Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #329543   arabas
 31 Gru 2011 19:57
Marius1 rašė:Nu tikrai, kad ne WD :!:
Kiek suprantu tas silikonas durų gumom supurkšt, kad neprišalinėtų.
Būtent :!:
Visose Maximose kaip prišikta. Kam nepatinka toks, gali nusipirkti muselininkų naudojamą skystą silikoną. Bet spiningistui su juo grynas vargas, nes tas daiktas baisiai tirštas. Reikia tepti su kempinėle. Koroče, purškalas patogiau naudoti.
 #329544   Marius1
 31 Gru 2011 20:00
O tai tą silikoną purkšti tiesiai ant žiedelių :?: Kaip jį paskiau nuvalyt :?:
O gal neverta išvis su juo peckiotis :?:
 #329545   arabas
 31 Gru 2011 20:16
Marius1 rašė:O gal neverta išvis su juo peckiotis :?:
Verta. Efektas yra, nors ir neilgalaikis. Prie didesnio minuso reikia puršti dažniau. Ant žiedų puršk drąsiai tiek, kiek norisi. Likutis nuvarvės, ir nereikia nieko valyti. O ant valo špulės puršti reiktų kiek saikingiau. Per daug pripurkši - valas lips, blogiau nueidinės nuo špulės, nors tai daugiau galioja pintukui.
Dar galima naudoti žąsies taukus (irgi būna pirkti žūklės parduotuvėse), vazelino aliejų, o ne vazeliną. Vazeliną galima panaudoti ir kitur :cool:
 #329548   Bratka
 31 Gru 2011 21:56
Jo,zasies taukai yra geris,ir rankom pries zukle siulyciau pasitept(saltu periodu)
 #329551   blight
 31 Gru 2011 23:27
arabas rašė:O du viršutiniai spiningo žiedai apšala ir prie mažiausio minuso. Puršk nepurškęs, niekas nepadeda. Vistiek kas kažkiek laiko tenka nukrapštyti ledą. Galima su tuo ir susitaikyti, nes visa procedūra trunka keliasdešimt sekundžių.
O kažin jeigu "fliuriką" pabandžius? :roll: Pats prie minuso fluorokarbono dar taip ir nebandžiau, kolkas gaudau monofilu ir krapštau ledukus nuo žiedų :roll: Ale kas gaudo sako, kad tokiom sąlygom FC gėris :donknow'
 #329597   Vitolis
 01 Sau 2012 17:01
Žiemą upelyje retai naudoju pintuką. O ir žvejoju ne žemesnėje nei -1-2c. Monofilas daug geriau o ir purškalas labiau veiksmingas. Na ta baliončikas kur nuotraukoj, tai ten kaip pvz. Aš naudoju mažos apimties liemenės kišenėj ir jis man nekliudo, o efektas :gutgut Laiks nuo laiko žinoma reik pakrapštyt ir žiedelius, tačiau kai po silikono, tai ir tas ledukas moment nuein.
 #329612   Bratka
 01 Sau 2012 19:46
Prie -1-2 sakyciau ir mono ir pintas elgiasi taip pat,prie tokio minuso be jokiu silikonu apsieinu.
 #329619   Vitolis
 01 Sau 2012 20:46
Bratka rašė:Prie -1-2 sakyciau ir mono ir pintas elgiasi taip pat,prie tokio minuso be jokiu silikonu apsieinu.
Kai šalčiau- ant ledo reik sėdėt o ne palei upelius bastytis :-D
 #329632   Bratka
 01 Sau 2012 21:26
Tai kad matai kaip su tuo ledu siemet,nors ryt jau vel galima lipt :)
 #329640   Icis
 01 Sau 2012 23:18
siandien bandziau atidaryt sezona upetakiu. nelabai kas gavos, vanduo aukstas, drumzlinas. maciau tik viena nelegala, atsivijo ir neeme.ir prie viso smagumo dar praplesiau batus...
 #329651   vital(vilnius)
 02 Sau 2012 08:42
O pas mus kibo papetakiukai,ir 31 ir 1 kibo labai smagei :gutgut ,uz 2 dienos pagauta gal 15-20 vnt,tik didis nedziugino,gal tik 7 virs 30 cm,didesnis 35 :( nu eskosim kur didesni pasislepe ;-)
http://www.ulspiningas.lt/viewtopic.php?f=9&t=277
p.s. as kad valas nesaltu jau nepirmus metus naudoju vazelino aleji,kuri galima nusipirkti ti tose vaistinese kur gamina vaistus,tik sutepti reike viska is vakaro,silikonai nepatiko.Beja skaiciau kad kai kurie silikonai net gadina valo :roll: Fliurkarbonas irgi nepadeda sala ir jis.reike irgi sutepti :) o seip eigu daugiau negu -5,sedziu namuose ,kaip Arabas teisingai pasake jau iza nesa upei :?
 #329653   Agis
 02 Sau 2012 08:55
Vakar kažkaip pagalvojau, kai skaitinėjau čia rašomas žinutes, kad pirmasis "atsidarys" Vitalis :lol: ir mestels šiūmetinius abrozėlius :lol:
 #329668   arabas
 02 Sau 2012 10:09
Atidariau ir aš sezoną. Pirma žvejyba, tai pasijutau kaip paleistas nuo grandinės. !yeee! Grįžęs prisėdau prie žemėlapio ir pamatavau savo maršrutą. Per 4 valandas - 8 km (4 km palei upę per bruzgynus + 4 km sugrįžti). Dabar galvoju, ko aš ten lėkiau kaip akis išdegęs? :donknow'
Papėtakiai kimba, tik kažkaip dar visai nežiemiškai. Duobėse ir ant dumblo nieko neradau. Visi kibimai klasikinėse vietose. Ir gabaritai sportiniai – 33, 34 ir dar 3vnt netoli 30 cm. Žuvys dar nesuliesėjusios ir švarios – be dielių.
Pirmasis:
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #329677   Vitolis
 02 Sau 2012 11:09
Ir voblikai abiejų kažkuo panašūs :-D Malačiai. Sezonas atidarytas :gutgut
Segtukai pas Vitaliką rods "Ponton21"
 #329681   SatanKlaus
 02 Sau 2012 11:33
Voblikai sakai panašūs? :roll: Vital tai ten pats išsidrožė, o pas arabą jei neklystu Salmo Bullhead :grin:
 #329682   Fiskius
 02 Sau 2012 11:34
Bliamba, panizo rankos, upetakio kokius 2 metus nemaciau, reik mislyt kazka, jei orai tokie liks.
Sveikinu su naujametiniais upetakiais, kolegos!!!
 #329686   vital(vilnius)
 02 Sau 2012 11:41
SatanKlaus rašė:Voblikai sakai panašūs? :roll: Vital tai ten pats išsidrožė, o pas arabą jei neklystu Salmo Bullhead :grin:
voblikai tik mano gamybos,nuo kovo menesio 2011 tik ant savo gaudau,gamykliniu nebeturiu,ispardaviau,ant medzegu voblikams pinigus isledziau. :grin: Segtukai irgi hand made,vienas Vilnetis daro,galima rasti "fabuose" :gutgut jau 3 metus naudoju,vobleriams very cool :gutgut
 #329688   arabas
 02 Sau 2012 11:44
SatanKlaus rašė:Voblikai sakai panašūs? :roll: Vital tai ten pats išsidrožė, o pas arabą jei neklystu Salmo Bullhead :grin:
Tikrai taip. Salmo kūjagalvis, skęstantis.
Mano dvi rankos - kairiosios, nuo žodžio kreivos. :-D O Vital turi dvi dešinias, tai ir drožia ne tik kibius, bet ir gražius masalus. :gutgut

Ir ne tik masaluose reikalas. Nors Vital nesu nei kartą matęs akyse, bet iš įvairių žmonių esu girdėjęs atsiliepimus apie jį kaip apie neeilinį upėtakininką, į kurį galima lygiuotis ir iš jo mokytis.
Su pagarba.
 #329841   vital(vilnius)
 02 Sau 2012 20:19
giedriuzzz rašė:Gal kartais žinote ar Merkio licenziniame ruože jau pardavinėjamos licenzijos?
Jau pardavineja,bet kai kuriu jau lapkricio menesio jau nebera,uzrezervuoti ir parduoti :)
 #331062   Marius1
 06 Sau 2012 08:14
arabas rašė:Atidariau ir aš sezoną. Pirma žvejyba, tai pasijutau kaip paleistas nuo grandinės. !yeee! Grįžęs prisėdau prie žemėlapio ir pamatavau savo maršrutą. Per 4 valandas - 8 km (4 km palei upę per bruzgynus + 4 km sugrįžti). Dabar galvoju, ko aš ten lėkiau kaip akis išdegęs? :donknow'
Papėtakiai kimba, tik kažkaip dar visai nežiemiškai. Duobėse ir ant dumblo nieko neradau. Visi kibimai klasikinėse vietose. Ir gabaritai sportiniai – 33, 34 ir dar 3vnt netoli 30 cm. Žuvys dar nesuliesėjusios ir švarios – be dielių.
Pirmasis:
Paveikslėlis

arabai
Kadangi esu kelis kart upėtakių važiavęs ir gryžes su :!fig! , tai norėjau paklaust kokios vietos yra klasikinės :?:
 #331354   arabas
 06 Sau 2012 20:41
Užtaikiau ir aš šiandien ant "razdačios". "Razdačia" prasidėjo apie 11:00 ir truko iki sutemų. Paskutiniai metimai jau tik grynai pasikliaujant intuicija, kažkur į sutemas. Vizualiai kontroliuoti masalo neįmanoma. Iš vienos geros užvartos pasisekdavo apturėti tris keturis skirtingų gabaritų upėtakius. Gana greitai užsipypinau juos skaičiuoti, dauguma legalūs. Buvo pakibę ir pora gerulių, bet... Ir vistik šiandien buvo žvejyba, kurios greitai neužmiršiu. :gutgut
 #331376   arabas
 06 Sau 2012 21:27
Marius1 rašė: tai norėjau paklaust kokios vietos yra klasikinės :?:
Mano galva, tai kažkas tokio:
Paveikslėlis

Tik ši fotkė daryta upėje, kurioje upėtakio nerasi ir su žyburiu :), todėl reiktų dar truputį pagreitinti srovę.
 #331407   krioklis
 07 Sau 2012 02:26
oi oi kokie mes kieti pasipizdavot, patys ta piena laizem pries kelerius metus, zmogus paklause o cia visi pienburniu isvadino, zemas lygis!
 #331410   giedriuzzz
 07 Sau 2012 08:20
krioklis rašė:oi oi kokie mes kieti pasipizdavot, patys ta piena laizem pries kelerius metus, zmogus paklause o cia visi pienburniu isvadino, zemas lygis!
Tu čia apie ką? :roll: :grin:
 #331565   f'eD
 07 Sau 2012 19:41
siandie Verknej turejau viena vieninteli kibima ir 42cm visai toks kovotojas upetakis po keliu akimirku atsidure krante :gutgut
uzkibo drasiai, bet is trecio karto, ant museles.
upetakis gyvas, laukia pavasario silumos ir sociai atsivalgyti.
upe isejus is krantu, ziedeliai salo, gaudymo salygos sudetingos.
veliau karsti Kibinlar kibinai, ziemiskos zukles ispudziai ir alus.
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė