Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #323908   Rapalas
 01 Gru 2011 12:20
linkaz rašė:
Rapalas rašė:O aš dabar pagalvojau kad aš gal netoli užmetu todėl kad magnetukus nuo centro visus atstumiau link kraštu ir man jie stabdo?
Taip :-ou-je . Tai dabar vis mazink (isjunk) tu "atstumtuju" skaiciu, prispausdamas link centro ir bandyk metyti . Pamacius kad jau spule siausiasi, nori daryt "barzda", palik kaip yra ,ar vel ijunk papildomai 1 blokiuka stabdymui.
Geriau kai blokiukai ijungti poromis, simetriskai asies atzvilgiu- vienas pries kita . Jei 3- kas antras ijungtas..pradet galima pvz nuo 4 ijungtu (atstumtu nuo centro), nes 4 jau stabdo palygint l.smarkiai, ir mazint po truputi ju skaiciu.
Ačiū ;-var-var.
 #324462   SauliusM
 04 Gru 2011 22:43
as pats tarp situ dvieju rinkaus rudens pradzioj. tr12 pasirode slobnas biski, tai pasiemiau tr5. ir nesigailiu. pointer 100 patraukia, bet taip taip ant ribos. rapalos nenaudoju as. nors siaip tai as grieztesniu kotu megejas. principe idealus kotas jis man.
va gal dar nebent smalsumo vedamas i MC basspara ar ir st.croix premjera dvidali dar bandysiu ana keist, bet tik is smalsumo o ne del realaus poreikio.
dar Xrapas kiek zinau su TR5 gaudo, gal irgi ka parasys. siaip kai uz romados akcijine kaina paimi ta TR5 tai as ji galiu ivertint 12 balu is 10 :lol: aisku jei uz pilna kaina pirkt tai del minetu basspara ir premier alternatyvu mastyciau.
 #326141   Vaidis
 12 Gru 2011 19:36
Dėk 20LB, pinigų sutaupysi ant masalų, o metimo nuotoliui prakktiškai jokios įtakos neturės :)
p.s. per savo kastingavomo laikotarpį nei vieno masalo nenušoviau, o buvo ohoho kokių smūgių :shock: , kai nori už horizonto numest, atrodo, kad muilinė į šipulius pabirs kai barzda užsivelia :lol:
 #326143   Kleckas1978
 12 Gru 2011 19:53
matai turiu as ir 15 ir 30 lb tai galvojau gal 15lb deti, bet jauciu gal pradziai treniruotem tiks ir 30 lb bet man tai kazkaip skamba :shock:
nes su mesmale daugiau 15 lb nesu naudojas tai del to jauciu taip keistai ir atrodo :-D
 #326188   Menke
 12 Gru 2011 22:21
as meciau su multu 15lb ir su 20lb, tai metimo atstumui ytakos neturi, tik skirtumas jauciasi ant voblerio panardinimo gylio. O masalu tai su 15lb gal kokius keturis nusoves, o su 20lb tik viena, bet gal cia del atsiradusios patirties, nes per zvejyba daugiau nei vienos barzdos nebuna. O jeigu vejas nedidelis tai ir visai be barzdos apseinu.
 #326196   SauliusM
 12 Gru 2011 22:36
Kleckas1978 rašė:Sauliau o kokio storio pintuka (LB) naudoji TR5 kotui - romadoj pakraciau ir susigundziau akcijine kaina - tai dabar galvoju koki cia uzdejus pintuka - kai psiklausai kad deda storus baisiai tai kazkaip atrodo :superšokas
as 15 lb naudoju. storesni varzys masalu lengvesniu darba su plonesniais bus nusovimu ir kitoj ritej jau valas gali isipjovinet plonesnis. nors ir su 15 lb viena pointeri simtini esu nusoves... bet tai viena, ne v sciot. pats gryba supjoviau...
 #326221   Xrapas
 13 Gru 2011 07:24
Kleckas1978 rašė:...TR5 kotui - romadoj pakraciau ir susigundziau akcijine kaina...
Fainas kotukas :gutgut
Prisikabinau tik prie "tulpės"- tvičinant dažnokai valas persimeta per viršūnę.
 #326230   SauliusM
 13 Gru 2011 09:32
Xrapas rašė:
Kleckas1978 rašė:...TR5 kotui - romadoj pakraciau ir susigundziau akcijine kaina...
Fainas kotukas :gutgut
Prisikabinau tik prie "tulpės"- tvičinant dažnokai valas persimeta per viršūnę.
nu kad fainas tai taip, man irgi prilipo, bet valas tai neikart persimetes man nebuvo... :shock:
 #326308   linkaz
 13 Gru 2011 17:23
o as prisikabinau prie laikiklio :oops: , uztat rankena :gutgut , kamscio ir didelei letenai uztenka, ir isbalansuotas gerai, ir kokybiskai ,kruopsciai pagamintas, kaip (aciu Xrapui uz info ,kai buvp didele nuolaida) uz tikrai nedidele kaina...net ziedeliai :gutgut
 #326359   SauliusM
 13 Gru 2011 21:07
o laikiklis kuom uzkliuvo?

nu as tai niekuom prie nieko neprisikabinau. gal jau perdauk tikrai shudinu kotu mates esu, kad kabineciaus prie normalaus koto ypac kaip uz romadine akcijine kaina tai reik sazines neturet, kad prie ano kabinetis. viskas ten vietoj pas ta kota kaip uz tuos pinigus. nenorekit uz nepilnus 200 litu gaut japono ranku darbo kota ale koki megabass destroyer ar panasiai ka nors dar custom parodbuildinta.
 #326478   linkaz
 14 Gru 2011 11:57
Del ACS laikiklio , po kiek laiko pradeda spausti pirstus ,nors gulasi patogiai, uztat patogiausias man senukas TCS, ir ECS gerai-"jautrus" yra..
bet aisku ,cia kiekvienam kitaip - draugui daviau TR5 kad uzkresti :-D - tai labai patenkintas, ir po pusdienio metymo jam gerai, g.b. kad teks su siuo kotu atsisveikinti - anam labai patiko :-D
 #326483   linkaz
 14 Gru 2011 12:23
jo, visokiausiu ju yra, mano mineti Fuji, bet ir dar Fuji visokiu turi, o kur dar kitu gamintoju,vieni patogesni kiti ne tiek, teko uzsiraut ant dzerkinio koto, kur ir rankenos storis kaip vos ne piestuko ("eko" variantas :-D ) ir gaidukas is vis atskirai uzmautas :evil: ...manau ,reikia demesio ir sitom detalems skirti, renkantis kota.
 #326484   SauliusM
 14 Gru 2011 12:28
linkaz rašė: ...manau ,reikia demesio ir sitom detalems skirti, renkantis kota.
tik visa beda, kad nuospaudos ir mazoliai ant pirstu tik pabeldus dzerka atsiranda ir parduotuvej to nepajausi...
agat'as kaip toks tai man butu idealus kotas dzerkui, bet va tas rites laikiklis... nu jofana... jau kyla minciu ana nukrapstyt kazkaip ir i jo vieta kad ir ta pati TCS det o dar geriau va toki kurnors paieskojus atrast nes tie tai isvis tobuli:
http://www.cabelas.com/handle-kits-comp ... at-1.shtml
tik va neismastau kaip ta senaji nukrapstyt laikikli. pjaut ir blanko sudurima toj vietoj daryt nesinori.
 #326487   linkaz
 14 Gru 2011 12:46
Zinau Gintai, aisku kad nuo letenos priklauso..
va cia keli pavyzdziai

Paveikslėlis

nuo virsaus 1-as - ACS (TR5 kotukas), salyginai naujas gaminys
2-as - irgi su 2 negiliomis isemomis- panasiai kaip Sauliaus nurodytas - soft touch - labai patogus
3-as -ECS- normalus, "Jautrus", kaip ir ACS, turbut vienas populiariausiu , JAV,japonu...naudojamu laikikliu
4-as-TCS - nejautrus, uzdaro tipo, bet tikrai labai patogus
5-as - turi kazkoki pavadinima,senesnio tipo pistoletas, gamino juos ir Fuji, :gutgut
6-as - tas baisulinis, ant "dzerkinio" koto , matosi kokia nevykusi plona rankena, ir gaidukas nei sis nei tas..
patogus buna ABU laikikliai, ECS tipo, dazniausiai ant lasisiniu kotu...
Aisku cia visiem skirtingai, nuo savo varpines parasiau..
 #329589   Vitolis
 01 Sau 2012 16:35
linkaz rašė:Zinau Gintai, aisku kad nuo letenos priklauso..
va cia keli pavyzdziai

Paveikslėlis

nuo virsaus 1-as - ACS (TR5 kotukas), salyginai naujas gaminys
2-as - irgi su 2 negiliomis isemomis- panasiai kaip Sauliaus nurodytas - soft touch - labai patogus
3-as -ECS- normalus, "Jautrus", kaip ir ACS, turbut vienas populiariausiu , JAV,japonu...naudojamu laikikliu
4-as-TCS - nejautrus, uzdaro tipo, bet tikrai labai patogus
5-as - turi kazkoki pavadinima,senesnio tipo pistoletas, gamino juos ir Fuji, :gutgut
6-as - tas baisulinis, ant "dzerkinio" koto , matosi kokia nevykusi plona rankena, ir gaidukas nei sis nei tas..
patogus buna ABU laikikliai, ECS tipo, dazniausiai ant lasisiniu kotu...
Aisku cia visiem skirtingai, nuo savo varpines parasiau..
5 eilėje Daiwa. Nes aš lygiai tokį pat turiu nuo 1981 m. berods. Tik blanko spalva šviesiai rusva ir žiedeliai keramikiniai balti. Rankena ir laikiklis nelabai patogūs, kadangi trumpi ir greit ranka įvargsta. \Dar multiko kojelė užpakalinė yra per stora ir netelpa į išpjovą laikiklyje. reikėjo suplonint. Dabar jau daug metų tik kaip atsiminimas stovi :)
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė