Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #318064   Tironas
 09 Lap 2011 09:06
nesuprantu kox bus skirtumas ar lemigo, ar demar, ar dabar jau ir rusiski kazkokie yra. visus oreta plastmase. visur viduje elementarus veltinis keliu sluokniu ir folija.
kas i miesta nesiojo tai yra visiskai pofig. ttiek jos lauke ir tebuna. plius nepamirst reik kad tai moterys o jos ziema ir su miniakais sugeba vaikscioti. visai kas kita zvejyba ant ledo. ir ypac su marmalu ir kai nedaug judi. man su tokais EVA batais kojos ima salti gana greitai. nera nepakenciamai salta, bet pojutis saltumo yra ir noras patrepset atsiranda jau gana greitai. devejau as juos tik prie nedidelio minusiuko- vienzenklio. pas kui as juo naudojau kai zvejojau pleksnes juroje. prie +5 +10. tai viskas ciki piki. bet jei sugalvoji pasivaiksciot tai gryzes vvakare veltini dziovint turi kapitaliskai, antraip ryte nenorei ju vilktis.

vat ir visa mano patirtis. bet kaip ir sakiau, puse M+ kitaip bite+ forumo dziaugiasi lengvais ir siltais batais. vadinasi as kitox
 #318069   SauliusM
 09 Lap 2011 09:17
Tironas rašė:vadinasi as kitox
o tau dar abejoniu del to kyla? :lol:

o siaip nebandei pamastyt, kad galbut per mazus spaudziancius batus uzsivilkai, jei kojos sala?
 #318076   Tironas
 09 Lap 2011 09:29
tikrai nepermazus, ir tikrai ne su blogom kojinem.
 #318085   SauliusM
 09 Lap 2011 09:35
Tironas rašė:tikrai nepermazus, ir tikrai ne su blogom kojinem.
tada xznajet, gal tikrai tau su kraujotaka ir kraujagyslem kujovei yra jei prie nedidelio minuso kojos sala, kur net su lakierkom ar kedais salt neturetu... :roll:
 #318087   Tironas
 09 Lap 2011 09:41
nu kad ne. nu *pyp* buvom ir operatorium ir su korsa, ir nebuvo kad *pyp* sala, bet jau jauciasi kad ner silumos. jau pradedi apie tai galvot. o kai su normalia avalyna tai net minciu nekyla. tada tik zvejoji.
 #318129   Vitolis
 09 Lap 2011 11:35
Tironas rašė: o kai su normalia avalyna tai net minciu nekyla. tada tik zvejoji.
Tai gal primink kokia ta normali??? O tai jau nebsusgaudau :mėlynvarla
 #318132   hipy
 09 Lap 2011 11:38
Tironas rašė:nu kad ne. nu *pyp* buvom ir operatorium ir su korsa, ir nebuvo kad *pyp* sala, bet jau jauciasi kad ner silumos. jau pradedi apie tai galvot. o kai su normalia avalyna tai net minciu nekyla. tada tik zvejoji.
tai tu cia ne kiek del susalimo ar diskomforto, bet kad zvejybai mintimis susikaupt negali? :-D
 #318135   Evaldas Z
 09 Lap 2011 11:45
nu dar tokius radau. mano akim ziurint, didziausi pliusai butu : EVA apatine dalis (gal salcio netrauks :-D ) , naturalios vilnos ideklas su folija. gal kas bandes tokius ?
Paveikslėlis
vava rašė:mano parase adresas yra....
uzsuksiu sian paziuret. Svitrigailos gatvej sedziu, tai net geda, kad tik dabar susiruosiau...
 #318137   Tironas
 09 Lap 2011 11:46
na ta prasme su kuria nereik galvot kaip cia nesusalt. mano atveju kamik Goliath. Pauliui kazkox rocky modelis labai patiko su 1000gr thinsulate.
 #318138   p.arturas
 09 Lap 2011 11:51
turiu lemogo arctik, eseriauju pagrinde, daug nesedziu, tai man pilnai uztenka. naudojau jau dvi ziemas. kas juose labiausiai patinka- tai svoris
kai buna zemiau -15 tai isvis negaudau, nepatinka. tada ne tik kojos sala.
 #318151   Vegys
 09 Lap 2011 12:36
Tironas rašė:visai kas kita zvejyba ant ledo. ir ypac su marmalu ir kai nedaug judi. man su tokais EVA batais kojos ima salti gana greitai. nera nepakenciamai salta, bet pojutis saltumo yra ir noras patrepset atsiranda jau gana greitai.
Pritariu - tą jau pernai rašiau, kai nusipirkau. Kad pirkau nesigailiu - reik gi batų ir rudeniui + ūkyje praverčia (išėmęs veltinį jau nuo rudens pradžios tampau. O žiemą su plūdinuke šaltokoka pasidaro po kažkiek laiko. Prasiėjus kelis šimtus metrų - sušyli :) Pirkt kaip žieminius sėsliai žūkliai - nepatariu. O va ešeriaut iki kokia -10 gal visai ir tinkami būtų ... Nors Alvydas berods rašė kad ir aktyviai žūkliai jam jie per šalti. O va zzzubarruu berods gyrė ... Kiek žmonių tiek nuomonių ...
 #318178   vava
 09 Lap 2011 13:31
Evaldas Z rašė: Svitrigailos gatvej sedziu, tai net geda, kad tik dabar susiruosiau...
blogas, blogas Evaldas.. :)
salej retai bunu. kai ateisi, paprasyk, kad pakviestu Vaida ;uolrait
 #318472   Vitolis
 09 Lap 2011 23:10
Tironas rašė:na ta prasme su kuria nereik galvot kaip cia nesusalt. mano atveju kamik Goliath. Pauliui kazkox rocky modelis labai patiko su 1000gr thinsulate.
Golianus turiu. Kai ilgiau užsibūnu prie lunkės, kojos visvien pradeda atšalt. O ir sunkūs man užtektinai. Pauliaus Rockiai berods su 800gr. Thinsulate. Nors jis nesiskundžia kad būt šalta.
 #318491   Jurginas
 09 Lap 2011 23:45
Su va tokiais http://www.survival.lt/index.php?main_p ... 3mpr99fu71 visą praeitą žiemą variau, tai kaip batus už tokią kainą galiu tik pagirt. Jo, prie -15 ant dėžės visą dieną sėdint gal ir vėsoka ( nu bet nėra labai jau ten šalta, galima kentėt karoče), bet aš kai tokiom ...iom stengiuos neužsiimt, tai problemų nekyla. Ir dar - aš vienareikšmiškai už čebatus žieminėj žūklėj, nes esu mėgėjas nuspardyt ledokšnius nuo eketės, tai labai nervuoja, kai visokie ten rokiai ir čirukos apledėja gatavai.
 #318841   salmonas
 11 Lap 2011 06:07
-15 jau per salta? tai vidurkis turbut ziemos 15.
karoc patarimu ka vezt is jungtiniu v. daug negavau, o kalbant apie roksus radau uz 69$ 800gr thnslt kaina man rodos gera, kaip su thinsulite ar 800 pakaks paspaudus lietuviskam saltuku ties -20 ir plius?
 #318846   vava
 11 Lap 2011 07:48
pakaks, jei nusipirksi tokius, kurie neapspaus kojos
 #319679   MariusM
 14 Lap 2011 20:56
Kiek žiūrinėjau atsiliepimus apie žieminius batus, niekas nemini kalnų batų pritaikymo žvejybai, o pasirinkimas tikrai yra didelis ir technologiniai sprendimai lyginant geresni už visų apkalbamus žvejybinius batus. Kaina tai pat neatsilieka. Tikiu kad yra ne vienas ir ne du galintys tokius turėti, tik iškyla klausimas kodėl apie tokią produkciją tylima.
 #319684   Bratka
 14 Lap 2011 21:02
MariusM rašė:Kiek žiūrinėjau atsiliepimus apie žieminius batus, niekas nemini kalnų batų pritaikymo žvejybai, o pasirinkimas tikrai yra didelis ir technologiniai sprendimai lyginant geresni už visų apkalbamus žvejybinius batus. Kaina tai pat neatsilieka. Tikiu kad yra ne vienas ir ne du galintys tokius turėti, tik iškyla klausimas kodėl apie tokią produkciją tylima.
Todel kad daugumoje atveu,gaudant ant ledo pasitaiko vandens,labai slapio sniego,kalnu batai nelabai buna guma aptraukti
 #319687   SauliusM
 14 Lap 2011 21:07
MariusM rašė:Kiek žiūrinėjau atsiliepimus apie žieminius batus, niekas nemini kalnų batų pritaikymo žvejybai, o pasirinkimas tikrai yra didelis ir technologiniai sprendimai lyginant geresni už visų apkalbamus žvejybinius batus. Kaina tai pat neatsilieka. Tikiu kad yra ne vienas ir ne du galintys tokius turėti, tik iškyla klausimas kodėl apie tokią produkciją tylima.
turiu ir vibraminius batus i kalnus eit. kai einu velu rudeni ar ankstyva pavasari plezan pleksniu gaudyt ar ant molo tu paciu pleksniu gaudyt tie batai liuks. bet ziema tai as su jais nelipciau ant ledo. anie labiau skirti tam kad koju neissisukiotum kalnais ropinedamas nei kad sildyt tavo kojas. nebent kazka labai ekstremalaus ale everestant lipt pirktum, bet susimoketum irgi belekiek jauciu tada. nes siaip tai rimtai lipant i rimta kalna (kur jau reik kalnu batu) tai salta dazniausiai nebuna. o ant bajerio isejus po sukulturintas kalvas pasivaiksciot tai ir kalnu batu nereik, su belekokiais crocsais gali eit.
 #319788   vava
 14 Lap 2011 23:14
nesupratau, Vitoli, ka tu cia norejai pasakyt??? zmogus apie zieminius kalninius batus klausia, o tavo ta nuoroda prie ko?? batais pasigirt norejai? :)
 #319812   Vitolis
 15 Lap 2011 08:19
vava rašė:nesupratau, Vitoli, ka tu cia norejai pasakyt??? zmogus apie zieminius kalninius batus klausia, o tavo ta nuoroda prie ko?? batais pasigirt norejai? :)
O ko ne :-D Jei tikrai geri. Kai Sauliuks apie tokius rašo, tai nieko. O kai diedas, tai jau ne lygis ane '''bum
Kad kitokių ant LT po kalnus šliaužiot tai kaip ir nemačiau. Gal ir yr kur, tačiau kaina tai bus kokia pora štukyčių :-D Kai Rovanoj savuosius rinkausi, tai tie "žinovai" pagatavi buvo mani išmest iš pardės, kaip jiems ingriso nešt vis kitus matuotis. "Tai pagaliau apsispręsit ar ne" Vos ne rėkte išrėkė. Tai kai pirmus goriteksinius pirkau, irgi intikino, kad užtektinai bus šilti ir žiemą galėsiu drožt. Tik va biski "osiečka vyšla"
Va todėl ir parašiau. Dieds nebeturi kuo girtis. Ans tik patart gali kai kuriuos klausimukuos. Va (tep) va O tuble moderas iš syk unt abrozdo raunies '''bum
 #319818   vava
 15 Lap 2011 08:51
ai, Vitoli, pries tai girtis norejai, daba bedavoji, kad isdure tave.. :)
gal tu jau apsispresk. Ir toliau teskime tema Avalyne poledinei zuklei

Prie to paties Mariaus paklaust noriu - ka turejai minty rasydamas apie tuos kalninius batus ??
MariusM rašė: pasirinkimas tikrai yra didelis ir technologiniai sprendimai lyginant geresni už visų apkalbamus žvejybinius batus. Kaina tai pat neatsilieka.
ka turi minty technologiniai sprendimai?
ir apie kokias kainas kalbi?
 #319821   Vitolis
 15 Lap 2011 09:07
[quote="vava"]ai, Vitoli, pries tai girtis norejai, daba bedavoji, kad isdure tave.. :)

Bet tu ir dundukas gauruotasai. Va tau kalnų žieminiai batai.
http://www.google.lt/imgres?q=kaln%C5%B ... x=64&ty=70
Tai kuo jie skiriasi nuo mano minėtų Bestardų?
 #319822   Evaldas Z
 15 Lap 2011 09:36
as vat irgi uzsibreziau tiksla pagaliau susirast kazka rimtesnio (salyginai). tik kuo daugiau renkuos, tuo labiau galva sukas... del tu visokiu kalnu batu... daugumoj akcentojama atsparumas smugiams, pazeidimams, prakaito garinimas ir kitos savybes, svarbios daug JUDANT. Kad ir sitie pvz. https://aic.lt/zamberlan-967-lhasa-gt-r ... _1991.html
"Batai skirti kelionėms itin atšiauriomis sąlygomis." As su kedukais per ziema po miesta lakstau kartais itin atsiauriomis salygomis :-D bet va kai reik pasedet ilgiau tom atsiauriom salygom, tada turbut kitaip viskas atrodo. Jeigu esi uzkietejes vien tik aktyvios arba vien pasyvios zukles megejas, tai dar lengviau issirinkt.
 #319827   Tironas
 15 Lap 2011 09:57
Vitolis rašė:
vava rašė:ai, Vitoli, pries tai girtis norejai, daba bedavoji, kad isdure tave.. :)

Bet tu ir dundukas gauruotasai. Va tau kalnų žieminiai batai.
http://www.google.lt/imgres?q=kaln%C5%B ... x=64&ty=70
Tai kuo jie skiriasi nuo mano minėtų Bestardų?

jei labai gerai pasigilinti tai negali buti tie patys batai ir MOUNTAIN ir HIKING. turi buti skirtingo kietumo pati medziaga, padas kalnu batu bus visai kitox. kazkas neto su tavo imesstu pav. labai nesigilinau, bet panasu kad kazkokia firmele isisrove i batu rinka ir kolkas labai smarkiai grybauja.
Visu pirma kas yra zvejyba? ar tai pasivaiksciojimas palei upes su lengva kuprinyte. ar tai ejimas 10-20km kalvotom akmenuotom vietovem su visa amunicija? ar taiatvaziavimas ir sedejimas vienoje vietoje?
visiem trim atvejais reiktu skirtingos avalynes kad jaustis maximaliai komfortiskai.
bet bendrai paemus kogero zvejybai reitu ziuret is HIKING aarba LIGHT BACKPAKING kategorijos. kogero labiausiai pritaikomi.
bet zieminiai kogero taip net nesiskirsto :)

o ziemai stai batuku visai nieko radau. ka mastot?
http://www.garmont.com/outdoor/eng/prod ... egoria=129
 #319831   SauliusM
 15 Lap 2011 10:09
Tironas rašė:[o ziemai stai batuku visai nieko radau. ka mastot?
http://www.garmont.com/outdoor/eng/prod ... egoria=129
manau, kad tau tas Sofia baltas modeliukas labai tiktu, ypac prie ilgu plauku derinasi...

nu OK, o jei jau rimtai, a tai jei pinigu nors biskutis yra tai kuom Rocky yra blogai kad dar kazkokiu egzotiku ieskot?
 #319835   Tironas
 15 Lap 2011 10:48
Rocky - negrazus. na bet rimtai. jie visi vienodi. kazkaip nepritaikyciau kasdieniam avejimui as ju niekaip. o is situ ir i miesta ir i gamtyte galima modeliuka pasirinkt
 #319836   SauliusM
 15 Lap 2011 10:55
Tironas rašė:Rocky - negrazus. na bet rimtai. jie visi vienodi. kazkaip nepritaikyciau kasdieniam avejimui as ju niekaip. o is situ ir i miesta ir i gamtyte galima modeliuka pasirinkt
nu as dar ne ant tiek vargsas, kad man ir i miesta ir kasdien ir dar i zvejyba tik vienus batus trint reiktu. galiu dar sau leist vienus miestan, kitus zvejybai turet... su tokiu mastymu tai tikrai tik baltus ir grazius sofia is tos nuorodos pirkt. :lol: vat mislinu dabar kaip cia butu ir ka bendradarbiai pagalvotu, jei ofisan su veilokais kokiais ateiciau. nors aisku ka pagalvotu, kad zvejot buvau ir issiblaivyt dar nespejau po zvejybos...
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 47
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė