Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #323720   Vitolis
 30 Lap 2011 19:33
Tironas rašė:visu pirma apie rocky batus nieko nerasiau jei ka. ir ta uzrasa radau ne ant rocky batu.
Taigi nesunku buvo paminėt ir kokie tie batai. Ir man indomu. O kaip pažint kiek ten to tinsulato inkišta, tai tik iš birkos ir gali paskaityt. Negi pjaustysi ir ieškosi. Bet jei tik 5gr, tai jie tik kaip demisezoniniai. Pavasariui-rudeniui.
 #323722   Vitolis
 30 Lap 2011 19:37
dainiuška rašė:Geri tie ROCKY batai ;-var-var. Aišku, galbūt modelis modeliui nelygus... Pats pradėsiu su jais jau trečią sezoną. Esu iš taip vadinamų "vartotojų", kurie greitai sunešioja daiktus, suplėšo, išpurvina ir pan. :oops: Esu tikras prekybininkų džiaugsmas :-D Nu laiko man tie ROCKY batai, nesimato beveik jokio pažeidimo, o naudoti tikrai intensyviai - daug varžybų, daug vaikščiota įvairiausiomis sąlygomis, per pliurzą ant sniego ir pan. ;uolrait Rusyne kuršmarėse netgi rogės su berods 5 žmogeliukais ant viršaus per batą pervažiavo (išvirtau pasitaikius netikėtai properšai) - kojai absoliučiai nieko nepakenkė, padas atlaikė ;uolrait
Kokio modelio turi? Draugas turi http://www.autovega.lt/index.php?action ... 44&lang=lt su 800 gr. tinsulato- džiaugiasi. Nešalta sako.
 #323749   Evaldas Z
 30 Lap 2011 20:53
del silumos laikymo kaip ir aisku viskas, bet va sis faktas tai idomus. slapio sniego ar vandens ant ledo pasitaiko gi.
OMar rašė:Tampau Rocky Badger su "800gr ultra th" , jei slapias sniegas tai koja irgi suslampa.
ar kam dar is rockiu avetoju yra kile pagristu itarimu, kad jie praleidzia dregme (vandeni). :?:
 #323822   Tironas
 30 Lap 2011 22:58
Vitolis rašė:
Tironas rašė:visu pirma apie rocky batus nieko nerasiau jei ka. ir ta uzrasa radau ne ant rocky batu.
Taigi nesunku buvo paminėt ir kokie tie batai. Ir man indomu. O kaip pažint kiek ten to tinsulato inkišta, tai tik iš birkos ir gali paskaityt. Negi pjaustysi ir ieškosi. Bet jei tik 5gr, tai jie tik kaip demisezoniniai. Pavasariui-rudeniui.
nebutinai, jei prikista kokios putos ar ten kokios specialios vatos tai irgi kazkiek izoliuoja. thinsulate nera vienintele izoliacine medziaga, tiesiog kiek supratau ji efektyvi labai yra ir jos maziau reikia, arba maziau sveria . na aiskinames, aiskinames
 #324054   OMar
 01 Gru 2011 23:19
dainiuška rašė:Geri tie ROCKY batai ;-var-var. Aišku, galbūt modelis modeliui nelygus... Pats pradėsiu su jais jau trečią sezoną. Esu iš taip vadinamų "vartotojų", kurie greitai sunešioja daiktus, suplėšo, išpurvina ir pan. :oops: Esu tikras prekybininkų džiaugsmas :-D Nu laiko man tie ROCKY batai, nesimato beveik jokio pažeidimo, o naudoti tikrai intensyviai - daug varžybų, daug vaikščiota įvairiausiomis sąlygomis, per pliurzą ant sniego ir pan. ;uolrait Rusyne kuršmarėse netgi rogės su berods 5 žmogeliukais ant viršaus per batą pervažiavo (išvirtau pasitaikius netikėtai properšai) - kojai absoliučiai nieko nepakenkė, padas atlaikė ;uolrait
Tavo gi ne tokie kaip mano :)
 #324055   OMar
 01 Gru 2011 23:21
As jokiu budu nesakau kad blogi batai. As parasiau apie savo, pirktus LT is atstovo.

NEina spresti is vieno daikto apie visa gamintoja. Paminejau nes man itarimu kilo kaip ir Tironui apie tuos Ultra th ir t.t.
 #324176   Tironas
 02 Gru 2011 15:54
nu va, gavau info apie goretexus ir thinsulate naudojima batuose. bet kolkas tingiu rasyt, gal iki vakaro parasysiu :)
 #324200   Tironas
 02 Gru 2011 19:18
blemba rasiau ir issitryne. rasau per nauja

taigi Thinsulate naudojamas kaip medziagos laxtas, veltinio tipo. 400, 1000 ir t.t reiskia kiek sveria kvadratinis metras medziagos, o ne tiek kiek ideta i bata :) na o bet taciau nevisi naudoja pilnai visam batu plotui. pav labai daznai ideda tik i bato liezuvi bet etikete nurodyt gali thinsulate 1000. vat ir gaunasi savotiskas gudravimas. pav tie kurie cia mane konsultavo GARMONT sake naudoja Thinsulate per visa bato plota ( beje, ju jau yra Kaune salmo pardei).
bet yra ir kitu izoliuojanciu geru medziagu, pav GoreTex naudoja patentuotus savo - partelana, koala or durtherm.

dabar del goretex. pav italijos taisykles nurodo kad gore HIKING tipo batuose turi buti ne maziau 70%. taigi akivaizdu kad gali buti ne per visa bato plota ( greiciausiai ne visas aukstis). akivaizdu kad begimo batuose gali buti dar maziau, beti kituose salyse normos gali buti dar liberalesnes. Pav gyvas draugo pav: nusipirko striuke pazymeta gore-tex zenklu, bet pasirode kad gore yra tik kapisone, o visa striuke be membranos. todel speju kad cia galima suvesti sasajas su batu su goreTEx kainomis. vienu firmu pigesni, kitu brangesni.
tai tiek pradzioje :) ka dar paklaust?
 #324202   Vegys
 02 Gru 2011 19:21
Paklausim paprastai - kaip atpažint / sužinot perkant kiek to Thinsulate yr (tik bato liežuvyje ar per visą batą) ir kaip sužinot dėl to goretex procento ...
 #324259   OMar
 03 Gru 2011 10:36
Tironas rašė:blemba rasiau ir issitryne. rasau per nauja

taigi Thinsulate naudojamas kaip medziagos laxtas, veltinio tipo. 400, 1000 ir t.t reiskia kiek sveria kvadratinis metras medziagos, o ne tiek kiek ideta i bata :) na o bet taciau nevisi naudoja pilnai visam batu plotui. pav labai daznai ideda tik i bato liezuvi bet etikete nurodyt gali thinsulate 1000. vat ir gaunasi savotiskas gudravimas. pav tie kurie cia mane konsultavo GARMONT sake naudoja Thinsulate per visa bato plota ( beje, ju jau yra Kaune salmo pardei).
bet yra ir kitu izoliuojanciu geru medziagu, pav GoreTex naudoja patentuotus savo - partelana, koala or durtherm.

dabar del goretex. pav italijos taisykles nurodo kad gore HIKING tipo batuose turi buti ne maziau 70%. taigi akivaizdu kad gali buti ne per visa bato plota ( greiciausiai ne visas aukstis). akivaizdu kad begimo batuose gali buti dar maziau, beti kituose salyse normos gali buti dar liberalesnes. Pav gyvas draugo pav: nusipirko striuke pazymeta gore-tex zenklu, bet pasirode kad gore yra tik kapisone, o visa striuke be membranos. todel speju kad cia galima suvesti sasajas su batu su goreTEx kainomis. vienu firmu pigesni, kitu brangesni.
tai tiek pradzioje :) ka dar paklaust?
Lenkiu galva.
Man jau viskas aisku.
 #324279   MariusM
 03 Gru 2011 15:26
taip išeina, kad tik guma su įklotais žieminiam tinka :)
 #324327   Vitolis
 03 Gru 2011 20:59
Vans belieka isiklausyt tų, kurie praktiškai yra išbandę tą ar kitą avalynę ir tik tada apsispręst ko tau reik.
Gęrą dalyką paporinai Tirons :gutgut
 #325292   Antas
 07 Gru 2011 19:32
keista, kad batai kvepuojantis, ypac kai pagaminti foam pagrindu, nebent poros atviros
 #325308   vava
 07 Gru 2011 20:22
briedas ten kazkoks. dar ir kitas prekes perbegau. ypac tas, kur nutuokiu biski... tai ka galiu pasakyt, idomus bicai ta saita padare yra :)
 #326619   Evaldas Z
 14 Gru 2011 23:44
jamiau sian rocky badger nesusilaikes... pirmi ispudziai: svoris atitinkamas tokio tipo batams, visgi rimtas padas, oda ir tt. apsiavus po keliu min kojai karsta pasidare :-D lyginant su lynx, padas kietesnis, netoks lankstus, kazkiek maziau patogus. goretex ir thinsulate ner kaip paziuret, nebent susimetat po keliasdesimt litu ir atliekam skrodima :-D pavasary galesiu issamesne ataskaita parasyt. o gal ir greiciau...
 #326637   Evaldas Z
 15 Gru 2011 08:28
cia Omar ar tu ta komentara rasei ? :-D siaip, zinoma, isbandyt knieti kuo greiciau...
 #326638   MariusM
 15 Gru 2011 08:32
Evaldas Z rašė:cia Omar ar tu ta komentara rasei ? :-D siaip, zinoma, isbandyt knieti kuo greiciau...
Asmeniškai ko nebandęs apie tai nerašinėju, pačiam žieminių batų klausimas aktualus (vis dar ieškau ką pirkti), įdomu kodėl dingo Everest'ai iš Salmolitos, taip norėjosi juos pačiupinėti :)
 #326652   Evaldas Z
 15 Gru 2011 09:13
Antas rašė:dingsta logika
na, kai perslampa neperslampami batai su goretex, tai irgi logikos mazoka...
 #326655   p.arturas
 15 Gru 2011 09:17
kas ka kaip vadina, neperslampami..
vienems tie kur nebijo dregmes.
kitiems -vandens.
 #326672   Tironas
 15 Gru 2011 09:48
MariusM rašė:
Evaldas Z rašė:cia Omar ar tu ta komentara rasei ? :-D siaip, zinoma, isbandyt knieti kuo greiciau...
Asmeniškai ko nebandęs apie tai nerašinėju, pačiam žieminių batų klausimas aktualus (vis dar ieškau ką pirkti), įdomu kodėl dingo Everest'ai iš Salmolitos, taip norėjosi juos pačiupinėti :)

uztai yra salmolitoi *jėga* batai
http://www.garmont.com/outdoor/eng/prod ... odotto=381

as pasiemiau puse dydzio didesnius, kas seip dar netrukdo aveti, bet numatyta dar uzsidet pacia silciausia lietuvoje matyta kojine
http://www.visionflyfishing.com/page.ph ... 41&pid=267

ir drasiai lipsiu su tais batukais ant ledo.

o seip jei perki batus ir pardavejas deklaruoja kad tai vandeniui nepralaidu, bet koja suslampa, tiesiog nesi atgal ir pasiimi pinigus. easy
 #326680   MariusM
 15 Gru 2011 10:20
Tironai tai galėtumei ir daugiau parašyti informacijos apie batus, kurioje parduotuvėje, kokia kaina, nes į Vilniaus skyrių užėjus tokių nesimatė lentynose, o ir salmo.lt saite su prekių peržiūra kaip šiknoje sliekų krapštymas :)
 #326682   Evaldas Z
 15 Gru 2011 10:28
na, tai skias bandymus reik atlikt kuo greiciau. reiks savaitgali zvejojant atsistot kokion balon, kaip kad Makaule priespaskutinej laidoj ir ziuret, kas bus.
Paveikslėlis
 #326689   Tironas
 15 Gru 2011 10:48
MariusM rašė:Tironai tai galėtumei ir daugiau parašyti informacijos apie batus, kurioje parduotuvėje, kokia kaina, nes į Vilniaus skyrių užėjus tokių nesimatė lentynose, o ir salmo.lt saite su prekių peržiūra kaip šiknoje sliekų krapštymas :)

ai nu sory del puslapio :) nekomentuosiu

o batai yra tik Kaune. kolkas
 #326717   vava
 15 Gru 2011 12:02
o tai kiek jie pinigu kainuoja?
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 47