Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #338908   Šaltupys
 03 Vas 2012 16:10
pensininkas rašė:Turiu trabucco spiningeli, kuriam jau gal kokie 10-12 metu. tai jei ziuret i kokybe - daiktas patikimas. malonus ir rankoje laikyt. Bet juo jau negaudau kokius 3-4 metelius, nes vis neprisiverciu nusipikrt ritute, nes esama uzlinko :?
Paprašyk tokio svolačiaus, gal kaip pensininkui padovanos, žinai ką turiu omeny :roll: .
 #338961   tukasG
 03 Vas 2012 18:30
Dar vienas elementarus klausimukas. Kokios akcijos kotas (kietas, vidutinis, parabolė) gali suteikt maksimum emocijų traukiant poros šimtų gramų "plotkę" iš kokio 80 m atstumo? Esmė tame, kad norisi feederio, su kuriuo esant reikalui būtų įmanoma užmest maksimaliai toli ir pakankamai tiksliai, bet tuo pačiu ir turėt galimybę pakirtus šimtgraminį žuvelioką suprast ar yra kas ant kabliuko anksčiau negu akys laimikį pamato. Jeigu teisingai suprantu kotų savybes, tai toliausiai ir tiksliausiai galima užmest su "fastais", rimtesnę žuvį geriausiai vargina ir plonyčius pavadėlius tausoja "parabolė", rimtesnę žuvį greit priverst plaukt ten kur nori žvejys, o ne žuvis - lengviau su "fastu". Būtų įdomu, jeigu kas nors iš labiau patyrusių nepatingėtų pasidalint savo pastebėjimais.
Jeigu išsireikšt pora žodžių, tai reikalingas kotas Kupiškio marių "šušarai" "kankint", kas yra ten žvejoję - supras apie ką aš. Dažniausias ir gausiausias laimikis - poros šimtų gramų žuveliokai, o mestelt kartais norisi ir toliau, nei pikeris leidžia.
Prie konkrečių firmų ar modelių neprisiriškim. Norisi susidaryt nuomonę apskritai ir tik po to jau rinktis konkrečiai.
 #338997   kamstis
 03 Vas 2012 19:26
Mano nuomone,kad tokioms kaip Kupmariu zuvims,geriausias yrankis pikeriukas iki kokiu 50gr.Metimo ten tolimo nereikia,o zuvies pasipriesinima irgi gerai jausi.Man butu smagiau zvejoti su fastu ar bent jau su mediumo akcijos kotu,paraboles neperprantu ir turbut neperprasiu,nepatinka man kai kotas nuo rankenos linksta,o ir taiklumas bei atstumas uzmetant nukencia.
Jei rinktis ka is fyderiu,tai nedaugiau kaip iki kokiu 80-90gr.ilgis kokie 3.6m.
Jei naudosi pintuka,tai su fastiniu kotu,zuvi jausi geriau nei kad su botagu ;-)
 #339002   Šaltupys
 03 Vas 2012 19:43
kamstis rašė:Mano nuomone,kad tokioms kaip Kupmariu zuvims,geriausias yrankis pikeriukas iki kokiu 50gr.Metimo ten tolimo nereikia,o zuvies pasipriesinima irgi gerai jausi.Man butu smagiau zvejoti su fastu ar bent jau su mediumo akcijos kotu,paraboles neperprantu ir turbut neperprasiu,nepatinka man kai kotas nuo rankenos linksta,o ir taiklumas bei atstumas uzmetant nukencia.
Jei rinktis ka is fyderiu,tai nedaugiau kaip iki kokiu 80-90gr.ilgis kokie 3.6m.
Jei naudosi pintuka,tai su fastiniu kotu,zuvi jausi geriau nei kad su botagu ;-)
Arnai ,jei didesnių karšiokų nori , kup,marėse kuo toliau tuo geriau .
 #339007   kamstis
 03 Vas 2012 19:56
Alvydas2 rašė:
Na tai su fyderiu iki 90gr. seriklele 30gr su pasaru galima iki 80-90m.numest.Nemanau ,kad tiek reiktu,bet galima ;-)
Siaip,kupiskio mariose,tik karta esu zvejojes,bet susidariau nuomone,kad ne atstumas lemia sekme,o gerai paserta ir pasirinkta vieta.
Nepulsiu gincytis su Alvydu,jis ten kiekviena kaubureli zino,cia tik mano pastebejimas,po meeto zvejybos,kiek atsimenu :roll: paskutiniai su Seneliu nelikom,nor zvejojom tai...... nevisai rimtai :-D
 #339020   Šaltupys
 03 Vas 2012 20:38
kamstis rašė:
Alvydas2 rašė:
Na tai su fyderiu iki 90gr. seriklele 30gr su pasaru galima iki 80-90m.numest.Nemanau ,kad tiek reiktu,bet galima ;-)
Siaip,kupiskio mariose,tik karta esu zvejojes,bet susidariau nuomone,kad ne atstumas lemia sekme,o gerai paserta ir pasirinkta vieta.
Nepulsiu gincytis su Alvydu,jis ten kiekviena kaubureli zino,cia tik mano pastebejimas,po meeto zvejybos,kiek atsimenu :roll: paskutiniai su Seneliu nelikom,nor zvejojom tai...... nevisai rimtai :-D
Arnai ,besušaros ten daugiau nieko gero nebuvo . Aš truptį arčiau turėjau vietelę ,o tenjau reikėjo mest kuo toliau ,tai ir buvo kilograminių ir daugiau. Bet ją greit iššifravo ,reiks ieškot vėl naujos. Myto vieta dažniausiai būna okupuota panvežiakų
..
 #339052   Skridžas
 03 Vas 2012 21:37
kamstis rašė:Na tai su fyderiu iki 90gr. seriklele 30gr su pasaru galima iki 80-90m.numest.Nemanau ,kad tiek reiktu,bet galima ;-)
Vat čia man atrodo teorinis pamąstymas.Yra pas mane kotas iki 90 gr. nu 60metru nenumetu nors ir mano galva viskas subalansuota buna gerai.Nežinau kaip reikia užmetinėti kad nušvantalt bent 70 metru,kažkas minėjo kad norint numesti 80-90mėtru reikia bent 150 gr. koto aš gal bučiau linkes ir sutikti.

Kita vertus gal mano kotas per minkštas,nekeičiu dažnai...
 #339056   tukasG
 03 Vas 2012 21:44
Ai, tiesa, dar vieno dalyko pamiršau paklaust. Ar skiriat dėmesio fyderinio koto subalansavimui, na ta prasme, kaip spinus, kai spingautojai ant piršto supa rites kaitaliodami, švinus į kamštį klijuodami, kad tik pusiausvyrą išgaut? Ar neverta dėl to per daug galvos sukt?
 #339060   tukasG
 03 Vas 2012 21:54
Na, subalansuot, manau, su bet kokia patinkančia - tinkančia rite nelabai sunkiai būtų galima švino gabalioką atitinkamo svorio į rankenos galą įklijavus, bet kaži ar verta...? Ar duoda tas balansas kokios apčiuopiamos naudos...?
 #340104   Tadunce
 07 Vas 2012 20:53
Anglijoj kažkodėl po švenčių pvz jie viską išparduoda, juk buvai, gal matei.. Šiaip kainos gal pan kaip pas mus, gal kartais ir brangiau, o per "seilus" atiduoda po keletą svarų, nors neguli kaip pas mūsų prekybininkus po keletą metų..
 #340109   shimano 26
 07 Vas 2012 21:03
nezinau anglijoj kokios meskeriu kainos ir kokios ju kainos..tik keista kaip subalansupti toki meskerykoti,kad dirbtu ir su 1 oz ir su 5,5 oz.. nes esu turejes daiwa heavy feederi,3 virsuneles, 40-150 gr..nesuprantu,kam ten reikalinga iki 40 gr virsunele,nes ,jei ir uzkimba zuvis,ta virsunele 1,5 ozsulinksta i U raide ,o toliau nieksas nelinksta ir kazakip jau idomiai ziurisi ir nera tokio smagumo,o vat tvirtesne virsunele,tai jaul lenkia ir pati kota.. o situo atveju isvis,prasideda nuo 1 oz ,o baigias 5,5 ..idomu butu pspurtyti toki.
 #340124   hamis
 07 Vas 2012 21:24
Na man jos pvz prireikia. Buna vienur nekimba, plauki i kita vieta, ar vaziuoji. Kadangi dazniausiai zvejoju atmatoj tai tik su heavy feederiu ( siais metais lengvinsiu butent del sito atvejo) ir vezuosi du kotus. Taigi nusigabenes i ta plano b vieta dazniausiai pastebiu, kad ten sroves beveik nerasta, na tokia ilankele. Ten prisaudai pasaro ir nebereikia laidyti seryklos. Tada persirisu paternosteri, dedu kita bugneli su plonu pintuku ir dedu minksciausia virsunele, aisku atitinkamai ir svareli apie 1uncija. Labai smagiai zvejojasi.
 #340132   shimano 26
 07 Vas 2012 21:30
na su liht feederiu ir 1 uncija as isivaizduoju,kad smagiai zvejojasi,bet su heavy feederiu ir 1,5 oz virsunele nematau smagumo,sakau buvau isidejes,ne sis ne tas.. tai va ir man idomu ten ,kur ikeliau nuoroda apie ta feederi,kur turi 10 skirtingu stiprumo virsuneliu,kas ten per daiktas..gal kas esat ciupineje?
 #340212   senelis
 08 Vas 2012 10:16
tukasG rašė:Dar vienas elementarus klausimukas. Kokios akcijos kotas (kietas, vidutinis, parabolė) gali suteikt maksimum emocijų traukiant poros šimtų gramų "plotkę" iš kokio 80 m atstumo? Esmė tame, kad norisi feederio, su kuriuo esant reikalui būtų įmanoma užmest maksimaliai toli ir pakankamai tiksliai, bet tuo pačiu ir turėt galimybę pakirtus šimtgraminį žuvelioką suprast ar yra kas ant kabliuko
Jeigu išsireikšt pora žodžių, tai reikalingas kotas Kupiškio marių "šušarai" "kankint", kas yra ten žvejoję - supras apie ką aš. Dažniausias ir gausiausias laimikis - poros šimtų gramų žuveliokai, o mestelt kartais norisi ir toliau, nei pikeris leidžia.
Prie konkrečių firmų ar modelių neprisiriškim. Norisi susidaryt nuomonę apskritai ir tik po to jau rinktis konkrečiai.
Matau,tukai,kad si sezona rimtai zadi uzsiimti Kupiskio mariu "susara" :lol: Man nusibodo sedet siukslynuose prie Panevezio tvenkiniu,tai irgi galvoju,kad lankomiausias vanduo si sezona bus Kupiskio marios :roll:50km nera jau taip toli,jei nori pazvejot tikrai grazioje aplinkoje ir gana zuvingame telkinyje . Ir reikes kazkaip,Alvydui vadovaujant,bandyt surast bent jau tu puskiliniu karsioku :roll: Na o del koto,tai sutinku su Kamscio nuomone pilnai. Ir nors sakai,kad neprisiriskim prie konkreciu firmu,bet tam reikalui Shakespeare mach2 3.6 m fyderiukas tai butu idealus :roll: Paklausk kamstuko ;-) Jis tikrai supranta,ka reiskia zvejoti su malonumu ;-)
 #340230   Šaltupys
 08 Vas 2012 11:46
senelis rašė:
tukasG rašė:Dar vienas elementarus klausimukas. Kokios akcijos kotas (kietas, vidutinis, parabolė) gali suteikt maksimum emocijų traukiant poros šimtų gramų "plotkę" iš kokio 80 m atstumo? Esmė tame, kad norisi feederio, su kuriuo esant reikalui būtų įmanoma užmest maksimaliai toli ir pakankamai tiksliai, bet tuo pačiu ir turėt galimybę pakirtus šimtgraminį žuvelioką suprast ar yra kas ant kabliuko
Matau,tukai,kad si sezona rimtai zadi uzsiimti Kupiskio mariu "susara" :lol: Man nusibodo sedet siukslynuose prie Panevezio tvenkiniu,tai irgi galvoju,kad lankomiausias vanduo si sezona bus Kupiskio marios :roll:50km nera jau taip toli,jei nori pazvejot tikrai grazioje aplinkoje ir gana zuvingame telkinyje . Ir reikes kazkaip,Alvydui vadovaujant,bandyt surast bent jau tu puskiliniu karsioku :roll: Na o del koto,tai sutinku su Kamscio nuomone pilnai. Ir nors sakai,kad neprisiriskim prie konkreciu firmu,bet tam reikalui Shakespeare mach2 3.6 m fyderiukas tai butu idealus :roll: Paklausk kamstuko ;-) Jis tikrai supranta,ka reiskia zvejoti su malonumu ;-)
Čia priklausis nuo įpilto kiekio :?: .
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė