Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žvejyba jūroje ir nuo kranto
 #319572   dusys
 14 Lap 2011 15:50
erixonas rašė:Sveiki, kas buvot ant Melnarages molo ar kimba, kas kimba? zadu ryt vaziuoti.
Stintos po truputi kabinejasi.
 #319708   viskontas1
 14 Lap 2011 21:36
is kur pas tave dusy tokios naujienos pats buvau draugai buvo nieko gero keles tik pagavau keli zmones tik ant molo buvo , a tu gal bitei skaitai ir tapacia info cia perasai ?
 #320344   viskontas1
 16 Lap 2011 22:41
gal 12 vnt eseriuku ar kaliucku nebent, kiekvirena diena zinau kas dedasi kruizinem ten tevukas dirba ir paklausiu kas kaip ar pradejo ar ne , bande darbininkai jo ir sake nieko, nes kai pradeda tai ten darbininkai ne namo eina o po darbo pasilieka !
 #320719   viskontas1
 18 Lap 2011 08:23
tai zinai hami kokie tie zvejai , stinta megstamiausia zuvis tai tikrai domiusiu kiekviena diena ar ji atejo ar ne pravaziuojiu prasizvalgau po uosta ar kas ka gaudo ar pats pameginu
 #321636   hondapac
 22 Lap 2011 10:13
Sveiki. buvau savaitgali palangoje netycia, nakti ejau per tilta ir kol praejau ten ir atgal ant akiu buvo istraktos gal 3 menkes iki kilogramo, cia pasiseke zvejam ar jos db ten kimba? kas zinote? a apsimoka butu nuvaziuot pazvejot? yra db sansu jas pagaut? ir kokias sistemeles reik ryst, ar tokias pat kaip stintom ir pleksne, papasakokit kas zino :)
 #321640   hondapac
 22 Lap 2011 10:24
na bet db ju pastovus kibimas? jei susiruosiu vaziuot pagaut daug sansu ir kiek imanoma pagaut? nes man iki palangos pjaut 400 km, :) ir ant ko jos labiau kimba, ir kokias sistemas reik ryst? as pavasari kiekvienais metais varau ant tilto kai atejna vejazuves , pleksnes ir byciokai.
 #321643   Tadass
 22 Lap 2011 10:32
Tai jei jau 400 km atminsi, damesk 100-150 lt ir plauk i jura menkiu gaudyt. Tikrai bus daugiau sansu, nei nuo tilto :roll:
 #321645   SauliusM
 22 Lap 2011 10:36
hondapac rašė:na bet db ju pastovus kibimas? jei susiruosiu vaziuot pagaut daug sansu ir kiek imanoma pagaut? nes man iki palangos pjaut 400 km, :) ir ant ko jos labiau kimba, ir kokias sistemas reik ryst? as pavasari kiekvienais metais varau ant tilto kai atejna vejazuves , pleksnes ir byciokai.
nu specialiai menkiu ant tilto eiciau tai nebent jei palangoj gyvenciau. vaziuot specialiai menkiu nuo tilto gaudyt tai nevaziuociau. jei vaziuociau gaudyt tai pleksniu, tai ir sistemeles visas pleksnines daryciau. o menke tai cia butu kaip bonusas pleksnes begaudant tik. aisku kai burys menkiu uzeina tai gali ir kelias pagaut, nu kaip pats rasei, kad kol suvaiksciojei per tilta tai 3 istrauke. nu bet ne pastoviai toks burys uzplaukes sedi, kad ant jo specialiai taikyt manau. jei ten kibtu tos menkes nuo tilto taip, tai spek ar plauktu juron kas isvis. visi nuo kranto ir gaudytu.
ai nu, ka as cia vilnietis aiskinu galu gale. bene vietiniu pastoviai prie juros sedinciu nera forume...
 #321710   Skumbrotas
 22 Lap 2011 14:33
Ant Palangos tilto yra toks niuansas - jei susiruošei gaudyt plekšnes, tai meti ant smėlėtų plotų vinkelio pusėj ar tai į Klaipėdos pusę, gali pasitaikyt menkė, bet ji bus kaip ir atsitiktinis laimikis, jei pagrindinis tikslas menkė, tai meti į akmenynus visoj jūrinėj pusėj, įskaitant abiejus kampus (beje šiaurinis kampas pats geriausias), akmenynuose plekšnė bus atsitiktinė žuvis. Jei taikai į menkes, tai gerokai pasistambint reik kablius, ir žiūrėt reik kad jie labai aštrūs būtų - tai svarbu, nes menkė pati pasikerta, su įprastiniais plekšniniais kabliukais daug bus nuėjimų, arba nepasikirtimų. :/braj;
 #321716   hondapac
 22 Lap 2011 15:04
Skumbrotas rašė:Ant Palangos tilto yra toks niuansas - jei susiruošei gaudyt plekšnes, tai meti ant smėlėtų plotų vinkelio pusėj ar tai į Klaipėdos pusę, gali pasitaikyt menkė, bet ji bus kaip ir atsitiktinis laimikis, jei pagrindinis tikslas menkė, tai meti į akmenynus visoj jūrinėj pusėj, įskaitant abiejus kampus (beje šiaurinis kampas pats geriausias), akmenynuose plekšnė bus atsitiktinė žuvis. Jei taikai į menkes, tai gerokai pasistambint reik kablius, ir žiūrėt reik kad jie labai aštrūs būtų - tai svarbu, nes menkė pati pasikerta, su įprastiniais plekšniniais kabliukais daug bus nuėjimų, arba nepasikirtimų. :/braj;
koki masala patartum tureti ? butent ant menkiu jei taikyt
 #321826   marijus*
 22 Lap 2011 19:49
esu tik tris kartus nuo to tilto žvejojęs. manau daugiau nebevažiuosiu, nes nemėgstu spraustis tarp žvejų minios.menkes gaudėm . rezultatai -pirmą kartą man dvi , brolis penkias. antrą kartą aš 5, brolis 1. trečią kartą vieta buvo laisva arti kranto tik, kur net niekas nebegaudo šiaip, rezultate 1 menk broliui, nors tą vakarą tik dvi menkes per visą tiltą ir tepamačiau. visus kartus iki panašiai 23 val vakaro.taip,kad yra prasmės tikslingai ten jas gaudyti, tik reikia žinoti kokiu oru, kurioje vietoje ir ant ko. mes jas stintų galvomis viliojom, nors daugelis tiesiog ant stambesnių porcijų bando.
 #321851   hondapac
 22 Lap 2011 21:14
marijus* rašė:esu tik tris kartus nuo to tilto žvejojęs. manau daugiau nebevažiuosiu, nes nemėgstu spraustis tarp žvejų minios.menkes gaudėm . rezultatai -pirmą kartą man dvi , brolis penkias. antrą kartą aš 5, brolis 1. trečią kartą vieta buvo laisva arti kranto tik, kur net niekas nebegaudo šiaip, rezultate 1 menk broliui, nors tą vakarą tik dvi menkes per visą tiltą ir tepamačiau. visus kartus iki panašiai 23 val vakaro.taip,kad yra prasmės tikslingai ten jas gaudyti, tik reikia žinoti kokiu oru, kurioje vietoje ir ant ko. mes jas stintų galvomis viliojom, nors daugelis tiesiog ant stambesnių porcijų bando.
o koki ora patartumet rinktis?
 #321860   marijus*
 22 Lap 2011 21:32
hondapac rašė:
marijus* rašė:esu tik tris kartus nuo to tilto žvejojęs. manau daugiau nebevažiuosiu, nes nemėgstu spraustis tarp žvejų minios.menkes gaudėm . rezultatai -pirmą kartą man dvi , brolis penkias. antrą kartą aš 5, brolis 1. trečią kartą vieta buvo laisva arti kranto tik, kur net niekas nebegaudo šiaip, rezultate 1 menk broliui, nors tą vakarą tik dvi menkes per visą tiltą ir tepamačiau. visus kartus iki panašiai 23 val vakaro.taip,kad yra prasmės tikslingai ten jas gaudyti, tik reikia žinoti kokiu oru, kurioje vietoje ir ant ko. mes jas stintų galvomis viliojom, nors daugelis tiesiog ant stambesnių porcijų bando.
o koki ora patartumet rinktis?
manau ten menkei patinka banguota jūra t.y. kai vėjas nuo jūros, na bet ne audra, žinoma. esu ir prie visiškai ramios jūros pagavęs ant dugninių,ne Palangoj ,bet manau labiau atsitikinumas. jos tokiu metu visai arti ateina, turbūt paskui stintą. net marėse pakliūna, kai srovė iš jūros
 #321887   SauliusM
 23 Lap 2011 00:17
marijus* rašė:mes jas stintų galvomis viliojom
kaip ir ant kokiu kabliu tas stintu galvas kabinot jei ne paslaptis? nes as kiek bandziau taip kabint, tai nusimusdavo nafig ta stintos galva uzmetant
 #321897   marijus*
 23 Lap 2011 08:09
SauliusM rašė:
kaip ir ant kokiu kabliu tas stintu galvas kabinot jei ne paslaptis? nes as kiek bandziau taip kabint, tai nusimusdavo nafig ta stintos galva uzmetant
gerai laikosi jei kabini per viršutini ir apatini žandikaulius dideli kabliuką. kablys išlenda/ matosi, bet tai netrugdo. jei mėginsi ašmenį paslėpti pačioj galvoj, tikėtina, kad nepasikirs masalą pagriebusi menkė, o ir pačiam įkirsti bus sunku.
 #321930   oli
 23 Lap 2011 11:07
SauliusM rašė:
o tai gumos nebandei naudot?
 #321942   SauliusM
 23 Lap 2011 12:03
oli rašė:
SauliusM rašė:
o tai gumos nebandei naudot?
bandziau, bet man kazkaip tie prezervatyvai paciam psichologiskai netinka kazkuom.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 20
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė