Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #315979   Rafal
 02 Lap 2011 21:33
Sveiki, zinau kad apie tai jau daug kalbeta, bet visgi - gal galite pasakyti toki desimtuka geriausiu vobleriu (flouting'u) kuriu verta isbandyti upetaku zuklei :roll:
Ps. zinau apie draudima :lol: :[anuol
 #316093   pensininkas
 03 Lap 2011 09:00
Gal pradziai uztektu upetakio imitacijos ivairiu atspalviu ir spalvu ryskumo, kuri pasiderinsi atsizvelgdamas i vandens skaidruma. 4,5-5 cm, neskestanti galesi pasiplukdyt po toleliau esanciu kliuviniu, taip neprieidamas per daug arti ir nenubaidydamas zuvies. panyrimo gylis? ziurek pagal upe kurioje zvejosi.
 #316135   Rafal
 03 Lap 2011 12:13
Pensininkas:
Dekui, bet turejau omeni kazkokiu modeliu kuriu verta isbandyti, kazkaip salmo ir rapala turiu, o tos kitos garsesnes firmos kaip: Pontoon21 ar Jackson.... Gal kazka is situ verta isbandyti?
 #316136   pensininkas
 03 Lap 2011 12:15
Is pradziu suviliok su esamais, nes jie tikrai darbiniai ir daug kas jais gaudo :gutgut o prisipirkt visu kitu visalaik spesi ;uolrait
 #316187   MariusM
 03 Lap 2011 15:49
pensininkas rašė:Is pradziu suviliok su esamais, nes jie tikrai darbiniai ir daug kas jais gaudo :gutgut o prisipirkt visu kitu visalaik spesi ;uolrait
pritariu pensijai, plius ne taip skausmyngai per kišene kris ;)
 #316242   Vegys
 03 Lap 2011 20:08
Pagrindinė taisyklė mano manymu - vobleris neturi būt per brangus tavo kišenei. Jei bus per brangus - jo gailiesies, dėsi tik ten kur žinosi kad nepaliksi (atvirose vietose) ir dažniausiai nieko nesugausi.
 #316246   iusegun
 03 Lap 2011 20:21
Vegys rašė:Pagrindinė taisyklė mano manymu - vobleris neturi būt per brangus tavo kišenei. Jei bus per brangus - jo gailiesies, dėsi tik ten kur žinosi kad nepaliksi (atvirose vietose) ir dažniausiai nieko nesugausi.
tai taip jis praranda savo verte veltui guledamas dezutei. ir is super kibaus masalo tampa tik graziu zaisliuku. o ir 9 is 10 atveju gaudoma tokiuose upeliuose, kur masala pakankamai lengva atkabinti. o duokle neptunui anksciau ar veliau tenka moketi :-D
tiek rapaliniai, tiek salmo masalai yra super upetakiams. jei nori daugiau isleisti imk jackson trout tune 3,5g :-D
 #316253   Vegys
 03 Lap 2011 20:38
iusegun rašė:jei nori daugiau isleisti imk jackson trout tune 3,5g :-D
Va jis pas mane ir trinasi be reikalo :) Nors pvz Illex Fry Tiny už panašią kainą normaliai naudojamas. Čia gal dėl to, kad šis sekliau eina ....
 #316265   iusegun
 03 Lap 2011 21:01
Vegys rašė:
iusegun rašė:jei nori daugiau isleisti imk jackson trout tune 3,5g :-D
Va jis pas mane ir trinasi be reikalo :) Nors pvz Illex Fry Tiny už panašią kainą normaliai naudojamas. Čia gal dėl to, kad šis sekliau eina ....
tai vel per baime prarasti masala naudoji sekliau einanti :-D pas mane atvirkstine situacija illexas ilsisi - trout tunai atidirba visa darba 100%
 #316268   Vegys
 03 Lap 2011 21:08
iusegun rašė:tai vel per baime prarasti masala naudoji sekliau einanti :-D
Ne, dažniausiai jo gilesnėse vietose nenaudoju. Naudoju kitus, kurie mano manymu geriausiai tinka. Nors turiu pasakyt, kad Merkyje, kur gylis buvo tikrai didelis ant Illex esu sugavęs :)
 #316370   pensininkas
 04 Lap 2011 11:42
nei as ekspertas, nei ka. pirmasis mano vobleris buvo rapala vaivorykstukas, jo imitacija, panyrimas iki 60 cm, 3,5 cm, plaukiantis. poto atsirado daugiau panasiu, ivairaus spalvinimo, ivairaus ilgio, skestanciu/plaukianciu. bet ... vistiek, kolkas anksciau minetas rapala daugiausiai sulauke kibimu.
 #317203   matamode
 06 Lap 2011 18:22
chebryte,kodel taip visi nusimazinat su masalu dydziais :?: as,dar tais laikais,kai spininga rankose laikydavau,naudodavau 5-6-7cm minow tipo vobleriukus ir galvodavau ,kad geram upetakiui jie per mazi...o cia darbar... 3,5cm....gal nieks ant imamu nebeinat :?
 #317331   Icis
 06 Lap 2011 22:59
as visada gaudau su salmo. kazkaip priprates prie jo svorio, skridimo. turiu rapala bet jis juda kur kas maziau agresyviai, o keiciu masala tik po nerealizuoto kibimo, nes antra kart ant to pacio masalo upetakis 90proc kad nekibs. taip kad galim sakyt naudoju tik salmo ir jie man pasiteisina 100proc.
 #317391   arabas
 07 Lap 2011 09:34
Icis rašė:... antra kart ant to pacio masalo upetakis 90proc kad nekibs...
Kimba ir antrą, ir penktą kartą. Ir kimba ne tik sprindiniai, bet ir sorokovnikai. Kitas reikalas, kai papapėtakis "gerai" paragauja kablio. Tada jau keisk nekeitęs...
Icis rašė:... salmo ir jie man pasiteisina 100proc...
Va čia tai pritariu. Kaip sako pardavėjai, kainos ir kokybės santykis - :gutgut :gutgut :gutgut
 #317793   Icagel
 08 Lap 2011 10:58
O mano nuomone kiekviena vobleri gali paverst darbiniu, jei tik numanai kur gali buti upetakis. Kazkaip kad ir kiek tu vobleriu bandziau praktiskai ant visu pagauni jei gaudai. As pats teikiu pirmenybe Aises 5-6 cm medinukam (kartais 3-4 cm), ir 2-4 nr. Blue fox sukrem; pigus, kibus, gerai metasi. Mazus 3.5 cm zuveliukus naudoju tuo atveju, kai kerta upetakis kita masala, kai pasirodo bet negriebia. Tada leidziu mazesnius i darba (daznai pasiteisina). Taip pat mazesni gerai dirba maziausiuose upeliuose.
Tarp mazuju favoritu skirciau Hornetuka, Jaxon ferox ar koks ten (labai lengvas), rapala oranzinis 5cm, kenartukas (sitie pigus ir labai kibus).
Bet siaip ar taip didziausius savus upetakius pagaudavau (dabar beveik nezvejoju) 3-4 nr blue foxais.
Man dar labai patinka DAM effzet vartikles.
Kaip jau minejau, kuo gaudysi tuo pagausi bet buna ir dienu kad veikia tik koks nors vienas modeliukas, kuri turi tik brolis :D
 #317830   Icis
 08 Lap 2011 13:10
arabas rašė:
Icis rašė:... antra kart ant to pacio masalo upetakis 90proc kad nekibs...
Kimba ir antrą, ir penktą kartą. Ir kimba ne tik sprindiniai, bet ir sorokovnikai. Kitas reikalas, kai papapėtakis "gerai" paragauja kablio. Tada jau keisk nekeitęs...
Icis rašė:... salmo ir jie man pasiteisina 100proc...
Va čia tai pritariu. Kaip sako pardavėjai, kainos ir kokybės santykis - :gutgut :gutgut :gutgut
as laikausi teorijos, kuo maziau metimu i ta pacia vieta tuo daugiau sansu pagauti. aisku geriausia jei pavyksta pirmu metimu, bet jei nepasiseke o upetakis pasirode, is kart keiciu masala. kiek esu bandes metyt tuo paciu masalu taip ir neisviliodavau antra kart is sleptuves. o pakeitus masala 90 proc pavyksta.
cia tik mano teorija ir isitikinimai.
 #317861   Icagel
 08 Lap 2011 14:23
Icis rašė:
as laikausi teorijos, kuo maziau metimu i ta pacia vieta tuo daugiau sansu pagauti. aisku geriausia jei pavyksta pirmu metimu, bet jei nepasiseke o upetakis pasirode, is kart keiciu masala. kiek esu bandes metyt tuo paciu masalu taip ir neisviliodavau antra kart is sleptuves. o pakeitus masala 90 proc pavyksta.
cia tik mano teorija ir isitikinimai.
Laikiausi ir as tokios teorijos, bet esu pagaves savo didziausia upetaki bombarduodamas (~15-20 metimu) viena ir ta pacia vieta 4 nr blue foxu. Taip daryt uzeina tik retkarciais, kai tiesiog jauti kad ten gali kazkas but. Taip darant pagautas didziausias 62cm upetakis ir keli virs 45. Bet dabar jau nepamenu kada paskutini kart taip dariau. Atrodo toliau nueisi daugiau pagausi...
 #318141   arabas
 09 Lap 2011 11:55
O aš laikausi teorijos, kad svarbiausia kuo arčiau upėtakio nosies pakišti masalą. Tuomet ir pirmo metimo, ir drožimo taktikos nesipjauna tarpusavyje. Būna, kad upėtakis atakuoja vos ne ore dar esantį masalą, o kartais tenka ilgai ir nuobodžiai drožti, kol jam neišlaiko nervas. Maždaug: „ Kiek dar šitas akiplėša valkiosis mano darže? Reikia jį :-byta: "
 #318147   Vegys
 09 Lap 2011 12:30
arabas rašė:kartais tenka ilgai ir nuobodžiai drožti, kol jam neišlaiko nervas
Arba kol idealiai pravedi ...
 #318251   arabas
 09 Lap 2011 15:24
Vegys rašė:
arabas rašė:kartais tenka ilgai ir nuobodžiai drožti, kol jam neišlaiko nervas
Arba kol idealiai pravedi ...
O gal dar ir taip. :?:
 #326526   arabas
 14 Gru 2011 16:32
Mistake rašė:gal kas bande?
Nebandžiau ir nebandysiu. :aina-sikt
Chernia kažkokia... Silikoninė alternatyva sliekui, ir tiek. :/nek
 #326529   pensininkas
 14 Gru 2011 16:36
toks vaizdas, kad chebra ziuri, dairos per langa ir nujaucia, kad pachmela sausio antraja darys prie upelio su spiningais :lol:
 #326564   Icis
 14 Gru 2011 19:01
pensininkas rašė:toks vaizdas, kad chebra ziuri, dairos per langa ir nujaucia, kad pachmela sausio antraja darys prie upelio su spiningais :lol:
2-a iseina pirmadienis, taip kad su spiningu tik savaitgali :v-ar
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė