Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #334427   Kairys
 18 Sau 2012 22:12
Nagingi pasigamina. Kažkas anksčiau buvo minėjęs, kad lyg ir "Trituruse" propeleriukų būna, gal atsilieps kas tiksliau žinantis, tai parašys. ;-) Pats irgi vis mintį audžiu, kad reiktų ką nors susimeistrauti, baisiai knieti kokį žuvelioką savadarbiu masalu sugundyt. ;-)
 #334488   matras
 18 Sau 2012 23:21
Kairys rašė:Nagingi pasigamina. Kažkas anksčiau buvo minėjęs, kad lyg ir "Trituruse" propeleriukų būna, gal atsilieps kas tiksliau žinantis, tai parašys. ;-) Pats irgi vis mintį audžiu, kad reiktų ką nors susimeistrauti, baisiai knieti kokį žuvelioką savadarbiu masalu sugundyt. ;-)
rankos juk ne is siknos auga kol nera ledo reikes pabandyti pasigaminti:)
 #334740   AurimasB
 19 Sau 2012 20:54
Sveiki. Grįžau trumpam atostogų atgal į namus iš sostinės ir pradėjau ruoštis poledinei žūklei, tad nupėdinau į rusį tikrinti arsenalo:) Taigi be darant tvarką dėžutėse, radau šiek tiek autentikos. Dar tėvukui esant gamino jis ką tik išmanė ir į mano mandrus pirkinius žiūrėjo kreivai. Prigaminta plūdžių, avižėlių, velniukų, žieminių blizgių ir pan. Tad nežinodamas kur talpinti straipsnį čia ar į žuklės muziejų vis dėl to nusprendžiau čia, juk čia visitiek handmade:) O jei kas netiks adminai perkels. Taigi dedu ką sugebėjau užfiksuoti su telefonu.
Baltos ir panašių atspalvių avižos.
http://imageshack.us/photo/my-images/19 ... a0405.jpg/
Rudos, gelsvos savadarbės avižos.
http://imageshack.us/photo/my-images/19 ... a0409.jpg/
Visos kartu avižos.
http://imageshack.us/photo/my-images/71 ... a0417.jpg/
Blizgutės. Antroje foto lyg ir bandymas buvo jo susukti museles žiemines.
http://imageshack.us/photo/my-images/85 ... a0412.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/82 ... a0416.jpg/

Taigi mano čia tikslas šio idėjimo būtų toks: kadangi pats žvejoju labai retai, o kad šie kūriniai taip ir liktų gulėti gaila, išmesti nevalia, tad gal kas norėtų jas gauti dovanų sau į kolekciją, atsinaujinti ar tiesiog išbandyti kada ant ledo, būtų garbė man ir manau būtų garbė mano tėvukui, jei kas šiuos dalykus kaip nors panaudotų. Rytoj įmesiu keleto padaarytų velniukų, plūdžių foto. Taigi laukiu iš jūsų gal kas panorės gauti dovanų. Rašyti į PM. Dėkui:)
 #334801   Arvidys
 20 Sau 2012 00:11
Manau toki turta reiktu paciam pasilikti, nes jei lengva ranka atiduosi manau su laiku galesies tai padares! :/braj;
 #335102   medvis
 20 Sau 2012 22:08
matras rašė:noreciau paklausti kur jus perkate tuos propelerius ir koke ju kaina butu ar gaminates patys? :)
propeleriukus ir kas matosi nuotraukoje as gaminuosi pats , parduotuvese man neteko matyti pirkti propeleriu .

Paveikslėlis
 #335186   matras
 21 Sau 2012 12:22
medvis rašė:
matras rašė:noreciau paklausti kur jus perkate tuos propelerius ir koke ju kaina butu ar gaminates patys? :)
propeleriukus ir kas matosi nuotraukoje as gaminuosi pats , parduotuvese man neteko matyti pirkti propeleriu .

Paveikslėlis
is ko gamini propelerius ir kokie ismatavimai ju daug maz?:)
 #335279   mepps
 21 Sau 2012 18:44
Sveiki norejau paklausti kokius dazus naudojate dazydami aerografu?
 #335330   egiduks
 21 Sau 2012 20:31
mepps rašė:Sveiki norejau paklausti kokius dazus naudojate dazydami aerografu?
Galima su nagu laku, tik ji reikia skiesti su acitonu, bet poto reik ilgai plauti aerografa, kai nori spalva pakeisti, arba reik keliu aerografu. Galima nusipirkti akriliniu, ( as naudoju is cia http://www.wgtshop.com/store/show/FAST_ACRYL arba is cia http://www.modelis.lt/category.php?id_category=510. ) Siaip tamiya dazai geresni ;)
Bet vistiek daug plauti reiks, tik siuo atveju vandeniu.
 #335347   PRobe
 21 Sau 2012 21:03
mepps rašė:Sveiki norejau paklausti kokius dazus naudojate dazydami aerografu?
Aš naudoju dažus kur parinkinėja automobiliams,spalvos visokios, kiekį galima pasirinkti. Ten pat ir skiediklį galima įsigyti.
 #335357   savas
 21 Sau 2012 21:21
Neuzsiimant masine gamyba, PRobes variantas ir pagal kaina, ir pagal kokybe - geriausias. Prasidet su "modeliais" - pinigu svaistymas trigubas ir kokybes nelabai yr...
 #335363   medvis
 21 Sau 2012 21:30
matras rašė: is ko gamini propelerius ir kokie ismatavimai ju daug maz?:)
ismatavimai nuotraukoje . visi propeleriukai ir lapeliai padaryti is duso maisytuvo blizgancio dangtelio kuris uzsisuka ant ekscentriko , skardos storis 0,4mm. turiu prisidares vienodo dydzio ir tik viena dar teturiu surinkes, vis neprisiruosiu pabaigti :)
.Paveikslėlis
 #335395   Saugirdas
 21 Sau 2012 22:32
AurimasB rašė:Sveiki. Dar tėvukui esant gamino jis ką tik išmanė ir į mano mandrus pirkinius žiūrėjo kreivai. Prigaminta plūdžių, avižėlių, velniukų, žieminių blizgių ir pan.

Taigi mano čia tikslas šio idėjimo būtų toks: kadangi pats žvejoju labai retai, o kad šie kūriniai taip ir liktų gulėti gaila, išmesti nevalia, tad gal kas norėtų jas gauti dovanų sau į kolekciją, atsinaujinti ar tiesiog išbandyti kada ant ledo, būtų garbė man ir manau būtų garbė mano tėvukui, jei kas šiuos dalykus kaip nors panaudotų. Rytoj įmesiu keleto padaarytų velniukų, plūdžių foto. Taigi laukiu iš jūsų gal kas panorės gauti dovanų. Rašyti į PM. Dėkui:)

Nekartą teko susitikti su savadarbėmis avižomis, jos tikrai nera blogos, kaikurios žuvims skanesnės nei pirktinės, tik jos turi vieną dydeli minusą, jų kabliai dydeli.
P.S. Tikrai neoaleisk tokių reikmenų iš rankų, jie nuostabūs. ;-)
 #335460   egiduks
 22 Sau 2012 09:52
medvis rašė:
matras rašė: is ko gamini propelerius ir kokie ismatavimai ju daug maz?:)
ismatavimai nuotraukoje . visi propeleriukai ir lapeliai padaryti is duso maisytuvo blizgancio dangtelio kuris uzsisuka ant ekscentriko , skardos storis 0,4mm. turiu prisidares vienodo dydzio ir tik viena dar teturiu surinkes, vis neprisiruosiu pabaigti :)
.Paveikslėlis
tu juos iskali su kazkokia forma? ar turi kokia technologija gaminimui?
 #335471   medvis
 22 Sau 2012 10:51
egiduks rašė:
turiu pasidares formele , ant fomos dedu skarda ant skardos guma ir dedu i spaustuvus ir spaudziu su spautuvais iki reikiamo islinkimo, isemus is spautuvo lieka islinkimas ir propeleriuko konturas ir pabaigi su zirklemis ir dilde.
kad butu aiskiau kokia ta forma idedu sukriukes lapelio forma . islinkimas plonai skardai suteikia tvirtumo .jei netingesiu kita savaite idesiu vidio kaip slenktiu .
Paveikslėlis
 #335698   egiduks
 22 Sau 2012 22:28
medvis rašė:
egiduks rašė:
turiu pasidares formele , ant fomos dedu skarda ant skardos guma ir dedu i spaustuvus ir spaudziu su spautuvais iki reikiamo islinkimo, isemus is spautuvo lieka islinkimas ir propeleriuko konturas ir pabaigi su zirklemis ir dilde.
kad butu aiskiau kokia ta forma idedu sukriukes lapelio forma . islinkimas plonai skardai suteikia tvirtumo .jei netingesiu kita savaite idesiu vidio kaip slenktiu .
Paveikslėlis
Lapeli, tai as suprantu, bet kaip propelerio centra pagauni? Cia kur skylute grezti?
 #337637   Gedcka V
 30 Sau 2012 19:15
mepps rašė:ir dar viena lydeka gamybos eigoje:)
Cia ipusejus gamybai:
Paveikslėlis
Tai kur šitos lydekos pabaiga? Aš ir darau tridalį, vat įdomu kaip atrodys. Ir beje kaip įmanoma padaryt, kad ta "lydeka" plauktų be liežuvėlio? Ar tik su juo?
 #337669   mepps
 30 Sau 2012 21:02
Gedcka V rašė:
mepps rašė:ir dar viena lydeka gamybos eigoje:)
Cia ipusejus gamybai:
Paveikslėlis
Tai kur šitos lydekos pabaiga? Aš ir darau tridalį, vat įdomu kaip atrodys. Ir beje kaip įmanoma padaryt, kad ta "lydeka" plauktų be liežuvėlio? Ar tik su juo?
si "lydeka" dar gamybos eigoje, nelabai laiko yra pabaigti:) na ji plauks pas mane pavirsiuje ir turetu vingiuriuoti kaip gyvate, kazkas panasaus:)
 #337887   Gedcka V
 31 Sau 2012 17:45
Yra toks klausimas: Kaip džerką priversti nerti gilyn jeigu jis neskęstantis? (čia apie savadarbius, juk tokia ir tema) Arba tiksliau ką daryt, kad jis nertų gilyn? Jeigu dėčiau daug švino ,tai būtų tik skęstantis, bet man reikia plaukiančio.
 #337918   savas
 31 Sau 2012 19:22
Nekoks is manes patarejas dzerku srity, bet is bendro issilavinimo galima ismastyt, kad dzerkas turetu but vos plaukiantis (jei jau toks reikalingas) ir tam tikros kuno formos su atitinkamoj vietoj istatytais svoriais ir kilpa. Turetu suveikt "antisparno" principas - kelis kart patraukus paners i kazkoki gyli, sustojus - letai kils i virsu. Kuo daugiau kartu istisai truktciosi, tuo didesniam gylyje atsidurs. Bent jau man taip rodosi. :roll:
 #338617   ansanas
 02 Vas 2012 21:28
mepps rašė:Sveiki,noriu paklausti patarimo tu kas voblerius dazo aerografu. Jei nusipirkus na tarkim viena is siu aerografu http://www.efiltrai.lt/lt/Oro_kompresor ... ju_priedai ir prijungus prie jo toki oro kompresoriu http://www.modelizmas.com/forumas/viewtopic.php?t=410, ar pavyktu dazyti voblerius?
na as irgi issikisiu siuo klausimu.. bandziau as irgi mastyt ka daryti kaip pigiai apseit be kompresoriaus, bandziau resiveri pasidaryti is plastmasinio bakelio ir pust su masinine elektrine pompa ir gavosi visiskas kakis... jau nekalbant apie tai,kad masinines pompos keliamas triuksmas gali is proto isvaryt ne tik paty dazytoja, bet ir kaimynus..galiausiai prijungiau aerografa tiesiai prie kojines masinines pompos ir dazau ir vargo nematau... nors siek tiek meluoju... dazau ir prakaita nuo kaktos valau, bet is esmes pasizaist taip imanoma tiesa aerografas gali paspjaudyt, bet vistiek man tokiu budu dazyti vobleriai gavosi kur kas grazesni , nei kad anksciau tepliones teptuku.. garaze turiu saldytuvo kompresoriu, bet va meistraut man nekaip sekas, be to ir orai nelabai leidzia kazka konstruot tai ir toliau auginsiu koju raumenis :-D beje Norfoj uztikau nebloga akcija klijams toks tubikas kaip super kliju tik dramblys nupiestas 1perki antras nemokamai tai klijai gaunasi po 40cnt uz vieneta visokiom kilpom pats tas.. salia maciau yra berods super moment kliju toks pats tubikas beveik 4lt :shock: o tie po 40cnt tikrai neblogi klijai as su jais pripuciama valty lopiau ir jokiu nusiskundimu :gutgut
 #339426   ansanas
 05 Vas 2012 16:57
kolkas be liezuviu parodyt galesiu kai pilnai bus uzbaigti ir bent vonios testa islaike :)
 #339440   mepps
 05 Vas 2012 17:51
ansanas rašė:kolkas be liezuviu parodyt galesiu kai pilnai bus uzbaigti ir bent vonios testa islaike :)
parodyk kaip iseina nudazyti, man labai idomu:)
 #339707   tutis
 06 Vas 2012 17:50
As internete kazkur skaiciau kad is 5 centu monetos blizge pasigamint galima ir is sauksto o is sauksto jau pasigaminau bet dar neismeginau ir abejoju ar vartysis kaip gera blizge :neutral:
 #339711   shelwius
 06 Vas 2012 18:24
tutis rašė:As internete kazkur skaiciau kad is 5 centu monetos blizge pasigamint galima ir is sauksto o is sauksto jau pasigaminau bet dar neismeginau ir abejoju ar vartysis kaip gera blizge :neutral:
iš šaukšto visai neblogai dirba, salačiams patinka tokios. Ant srovės sukasi aplink savo ašį, lėčiau traukiant, ant letesnės srovės- vartosi.
 #340516   medvis
 08 Vas 2012 21:56
tutis rašė:O is 5 centu gaminsiuos tik nezinau kaip taisyklingai sulenkti
is penkiu centu gamintis ar nebus perlengvas masalas uzmetant ?
 #340731   egiduks
 09 Vas 2012 16:16
medvis rašė:
tutis rašė:O is 5 centu gaminsiuos tik nezinau kaip taisyklingai sulenkti
is penkiu centu gamintis ar nebus perlengvas masalas uzmetant ?
jo as irgi manau, kad geriau penkios kapeikos, arba litas :D
 #340732   Tadunce
 09 Vas 2012 16:18
Iš lito per brangi savikaina gaunasi :-D
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 194
  • VDS, VPS serveriai