Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, apranga, muselių rišimas, medžiagos
 #334549   kablys
 19 Sau 2012 10:49
MindKiller rašė:Holla:) jei galit parekomenduoklt koky imt vala muselinei?:) zinios apie tai skurdesnes negu skurdzios, tad nesinoretu but ismaudytam pardavejo:)
Sunku patart tiksliai nezinant kokios klases meskere turi,bei i kokia zuvi,bei zvejybos budus orientuojies,bet bendrais bruozais nesigilinant i gamintojus butu taip: jamk WF klasifikacijos plaukianti sniura tos pacios klases kaip ir tavo meskerykotis. Ziurek kad pardavejas neikistu kokio DT klasifikacijos sniuro,taip pat pradziai nepirk sniuro,kurio galva ilgesne nei 10 metru.Geriausia butu +- 8m. Nesiulau pradet muselininko karjeros ir su skestanciu sniuru.
Pasidomek gal tavo mieste ar rajone yra gyvu muselininku-gyvai gausi kur kas vertingesniu patarimu,o ir irankeli pades sukomplektuot.Sekmes(ne zvejyboj) ;-)
 #337578   SKarolis
 30 Sau 2012 16:03
Kaip pradedantysis turiu keletą klausimų.

1. Ar įmanoma tilpti į 500lt ir gauti pakankamai gera ~6klases muselinį set'ą? Turiu omeny rite, valas, kotas ir kiti priedai (backup valas, pavadėliai bei kelios muselės pradžiai)? Jei imanoma gal galetumet ka pasiulyti? butu labai šaunu.

2. Ką įmanoma gaudyt žiemos sezonu?

3. Gal kokių patarimų turite kaip pradinikui? :D
 #337618   DainiusM
 30 Sau 2012 18:33
1. Imanoma.
2. Upetaki, slaki, lydeka pvz.
3. Daug skaityti...
 #337911   SKarolis
 31 Sau 2012 18:55
neturejau omeny dabar, turiu omeny gruodzio bei vasario menesius, tai nebuna tokio didelio minuso.

Gal kas galit sarašeli padaryt, ką butinai reikia turėt norint užsiimti musiline žvejyba šiektiek rimčiau nei "šiaip pamėtyti muselę"? Susirinkčiau pats viska, tačiau užklausčiau jūsų, ar viskas vietoje, mano surinktam "set'ui".
 #337925   Tironas
 31 Sau 2012 19:42
patikek, nera nieko geriau negu susirast drauga, kolega sitame reikale, kuris si bei ta parodytu, pasimt zvejot.
ir labai sveika butu pasimt instrukturiu. butent pacioje pradzioje su instruktorium per 2-3 val ismoksi tiek vienas per menesi . plius zinosi niuansus i kuriuos atkreipt demesi filmuose. seip is lempos kazin ar ka ismoksi, nes daug svarbiu dalyku tiesiog rpaleisi pro ausis. aisku su laiku, kiekvienas sutiktas tau pades, taisys klaidas ir t.t.
 #338007   SKarolis
 31 Sau 2012 23:10
as esu žvejaves museline meskere keleta kartu. Nezinau kodel, bet kazkodel 10-15 metru man pavykdavo uzmesti, kaip kuminas sake, gana neblogai "castindavau". Deje, jis i uk isvares, ir neturiu jokiu kotaktu susisiekti su juo, galbut net padovanotu ka nors man, bet deja...

Ka man reiktu dar isigyti be meskeres, rites bei valo (kiek zinau, butent meskere ir valas svarbiausia).
____
pavadeliai?
backup valas?

P.S. ar yra pirkti kokiu jau paruostu museliu pakuociu? jei taip, kokia kaina?
 #338101   Tironas
 01 Vas 2012 11:23
normalus, bet neaisku kox valas. greiciausiai tox kuri noretusi padovanot kokiam pradedanciajam, kitaip sakant ATSIKRATYT.

parasyk tu ernestas@museline.lt ir isdestyk viska ko nori. manau pades tau tilpt i tavo suma ir sukomplektuos ka noresi.
 #338156   kablys
 01 Vas 2012 14:10
SKarolis rašė:Ką manot apie...
Loop komplektelis tikrai normalus,5/6 klase pradedanciajam pats tas. Zinau kas tokiais zvejoja ir dziaugiasi,bei valas ten visai neprastas.Jei kaina tenkina,tai kodel gi ne.
Del Airflo komplektelio nelabai ka galiu pasakyt,nes neteko jo matyt,tik ta vala yra teke pametyt,tai pradziai tinkamas,bet didele tikimybe,kad uz metu jau noresis kito,nors siaip zvejot tikrai galima.Taciau didziausias klausimas ar verta pradeti muselines karjera 7 klases komplektu,kuri tu cia susiradai,o nematau,kad tu Airflo komplekteliu butu galima pasirinkt 5 klase.
 #338204   matamode
 01 Vas 2012 16:44
jei rimtai zadi gaudyt lydekas,tai ne vienas tau is situ valu netiks,o reiks rimto lydekinio valo.o sapalams #7klase bus per galinga smarkiai.
 #338215   SKarolis
 01 Vas 2012 17:15
nu parašot, jog netiks, tai prašau ant kelio užveskit :) ten kur gyvenu vasara kogero vien šapalus trauksiu, o pavasarį/rudenį noretusi ir lydekaičiu. Apylinkese rasti didesnę nei 5kg lydekaitę gana sunku... taigi nemanau, jog man reiktų kažko labai galingo. Taigi ieškau pagalbos išsirinkti kažką, kuris tiktų šapalams, lydekaitėms.

Pagrindinė problema, jog Lietuvoje nėra didelio pasirinkimo muselinės žvejybos srityje, brolis išvykęs į norvegiją, bet jis nelabai žino tį parduotuvių ten, jei kokią nors žinot, pasakykit, gal pavyks iš Norvegijos ką parsivešti.
 #338221   martiz-zz
 01 Vas 2012 17:30
nueik i www.flyfishing.lt perskaityk visa foruma ir rasi visus atsakymus nuo a iki z jai ne, paklausi :) skelbimuose daug pardavineja naudotu ir gana pigiu kotu, riciu, sniuru. lydekai reikia galingesnio koto del didesnio masalo. sapalo gaudant su tokiu kotu malonumo 0 :)
 #338222   DainiusM
 01 Vas 2012 17:32
Tu gal tiesiog paskaityk siek tiek apie visa ta reikala, nes pagal klausimus tai matosi, kad isvis nulis pastangu ideta pacio susipazystant su visu situo reikalu...
 #338226   SKarolis
 01 Vas 2012 17:44
viskas yra skaitoma, bet tos informacijos, arba aš nemoku ieškoti, arba ji yra minimali. Nė vieno straipsnio apie koto. siūlo ir t.t. išsirinkimą aš nerandu. Tuolabiau kokius nors komentarus apie komplektu... daugiau nei 400lt nesinori skirti pradžiai. Nauja įranga kainuoja daug, bet lietuvoje pasirinkimo nėra. Perejau 4 tinklapius (lietuviškus), pabandyt viska susirinkti, bet apie prekę informacijos beveik nėra...
Galvojau ta loop set imti, bet į lietuvą neveža prekių. Apie pirkima iš žmonių, peržiūrėjau skelbimus, neradau nė 1, kuris kažką pardavinėtų muselinei žvejybai... Arba rimtai, aš aklas...
 #338229   SKarolis
 01 Vas 2012 17:50
martiz-zz rašė:nei vieno neradai kuris pardavineja kazka muselinei? :D aklas isvada :-D http://www.flyfishing.lt/forumas/viewforum.php?f=72
apie kotus http://www.flyfishing.lt/forumas/viewforum.php?f=44 ir t.t peskaityk visa foruma. tada kas neaisku rasyk
persiskaičiau ką tu čia parodei, nėra jokios normalios informacijos, tik pešatės kuris kotas geresnis perfrazuodami į automobilių markes, kam imti opel, kai gali imti bmw...
 #338271   darencas
 01 Vas 2012 19:56
SKarolis rašė:viskas yra skaitoma, bet tos informacijos, arba aš nemoku ieškoti, arba ji yra minimali. Nė vieno straipsnio apie koto. siūlo ir t.t. išsirinkimą aš nerandu. Tuolabiau kokius nors komentarus apie komplektu... daugiau nei 400lt nesinori skirti pradžiai. Nauja įranga kainuoja daug, bet lietuvoje pasirinkimo nėra. Perejau 4 tinklapius (lietuviškus), pabandyt viska susirinkti, bet apie prekę informacijos beveik nėra...
Galvojau ta loop set imti, bet į lietuvą neveža prekių. Apie pirkima iš žmonių, peržiūrėjau skelbimus, neradau nė 1, kuris kažką pardavinėtų muselinei žvejybai... Arba rimtai, aš aklas...
is ff.lt naudos nedaug bet ten zmones kotus ir kitus zaisliukus tikrai parduoda o pradziai siulau paskaitineti WWW.MUSELINE.LT ten tikrai yra geru straipsniu ir tuolabiau to puslapiuko autoriaus kontaktai ten yra toks zmogutis ERNESTAS jai su juo susisiek tikrai patars ;uolrait siam forume irgi yra toks dede DainiusM nemazai ismanantis muselinei tu sukonkretink savo klausimus ir tikrai manau gausi issamesniu atsakymu :roll:
 #338279   SKarolis
 01 Vas 2012 20:17
Man reikia muselinės įrangos, kuri tiktų žvejoti tiek stambesnius šapalus (1kg+) bei nedidelems lydekoms (iki 5kg, didesniu apylinkėse pas mane sunkiai randama).
Galvoju imti šį komplektą, tik va, sako šniuras lievas, netinkamas visai :)
http://www.tacklebargains.co.uk/acatalo ... r_Kit.html

Bet šiame psl rašo, jog labai geras komplektas pradedant žvejybą museline...
http://www.fishtec.co.uk/online.cfm/fly ... /yes/49998
 #338283   darencas
 01 Vas 2012 20:26
kaip gali kainuoti geras komplektas uz normalaus sniuro kaina ? patikek stebuklu nebuna
 #338286   SKarolis
 01 Vas 2012 20:37
darencas rašė:kaip gali kainuoti geras komplektas uz normalaus sniuro kaina ? patikek stebuklu nebuna
tas zodis "geras" labai placiai interpretuojamas. diedukui ir bambukine meskere gera, o jaunimui cia paskutinis sh.

mano biudzeto virsus 400lt, o uz tiek, is lietuvoje esanciu parduotuviu (internetiniu) nieko gero neina sudelioti, truksta informacijos koki per iranki perku...

pavadinimas klase... ir viskas, jokios kitos info nera..
 #338288   darencas
 01 Vas 2012 20:50
nelabai manau kad issisuksi su vienu sniuru ir lydekom ir sapalui lydekai reiketu skestancio sniuro arba bent jau skestanciu galu o sapalui plaukiantis sniuriukas pac tas ir dar kiek zinau nors as ju negaudau su museline bet zmones kurie gaudo rekomenduoja kotuka +- 8 kl o sapalui pilnai uztektu 4-5kl kotuko
 #338290   SKarolis
 01 Vas 2012 20:54
darencas rašė:nelabai manau kad issisuksi su vienu sniuru ir lydekom ir sapalui lydekai reiketu skestancio sniuro arba bent jau skestanciu galu o sapalui plaukiantis sniuriukas pac tas ir dar kiek zinau nors as ju negaudau su museline bet zmones kurie gaudo rekomenduoja kotuka +- 8 kl o sapalui pilnai uztektu 4-5kl kotuko
todel ir noriu 6/7 klases koto, nes jis tiek tam tiek anam tikti turetu.
beje, jei cia zvejoja su skestanciu valu... tai as tikrai eisiu akinukus pirkti...
http://www.youtube.com/watch?v=4NXj7tyJ ... re=related
 #338294   darencas
 01 Vas 2012 20:59
zmogau tu gali pirkti nors ir nardymo kauke man taspac as tau sakau ka zmones rekomenduoja kurie tiksilgai gaudo lydekas ir tu nelygink musu nustekentu vandens telkiniu su kitom salim kur zuvies tikrai zenkliai daugiau vienzodziu taip supratau kad yuotubes prisiziurejai ir gaudysi dabar kaip per multikus ;-var-var. nebuk juokingas ::hai-bai
 #338295   cesius
 01 Vas 2012 21:00
Norint kazka ismokt, reikia pimiausia ismokt klausytis!
 #338302   SKarolis
 01 Vas 2012 21:06
Tipiškas lietuvių mąstymas. Prašai pagalbos, sako pasiskaityk. Pasiskaitęs nieko nerandi tik dar didesnį galvos skausmą pajunti. Perfrazuoji kitaip, vėl sako perskaityk tapatį, nors ten informacijos yra tiek, kad supažindinti kaip veikia muselinė žvejyba, valo ir koto suderinamumą, kaip valas dirba ir kitas panašias savybes, visa informacija yra apibendrinta.

Iš kur žinot ar valas bus geras, kai tėra parašyta tokia informacija: Noname firma, 5/6 klase.
 #338304   martiz-zz
 01 Vas 2012 21:14
tau sako lydekinio ir sapalam skirto koto NERA. cia nesuderinami dalykai. noname ir bus s...
 #338305   cesius
 01 Vas 2012 21:16
Reiskias blogai skaitai ir skaityk dar karta. FF.lt tiek prirasyta apie lydekas ir sapalus.
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 41
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė