Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #326469   SauliusM
 14 Gru 2011 11:29
Xrapas rašė: Paieškojus ir rast nebrangiai galima... :roll: :lol:
arba galima pabut biski gudriu. pvz paimt papigiaja padrozta paprasta certeita is ebajaus. ir ji atnaujinant za odno upgreidint iki hyperio kas kaip blight berods buvo issiaiskines kainuotu 550 Lt.
o vat beje rite yra ne tik dantraciai ir visos kitos detales hyperi ir ne hyperi vienodos beje. ir apkrovos tam mano pavyzdy tai tikrai ne tik dantim pareje buvo. no OK, dar valo vediklio mazgas skiriasi tarp hyperio ir ne hyperio. bet anas irgu upgreidable :lol:
 #326470   vk
 14 Gru 2011 11:31
SauliusM rašė: pats ir iskeles ja buvai lygiai tokiu pat klausimu kaip atsimenu sitoj temoj.
;uolrait Atnaujinu statistiką, kad būtų galima daryti pagrįstas išvadas. Taigi, naujausia šio klubo statistika rodo, kad dešimčiai įsigytų ričių tenka ne daugiau nei viena sudrožta ritė. :superšokas Ir iš to seka pagrįsta išvada, kad renkantis naują ritę reikia kreipti dėmesį į kitus ritės parametrus, o ne galimybę ją sudrožti. :shock: ''plot ;;yel
 #326472   SauliusM
 14 Gru 2011 11:38
vk_ cia klubo statistika, o ne statistika apskritai. plius tai ka parasei galioja su salyga kad rites keiciamos kas metai nu max kas du.
tikrai ne visi zvejai taip elgiasi. pas mane yra buve ir tokiu riciu ir ne viena, kur nupirkau, pazvejojau 2-3 kartus ir pardaviau nes kazkas nepatiko paprasciausiai. ar kazka naujo idomesnio pamaciau. tai tokiais atvejais apie uzmusima tai tikrai ner ka kalbet. nu nebent aisku su 1000 dydzio rite menkiu gaudyt i jura isplauktum...
 #326486   Xrapas
 14 Gru 2011 12:42
SauliusM rašė:...galima pabut biski gudriu. pvz paimt papigiaja padrozta paprasta certeita is ebajaus. ir ji atnaujinant za odno upgreidint iki hyperio kas kaip blight berods buvo issiaiskines kainuotu 550 Lt...
Mat jį velnias :roll: ...Psichiatras raminančių dar neprirašė, pasitenkinsiu ir ZX'sais ;uolrait :-D .
O jei kada kokio relax'so visgi prireiks- galima bus išsitraukt iš stalčiaus kokį twinpower'į ar biomasterį :cool: ...
 #326493   SauliusM
 14 Gru 2011 13:21
Xrapas rašė:galima bus išsitraukt iš stalčiaus
tai cia ir yra esminis klausimas kas pas ka pirmoj eilej i stalciu atgule.
 #326496   SauliusM
 14 Gru 2011 13:31
Xrapas rašė: Nu va dar kandidatas...nors pats nesukiojau :donknow'
nu va ir man sitas kliuva, nors irgi nesukiojau dar...
 #326504   HIPIS
 14 Gru 2011 15:03
Rolas rašė:o del stradiko GTM... tai butent toki 2500 ugies ir made in japan as pats nudobiau
Palei klasifikacija..baltieji Stradikai, tai ne spiningui skirtos rites..o macui.. ;-)
Beto su galiniu stabdziu, pagal susiklosciuse praktika, rytes pusklasiu stovi zemiau uz tas kur su priekiniu..Taip sakant, to paties pavadinimo pigesne versija..

SauliusM..
Kad ne simanistai saukia jog Daiwa baigia nusigyven..Simanistai daivu nedaug teturi..as tik 4 :lol:
Bet patys daiwu fanai i suns dienas deda, pastaruju 5 metu Daiwos nuosmuki..
Juk ir pats nesenei uzsiminei, jog jei taip toliau, nuo daivos ant ABU pereisi..Cia tavo juk zodzei ;-)
Be to pagal tai ka matau, pats ir ka viesoi erdvei uzciuopiu..

Daiwa eme specializuotis isoriniam tiuninge..o vidu konkrecei supaprastino ir nupigino..
Simanai paeme si reikala rimciau..ju riciu vidine konstrukcija, su kiekviena pastaruju metu laida, bandoma tobulint..Kaip cia kas pavyksta ar ne, cia jau kitas klausimas..
Bet imant ju pastaraji atnaujinima 2011m..galiu drasei tegt..Daiwa pasiliko uznugari...ir cia ne simanistu ismone o realus faktas..Kaip nebutu gaila, man Daiwu dizainas tikrai patinka, bet visa kita :roll:
 #326513   SauliusM
 14 Gru 2011 15:56
HIPIS rašė: Bet patys daiwu fanai i suns dienas deda, pastaruju 5 metu Daiwos nuosmuki..
Juk ir pats nesenei uzsiminei, jog jei taip toliau, nuo daivos ant ABU pereisi..Cia tavo juk zodzei ;-)
nu del 5 metu tai cia gal biski uzlankstei, nes jau metu taip kokie dabar galvoju ar ne 6 jokiu esminiu pokyciu nebuvo.
ir esminiai pokyciai atsirado siemet tik.
o butent 3 esminiai pokyciai: air rotor, mag sealed/oil sealed ir pigiuose modeliuose pinionai is aliumo bei korpusai is plastmases...
va del situ siu metu pokyciu tai mano zodziai ir buvo tokie kokie buvo del daiwos ir tu juos teisingai supratai. bet aciu dievui dar pilnas ebajus praeitos kartos daiwos modeliu ir dar kuriam laikui anu uzteks. nu cia aisku biski nacionaline psichoze su ZX'ais praejo... bet senu exceler/tierra/advantage/fuego/bradia/certate dar kuriam laikui uzteks ebajuj. ir is principo tai nu nemaciau as geresnes rites uz praeitos kartos certeita ir tokia pagaminta dar nebuvo mano nuomone, kad ir ka kokie sunes apie atskirus jos dydzius belotu. sukiojau as ir stellas shimanines ir nekeisciau as certeito jas.
nu sukiojau as ir naujos kartos certeita aisku 2 is triju auksciau paminetu momentu mane biski neramina.
1. air rotor. nu guminis po apkrova besideformuojantis rotorius is zaiono. bet ar tos jo deformacijos tures kokios realios itakos zvejyboj ar cia tik psichologiskai bjauru su guminiais rotoriaus ragais nepazvejojes nenuspresi. matyt pirksiu kazkokia papigiaja daiwa su air rotor ir ziuresiu kas su anuom darosi realybej.
2. mag seal. nu rite del to pasidare paciam neremontuojama. nest rite i romada, moket ar tai berods 150 tautisku ar kazkas panasia suma ir laukt kazkiek laiko (jauciu kelis menesius jei ne daugiau) kol romadiniai susiuntines ana i daiwos servisa vokieciuos (jei dar vokieciai japonam nepersiuntines). nu nera labai maloni ir patogi procedura... bet aisku turint kelias rites pakaitines, gal ir nedidele beda, kad viena is tavo riciu kazkur vazines kelis menesius ant perpeckiojimo...

aisku jei air rotor pasirodys beviltiskas daiktas, nu teks skelbt daiwai skyrybas ir eit pas abu. ju naujas (mano jau du sezonus atidroztas) soron stx bei nauji revo neos bei orra s ir sx modeliai sako, kad sita kebra biskyti masto ka daro ir kaika visai teisingai padaryt sugeba. nes nu siai dienai tai didelei upei ar jurai ant isprievartavimo tai tinkamesnes rites uz sorona as nezinau pagal kainos/kokybes/svorio/galios/resurso santyki.
 #326530   Ovkas
 14 Gru 2011 16:44
Nesu nei vienos firmos didelis gerbėjas.
O bet tačiau, po antro sezono Stela vis dar gyva ;uolrait
mėtau balvankes, naudojau kaip ir feederį ir tvičinau pointerį 100 ir t.t
kenčia ;-var-var. beje stradikas FI irgi kenčia, dirba, nesiardo į atskirus gabalus :ruko
p.s. jūroj negaudžiau, bet Nerį daug su +/- 30 gr. geležim.
SauliusM rašė:
Xrapas rašė:
HIPIS rašė:...Kodel nesigirdi..pilnai iei aisku nori matyt...
Nieko asmeniško ir nenorėčiau kurstyt karo :-D ...ir, kaip sakoma- "redakcijos nuomonė gali nesutapti...", tačiau visgi dar papildysiu
ai cia viskas normaliai... pas rusus forumuose tai kaip ir biblijoj, net ir velnias gali rast sau palankiu citatu.
is savo parktikos, sukioju certeita 2506 finesse custom. nu 21gr balvankiu det ant jos kazkaip minciu nekyla, bet jei prireiiktu kokioj zvejyboj tai uzsidet nepabijociau. kaip ir reikalui esant horneta skestanti 6cm 14gr uzsidet nepabijojau su visa to ziauraus cranko agresija. ir tai net ne R modelis o kaip tik atvirksciai,- finesse. ir cia iskaitant kad modelio pavadinime uzrasyta finesse ir ja ant tokio koto kaip finezza gali det. pati zvejyba su ta rite, tai gali psichoterapeutas vietoj antidepresantu tokia zvejyba israsinet.

kitas momentas, jau kelis kart buvau idejes nuoroda sita bet idesiu dar kart:
http://www.fishingkaki.com/forum/viewto ... start=1040
biciukas 3000 dydzio hyper certeita vandenyne ant speed jiggingo su 40gr balvankem pavare...
kas yra gaudes suriam vandeny tokiu budu, tai turetu zinot kokios apkrovos ritem pareina.
nu parodykit jus man nors viena shimano 3000 dydzio kuris nuo tokiu apkrovu po 3 nu max po 5 zvejybu nesubyres i atskirus gabalus...
o daugumai tai jauciu po pirmos zvejybos butu ragai ir kanopos...
Paskutinį kartą redagavo 1 Ovkas. Iš viso redaguota 14 kartus.
 #326534   Rapolas
 14 Gru 2011 16:52
Ovkas rašė:Nesu nei vienos firmos didelis gerbėjas.
Kas čia tokio.. Stella... - pas mane dar du Banax-ai ir "Šekspyrai" gyvi po trijų sezonų :-D
 #326536   HIPIS
 14 Gru 2011 16:55
SauliusM
Del senesnes Certates pilnai sutinku.. :gutgut
O Stellas kaip ir dvi praleidau..Viena per durnuma isigijau MAN perdidele, netiko prie mano estetiniu sumanymu.. :lol:
O antra 1000..superine 2010m.. :gutgut :gutgut :gutgut :gutgut ,,iskeiciau,, i Fineza ir Twina2011..Man taip pasirode racionaliau..
Nors seip Stelos tai man patiko :gutgut :gutgut ..ale kaina nelabai..imant tai jog pas Twino klonus navarotai artimi stelai..
Paskutinį kartą redagavo 1 HIPIS. Iš viso redaguota 14 kartus.
 #326537   Ovkas
 14 Gru 2011 16:59
Tai vat būtent, jeigu norėsi šunį mušti lazdą visada rasi.
Nusipirkau ir aš Zx. jau spiningavau su 30 gr. galvom ir naudojau ant feederio su 2 uncijom.
Kol kas ;-var-var.
 #326577   SauliusM
 14 Gru 2011 20:17
Ovkai, kai pezi apie tai, kad kazkoks rites modelis kazka laiko tai sveika butu nurodyt ir dydi ir kurios kartos tas modelis...
pvz stela su kuria pointeri tvicinai FA ar FE ir dydis 1000 ar 8000? nes dabar rasei rasei prirasei ir nieko tolkam neparasei finale...
 #326578   SauliusM
 14 Gru 2011 20:21
Airis rašė:
Xrapas rašė:
Airis rašė:...ar is daiwos kas nors. kad butu lengva bet ne 1000...
Nu va dar kandidatas...nors pats nesukiojau :donknow'

http://www.japanprofishing.com/reel/dai ... reams.html
kiek atsistotu namuose tokia rite?
apie 650-700 Lt jauciu... gal nebent OMar sugebetu savo kanalais pigiau atvezt...
 #326594   SauliusM
 14 Gru 2011 21:03
Rapolas rašė:
Ovkas rašė:Nesu nei vienos firmos didelis gerbėjas.
Kas čia tokio.. Stella... - pas mane dar du Banax-ai ir "Šekspyrai" gyvi po trijų sezonų :-D
pas mane tai dar viena nevska yra jau turbut 35 sezona einanti... :lol:
 #326611   SauliusM
 14 Gru 2011 22:27
Xrapas rašė:...sau asmeniškai nieko įdomaus, išskyrus tuos exceler/ZX už pusę kainos tos kompanijos kataloguose kolkas neatrandu :donknow' .
dabar po visos sitos siandienines diskusijos tai kazkaip masciau masciau, pabandziau paskaiciuot, kad berods 12 skirtingu sitos kompanijos ritukiu esu turejes pats(jei neapsiskaiciavau) ir dar belekiek prasukiojes svetimu... nu bet gal ir tikrai susidaro toks vaizdas, kad beinertsuose pas sita kompanija yra dvi bazes. excelerio ir certeito... o visa kita tai tik tarpiniai variantai, kur kazkas paimta is vienos bazes, kazkas is kitos, pavariuota guoliu skaicium ir vietom pabarstyta zaion ir RCS prieskoniu. na ir tokiu budu sukurta begale ivairiausiu produktu, nors realiai konstrukciskai ziurint tai rites tik dvi...

cia as aisku apie spininga kalbu. visokios karpines, surfines ir siaip saltwaterines tai ten atskira daina....

o tokie pagrindiniai daiwa navarotai isskiriantys ja is kitu gamintoju tai sakyciau yra ABS spule ir digigear (jei excelerio baze) ir plius ant guoliu vazinejanti karieta (jei certeito bazej)... visa kita aisku buvo/nebuvo... daiwa galbut labai noretu, kad magseal ir air rotor pataptu tokiais pat reiksmingais navarotais, bet kad tik cia s tocnostju na oborot nesigautu... smarkiai japoniukai surizikavo.
 #326644   Xrapas
 15 Gru 2011 08:58
SauliusM rašė:...pagrindiniai daiwa navarotai isskiriantys ja is kitu gamintoju tai sakyciau yra ABS spule ir digigear (jei excelerio baze) ir plius ant guoliu vazinejanti karieta (jei certeito bazej)... visa kita aisku buvo/nebuvo... daiwa galbut labai noretu, kad magseal ir air rotor pataptu tokiais pat reiksmingais navarotais, bet kad tik cia s tocnostju na oborot nesigautu... smarkiai japoniukai surizikavo.
Tai kad dviračiai jau senai išrasti :donknow' ...ir dabar praktiškai vyksta varžybos tipo "kieno pedalai krūtesnės formos" arba "mėlyna sėdynė geriau už raudoną" :-D
O dėl rizikos...reikia juk kažkaip apsidraust nuo "ilgo ir beprobleminio mechanizmų darbo", kitaip pardavimai gali krist. Dėl to matomai ir išlindo tie zaionai, "baltos poros" ir panašūs "saugikliai".
Va, pavyzdžiui AG cardinal c406i "viduriai":

Paveikslėlis

plastikinis būgnelio pastūmos mechanizmo dantratukas...
Suktis turėtų idealiai, minkštai ir be garso, tik įdomu, ar ilgai :lol: .
 #326656   SauliusM
 15 Gru 2011 09:19
buciau sakes, kad is ruberoido iskirptas, o ne plastiikinis tas dantratis... :lol:
o dviraciai tai senai israsti bet kaip sako sena mongolo totoriu patarle tai "the devil is in the details".
ps sorry, bet nezinau teisingo sitos patarles lietuvisko atitikmens..

kas link digigear pvz, tai leisiu sau pacituot gabaliuka is Alan Hawk straipsnelio kur Tica talisman rituke apzvelginejo ir idet viena paveiksleli:

Paveikslėlis

Under a magnifier you can see the horizontal lines on each teeth, and notice how those lines are interrupted by wear on the left half of each tooth. This demonstrates the difference between traditional gear cutting and the new methods used by Daiwa and Shimano to create teeth on both the drive gear and the pinion that mesh perfectly and distribute the load evenly on the entire surface area of each tooth for more strength and less wear. In the Talisman's drive gear a certain part of the tooth (the shiny bit) bears greater load as it pushes on the pinion. On Saltiga's "Digigear" or Stella's "3D Gear" the wear marks are evenly spread on the entire tooth. High end Japanese reels sell for a thousand dollars for a reason.

nors turbut nereik man tau aiskint apie mechanikos apdirbimo tikslumo tolerancijas ir kiek detales kainos nuo to priklauso...
 #326679   SauliusM
 15 Gru 2011 10:19
ai va dar biski ne i tema apie dantracius. siemet prikau va tokia betono maisykle:
http://www.a11.lt/lt/parduotuve/irankia ... 165-lp.htm
ten pasididinus paveiksleli matosi kad aplink bugna eina juodas plastmasinis dirzas, kuris tuo paciu ir yra dantratis.
kazkaip pirkdamas masciau, nu apkrovos tai cia aisku ne kaip ritukej toj betonmaisej. bus tiem plastmasiniam dantim ragai ir kanopos, nu bet tie plastmasiniai dantraciai lengvai keiciami ir kapeikas kainuoja, bala sakau nemate. pasikeisiu jei ka.
nu ir nemazai jau betono prie namo statybu siemet ana permaise, bet ant plastmasiniu dantu jokiu susidevejimo zymiu.
ir mase nemenka suka. 5 kibirai zvyro plius kibiras cemento plius vandens kokie pusantro kibiro...
vat kazin mastau kokia saltiga su bronza/plienas dantraciu pora ar pasuktu ta mase... :lol:
 #326685   Xrapas
 15 Gru 2011 10:40
SauliusM rašė:... mastau kokia saltiga su bronza/plienas dantraciu pora ar pasuktu ta mase...
O gal geriau plastikinį diržą į certeitą?
Su "guminiu" rotorium gerai derėtų... :roll: :-D
 #326686   SauliusM
 15 Gru 2011 10:44
Xrapas rašė:
SauliusM rašė:... mastau kokia saltiga su bronza/plienas dantraciu pora ar pasuktu ta mase...
O gal geriau plastikinį diržą į certeitą?
Su "guminiu" rotorium gerai derėtų... :roll: :-D
:yaaah! kaip cia dar daiwos inzinieriai nesusiprotejo... matyt nedaveza nieks lenkisku betonmaisiu iki Japonijos...
 #328484   Airis
 24 Gru 2011 15:42
Pasiukiojau pardeje ABU Revo Neos siandien. Lengva,grazi rite, bet visas gerumas tuom jos ir baigiasi. Rankeneles klibejimas ziaurus, sukasi su lengvu uzesiu, matyt del metaliniu dantraciu, kazkos dar pasalinis klapsejimas girdisi.Vienu zodziu nieko gero, o dar uz tokius pinigus, tai Š....
 #328570   Artūras-
 26 Gru 2011 14:36
reikia pagalbos. turiu kota http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3306 ir reikia jam rites. zvejosiu ir turbinkem, ir sukrem iki 1-2nr vobleriais iki 4-5cm ir mikrodzigu. imsiu shimano ko gero. galvoju kuri dydi pasiimti galvojau apie shimano nasci 2000s ir nezinau ar man reikia mazesnes ar imti tokia. sita patiko labiausiai. kadangi rite as siusiuos nes iseina pigiau taj gerai butu kaina iki ~130$ su siuntimu. ar is ebay ar is kokios internetines parduotuves. jai matete kokia nors aukstesnio lygio rituke uz tokia panasia kaina butu puiku jai parodytumete. taigi du pagrindiniai klausimai kokia rite ir kokio dydzio imti? tam kotui ir tokiom zvejybos salygom (ir sapala gaudyt meginsiu ir zinau pora misko upeliu su upetakiais pakovot neskaitant eseriu ir raudziu). aciu labai issanksto tiems kurie man pagelbes.
 #328571   Arvidys
 26 Gru 2011 14:52
Taigi dairausi rites dabar numatyta Shimano Exage 3000fb arba 2500fb Daugiausiai ritė butų naudojama upėtakiam. Manau imti 3000 dydi butu daug universalesnis ir slakiam ir lasiakam sueitu manau. Dabar kaina stovi 189Lt už 3000 dydį. Ar įmanoma iki 200Lt kažka geriau rast ar nelabai? Ir taip pat ar įmanoma 3000 dydžiui pritaikyti kokį bugneli, kad 0,18mm valo sutilptu iki 100-150metru? :roll:
 #328572   Vegys
 26 Gru 2011 15:14
Arvidys,
Akivaizdžiai per didelė - kam tau reikia, kad tilptų 100 m / 0.3 mm valo, kai žvejosi tarkim su mono 0.2 mm ir užmetinėsi max 20 m ? Į tokią ritę sutalpinsi 200 m tokio valo.
Kitas dalykas - per sunki. Aš nesu išrankus įrankiams, ale jau tikrai kad tokios didelės sunkios neimčiau. Ryobi Excia pas man 3000 (svoris toks pat kaip ir Exage 3000fb), tai lydekoms pats tas. Tiktų ir šlakiams / lašišoms. Nu bet tik ne upėtakiams ...
Vienu žodžiu - nesirink ritės visoms žuvims. Jau geriau dvi pigesnės, bet tinkamesnės nei kad viena "kuri tinka viskam"
 #328575   Arvidys
 26 Gru 2011 15:36
Ne iš gero gyvenimo tokie pamastymai. O tai kokia rite imti tada iki 200Lt kad upėtakiam sueitų? Kokio dydžio? Asmeniškai aš niekad nemėgau mažų ričių. Imti 1000dydi kur 0,18mm valo telpa 1000metru nevariantas man asmeniškai nes nepatinka siauri bugnai, o ir rankoi man jos nelimpa...
 #328578   Vegys
 26 Gru 2011 16:01
Deja, aš patart negaliu, nes tai ką naudoju (Sh.Catana, DAM), nėr vertos, kad galėčiau rekomenduot. O ko nebandęs, to ir nepatarinėsiu.
Jei be pavadinimų - aš nesu alergiškas ir mažoms ritėms. Man ir 1000 dydis geras.
Reiktų ir man pasižiūrinėt, nes kaip sakiau, dabartinės nėr tinkamos (nedžiugina). Vienas iš paieškos variantų - mastau per skelbimus pasižvalgyt. Iš bet ko ko gero nepirkčiau, ale iš žinomo žvejo - kodėl gi ne.
 #328580   HIPIS
 26 Gru 2011 16:50
Arvidys
Siulyciau Applauza 2000..tikrai geriau ir rimciau, nei ekonominei Shimanai..
Pats esu neviena zukle su tokia, prie upelio praleides..darbinis arkliukas ir tiek..
Ptroblemu tikrai neturesi, ir ikabines gera egzemlioriu..
  • 1
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė