Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, plūdės, masalai, priedai
 #299365   Shtulas
 18 Rgp 2011 20:54
parasykit zmogui, kad silikoniniei stopai ir stop mazgai is parduotuves yra pas kutinis s.... riskis pats ir vargo nematysi, be to pats risdamas gali kontroliuotu stopo diametra. be to yra spec pludziu laikikliai, (panasus i suktukus su karabinu, bet viena suktuko skyle spec. padaryta maza, kad pralystu tik valas) tokios suktuko su karabinu kaina min uz 1 - 1lt. kaip makaule rase anskciau, jei netenkia vienas stopas, risk 2 stopus.
pludziu laikikliai kaip pvz http://romada.lt/shop/index.php?route=p ... ct_id=1177, gali but kitos firmos, bet struktura ta pati, sau geresniu uz siuos dar neradau.
Bandžiau aš tuos pribumbasus
- nepatiko žiauriai. Arba buvo nelabai kokybiški arba valas per storas arba šiaip jie nieko gero lengvom plūdėm. Nes užmetus kokią 0,6-0,8 g. plūdę, jis 80%, kad nenusileidžia. Reikės pabandyt maukaulės siūlytą variantą su pagrindiniu valu. Nes jau biesint kartais pradėjo tie žiauriai maži žiedukai.
 #299399   Sputnik
 18 Rgp 2011 21:47
Liveris rašė:Na tiksliai nzn, senai ziurejau, galesiu patikslinti.
Na gerai, pagal tave koks lengvas kotas ir kiek jis turi kainuoti, koki pats turi?
Na kadangi dauguma 420 cm ilgio matchų sveria gerokai virš 200 g, tai lengvas, mano supratimu, turėtų būti iki 200 g. ar panašiai tose ribose. Pavyzdžiui,
Trabucco ENERGHIA 2K MAtch 420. Jokiu būdu nemanau, kad jei jau koks sunkesnis, tai jau iškart blogas, bet jeigu jau pradėjom apie lengvumą. :) Pats žvejoju su biudžetiniu kotu, Shimano Hyperloop 420FA. Negalėčiau jo vadint lengvu ar sunkiu, vidutinis ir tiek.
 #299434   Liveris
 19 Rgp 2011 00:41
Tai gal mes apie ta pati ir kalbam, jei zmogus nori imt matcha uz 40lt tai jis bus tik stiklinis, o jei biskeli inevstavus daugiau ir paims anglini, tai bet kokiu atveju jis bus lengvesnis uz stiklini ir tai akivaizdziai jausis ;)

p.s. Lietuva, lietuva, lietuva !!!!!
 #299459   Tironas
 19 Rgp 2011 09:06
Sputnik rašė:Vargu ar už 100-150 nusipirksi LENGVĄ anglinį kotą, galbūt pavyks ką nors rasti su mažai žiedų ir iš prasčiausios sudėties pluošto, bet abejoju ar tokį įrankį bus galima vadinti lengvu.

uz 150 nusipirksi pusetina matcha su 13-14 ziedeliu. pilnos parduotuves visai pusetinu meskeriu uz tiek
 #299533   makaulė
 19 Rgp 2011 18:54
Shtulas rašė:
parasykit zmogui, kad silikoniniei stopai ir stop mazgai is parduotuves yra pas kutinis s.... riskis pats ir vargo nematysi, be to pats risdamas gali kontroliuotu stopo diametra. be to yra spec pludziu laikikliai, (panasus i suktukus su karabinu, bet viena suktuko skyle spec. padaryta maza, kad pralystu tik valas) tokios suktuko su karabinu kaina min uz 1 - 1lt. kaip makaule rase anskciau, jei netenkia vienas stopas, risk 2 stopus.
pludziu laikikliai kaip pvz http://romada.lt/shop/index.php?route=p ... ct_id=1177, gali but kitos firmos, bet struktura ta pati, sau geresniu uz siuos dar neradau.
Bandžiau aš tuos pribumbasus
- nepatiko žiauriai. Arba buvo nelabai kokybiški arba valas per storas arba šiaip jie nieko gero lengvom plūdėm. Nes užmetus kokią 0,6-0,8 g. plūdę, jis 80%, kad nenusileidžia. Reikės pabandyt maukaulės siūlytą variantą su pagrindiniu valu. Nes jau biesint kartais pradėjo tie žiauriai maži žiedukai.
jei atvirai,tai 0,6-0,8 gr slaideriais neesu mates gaudanchiu,t.y slankiojancia plude,dazniausiai tokiais gaudoma fiksuotais peecok,metant po kojom,gyliuose iki 2metru,slankiojantys slaideriai kur kas sunkesni.
 #300959   fortas
 28 Rgp 2011 05:49
Dzedas rašė:http://romada.lt/shop/index.php?route=p ... ct_id=1177, gali but kitos firmos, bet struktura ta pati, sau geresniu uz siuos dar neradau.

Jo dirba gerai,bet vala drožia,per viena zukle reikia keist pora kart (ta atkarpa,kur iki mažgo),arba skilute reikia šlifot....Man geriau te karabinai ...su paprasta skilute.Replem galima sumažint skile,kad mažas mazgas nepralistu.
ten segtukas su guoliu, ir visai ne min1lt vienas vienetas kainuoja, tokia kaina min gaunas perkant pakeliais, bet ir tai pigiau sočiai variantų, o perkant po vieną iš didelio rinkinio, laisvai už 30-40ct.
O kas liečia valo drožimą, tai sufix'us kone visus drožė, o stroft'as nereguoja. Dabar žvevoju su SALMo specialict, tai ir ramiai vaikšto, tik kas 3 žvejyba trumpinu valą
 #300960   fortas
 28 Rgp 2011 05:55
Rafal rašė:Sveiki sumaniau nusipirkti kotuka pludei (jei ne klystu matcha).Koki patartumete jau labai pigu iki 40lt, kad visas komplektas iseitu ne daugiau kaip 100lt. Ne daznai zvejoju pludine tai ir niekp ypatingo ne noriu. Patarkite kazka tokio gero bet kad ne virsitu 40lt.
Is anksto aciu. :/braj;
iki 40lt visad susidūriau tik su meškerėm,kurių mačais liežuvis nesiverčia vadint... o jei retai žvejoji, tai kone visose parduotuvėse būna surištų mškerių, jų kaina retai kada viršija 100lt
kai retai žvejodavau, tai turėjau meškerę 2,40 5žiedelių už 10lt ir okumą tolimo užmetimo ritę už 52lt, super buvo!! dabar dar tebeturiu, tik stabdis ritės nebekas...
 #300963   Dziedas
 28 Rgp 2011 07:26
Match meškeriu už iki 40lt-tesiog nebuna.pigiau kainoja match teleskopai,bet vistiek iki 150lt.O tikras matchas jau virš 200lt,bet je to verti,tikrai.
 #300966   fortas
 28 Rgp 2011 09:29
Dzedas rašė:Match meškeriu už iki 40lt-tesiog nebuna.pigiau kainoja match teleskopai,bet vistiek iki 150lt.O tikras matchas jau virš 200lt,bet je to verti,tikrai.
okuma šiemet pigiais ir gana gerais matchais pasimėtė, ir 200lt nereikia, kelių dalių. O mano mylimiausias macthas teleskopinis mikado, apie 250lt kainavo, bet jei kas nutiktų pirkčiau ir dvigubai brangiau tokį pat
 #301062   Shtulas
 28 Rgp 2011 22:23
Makaule, aš ir negaudau pastoviai ar dažnai su slankiojančiom plūdelėm po kojom mažuose gyliuose. Tiesiog žinau keletą tvenkinių, kur priėjimo ir patogumo vieta neturi visiškai. Aplink krūmai, medžiai, o ir gylis 2-3 metrai nuo kranto siekia ir 5 ir 8 metrus. Va tada ir prireikia slankiojančios, lengvos plūdelės. Neesu profas ir nežinau kitų būdų kaip užmest netoli kranto lengvą plūdę su 3,90 m. matchu kai gylis, tarkim, 5 metrai. Išvis sakiau atsisakysiu aš tų slankiojančių, nes vis labiau patinka fiksuotos, visgi nemėgstu dažnai dideliam gylyje žvejot, tai man jų mažai reiks :)
 #301258   Albaz
 29 Rgp 2011 16:14
Sveiki gal kas toki turite ar maigete rankoje :)? Mastau apie jo pirkima 6m aisku noretusi 7m bet kaina didoka :/ kaip svoris manau tikrai nesunki kaip tokios kainos
 #323540   gerulis19
 29 Lap 2011 20:24
na ziuriu ce daug diskutuojas apie mact ir boloninius meskerykocius:)
negaliu issirinkt sau....
dazniausiai zvejoju nuo kranto ar valties ezeruose,noriu lenvo meskerykocio
tik nezinau ar is mact tipo koks ilgis pakaktu3.90 uztektu ?ar neir kokia firma geriau ziureti
nes laikiau rankoje larus firmos,tai sunkokas pasirode...
 #323546   Wytux
 29 Lap 2011 20:42
Jei ezeruose tai bolonines tikrai nereikia, 3.9m pakaks, Larus nera labai gera firma, iekoks tokio, kur prie rankos 'lips' ir dar tenkins kaina...
 #323557   gerulis19
 29 Lap 2011 21:02
Wytux rašė:Jei ezeruose tai bolonines tikrai nereikia, 3.9m pakaks, Larus nera labai gera firma, iekoks tokio, kur prie rankos 'lips' ir dar tenkins kaina...
o kokias firmas patartum ziureti?
 #323560   Wytux
 29 Lap 2011 21:20
Na pvz mano pirmas buvo 'nonam'e , bet tiesiog paemus 'lipo' prie rankos ir kaina buvo tinkama - to man pakako. Manau nuo to gali ir pradet. Permesk kelis puslapius sioje temoje ir rasi pavadinimu konkreciu.
 #323686   gerulis19
 30 Lap 2011 17:00
buvau romadoi sendien,tai sake nuo rytojaus bus akcijos mach meskerykociams
Daiwa
Kormoran ir dar kazkokiai firmai
sakeiki50-%
tai reiks nuvaryti
 #323723   Shtulas
 30 Lap 2011 19:37
Kažin ar bus bent vienam kotui 50% nuolaida, nebent tokiam, kuris su nuolaida 500 Lt. kainuos :) Pavažinėk geriau per kokias mažesnes parduotuvėles, pigiau rasi. Ir jei pradedantis esi, tai irgi siūlyčiau imt kokį paprastą kotą, kuris limpa ir prilimpa tau asmeniškai. Beje, kokiam čia mieste ieškaisi?
 #323733   gerulis19
 30 Lap 2011 20:16
Shtulas rašė:Kažin ar bus bent vienam kotui 50% nuolaida, nebent tokiam, kuris su nuolaida 500 Lt. kainuos :) Pavažinėk geriau per kokias mažesnes parduotuvėles, pigiau rasi. Ir jei pradedantis esi, tai irgi siūlyčiau imt kokį paprastą kotą, kuris limpa ir prilimpa tau asmeniškai. Beje, kokiam čia mieste ieškaisi?
na zvejoju tai nuo vaikystes;)
tik kad visada su prastais irankiais:(
tai va norisi kazkaip atnaujinti viska po biski:)
noriu lengvo jautraus koto...
as tai pats is vilniaus
nebent i gariunus vaziuoti,tenai tada jieskoti
 #323743   Shtulas
 30 Lap 2011 20:47
Geriau jau tada pamokėt šiek tiek brangiau ir nupirkt parduotuvėj, nei Gariūnuose. O iki kokios sumos ieškai? Aš kaip tik sau žiūrinėjuos atsinaujint karts nuo karto, gal ir tau kuo padėsiu.
 #323750   gerulis19
 30 Lap 2011 20:55
Shtulas rašė:Geriau jau tada pamokėt šiek tiek brangiau ir nupirkt parduotuvėj, nei Gariūnuose. O iki kokios sumos ieškai? Aš kaip tik sau žiūrinėjuos atsinaujint karts nuo karto, gal ir tau kuo padėsiu.
na iki200lt
ar galima i tokia suma itilpt?
 #323759   Edmis
 30 Lap 2011 21:10
gerulis19 rašė:na iki200lt
ar galima i tokia suma itilpt?
Tai aisku,kad uz tiek jau padoru kota rudeni rasi.Labai dekingas metas koto pirkimui :gutgut ,tik gal su pasirinkimu bus sunkiau,nes viskas,kas yra parduotuvese like-tai likutis nuo buvusio sezono ir nauju vasaros prekiu niekas nesiveza siuo metu.Bet kota tikrai susirasi uz tiek.
 #323761   Shtulas
 30 Lap 2011 21:14
Manau drąsiai, jei ne profesionalaus įrankio reikia. NoName kalvarkėse tai pilna iki 200 Lt., o parduotuvėse ir visokių shimano, salmo, larus, d.a.m ir pnš. ganėtinai nemažai rast galima už tokią kainą. Pats turiu Shimano Alivio ir Shakespeare MACH 2 XT Commercial Match, man kaip ne profui pilnai užtenka tokių įrankių, Shakespeare'as kol kas ir per geras man :)
 #323779   gerulis19
 30 Lap 2011 21:42
na dekuj tada:)
se savaite jau bandysiu isirinkt kazka kas liptu prie rankos:)
 #323928   pensininkas
 01 Gru 2011 14:39
siaip uz 200 lt galima ir match tipo meskerykoti, ir rite susikomplektuot. sunkiai, bet galima rast variantu. Juolab, tose paciose nedidelese parduotuvese, nepriklausancioms kazkokiam tinklui, visada galima pasideret ir del nuolaideles, kiek teko - visada duodavo, nes jiems patiems geriau pinigas, kad ir biski mazesnis, kisenej, nei vasarine prekes ziemos metu vitrinoje :)
siaip, tokiu dalyku ieskant patarciau apsilankyt Justiniuskiu g. 91, man atrodo. Kur norfos parduotuve, apacioj, pusrusyje tarp kitu parduotuviu yra zvejybos reikmenys. Pats seimininkas dirba prie kasos.
 #323946   Shtulas
 01 Gru 2011 16:17
Arba dar siūlau pažiūrėt Antakalnio gatvėj priešais IKI parduotuvę yra žūklės parduotuvė "Kimba", ten dabar mačiau kotams ir ritėms 20% nuolaida ir dar pasiderėt galima. Labai sukalbami pardavėjai, jei neklystu, kartais ir savininkas dirba, o moteriškė, galbūt, jo žmona :)
 #324014   Mike
 01 Gru 2011 20:55
Arba dar į Romadą nuvažiuoti, ten nuo šiandien 50 proc. visiems Browning, Shakespeare ir pan. Gal ką rasi, nors, teisybę pasakius, bent jau Kaune tai pasirinkimas skurdus. Bet bent jau Romados internetinėje parduotuvėje galima būtų užsisakyti kažką, nuolaidą irgi turėtų taikyti.
 #324271   gerulis19
 03 Gru 2011 14:05
nu va buvau romadoj sendien ir issirinkau kota:)
quantum-smart trout400 su 50% nuolaida:)
 #324273   Shtulas
 03 Gru 2011 14:17
Nei žvyno tau nei uodegos su tuo Quantum ;)
 #324274   gerulis19
 03 Gru 2011 14:33
Shtulas rašė:Nei žvyno tau nei uodegos su tuo Quantum ;)
Ritė NT 9030 FD 8+1g. Interfish ir dar sita rite irgi 50% nuolaida
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 50
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė