Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #330604   Donasssss
 05 Sau 2012 10:06
ir vel labai suklydai,nes viskas buvo suziureta ir viskas buvo ok. Ir apie ta tvicinga jau buvau girdejas tik taip negaudziau ir tiek.tai va nesigauna cia tau...
 #330633   henyte
 05 Sau 2012 10:54
SauliusM rašė:nu tai issirink rites dydi tinkanti pagal tavo taikyma ir viskas bus OK. o dabar man susidaro vaizdas kad tu pagrinde sunkiu dzigu ir permazo tam dydzio ritem baladoji uztai ir kriokia bedvesdamos tos daiwos perkrautos pas tave.
nes nu 20gr ir didesnem balvankem dzigaut tai is pigiuju daiwu dydiss turetu but 3500 (advantage ir pigesnes) o is brangesniuju jau galetum i 2500R ar 3000 ziuret(fuego, new freams ir brangesnes). o jei pasiimi tierra 2500 ar 3000 dydzio ir pradedi belst su balvankem, nu tai naturalu kad kalatotis prades ta rite.
*PYP* snim dar karta pasikartosiu, kam man reikalinga brangesne-didesne-sunkesne rite, jei zinau rites kurios su tuo darbu susitvarko be problemu...
SauliusM rašė:biski ne i tema, bet tai gal ne rite kalta o uspakajoncu ikalt reik, kad su nervais viskas tvarkoj butu? butu tau kas kokia tierra pries 20 metu padaves, kai visokie delfinai ir orionai valde, tai turbut karstu vandeniu apsisiusiojes is laimes butum. o dabar jau negerai kazkas mat.
cia tu teisus :ruko , tik gaila laiko masinos daiwa nepardavineja :-D ...
Donasssss rašė:ir vel labai suklydai,nes viskas buvo suziureta ir viskas buvo ok. Ir apie ta tvicinga jau buvau girdejas tik taip negaudziau ir tiek.tai va nesigauna cia tau...
su tavo bedom viskas aisku brol. Aisku, kad neaisku niekas.
 #330638   SauliusM
 05 Sau 2012 11:01
henyte rašė:*PYP* snim dar karta pasikartosiu, kam man reikalinga brangesne-didesne-sunkesne rite, jei zinau rites kurios su tuo darbu susitvarko be problemu....
cia viskas nuo taikymu priklauso. tavo taikymam gal tu ir teisus. jiem as ir pats ne daiwa o abu naudoju...
:roll:
 #330651   henyte
 05 Sau 2012 11:52
abu jei sneki apie ta su plieniniais dantimis ( nebezinau apie soron ar neo sneki, tingisi tema besekt), tai jauciu, kad jai gyvenima del mechaniniu bedu pabaigt nesisviecia... Tu soron'o valo klojima buvai nufotkines ar nebuvai ?
Paskutinį kartą redagavo 1 henyte. Iš viso redaguota 5 kartus.
 #330652   Donasssss
 05 Sau 2012 11:53
as bedu neturiu,o tiksliau jos baigesi su ta diena kai as ta zauberi atidaviau vienam zmogui...
 #330666   SauliusM
 05 Sau 2012 12:58
henyte rašė:abu jei sneki apie ta su plieniniais dantimis ( nebezinau apie soron ar neo sneki, tingisi tema besekt), tai jauciu, kad jai gyvenima del mechaniniu bedu pabaigt nesisviecia... Tu soron'o valo klojima buvai nufotkines ar nebuvai ?
su plieniniais dantim yra neos, as naudoju sorona, o valo jo klojima buvau nufotkines ar ne tai neatsimenu. bet per 2 metus nei vienos kilpos nenumete ir nei vienos barzdos nebuvo.
 #330685   henyte
 05 Sau 2012 13:33
:-D tai reiskia tas pats kas mano ecusima
p.s. tik manoji vala geriau kloja :grin:
 #330687   SauliusM
 05 Sau 2012 13:35
henyte rašė::-D tai reiskia tas pats kas mano ecusima
p.s. tik manoji vala geriau kloja :grin:
nu tik kad tavo ecusimai iki sorono pagal galinguma tai turbut kai atbulai iki menulio. arba reik tokio dydzio ta ecusima imt, kad svers kaip du soronai...
 #330714   henyte
 05 Sau 2012 14:34
nezinau sorono galingumo ir koki tu ten dydi (ir koks jo svoris) naudoji, mano ecusima 3000 dydis, svoris apie 320 turbut, iki 40 gr zvejoju uzmirses apie koki nors atsarguma, virs 40 ir jei penkiolikine sandra uzmauta, jau zvejoju atsargiau, bet vistiek zvejoju ir kol kas niekas nesubyrejo...
 #330717   SauliusM
 05 Sau 2012 14:40
henyte rašė:nezinau sorono galingumo ir koki tu ten dydi (ir koks jo svoris) naudoji, mano ecusima 3000 dydis, svoris apie 320 turbut, iki 40 gr zvejoju uzmirses apie koki nors atsarguma, virs 40 ir jei penkiolikine sandra uzmauta, jau zvejoju atsargiau, bet vistiek zvejoju ir kol kas niekas nesubyrejo...
soronas pas mane stx 40. svoris 310gr. su 28gr kuom dazniausiai su juo gaudau, jokiu problemu. kelis kart ir 90gr pabaladot nebuvau issigandes, neuzsilenke... bet lyginant su mano turetais excia ir applause, tai zymiai galingesne rite. nu jauciasi rankeniuka sukant kiek pastangu idedi.
 #330719   SauliusM
 05 Sau 2012 14:43
aisku jei galia pirmoj vietoj ir visa kita pofig tai tada galima ir penn slammer paimt:
http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=2346
o jei dar romadoj uz akcijine kaina...
nezinau galingesnes analogisku svoriu rites (ta prasme 260 ir 360 dydzio, didesniu gal ir yra).
nebaisu nei menkes uz ausu su ana tampyt nei dzerka baladot.
tik turi viena minusa, jau dzerka kai belst pradedi su pintu valu tai kartais kilpa numeta.
 #330729   Kleckas1978
 05 Sau 2012 14:58
Sauliau o pats daug naudojaisi su ecusima, excia, zauberiu???????
dzigui ir man "ecusima" su galiniu stabdziu ne karto nebuvo numetusi barzdos dzigaujant, tvicinant su ja pragaras - jau po 10 metimo prasideda kilpos.
Excia viskas tvarkoj tiek su dzigu tiek su tvicingu, buvo anksciau kelios kilpos betvicinant bet ir tai del to kad vediklio laiku nesutepiau.
Jokiu konusu nedarau palieku iki bortelio krasto apie 2mm tarpa ir psio viskas gerai pintukus naudoju ryobiam 8-15lb

del ko as naudoju ecusima ogi del to kad po sezono ar dvieju as be gailescio ja sudrozes su dzigais 20-50gr galiu ismest i siuksliu deze nes jos naujos kaina 100lt. ir nusipirkti vel tokia pacia sekantiem dviem metam, bet kaip nekeista atlaike 2 sezonos dziginimo tokiu masalu ir net laisvumu papildomu neatsirado - tai manau kad net per daug gerai ta ecusima kokiam dzigavimui yra uz 100lt.
Aisku dabar zinodamas kad tiek jos laiko imsiu ateiciai jei pasiseks sudrozt ta ecusima kokia applause ir galvos nesuksiu su tom daiwom kurios ziauriai plasmaseje ir kainuoja kaip pats sakiai - lyginant lt kaina to pacios excios su exceleriu yra 2x skirtumas (nekalbant apie "akcijas cabeloj")
 #330732   Kleckas1978
 05 Sau 2012 14:59
sauliau jei soronas kainuotu tiek pat kaip koks ryobi tada butu galima lyginti bet kai lygini patvaruma rites uz 100 lt ir uz 400 tai kazkaip keistai atrodo :shock:
 #330735   SauliusM
 05 Sau 2012 15:07
Kleckai, pora sezonu gaudziau su excia ir su applause. o sunkiam dzigui daiwu nieks ir nesiule jeiguka. isiskaityk kas parasyta. bet jei tvicinsi tai ryobiui iki daiwos toli. kaip ir ant UL ar L nebedeciau as ryobi. ir viskas del to, kad daiwa su pintais valais draugauja abilekiek kartu geriau uz ta ryobi... ir isvis nezinau as kas geriau uz daiwa su pintais valais draugauja. sakykit daiwai aciu uz tai kad savu laiku ABS sugalvojo ir baikit lot. jokie shimanai net su savo AR-C po siai dienai to daiwos ABS neperspjove, tai ka ten apie kazkokius ryobius kalbet...
 #330742   SauliusM
 05 Sau 2012 15:15
Kleckas1978 rašė:sauliau jei soronas kainuotu tiek pat kaip koks ryobi tada butu galima lyginti bet kai lygini patvaruma rites uz 100 lt ir uz 400 tai kazkaip keistai atrodo :shock:
nu *BLYN* *BLYN*, jei buciau varguolis tai gal ir gaudyciau ritem po 100 litu. bet kol galiu sau leist brangesnem ir preciziskesnem ritem gaudyt tai tokiom ir gaudau. kame cia problema? gali aisku ir ritukes po stolnika kaitaliot kas metus ir naujas pirkaliot. bet estetinio kazkokio pasitenkinimo zukles procesu zvejodamas rituke uz stolnika tai tikrai nejausi kaip zvejodamas certeitu kokiu tarkim... ir dauguma tu brangiuju riciu tai dazniausiai net silpnesnes bus uz tuos pigius traktorius. nu tau palyginimui yra automobiliu visokiu. yra kamazas su savo paskirtim ir yra ferrari su savo paskirtim. ir nepradesi su ferrariu zubrionka prisikabines zvyra is karjero veziot kaip ir su kamazu, jei ne koks kaimietis esi, pas mergas i kluba nevaziuosi koki... tai ir su ritem tas pats.
 #330750   Xrapas
 05 Sau 2012 15:25
SauliusM rašė:... lyginant su mano turetais excia ir applause, tai zymiai galingesne rite. nu jauciasi rankeniuka sukant kiek pastangu idedi.....
Nu šito iš jo neatimsi :-ou-je ...
Teko pasukt- 3000 applause ir excia toli gražu. Ir nekalena rūpužioks :-D ...
SauliusM rašė:...tik turi viena minusa, jau dzerka kai belst pradedi su pintu valu tai kartais kilpa numeta...
Dar ir sukasi berods tik į vieną pusę?
 #330753   SauliusM
 05 Sau 2012 15:27
Xrapas rašė:Dar ir sukasi berods tik į vieną pusę?
aa... nu.... kai i kita puse niekad nesukinu... tai net demesio neatkreipiau...
paziuret vakare namo gryzus?
 #330755   Kleckas1978
 05 Sau 2012 15:31
Matai sauliau turejau as Daiwa Regal XI2500 ir pabandzius patvicint sekmingai kelias kilpas apturejau, o po puses metu ir isklero visa ir uzt pradejo guoliai ir isardzius nusidevejimas matesi, taip kad uz 200 lt perkant lietuvoj nematau jokio gerumo is tos daiwos ar shimano.
http://www.daiwa.com/Reel/detail.aspx?ID=37
O su pintais man gerai draugauja ir excia ;uolrait naudojant 8-15lb.
Ryobi deti ant UL-L-ML tikrai nesamone - na ant ML su 8lb pintuku gal ir galima is bedos, bet manau cia tikrai koks exceleris 2000 butu su 240gr zymiai geriau, viska reikia naudoti pagal paskirti ir tikrai nera tas ryobi atgyvena ir s.... lyginant kad ir su daiwa toj pacioj kainoj kaip tu sauliau sauki ;-)
 #330760   SauliusM
 05 Sau 2012 15:35
Kleckas1978 rašė:...turejau as Daiwa Regal XI2500...
o dar pigesniu daiwu nebandei tvicingui panaudot? :? ant anos gi net digigear neuzrasyta...
Kleckas1978 rašė:...nera tas ryobi atgyvena ir s....
bet ir ne stebuklas kazkoks... pusetina varguoliska rite ir tiek. kiek kainuoja tiek ir verta...
Paskutinį kartą redagavo 1 SauliusM. Iš viso redaguota 5 kartus.
 #330761   Kleckas1978
 05 Sau 2012 15:35
Matai sauliau nematau prasmes ant kotu su kuriais metau iki 30 gr deti rites uz 500 lt ir daugiau nes nera jokio dziaugsmo jei ja sudrosi per metus ir kitais vel pirkti uz tiek pat turesi.
Bukim biedni bet teisingi - nauojant UL ir L tas preciziskumas tikrai reikalingas bet ten kur 20 gr ir 10lb pintukas nu nematau as tikslo pirkti super smooth rite kad po metu ji liktu traktoriuks kaip ir kokia excia nes tokie svoriai visas rites isbaladoja.
 #330763   Kleckas1978
 05 Sau 2012 15:38
Beje tu ir kaip Tironas jau ir varguoliska ir ne pradejai lyginti - maniau kad biski kitaip mastai bet pasirodo kad ir tau Varguoliai ne zmones ir greit net jie zvejot teise netures :-D nes ryobi ne lygis ir su jom neduok dieve prie vandens pamatys kas tai isjuoks '''bum
 #330764   SauliusM
 05 Sau 2012 15:40
Kleckas1978 rašė:...nematau prasmes ant kotu su kuriais metau iki 30 gr deti rites uz 500 lt ir daugiau nes nera jokio dziaugsmo jei ja sudrosi per metus ir kitais vel pirkti uz tiek pat turesi...
tai dek tokia kurios nesudrosi per metus.
 #330767   SauliusM
 05 Sau 2012 15:44
Kleckas1978 rašė:ryobi ne lygis ir su jom neduok dieve prie vandens pamatys kas tai isjuoks '''bum
as taip nesakiau, cia jau tavo interpretacija. ir tu ryobi vienintelis geras daiktas yra ju kaina. kainuotu anos virs 300 kaip tas pats soronas tai nafig niekam nereiikalingos rites iskart pasidarytu. vadinasi jos yra rites tiem kuriem leist sau nusipirkt rite virs 300 yra per didele prabanga. arba ok ok, kurie prasmes nemato... bet su tuo prasmes nematymu, nu tai naturalu, kad skirtingi zmones skirtingai praregeje yra ir skirtingai masto. gyvent neidomu butu jei visi vienodai mastytu kaip robotai algoritmais. bet cia jau filosofija prasideda.
 #330776   Kleckas1978
 05 Sau 2012 15:55
Na saliau pats suprask kad pastoviai zvejoti zemupyje - kursiu mariose, atmatoj, minijoj reikalingi kaip tu sakai traktoriai 20-50 gr dzigam - daiwos 3500 svere nezmoniskai kaip traktoriai +nusivyliau pigesniom 200lt Daiwom, prisipirkau tada ryobiu 3vnt nes jos ant bangos buvo tada, nes tada exceler kainavo 400lt, o exeler+ 500lt, o soront stx isvis negirdetas buvo - atlaike visos ryobi 3 sezonus be jokiu gedimu ir bedu tik vienai vedikli pakeiciau guoliuka is po bugnelio - kilpu man nemetu - tai ka man dabar daryti - mest lauk tas Ryobi ir prisipirkti Daiwu uz 2x brangiau
kad tarnautu lygiai taip pat????
kam ir kokiu tikslu man ismesti tiek lt vejais????
ir siaip siais metai bandysiu su castingu tokius svorius ivaldyti ;-)
Stai ka isbandysiu tai manau soron stx40 tolimiem metymam su 15lb ant koto 15 iki 45gr 2,9m ilgio o kolkas daiwos is manes pinigu neuzdirs :D nes nematau ir as pas ju perliuku apart trumpam islindusio cabelas zx ir jei nebutu islinde tai xren kas butu prisipirke po 400 lt pardoj tu exceleriu ;-) ir pats jauciu nebutu pirkes exeleriu uz 400 lt - butum geriau soron stx emes :lol:
 #330792   SauliusM
 05 Sau 2012 16:18
o tai kas tau siule exceleri pirkt uz 400? o isvis kas tau Daiwa siule pirkt lietuviskoj parduotuvej? ir kas tau daiwa siule pirkt dzigavimui? nu kiek kartu dar pakartot reiks kol isikirsi? o kad neisikerti i tai kas rasoma ir kazkokias abilekokias isvadas sau pasidarai kurios visiskai priesingos tam kas parasyta, nu nepyk, bet cia jau tavo asmenine problema. pats rasai, kad turi kuom zvejot. nu tai ir zvejok kol turi jei tau gerai. ko smegenis suki tada?
 #330794   vk
 05 Sau 2012 16:20
SauliusM rašė:
o dar pigesniu daiwu nebandei tvicingui panaudot? :? ant anos gi net digigear neuzrasyta...
Ar ne šią ritę ką tik užsisakei, Sauliau?
 #330796   SauliusM
 05 Sau 2012 16:21
vk rašė:
SauliusM rašė:
Ar ne šią ritę ką tik užsisakei, Sauliau?
sita, bet ir kam ir kokio dydzio rasiau. apie tvicinga lyg ir nebuvo kalbos...
 #330821   henyte
 05 Sau 2012 17:26
SauliusM rašė:...bet estetinio kazkokio pasitenkinimo zukles procesu zvejodamas rituke uz stolnika tai tikrai nejausi kaip zvejodamas certeitu kokiu tarkim...
:shock: :-D ''plot estetas *lia pasirodo ! Jei anksciau butum parases, kad is snobizmo viskas, tai ir cirskejes su tavim nebuciau :) . O kiek dar toliau auksiniu minciu : varguoliska-nevarguoliska, atleisk ponuli jei sutrukdem su savo batviniskom mintelem :-D !
Xrapas rašė: Nu šito iš jo neatimsi :-ou-je ...
Teko pasukt- 3000 applause ir excia toli gražu. Ir nekalena rūpužioks :-D ...
Dar ir sukasi berods tik į vieną pusę?
:-D Nu jus cia pasilinksminot
 #330827   Xrapas
 05 Sau 2012 17:39
henyte rašė:...Nu jus cia pasilinksminot...
Soronas tikrai turi traukos :gutgut , čia aš visai rimtai.
O dėl sukimosi tai čia apie Slamerį, jis, berods, "atbulinio bėgio" neturi :roll:
 #330917   Lamiglas
 05 Sau 2012 19:47
nepulkit ant SAULIAUS jam shimano rites neitinka o jus cia su savo ryobiais lendat , blemba sendien suzinojau kad as varguolis nes turiu zauberi nors man jis visai geras ...
  • 1
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė