galetu ir nebut ir kaina 2x sumazint. butu super.
 #317099   Bratka
 05 Lap 2011 23:31
Kaip pasakius del tos kainos,beinercine ziemine,bent jau man yra atlaikius 4metus ilgiausiai,daugiau firminiu ale garsiu neperku,nes uz 50ltriteles man atlaiko iki 3metu,o ta ale museline ten juk ner kam genda...
 #317112   SauliusM
 06 Lap 2011 00:49
Bratka rašė:
Kaip pasakius del tos kainos,beinercine ziemine,bent jau man yra atlaikius 4metus ilgiausiai,daugiau firminiu ale garsiu neperku,nes uz 50ltriteles man atlaiko iki 3metu,o ta ale museline ten juk ner kam genda...
nu vat jau beinertsiniu tai ziemai spec neperku, sueina ta pati nuo UL spino. pernai va su daiwa 2000 atgaudziau...
 #317113   Bratka
 06 Lap 2011 00:57
SauliusM rašė:
Bratka rašė:
nu vat jau beinertsiniu tai ziemai spec neperku, sueina ta pati nuo UL spino. pernai va su daiwa 2000 atgaudziau...
Klausimas ant kiek jos skirtos spec ziemai :) neziemines lygiai taip pat elgiasi ,skirtumu nepastebeta,bent jau is mano puses :roll:
 #317137   SauliusM
 06 Lap 2011 12:13
spec ziemai tai as turejau galvoj, kadneperku beinertsines kuria naudociau tik ziema nuo ledo. nu yra ten visokie barskalai papigiajski po pydisoka, tai as apie anuos. o skirtumu tai jo. va pas amrikonus paziurek. kurios ritukes turi 500 mazuti dydi, tai tas ziemai ir rekomenduoja ir tarp zieminiu ir pardavineja. nors ar reik to mazo 500 dydzio tai nezinau as, man ir 2000visai normaliai. nu nebent isfindesi ant tiek, kad su beinertsine ant marmyskes gaudyt. nu tada jo, gal ir reikia to kompaktiskumo, kad maksimaliai kiek imanoma iki balalaikinio varianto priartet.
 #317814   Vitolis
 08 Lap 2011 12:48
Jurginas rašė:Gerai gi gerai, apie 30 metrų ir katuškėlos šitos panaudojimą stintelių žvejybai net nešneku nes tikrai nesiruošiu to daryt. Bet bent man asmeniškai žvejojant gyliuose iki 8-10 metrų nėra jokio diskomforto iškėstom rankom po ledą pavaikščiot. Ir netgi patogiau negu su beinercu kiekvieną kartą susukt ir išleidinėt valą iš naujo. Čia vėl gi, kalbu apie ješeriavimą.
Ir susuku ir išleidinėju su beinercu ir vargo nematau. Ir ant rankų niekad nematkuoju, nes ešeriauju ne su kuprine, bet su dėže ir nuo eketės prie kitos reik dar ir pričindalai persinešt. Jei gęrą ritukę naudosit, tepaliukus žieminius (pas mane trys ritukės Tica firmos)nieks niekad neužšals. Dar valiuką prieš kiekvieną žvejybą(jei nepatingiu :) )supurškiu silikonu ir ramiakas. O tas ištraukimo ar nuleidimo greitumas man beveik dzin. Ne sportynyks gi :) Ritukę naudoju visur ir su blizgute ir su marmoške volframine ir ne viena, o dvi, trys, kai gaudau giliau, nei 5 m. Nes kitą roz ašarius ne viename lygyje stovi. Kitur, su bimbilaika apsieinu ir be jokių spiningėlių. Taip, kad kiekvienam savo.
Noriu tikrai žiemą žvejojančių paklaust. Ar dedat kokį ploną pavadėlį blizgiaujant? Nes aš kai nededu, tai vis kas žiem atiduodu po keletą gerų blizgučių. Ar isitikinimas, kad ešerietis ar Starkiokas blogiau kimb pas mani.
 #317820   SauliusM
 08 Lap 2011 12:56
Vitoli, nededu as jokiu pavaduku ziema. krienas su jom tom keliom paaukotom blizgutem. nenubiednesiu...
o su beinertsu marmyskint nu tu jofana kaip man nepatogu. man marmyske tik su balalaikinio tipo delne gulincia meskere derinasi.
 #317839   Wytux
 08 Lap 2011 13:33
Kai dedesni gylia ir avizos tos tokios biski arklines tai ir su beinercu gerai, nes balaikint kokiam 10+m gyly tai irgi mazohizmas biski...
 #317843   SauliusM
 08 Lap 2011 13:40
bet neina avizos taip isvirpint su beinertsu kaip kad balalaikiniam variante tai tikrai. nu bent jau man. nezinau kaip jum.
 #317851   Vitolis
 08 Lap 2011 13:58
Padaboč kaip tu į 25m sėklių Tauragne su bimbalaika savo avižikę nuleidinėji :-D O tokiam gylyje jau kalt avižą gerai reik.
 #317856   Vegys
 08 Lap 2011 14:06
Vitoli, o avižos pagal kibumą lenkia blizgutes ar kitokius spininginius masalus ? Kokio dydžio / svorio aviža tokiuose gyliuose ?
 #317859   f'eD
 08 Lap 2011 14:16
vietinis maciau ir Vistyty an 18m su nemenka aviza dirba, ale kai as ant ranku valo susivyniot nemoku, tokiam gyly su aviza gaudyt taipat nemoku, tai naudoju beinercine ir blizge su muse, neisivaziduoju kaip reiktu issiverst su inercine, gyliai 10-20 metru + ekeciu dvigubiai daugiau nei vietiniai padarau.. :roll:
 #317917   Vitolis
 08 Lap 2011 17:42
Vegys rašė:Vitoli, o avižos pagal kibumą lenkia blizgutes ar kitokius spininginius masalus ? Kokio dydžio / svorio aviža tokiuose gyliuose ?
Daugumoje atvejų lenkia. Vis gi marmoškė su natūr priedu :)
Apačioje rišu nemažą volframo avižą tokia kertuota, apvali. Kartais sidabro, kartais geltona arba vario spalvos. Svorio nežinau, nesvėriau, tačiau imu pačią sunkiausią. O volframinė, tai nebūtinai ir didelė. Antrą aukščiau apie 45cm. jau mažesnę, bet irgi volframo. Spalvos- įvairiai. Pačiame viršuje apie metrą nuo antros, kuo mažesnė ir daugumoje spalvotą (dažytą) na su tokiom Paulius gaudo dažnai. Kartais dažytą dedu antrą, o viršuje sidabrinę mažytę.
 #317918   Jurginas
 08 Lap 2011 17:49
Vitolis rašė:
Jurginas rašė:O tas ištraukimo ar nuleidimo greitumas man beveik dzin. Ne sportynyks gi :) Ritukę naudoju visur ir su blizgute ir su marmoške volframine ir ne viena, o dvi, trys, kai gaudau giliau, nei 5 m. Nes kitą roz ašarius ne viename lygyje stovi. Kitur, su bimbilaika apsieinu ir be jokių spiningėlių. Taip, kad kiekvienam savo.
Gerai, kad kantrus esi. Aš tai ir grąžtą renkuos pagal greitį - neturiu kantrybės su švedu gręžt, vien dėl to barnaulą tąsaus. O dėl kiekio marmiškių, nu tai jo, jei jau varžybose jokiose nedalyvauji, savo malonumui gaudai, galima ir taip. Aš kaip biški prijaučiantis šitam reikalui, tai stengiuos neišsimušinėt iš ritmo. Ir šiaip, atrodo gi atviro vandens sezono metu jau atpratom su kūšiu guminukų ant valo spiningaut. Tai taip pat man ir žiemą, viena marmiškėla - lyg ir sportiškiau. Nu Kupišky būna ant leščiokų tik sugriešiju, antrą marmiškę ar paprastą kabliuką prisirišu :grin:
Ai ir dar eilinį kartą - nu nelimpa man beinercas prie tų trumpų meškerėlių žiemą nors tu ką. Taparnas įrankis gaunas ir tiek.
 #317928   SauliusM
 08 Lap 2011 19:09
Vitolis rašė:Padaboč kaip tu į 25m sėklių Tauragne su bimbalaika savo avižikę nuleidinėji :-D O tokiam gylyje jau kalt avižą gerai reik.
negaudau as tokiuose gyliuose avizom. galima pamastyt, kad sekliau zuvies ner, kad tokiam gyli su aviza gaudyt...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 44
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė