Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #348000   martiz-zz
 04 Kov 2012 20:40
dar vienas idomus faktas kuruo likau apstulbes. kadangi sitas biciukas labai priesinos ir niekaip neja datraukti iki kranto, stovejo jis gal metra nuo manes ir varo vietoje gal minute :-D Cha cha tai is pirmo pagalvojau, kad vaidenas, poto, kad tai seselis ir gerai isiziurejus sale jo plaukiojo dar toks pat upetakis ar kazkokia kita zuvis! ? :shock: vanduo neskaidrus tai negalejau iziureti kas ten :eek: taip ir likau nesuprates wtf?
 #348332   TaKo
 05 Kov 2012 21:21
Šeštadienį su kolega ir mes lankėme vieną Žeimenos intaką - deja tik po keletą palaidotų masalų ir jokio kibimo 'viarkt. Pernai ten lankėmės panašiu metu - rezultatas tas pats :roll: Gal reiktų daryti išvadas :-ug

Vanduo labai drumstas, bet kaip suprantu jis toks jau tiesiog, o lygis net nuslūgęs. Žeimena užšalusi...
 #348475   aras-paukstis
 06 Kov 2012 16:54
koks minimalus gylis ir plotis turetu but upelio kad jame giventu upetakis. iki siol gaudydavau mazose upese, o siais metais knieti isbandyti maziausius upelius. gal kas is praktikos koki patarima mesteltu? :D
 #348478   SauliusM
 06 Kov 2012 17:12
aras-paukstis rašė:koks minimalus gylis ir plotis turetu but upelio kad jame giventu upetakis. iki siol gaudydavau mazose upese, o siais metais knieti isbandyti maziausius upelius. gal kas is praktikos koki patarima mesteltu? :D
zinau metro plocio ir 5 cm gylio upeli kurio duobutese po visokiom saknim isplautom yra upetakiu. per pavasarini potvyni kai ten gylis pakilo iki 30 cm tai esu net ~2kg slaki tam upeliuke ibimbes... aisku nepilnas 50 metru nuo ziociu...
 #348479   Tadunce
 06 Kov 2012 17:17
aras, kažkurią dieną įmečiau į blevyzgas, bet čia permesiu tuoj, manau, kad yra upėtakiukų, kaip Saulius minėjo, nuo žiočių visai netoli..
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #348481   SauliusM
 06 Kov 2012 17:20
is kitos puses, tai matyt reiktu skirtuma jaust tarp yra pastoviai ir tam tikru laiku buna... bei skirtuma tarp upetakiu bei pirsto dydzio upetakiuku...
 #348484   Tadunce
 06 Kov 2012 17:23
Kaip ir parašiau poste aukščiau...
 #348715   Taacis
 07 Kov 2012 00:55
Rašytojai blyn :superšokas
Jus bent jau nurodykit kokio dydzhio ten upetakiai buna, tokiuose sysiukuose. Ar jie bent jau uzh ezherines stintukes didesni??? Jeigu, kazhkas ginčys, kad ten (upeliai metro pločio ir pėdos gylio) yra imamu upetakiu Jacko butelys ish manes. Kai vazhiuosit zhuvaut paimkit mane- vaikščiosiu su tuo buteliu ir lauksiu, kada laimėsit jį.
Žvejojau ir aš tokiuose sysiukuose- viena karta mačiau sorokovnyka- bet ir upellis buvo du metrai pločio ir gylio vietomis virsh kelių (duobese beveik iki kiaušų). O jeigu tokiam siusiuke atsiranda upetakis, tai tik priesh nerštą. Ir negyvena jis ten- o neršt atplaukia.
 #348716   aras-paukstis
 07 Kov 2012 01:51
ir as taip manau. upetakio gyvenamosios vietos gylis bent du kartus turi virsiti upetakio kuno ilgi. kitaip jis net sleptuves sau nesusiras. ir as zinau toki upeli kurio metras plocio ir gylis 30 cm. iki ziociu yra uztvertas net 2 uztvankom. jeme gyvena upetakiukai sprindzio dydzio. tai va arba jie didesni isvis neauga arba ugteleje kazkaip per tas uztvankelias pasprunka i Neri.
 #348717   Taacis
 07 Kov 2012 06:52
aras-paukstis rašė:upetakio gyvenamosios vietos gylis bent du kartus turi virsiti upetakio kuno ilgi. kitaip jis net sleptuves sau nesusiras. .
Nu nesusiras, tai nesusiras ''plot , gyvens nepasislėpes ;uolrait
 #348718   vital(vilnius)
 07 Kov 2012 07:10
Taacis rašė:Rašytojai blyn :superšokas
Jus bent jau nurodykit kokio dydzhio ten upetakiai buna, tokiuose sysiukuose. Ar jie bent jau uzh ezherines stintukes didesni??? Jeigu, kazhkas ginčys, kad ten (upeliai metro pločio ir pėdos gylio) yra imamu upetakiu Jacko butelys ish manes. Kai vazhiuosit zhuvaut paimkit mane- vaikščiosiu su tuo buteliu ir lauksiu, kada laimėsit jį.
Žvejojau ir aš tokiuose sysiukuose- viena karta mačiau sorokovnyka- bet ir upellis buvo du metrai pločio ir gylio vietomis virsh kelių (duobese beveik iki kiaušų). O jeigu tokiam siusiuke atsiranda upetakis, tai tik priesh nerštą. Ir negyvena jis ten- o neršt atplaukia.
labai klysti :cool: givena ir po nersto ir pres nersta upietakiai(as kalbu ne apie upietakiukus), tokiese upieliukase,o del butelio gali pasilikti sau, reik buti durnam kad "izduoti" geros vietos :cool:
 #348727   SatanKlaus
 07 Kov 2012 09:01
vital(vilnius) rašė:
Taacis rašė:Rašytojai blyn :superšokas
labai klysti :cool: givena ir po nersto ir pres nersta upietakiai(as kalbu ne apie upietakiukus), tokiese upieliukase,o del butelio gali pasilikti sau, reik buti durnam kad "izduoti" geros vietos :cool:
:-D :gutgut :gutgut :gutgut , gerai čia Vital išvartė :-D
 #348730   Rapolas
 07 Kov 2012 09:15
Taacis rašė:Rašytojai blyn :superšokas ...
Kai vazhiuosit zhuvaut paimkit mane- vaikščiosiu su tuo buteliu ir lauksiu, kada laimėsit jį. ...
Taaci, išdavei vieną iš kibiausių (po "stoličnajos") masalų upietakems :-D
 #348744   arabas
 07 Kov 2012 09:45
Yra yra. ;uolrait Jei griovys neprašluotas, tai galima sugauti ir vieną kitą didesnį. Tik vasarą problematiška gaudyti.
Pora vieno siusiuko iliustracijų. Gylis miške apie 10cm, pievoje apie 50cm, plotis – patys matot- nebus ir metro. Persiprašau už kokybę,- fotkinta su mobilka.
Miške:
Paveikslėlis
image upload
Pievoje:
Paveikslėlis
image hosting
Paveikslėlis
image hosting gif
Paveikslėlis
image upload
Rezultatas. Reikalas buvo seniai, tai kiek pamenu, kažkas apie 35cm:
Paveikslėlis
hosting images
 #348753   SauliusM
 07 Kov 2012 10:02
Taacis rašė: Ir negyvena jis ten- o neršt atplaukia.
kad negyvena tai tegul bus taip. bet kad uzplaukia ten ne tik nerst bet ir kitokiu priezasciu vejamas tai irgi faktas. pvz varliu paest kai ju ten padaugeja arba siaip per potvyni pasislept nuo pagrindines upes sroves ir panasiai... *BLYN* nu, norejau apie viena upeli tau supavyzdziu arasyt. bet nu karocia...laiku susipratau ka darau. nu mes esam kartu tam upely gaude...
 #348755   f'eD
 07 Kov 2012 10:06
viskas labai gerai su tais mazais upeliais. ypac naujokams, maziau igudusiems, forumuose klausimus uzdavinejantiems - patirty saudytis. ten ir konkurencijos maziau, ir siaip viskas paprasciau, t.y. jei sedi, tai ir ima. nei neima, vadinasi pats kaltas: batu 8 vyriskos ismieros nenesioji, arba ..nenuleiskit galvos, net jeigu nesiseka - 9 kartus is eiles!.. :grin:
 #348768   Mario
 07 Kov 2012 10:42
f'eD rašė:viskas labai gerai su tais mazais upeliais. ypac naujokams, maziau igudusiems, forumuose klausimus uzdavinejantiems - patirty saudytis. ten ir konkurencijos maziau, ir siaip viskas paprasciau, t.y. jei sedi, tai ir ima. nei neima, vadinasi pats kaltas: batu 8 vyriskos ismieros nenesioji, arba ..nenuleiskit galvos, net jeigu nesiseka - 9 kartus is eiles!.. :grin:
sutinkiu pavizdziui man labiau patinka nedideliuose upeliose zvejuoti :) kaip tik atradau keleta nauju upeliu kuriuose reikes pabandyt paazvejuot :)
 #348799   Taacis
 07 Kov 2012 12:39
SauliusM rašė: nu mes esam kartu tam upely gaude...
Ten kur zvejojom tikrai ne mazas upelis. Va Arabo fotkese- mazhas ;-var-var.
 #348827   Arvidys
 07 Kov 2012 14:18
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Mano mėgstamas upelis, dideliu gyliu napasižymi vietomis gylis nesiekia net iki keliu, kas svarbiausia, kad ištrauktas ne vienas rimtas egzempliorius. Ir aplamai pagauti mano didziausi butent jame, nors ir tokie tie mano didziausi... Bet esme tame, kad mazuose upeliuose tikrai gyvena dideli ir išgyvena juose visus metus, o ne tik neršto ar kitais reikalais ten užsuka. Tiek iš mano pusės. :/braj;
P.S. Sorry uz didokas fotkes kita kart pasitaisysiu. :oops:
 #348834   Tadunce
 07 Kov 2012 14:24
:gutgut
Čia taip supratau, kad tas, kur netoli sakei.. :roll:
Negalvojau, kad jame tiek vandens nedaug, truputi daugiau įsivaizdavau :)
 #348837   Arvidys
 07 Kov 2012 14:32
Yra ir kitu ruozu (gilesniu) tiesiog foto nera pas mane...
 #348839   SauliusM
 07 Kov 2012 14:33
Taacis rašė:
SauliusM rašė: nu mes esam kartu tam upely gaude...
Ten kur zvejojom tikrai ne mazas upelis. Va Arabo fotkese- mazhas ;-var-var.
ai nu, bet ten irgi yra desningumas kad is tos upes i kuria jis iteka dickiai suplaukia tam tikrais momentais. nu susitiksim tai papasakosiu. nes cia labi galva reik sukt kaip cia tau papasakot kad ko nereik kitiem nepapasakot...
 #348842   SauliusM
 07 Kov 2012 14:35
Arvidys rašė:Mano mėgstamas upelis
nu sitas tai tikrai visai normalaus dydzio o ne maziukas...
 #348880   Tadunce
 07 Kov 2012 16:22
Arvydai, ir tu tam upelyje panaudoji TT heavy weight ? :eek:
 #348884   Arvidys
 07 Kov 2012 16:28
Drasiai ir nesunkiai, tik zinoma atitinkamose vietose. ;uolrait Plius yra bebrynai!
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė