Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#34532   vital (vilnius)
 29 Bir 2007 16:33
Rocke
Del savo parobolines akcijos jis ir meta gerai 1-3gr,voblikus, ;-) su fast tipo spinningu jus neuzmestu tek kiek su paraboline ;-)

#34534   rocke
 29 Bir 2007 16:38
vital (vilnius) rašė:Rocke
Del savo parobolines akcijos jis ir meta gerai 1-3gr,voblikus, ;-) su fast tipo spinningu jus neuzmestu tek kiek su paraboline ;-)
Taip,as ji ir pirkau,kad toliau uzmest,bet pakirtimas del to kencia :( .Na manau pintas valas istaisys si trukuma :?: :lol:

#34537   rocke
 29 Bir 2007 17:01
Vital,as pirkau sita
Paveikslėlis
tai darau "abkatke" dabar.Cia buvau atsiliepimu uzklauses apie ji,bet negavau.Parduotuvej sake kad naujiena,bet galvojau,kad pas mus Panevezy naujiena,o kitur gal jau ne :roll:

#34538   Martis
 29 Bir 2007 17:41
Pavasary draugas is panevezio skambino prase kad jam nupirkciau toky nes panevezy dar nebuwo :lol:

#34544   lydekiukstis
 29 Bir 2007 22:11
UL tai
voblikai
Minnow- iki5cm
Shad-4,5cm
Fat-4cm
Guma iki 3,5cm
Kotai;
ilgis iki 210
uzmetimo svoris
UL iki 7-8(nu dar gal iki 10 :x )
ExtraUl iki 3gr

Na gal taip ir skaitoma, bet realiai man UL ypac delikatus masalai, ir 5 cm vobleris su tuo visai neasocijuojasi :nujau-ne O siaip tokie masalai retai ( tikrai laaabaaiii retai) suvilioja taikia zuvi ( raude, kuoja, strepeti), kuri UL'aite tikrai pakankamai dazna. ( cia nekalbu apie atsitiktinumus) Kitas dalykas - tai jog tokiems didesniems viliokliams puikiausiai tinka Light serija ir nereikia isradineti dviracio. Gerbiu kitu nuomone, nes kiekvienas turime savas nuostatas, bet man UL - ipatingas lengvumas ir jautrumas, perduodantis kiekviena karoso pirstelejima :lol: :-D

#34545   lydekiukstis
 29 Bir 2007 22:15
blight rašė:
vital (vilnius) rašė:
lydekiukstis rašė:Viskas priklauso nuo masalo, o koks jis ? O siaip UL spiningas pasizymintis visomis gerosiomis savybemis buna ypac trumpas ( 1,6 - 1,9 m) Visa kita arba nesusipratimas arba jau light serija.
Ka pasakisi apie GL 841, 210 iki5 gr?A? ;-)
Nu kadangi jis tikrai ne light serija, tai taip isheina kad tavo Vitali spinas nesusipratimas :jeheje:
Dar norejau diapazona rasyt iki 210 cm, nes taip ir maniau jog uzpulsite su tokiais pvz. ale visgi UL pasaulyje (ypac Amerikoje) karaliauja trumpelesni kotukai.

#34551   vital (vilnius)
 30 Bir 2007 05:15
Nu pas kiek viena savo nuomone ;-)
Bet minnow tipo voblikai(iki 5cm) puikei vilioja upetakiu,sapalu, ir net raudziu. ;-) Ir japonai kurie skaitomi UL -o specai kurie pregalvoja begaliu UL masalu, minnow iki 5cm skaito UL-tu. ;-) Ir begale kitu UL specu rusijoi, baltarusijoi ir t,t, ;-)
Light nuo 10gr,ir masalai nuo 5-6sm ir daugiau
Jums patinka Extra UL(radikalus UL),bet ira ir paprastas UL ;-)
P.S.Beja kokie turit EUL kota :roll: :?: ;-)

#34552   vital (vilnius)
 30 Bir 2007 05:20
lydekiukstis rašė:UL tai

Na gal taip ir skaitoma, bet realiai man UL ypac delikatus masalai, ir 5 cm vobleris su tuo visai neasocijuojasi :nujau-ne O siaip tokie masalai retai ( tikrai laaabaaiii retai) suvilioja taikia zuvi ( raude, kuoja, strepeti), kuri UL'aite tikrai pakankamai dazna. ( cia nekalbu apie atsitiktinumus) Kitas dalykas - tai jog tokiems didesniems viliokliams puikiausiai tinka Light serija ir nereikia isradineti dviracio. :lol: :-D
Ponas cia jus isradinejat dviracio :lol:
Kas pasakis kad sitie pvzd. voblikai priklauso Light-u, :roll: :?: :lol:

http://www.jackall.co.jp/lp042.html

http://www.jackall.co.jp/lp064.html
Turbut tik jus ;-) :-D

#34560   rocke
 30 Bir 2007 07:30
vital (vilnius) rašė:
rocke rašė:Vital,as pirkau sita
Paveikslėlis
tai darau "abkatke" dabar.Cia buvau atsiliepimu uzklauses apie ji,bet negavau.Parduotuvej sake kad naujiena,bet galvojau,kad pas mus Panevezy naujiena,o kitur gal jau ne :roll:
Nu ir kaip :?: pazistamas baltarusas sako kad jau pora vobliki ant 0,04 "atsaude" su tokiu pintuku.Man tai FL iskart nepatiko,kaskoks kaip drotas :? pazistamas dar sake kad senas pilkas FL 100kart geriau uz nauja Cristal ;-)
Jooo,kietas tai ziauriai,kaip dratas :lol:,bet metasi gerai.O palygint neturiu su kuo,nes kitas mano pintukas storesnis ir metau su juo sunkesnius masalus :shock:

#34566   Martis
 30 Bir 2007 08:17
jis ji ne spiningavimui naudoja o pludinei tai sake normaliai ;-)

#34579   lydekiukstis
 30 Bir 2007 19:12
Jums patinka Extra UL(radikalus UL),bet ira ir paprastas UL ;-)

Buvau pats "susimeistraves" is meskerykocio vienos dalies( virsutines) :-D Jautrumas ir lengvumas neispasakytas. :-ou-je Su asaruku pakovot tekdavo.Tekdavo...Dabar kazkaip masalai truputi paaugo( nu aisku ne iki 10 cm), o laimikiai taip pat. Visgi islieku mazesniu masalu gerbejas ;-) Aisku kiekviena zuvis ir metu laikas turi sava specifika. O nurodyti masalai isties nedideli, bet...MAN tai jau light. :roll:

#34582   vital (vilnius)
 30 Bir 2007 20:09
Senden uzvaziavau i viena prudeli,pora valanduku po"tvicinguoti" :roll: labai pikti eserei buvo,net po dvese pole voblika :-D
Paveikslėlis

#34588   vital (vilnius)
 01 Lie 2007 06:30
[quote="lydekiukstis"]Jums patinka Extra UL(radikalus UL),bet ira ir paprastas UL ;-)

Buvau pats "susimeistraves" is meskerykocio vienos dalies( virsutines) :-D Jautrumas ir lengvumas neispasakytas. :-ou-je
quote]
Man idomu kaip jus sizinojat kad jusu sumeistrotas kotas ira EUL ;-) :?: Ir iskokio spinnigo (firmos pavadinimo :?: )jus ta koto padaret :?:
IR dar :!: jus kada nors givenime laikot rankose grina Extra UL kota :?:
Tik nemelokit ;-) :cool:

#34689   lydekiukstis
 03 Lie 2007 09:51
:dark: Kuo toliau tuo labiau man cia kvepia i tardyma... Tik nesuprantu kodel, gal kazkoks bandymas pasipuikuoti, ale UL meistras :? Pasidariau is pazystamo atiduotos virsunes ( kita dali pamete ) O paemus i ranka viska puikiai galima suprasti, koks tai delikatumas. :roll: Prasome nebijoti, esu paturejes rankose ivairiu koteliu ir suprantu kas yra kas, o tie bandymai "ale prigauti" mane skamba ne tik vaikiskai bet ir nepagarbiai.

#34700   cesius
 03 Lie 2007 15:23
Pritariu Lydekiuksciui, truputy per daug puikybes pavaro Vital :idea:

#34709   tuomahaukas
 03 Lie 2007 17:55
vital (vilnius) rašė: Kotai;
ilgis iki 210
uzmetimo svoris
UL iki 7-8(nu dar gal iki 10 :x )
jeigu pvz. 2,70 koto išmetimas iki 10 g - nebe UL ?
kažko keistai man atrodo tokia klasifikacija kai kalbama apie "light", "ultralight" ir t.t. - berods tai liečia užmetamo masalo svorį, o ne įrankio ilgį.

#34733   vital (vilnius)
 04 Lie 2007 05:24
cesius rašė:Pritariu Lydekiuksciui, truputy per daug puikybes pavaro Vital :idea:
Nepatinko neskaitikit ;-)

#34758   lydekiukstis
 04 Lie 2007 10:53
Jo bandimas pasipuikuoti tipo as "aleUL meistras" ;-) :-D o ka pavidas grauze :?: ;-) :-D
Nera cia ko pavydeti, nes be jusu yra nemazai spiningautoju kurie taip pat gerai gaudo su UL. O ir pats nesigirdamas galiu pasakyti, jog siuo stiliumi gaudau ne taip jau retai ir pagaunu anaiptol neprastu zuvu. O del spiningo, tai tikrojo pavadinimo jau nebeiseis identifikuoti, bet kiek pamenu, tai tikrai ne " elitine firma".

#34759   Agis
 04 Lie 2007 11:10
Nepamirskit, kad tikroji tiesa gimsta gincuose :!: Taigi manau nenusileisit iki asmeniskumu ;-)

#34785   cesius
 04 Lie 2007 20:22
[quote="Agis"]Nepamirskit, kad tikroji tiesa gimsta gincuose :!: Taigi manau nenusileisit iki asmeniskumu ;-)[/quote
Kiekvienam sava tiesa ir sava patirtis yra yrodymai ir isvados :!:

#34830   ruginukas
 05 Lie 2007 12:02
vital (vilnius) rašė: Jo bandimas pasipuikuoti tipo as "aleUL meistras" ;-) :-D o ka pavidas grauze :?: ;-) :-D
jeigu kada nors tektų užimti prizinę vietą kokiose nors rimtesnėse spiningavimo varžybose (pvz. Lietuvos čempionate),
tada galima būtų užsiminti apie "meistrą" :roll:
o kol kas ... ;-)

#34846   tuomahaukas
 05 Lie 2007 21:03
Agis rašė:Nepamirskit, kad tikroji tiesa gimsta gincuose :!:
Na kur kitur- gal, kas link žūklės- retai.
Užbėgdamas už akių savo postringavimams noriu pasakyti kad neskaičiau nuorodų į žūklę UL ir pradėjau pusiau šviežia galva. vital iš esmės yra teisus dėl UL klasifikacijų, nes ieškant kotų, užduodant ultralight kaip raktinį žodį, meta daugmaž 1,80-2,10. Priedo anas naudoja nepigiausius masalus, pagrindas- vobleriukai. Priedo įtaka iš baltarusų (sutik jog tai tiesa), priedo skaitymas,bandymas, kartojimas, sėkmė. Plavali, znajem . Taigi, tsakant žmogus naudoja gryną kokainą be jokių priemaišų.
Gaudant ežere ilgai ir nuobodžiai galėčiau ginčytis kas geriau/blogiau, kol pats galutinai susipainiočiau: statistikos masalų "kibumo" neturiu ir net nebandžiau vesti. Praeito kibaus masalo taisyklė kitądien man negalioja, nesirausiu dėžutėje ieškodamas TO, ypatingojo. Beje, dėl tos pačios priežasties nematau prasmės rinkt ir spinigo masalų "top- 5/10/20. O atviriau šnekant manau jog tai yra kvailystė.
Galiu pasakyt tik tiek kad tikrai gerai yra 3 mikrikų girlianda, bet... neįdomu, nepreciziška, užknisa ir blablabla.
Vnž. tai pasirinkimo reikalas. Pvz, aš iš savo kūno "konstitucijos" ir elgsenos esu gan negrabus ir nerangus, todėl 130 g tokios "figniuškės" kaip sert įvaldymas su lengva ritele man sekasi sunkiai. Gaudant lengvu match'u- gerai, vital'io wildreiveriu- puikiai, nors naudoju tuos pačius masalus. Upėje. Ežere- ne, viskas atvirkščiai, eliminuojam man per lengvą sert'ą ir žūklaujam. Turiu omenyje ne laimikių skaičių, o komfortą.
Iš to ir ginčai: kokiu įrankiu, ant ko, ir kaip ?
Nepatinka tik tai, kad tarp eilučių eina kalba apie "daaugimą" iki įrankio ar masalo ir priešpastatymą jų kaip vos ne panacėją...
Viena liniuote visų nepamatuosi.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė