Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #327449   siJonas
 18 Gru 2011 23:18
O kaip reiktu upetakius gaudyt sausio menesi? Kokias spalvas, dydzius masalu naudot? Pavasari teorija ir praktika sako, kad stambesi masalai eina, o kas sausio menesi, nors ir po nersto, bet dar ne pavasaris? Kazkas esat tokiu metu bandes upetakiaut? Atrodo, kad sezonas ankstokai prasideda si karta :lol:
 #327878   romas100
 21 Gru 2011 08:01
matamode rašė:sausi isvis neverta dar ju gaudyt ,prastas priesininkas :/nek
Manau kad siemet bus kitaip : upetakiai jau senei isnerseir smagei pririje varliu,nes salciu nebudavo tai varlesvis po biski tai i vandeni tai is jo. Upetakiai turejo gallimybe pasimaitinti ir manau bus priesininkas :gutgut
 #327905   Icagel
 21 Gru 2011 09:52
Kai kurie upetakiai isnersia spalio pirmoje puseje, tai atsigaut tie ankstyvieji turejo 2.5 - 3 menesius, nes siemet silta. Pamenu brolis sausio pirmom dienom ikirto gal 48cm upetaki stora ir atsiganiusi, priesinosi tikrai konkreciai. Aisku vasara vistiek jie stipresni :)
 #328029   matamode
 21 Gru 2011 19:17
ne pirmi metai toks ruduo ir toks nerstas :ruko todel is praktikos sakau:-upetakis,nerimtas priesininkas ziema :/nek .nepamiskit,kad ne vien mitybine baze viska nusako,ar atsigave jie ar ne.prie salto vandens jie savaime pasyvesni,maziau iseidineja, prastesni medziotojai ir dar prastesni priesininkai :/nek
 #328298   matamode
 22 Gru 2011 23:43
prie ko cia kuolas ir isisiepes ar ne,bratka :?: as tikrai ne is tu ryboku,kurie turi viena meskere visiems gyvenimo atvejams :-D .o jei tu skaitai,kad per ziema nususes nuo bado upetakis, yra tau rimtas priesininkas,tai tada ir celofano gabalas ,pakibes ant sroves,tau turetu but ,taip pat, neblogas priesininkas :lol: :lol:. o siaip ziema yra ir daug aktivesniu zuvu,su kuriom verta butent ziema pakovot...
 #328299   Bratka
 22 Gru 2011 23:50
Matamode,apie tavo meskeres as kaip ir nieko neuzsiminiau ir apie upetakio stipruma ziemos periodu taip pat nieko nesakiau...
 #328328   arabas
 23 Gru 2011 09:45
Matamode, kaip sako turguje, pono kiaušiniai – pono valia. Nepatinka – nevalgyk. -:kiss: O aš nekantraudamas laukiu naujo sezono.
Sutinku, kad žieminis upėtakis – tai ne vasarinis, bet pati žvejyba yra labai įdomi ir netgi itin sportiška. ::liux O be to, žiemą kaip tik yra didžiausia tikimybė įkirsti trofejinę žuvį.

Keli kadrai daryti 2011 sausio mėnesį.

Pirmasis praėjusio sezono upėtakis:
http://www.youtube.com/watch?v=quuszuCGkIo

Irgi sausio mėnesio visai nenususęs, o gerai įmitęs upėtakis (skrandyje rastos dvi varlės):
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Ir šiaip:
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #328362   Mistake
 23 Gru 2011 14:16
siJonas rašė:O kaip reiktu upetakius gaudyt sausio menesi? Kokias spalvas, dydzius masalu naudot? Pavasari teorija ir praktika sako, kad stambesi masalai eina, o kas sausio menesi, nors ir po nersto, bet dar ne pavasaris? Kazkas esat tokiu metu bandes upetakiaut? Atrodo, kad sezonas ankstokai prasideda si karta :lol:
mepps aglia long /silver/ 00, 0. Kiekvienas issirenka pagal save.
 #328372   arabas
 23 Gru 2011 15:28
Mistake rašė:mepps aglia long /silver/ 00, 0. Kiekvienas issirenka pagal save.
:shock: :superšokas
Aš ir vasarą tokių mikrobų nenaudoju, o jau žiemą tai .... Žiemą per didelių masalų nebūna.
 #328423   iusegun
 23 Gru 2011 20:52
arabas rašė:
Mistake rašė:mepps aglia long /silver/ 00, 0. Kiekvienas issirenka pagal save.
:shock: :superšokas
Aš ir vasarą tokių mikrobų nenaudoju, o jau žiemą tai .... Žiemą per didelių masalų nebūna.
gal gaudoma sprindzio plocio upeleje :-D ir jau antro numerio mepsas krantus akeja :superšokas
 #328506   siJonas
 25 Gru 2011 00:18
Vat dydis man ir idomu pagrinde, nes pavasari ramia galva metau 5-6-7cm voblerius ir galvos nesuku. Na, o ziema gal jie ne tokie alkani dar bus ir reikia mazesnius siulyt...?
 #328512   matamode
 25 Gru 2011 11:00
nei vasara,nei ziema,upetakiui mazesnio nei 6cm voblerio,ar 2nr.mepso nenaudodavau.o ir nera reikalo,nu nebent jau labai mailiaus norisi pridubasinti
 #328942   siJonas
 28 Gru 2011 13:41
matamode rašė:nei vasara,nei ziema,upetakiui mazesnio nei 6cm voblerio,ar 2nr.mepso nenaudodavau.o ir nera reikalo,nu nebent jau labai mailiaus norisi pridubasinti
Na nezinau, vasara buna metas, kai upetakiai minta vabzdziais, 5-6cm vobleriai neina, o 3cm jau gerai ir visai ne mailius kimba. Aisku yra logiska, kad mazas upetakis didelio voblerio nepaims, bet buna taip, kad ir dideli ir mazi tik i mazus masalus ziuri. Cia bent jau mano praktika, o del fakto, kad pavasari reikia orentuotis i didesnius masalus, pilnai sutinku.
 #329045   Icis
 28 Gru 2011 22:08
siJonas rašė:
matamode rašė:nei vasara,nei ziema,upetakiui mazesnio nei 6cm voblerio,ar 2nr.mepso nenaudodavau.o ir nera reikalo,nu nebent jau labai mailiaus norisi pridubasinti
Na nezinau, vasara buna metas, kai upetakiai minta vabzdziais, 5-6cm vobleriai neina, o 3cm jau gerai ir visai ne mailius kimba. Aisku yra logiska, kad mazas upetakis didelio voblerio nepaims, bet buna taip, kad ir dideli ir mazi tik i mazus masalus ziuri. Cia bent jau mano praktika, o del fakto, kad pavasari reikia orentuotis i didesnius masalus, pilnai sutinku.
spaudziu "patinka"
 #329242   Mistake
 29 Gru 2011 22:40
idomu, kurie didesni "kabliautojai", "dubasintojai" - ar tai sesiakablistai vobleristai, ar gaudantys tik mepsais?
http://www.alfa.lt/straipsnis/10313729/ ... -06_14-10/
http://www.mepps.com/information/aglia- ... sh-species
margasis upetakis=Brown Trout.
 #329316   Thor
 30 Gru 2011 10:25
ir ka cia tokio protingo norejai parodyti :?: kad straipsnyje raso apie vobleriuku naudojima vasario men. o mepps prie savo sukres nurodes upetaki, kaip potencialu laimiki :?: ar nori pasakyti, kad visi upetakiai kurie istraukiami ant sukres yra tiesiog netycia uzkabinami kai plaukia pro sali :?:
 #329332   Rapolas
 30 Gru 2011 12:12
Mistake rašė: idomu, kurie didesni "kabliautojai", "dubasintojai" - ar tai sesiakablistai vobleristai, ar gaudantys tik mepsais?
Nu čia tai gers... Ne mano reikalas,aišku, bet pirmąkar "sužinojau" ,kad vobleristai yra šešiakablistai :D
Arba pats tik su sukrėm gaudai, abra apie vobliarus tik tiek ir teišmanai...
Gal dar kaip nors "apšauk" prieš naujaką gumafisherius ir museliautojus ;-)
 #329349   andzej1984
 30 Gru 2011 14:17
mano manimu tai KAS KAIP MOKA TAS TAIP SOKA kas su sukrem kas su vobleriukais, mano ziemos masalas tai vobleris, o vat kaiminas tai ant sukriukiu pasineses
 #329399   matamode
 30 Gru 2011 21:49
siJonas rašė:
o vat jau tada jie gaudomi museline :-D
 #329407   romas100
 30 Gru 2011 22:19
matamode rašė:
siJonas rašė:
o vat jau tada jie gaudomi museline :-D
Arba spiningu :ruko
 #329455   Rafal
 31 Gru 2011 11:06
Turbut jis turejo omeni, pludine su kazkokia nimfa ar dar kazka, o ne naturalios kilmes masalu :roll:
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė