Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #330937   SauliusM
 05 Sau 2012 20:05
henyte rašė: :shock: :-D ''plot estetas *lia pasirodo ! Jei anksciau butum parases, kad is snobizmo viskas, tai ir cirskejes su tavim nebuciau :) . O kiek dar toliau auksiniu minciu : varguoliska-nevarguoliska, atleisk ponuli jei sutrukdem su savo batviniskom mintelem :-D !
uzuot fyzdavojasis ir demonstraves ribota mastyma, geriau nors kartais pabandytum isikirst i tai kas rasoma.
 #330942   SauliusM
 05 Sau 2012 20:10
Xrapas rašė:O dėl sukimosi tai čia apie Slamerį, jis, berods, "atbulinio bėgio" neturi :roll:
nu vat specialiai is lentynos issitraukiau ana dabar. patvirtinu. tikrai atbulines eigos neturi. bet jei ne tu tai net demesio atkreipes ir pastebejes nebuciau nes niekad ja nesinaudoju. is kitos puses tai kaip man tai tik dar geriau. maziau detaliu, maziau kam sugest yra... slammerio butent ta ideologija ir yra.
 #330943   SauliusM
 05 Sau 2012 20:12
Lamiglas rašė:...sendien suzinojau kad as varguolis...
ko zliumbi dabar?
 #330957   Lamiglas
 05 Sau 2012 20:27
na ka tu SAULIAU , zliumbti vien todel kad tu sluoji visus nuo kelio kas neturi daiwos riciu arba blogai apie jas pasisako - nesulauksi ...
 #330961   SauliusM
 05 Sau 2012 20:36
Lamiglas rašė:na ka tu SAULIAU , zliumbti vien todel kad tu sluoji visus nuo kelio kas neturi daiwos riciu arba blogai apie jas pasisako - nesulauksi ...
nei as ka sluoju anei ka. tik rasau tiesiai sviesiai be uzuolanku. o paskui reaguojat jautriai iskart kaip nekaltos mergaites ir stresuojat uzuot pabande isikirst i tai kas rasoma.
 #331008   tomasia
 05 Sau 2012 21:45
Bukim biedni bet teisingi Kiekvienam savo, tas kurias gaudom su daiwom, shimanais ar zauberiais nemato ar tu krutas ar ubagas, o toliau tai jau esame komercijos pacientai....
 #331392   Shimis
 06 Sau 2012 22:46
Sveiki, kokią ritę patartumėt už maždaug 100 lt kaip pradedančiajam spiningautojui. Jei galit patarkit iš savo patirties :)
 #331415   henyte
 07 Sau 2012 09:24
Dar trupuciuka dadedi ir pasiemi ka kors tokio: "Ryobi Ecusima", "Ryobi Applause"...
 #331416   Hookaz
 07 Sau 2012 09:29
SauliusM rašė:
Xrapas rašė:O dėl sukimosi tai čia apie Slamerį, jis, berods, "atbulinio bėgio" neturi :roll:
nu vat specialiai is lentynos issitraukiau ana dabar. patvirtinu. tikrai atbulines eigos neturi. bet jei ne tu tai net demesio atkreipes ir pastebejes nebuciau nes niekad ja nesinaudoju. is kitos puses tai kaip man tai tik dar geriau. maziau detaliu, maziau kam sugest yra... slammerio butent ta ideologija ir yra.
seip man durnam paaiskinkit kam isvis ta atbuline eiga reikalinga ir kokiu tikslu buvo sukurta? niekaip nesumastau :ks> :-D
 #331428   DainiusM
 07 Sau 2012 10:45
kai i dezute reik idet, kad kompaktiskiau butu atitinkamai pasukus bugna ir rankenele i tam tikra padeti tai isjungiu atbulines eigos stopa... :)
 #331531   SauliusM
 07 Sau 2012 17:26
DainiusM rašė:kai i dezute reik idet
nu va nebent... pirmas realus taikymas kuri isgirdau. bet va Xrapas gaudo ta atbulini begi isijunges. gal papasakos kodel. nes mano smegenys neisnesa...
 #331533   vital(vilnius)
 07 Sau 2012 17:32
Zinau viena pazistama kuris leido su srove vobleriuka, ir to paciu dirba su vobleriuku srovei nauduojant atbuline rites eiga,as kart pabandziau,reik priprasti :roll: ,man patogiau su pirstu prilaikiti vala ant bugno :roll:
 #331549   Vitolis
 07 Sau 2012 18:30
SauliusM rašė:
nu va nebent... pirmas realus taikymas kuri isgirdau. bet va Xrapas gaudo ta atbulini begi isijunges. gal papasakos kodel. nes mano smegenys neisnesa...
Yra gi specų, kurie neblokuoja atbulinės eigos. Padabok "Serebrenyj ručej" viens iš firmos atstovų, matosi, kad tikrai patyręs rybokas, tai jis taip gaudo. Kai prisitraukia laimikį, reikalui esant ans pasuka atgal rankenėlę, kad valo paduot daugiau. Bet nebandžiau, nežinau ar taip patogu.
O kad vobliką pasroviui paleist ir tai daryt ne valą pirštu pristabdant o sukant atgal rankeną, tai ką až žinau. Yr ir tokių, kurie užmetant valą kairę ranka įtempia ir meta, o ne su pirštu darbuojasi :-D
 #331553   Hookaz
 07 Sau 2012 18:58
Vitolis rašė: Yr ir tokių, kurie užmetant valą kairę ranka įtempia ir meta, o ne su pirštu darbuojasi :-D
musialininkai :-ou-je :-D
 #331593   SauliusM
 07 Sau 2012 20:45
Vitolis rašė:...pasuka atgal rankenėlę, kad valo paduot daugiau...
o tai stabdziai ritej kam? :shock:
 #331620   Taacis
 07 Sau 2012 21:37
SauliusM rašė:
Nu ash irgi niekad to atbulo stabdzio nejungiu- patogiau priesh metatant valo ilgy nustatyt (greichiau)... Atbulinis stabdys buna yjungtas kokie 5-10% zhvejybos- tik todel, kad pamirshtu ishjungt. ;uolrait
Man tai didelis :shock: , kad kazhakas spiningauja su yjungta atbulene fiksacija- maniau, kad ji tik kai didele zhuvis uzhkimba, reikalinga, kad sukanchioji ranka galetu pailset :roll:
 #331631   DainiusM
 07 Sau 2012 22:02
Susireguliuoji stabdi rites normaliai ir tas atbulas sukimas neturi visiskai jokios prasmes... IMHO :)
 #331633   SauliusM
 07 Sau 2012 22:04
DainiusM rašė:Susireguliuoji stabdi rites normaliai ir tas atbulas sukimas neturi visiskai jokios prasmes... IMHO :)
nu vat ir man taip atrodo, bet gal Xrapas isaiskins kazka, kad yra kitaip, gal jis dar ka kito pastebet sugebejo.
 #331639   Taacis
 07 Sau 2012 22:25
DainiusM rašė:Susireguliuoji stabdi rites normaliai ir tas atbulas sukimas neturi visiskai jokios prasmes... IMHO :)
stabdis aktualu, kai jau zhuvis uzhkibus. Bet tokia laime uzhima tik mazha daly zhvejybos laiko. O metyt masala, man patogiau be atbulinio fiksavimo...

Ps: chia turbut najuju lietuviu navarotas- kurie nebeishlaiko rites rankeneles, kai zhuvis kimba? Kam dar reikalinga ta atbulines eigos blokada?
 #331643   SauliusM
 07 Sau 2012 22:33
Taacis rašė:chia turbut najuju lietuviu navarotas- kurie nebeishlaiko rites rankeneles, kai zhuvis kimba?
tu ka vartoji? ryt is ryto paeisi pats ar man teks isikraut tave i masina?
 #331644   Taacis
 07 Sau 2012 22:36
SauliusM rašė:
Taacis rašė:chia turbut najuju lietuviu navarotas- kurie nebeishlaiko rites rankeneles, kai zhuvis kimba?
tu ka vartoji? ryt is ryto paeisi pats ar man teks isikraut tave i masina?
Blizges rytdienai delioju- nebevartoju...
O kam ta atbulines eigos blokada reikalinga gali man paaishkint? 'viarkt
*PYP* to atbulines eigos releaso nebuvima svienintelis uzhpisantis dalykas castinginese ritese...
 #331646   SauliusM
 07 Sau 2012 22:43
Taacis rašė:Blizges rytdienai delioju- nebevartoju...
O kam ta atbulines eigos blokada reikalinga gali man paaishkint? 'viarkt
o as susideliojau, dar kazkodel nusiskutau (nerandu tam jokio logisko paaiskinimo kodel) ir dabar pardjau vartot. o vot blokada reikalinga manyciau tam, kad pavartojes i priesinga puse sukt nepradetum. :lol:
 #331684   Xrapas
 07 Sau 2012 23:50
SauliusM rašė:...gal Xrapas isaiskins kazka, kad yra kitaip, gal jis dar ka kito pastebet sugebejo...
Taacis rašė:...ash irgi niekad to atbulo stabdzio nejungiu- patogiau priesh metatant valo ilgy nustatyt (greichiau)...
Nieko konkretaus nepastebėjau, tiesiog taip įpratęs, man taip patogiau :donknow'
Stabdį jungiu tik jei kas užkimba.
 #331728   jordza
 08 Sau 2012 12:57
jusu ziniai dar buna riciu, kur rankenele sukimo kryptimi isisuka i pavara.
tai tuo atveju, kai per silpnai ja uzversit ir ant neijungto momentinio staigiai suktelsit atgal (zuvis bus uzkibus), rankenele atsilaisvins ir zuvis padarys tiu tiu i kelmus/zoles ir t.t.
ijungtam momentiniui, atbulinis sukimasis niekaip neiviks, o jei atsilaisvins rankenele-darba atliks bugno stabdis :roll:
Paskutinį kartą redagavo 1 jordza. Iš viso redaguota 8 kartus.
 #331739   PelkiuSenis
 08 Sau 2012 13:35
Tai kiek anksciau kainavo? Jei dabar Sales ir 49$ :shock:
Tik va dydzio tarpinio parankaus ir nera, bent man taip atrodo :)
 #331741   vladas96
 08 Sau 2012 13:47
tai kaip uz tokia kaina, manau nieko geresnio nebus. ar verta kazka kito ieskot?
 #331742   Marius1
 08 Sau 2012 13:48
PelkiuSenis rašė:Tai kiek anksciau kainavo? Jei dabar Sales ir 49$ :shock:
Tik va dydzio tarpinio parankaus ir nera, bent man taip atrodo :)
Life goes on, jamam šitą daigtą :yaaah!
P.s. Anksčiau kainasvo 40 per sale
 #331743   Marius1
 08 Sau 2012 13:59
vladas96 rašė:tai kaip uz tokia kaina, manau nieko geresnio nebus. ar verta kazka kito ieskot?
Jamk ir nesuk galvos '''bum
  • 1
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė