Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#33948   Xrapas
 20 Bir 2007 13:45
Edosius rašė: Kad tik po keliu metu nebutu - visa zuvis sugauta, beliko tik zvynus susirinkti :-D arba masalus testuoti...
Na, tokie kaip mes turbūt nedidelį pavojų kelia... :roll:
Buvau radęs žurnale statistiką apie amerikiečius žvejus- mėgėjus. Vidutiniškai per metus vienam pagautam (ir dažniausiai paleistam atgal) kilogramui žuvies jie išleidžia apie 24 dolerius.
Įvertinus išlaidas žvejybai ir rezultatus matyt nelabai nuo jų atsiliekam :-D
Pagrindinis skirtumas- ten senai suvokė, koks ekonomiškai naudingas yra tas mūsų pomėgis ir daro viską, kad vidaus vandenyse žuvies pagausėtų ir būtų kuo mažiau rezultatais nusivylusių žvejų....

#33963   Agis
 20 Bir 2007 15:36
Neaa, pas mus svarbu, kad butu kuo maziau nusivylusiu giminiu, pazystamu ir t.t., kurie kosia tinklais vandenis ir pelna skaiciuoja "juodosiose" buhalterijose.

#34280   alkanas
 26 Bir 2007 22:08
sy pirmadieni zvejojau zinoma pintuku, vobleriu ir atradau toky labai idomu dalyka :
tam ezere kur zvejojau dugnas apzeles, tai agresyvu giliai nerianty voblery traukiu palengva, dar tik mokaus taip zvejot, taigi stengiuos pasirinkt toki traukimo greiti, kad nekibtu uz zoles, nes dugnas ner lygus ir zole nevienodai auga, tenka ivaziuot i zoles, tada smarkiai, bet trumpai kertu, ir daznai zole nusipjauna, nors buna ir mirtinu ikirtimu, kai tenka jau ranka pest uz valo paemus, bet jei viskas gerai, tai neretai po masalo timptelejimo savaime atsiranda siokia tokia pauze, ir kaip nustebau kai tos pauzes metu pajutau kibima :shock: taip pagavau jau kelis zuviokus- zadu ir toliau bandyt- patiko, bet taip manau imanoma gaudyt tik su pintu valu, ir cia kogero ar tik ir nebus "tvicingas" - nu kaip bebutu- treniruosiuos toliau :grin:

#34292   cesius
 27 Bir 2007 07:24
Man viena karta taip buvo atsitike Teneny, kai tvisteria uzkibdavo uz lelijos stipriau timtelejus uzkipdavo neblogi eseriai.

#34314   ensteinis
 27 Bir 2007 10:26
Cesius man tas pats siais metais ten buvo su lydekomis pagavau taip gal tris :)

#35123   kursis
 11 Lie 2007 09:43
Gal kam teko isbandyti si vobleri -rapala DT10-kokie rezultatai, kokiuose vandens telkiniuose buvo gaudoma, traukimo budas ir pan. Klausiu nes isigijau si vobleri ir butu idomi jusu nuomone :?:
Paveikslėlis

#35124   tuomahaukas
 11 Lie 2007 10:00
Dažnai juo gaudau, vienas iš mano mėgiamiausių. Privalumas tame, kad labai gerai metasi ir iškart galima greit skandinti, nyra beveik stačiu kampu. Juo labai patogu nuodugniau iššniukštinėti šlaitus :cool: tiek iš valties, tiek iš kranto.
Mano nuomone- labai vykęs pirkinys ;-)
P.S. Tai vienintelis ir mano voblerių, "atpirktas" 4 kartus :twisted:

#35125   cesius
 11 Lie 2007 10:01
Turiu keleta tokiu, bet dar nieko nedave, matai as juos meciau, bet ytariu kad jie parodys savo rudeny ant leto trolingo.

#35127   blight
 11 Lie 2007 10:20
Shituos lenkai labai sekmingai naudoja shamu zhuklei (rashe nesenai ir vienam zhurnale apir tokio voblerio tiuningavima shamams). Ash jau tokiu pora isigijau ir buvau pasiruoshes prabandyt, bet va uzhlijo tai taip ir dar nemate vandens jie. Lauksiu kol atshils.

#35128   kursis
 11 Lie 2007 10:23
Dekui uz informacija,
o paskutiniai tuomahauko sakiniai pagloste savimeile, jei taip galima issireiksti ::liux

#35129   cesius
 11 Lie 2007 10:26
Kazkokiam zurnale skaiciau, kad Gintaras Nauckunas Kauno mariose jais gaudo starkius, bet gali buti ir reklaminis burbulas :!:

#35131   Xrapas
 11 Lie 2007 10:36
kursis rašė:...o paskutiniai tuomahauko sakiniai pagloste savimeile, jei taip galima issireiksti ::liux
Na, man irgi :-D
Šitais gaudau trečią sezoną, ir mėtau, ir velkiauju, bet "atsipirko" (vieną kartą, Bagdanonių v. saugykloje) tik mėlynas DT 10.

Paveikslėlis

Arba Daugų lydekoms nelabai patinka...arba reiks Tuomahauko prašyti, kad instruktažą pravestų :oops:
Spaudoje DT smarkiai giria, o nuotraukose prie to Nauckūno straipsnio jie dar įdomiai markeriu patiuninguoti :roll:

#35132   cesius
 11 Lie 2007 10:41
Nauckunas ir tvisterius su riperiais mandriai tiuninguoja, su draugu kartais galvojame ka darytu Nauckunas kai visai niekas nekimba, ar parodytu savo menus ar ne :?: :grin:

#35133   kursis
 11 Lie 2007 10:41
tuo paciu dar pora vobleriuku - pirmi du aises, trecias rapala rattlin
Paveikslėlis
Ant vidurinio esu nutveres vien lydekioka (labai neblogai dirba apzelusiuose vandens telkiniuose), o vat kiti du po kol kas 0, idomu kokie jusu rezultatai ir nuomones

#35135   cesius
 11 Lie 2007 10:43
Ratlinas ir pas mane dar vis tyli, o kiti tai neblogi lydekiniai.

#35147   Vegys
 11 Lie 2007 11:48
Xrapas rašė:Šitais gaudau trečią sezoną, ir mėtau, ir velkiauju, bet "atsipirko" (vieną kartą, Bagdanonių v. saugykloje) tik mėlynas DT 10.
Ydomumui - ar tai nebuvo velyvas ruduo ?

#35150   Xrapas
 11 Lie 2007 12:07
Jei tas vienintelis kibimas- tai pernai apie gegužės vidurį. Lydeka apie 1,8 kg., užkibo gan įdomiai: gylis toj vietoj apie 1,5 metro, todėl DT traukiau labai lėtai ir vis jaučiau, kad stuksi į dugną. Griebė vieno tokio stuktelėjimo metu. Beje, labai panašiai traukiant šįmet ir ALEX labiausiai pasiteisino ;-)
Vėlyvą rudenį jau tris sezonus iš eilės "traluoju" Daugus su buratinais , vis tikiuosi kokį monstrą pagauti :-D , bet kol kas buvo tik keli rimti kibimai ir nei vienos ištrauktos :evil:
Paskutinį kartą redagavo 1 Xrapas. Iš viso redaguota 11 kartus.

#35152   tuomahaukas
 11 Lie 2007 12:10
:'viau instruktorius.
Su juo mesk- greit "paimk" gylį- trauk gaudau. O kaip traukt- kiekvieno reikalas. Tiesa Galvėje juo dukart paėmiau nedickas lydekaites tiesiog "bumpt" ant vandens, palaukęs ir trūktelėjęs. Su juo manau daug variacijų traukimo galima bandyt, tuom ir patinka.
Šiuo metu gaudau su tokiu kaip 1 nuo viršaus pas Xrapą. Labai niežti Red Crawdad spalvą nusipirkt :roll: (na čia "tikybos reikalai" :oops: :lol: )

#35205   Vitolis
 11 Lie 2007 21:03
...o paskutiniai tuomahauko sakiniai pagloste savimeile, jei taip galima issireiksti

Na, man irgi
Šitais gaudau trečią sezoną, ir mėtau, ir velkiauju, bet "atsipirko" (vieną kartą, Bagdanonių v. saugykloje) tik mėlynas DT 10.

DT 10 turiu jau keleta metu. Juos pastoviai bandau vos ne kiekviena zukle. Kol kas rezultatu jokiu. Bandau visokius vedimo budus ir trolinguoju ir metau, taciau vis dar galutinai tikejimo neprarandu. Nejaugi busiu eiline reklamos auka? O kaina ju ne tokia jau ir menka. Kai paziuriu Rapalos firmini rolika apie ju masalus ir yvairius traukimo budus, atrodo kad ir pats taip darau, taciau gal sakau pas mus zuvis ne tokia godi ir atsirenka?

#35540   rocke
 18 Lie 2007 15:09
Sveiki bendraminciai :lol: ,uzejau pries pora dienu i Panevezio Romada,pamaciau Yozuri vobleriu po 19 lt.,mazyliai visi po 19 lt.,o didesniu yra ir brangesniu :shock: .Norejau pasiklaust del kainos,ar jie ir kitur tiek kainuoja,as kazkaip galvojau,kad brangesni ir cia lyg skaiciau :shock:

#35541   Xrapas
 18 Lie 2007 15:54
Sveikas, kolega ;-)
Matytieji po 19 Lt greičiausiai buvo L-minnow serijos, paprasčiausi (bet toli gražu ne prasčiausi!) modeliai. Jų kaina panaši ir Vilniuje.
Kitos serijos, kad ir, pavyzdžiui, Hardcore arba Aille magnet gerokai brangesni, nes turi įmontuotą tolimo užmetimo sistemą. Jų kainos nuo 28 iki 40 ir daugiau Lt.
Su Yo-Zuri gaudau jau antrą sezoną (pernai, tiesa, pradėjau tik vėlų rudenį)- labiausiai kol kas pasiteisino Hardcore Crank No 0: tipiškas paviršinis modelis, darbinis gylis apie 10 cm. Jei po užmetimo nepadarai staigaus trūktelėjimo, dirba išvis kyšančia iš vandens nugara... Keletas kitų irgi sudomino lydekas ir ešerius. Juos čia žemiau pažymėjau:
Paveikslėlis
Visumoj vobleriai labai kokybiški, gerai užsimeta, nereikalauja jokių reguliavimų ir pan. Nebent galėtų būti stipresnė danga, ypač matinio dažymo.

#35549   rocke
 18 Lie 2007 16:38
Labai aciu uz issamu paaiskinima -:saliut ,bandysiu kazka penktadieni issirinkt,prdzia sunki :roll: ,tokioj gausybej sunku gaudytis :grin:

#35552   blight
 18 Lie 2007 17:04
Bandysiu ir ash savo trigrashi ikisht. Zhvejoju jozurikais irgi jau pora metu. Pirmuosius pirkau dar ish studentishkos stipendijos, tai atrode uj brangus. Bet nesigailiu. Na man prieshingai nei daugeliui sekmingiausiu galima vadint hardcore minnow sh (Xrapo fotkej 3eilej 3cias. Labai gerai gaudo skaidriam vandeni, karjere ypac pasiteisino. Taip pat 3d flat crank baltas (tox kaip 2oj eilej - tik balc) - shic uzhtvankose, kur drumstas vanduo. Valgo ir esheriai, ir lydekiai. Taip pat dar eseriam pins minnow visai nieko. Dar kelis turiu net nemaciusius vandens - brolis padovanojo viena ish live bite, ta gumini, vis nekantrauju prabandyt... Ir shiaip L-minnow man kazkaip nesekmingi, lydekiai esheriai krimsteli, bet nemune ties savim shapalu visai nesuvilioju juo... matyt nemoku :neutral: tiesa dar ciut nepamirshau, snap beanas labai liux veikia - shapalai, meknes, ashariai...

#35553   blight
 18 Lie 2007 17:08
Ir klausimux Xrapui: negi tu voblikus laikai dezhikej su gumikem ant kabliuku? Ir kiekviena kart mazgineji?

#35555   rocke
 18 Lie 2007 17:19
blight rašė:Bandysiu ir ash savo trigrashi ikisht. Zhvejoju jozurikais irgi jau pora metu. Pirmuosius pirkau dar ish studentishkos stipendijos, tai atrode uj brangus. Bet nesigailiu. Na man prieshingai nei daugeliui sekmingiausiu galima vadint hardcore minnow sh (Xrapo fotkej 3eilej 3cias. Labai gerai gaudo skaidriam vandeni, karjere ypac pasiteisino. Taip pat 3d flat crank baltas (tox kaip 2oj eilej - tik balc) - shic uzhtvankose, kur drumstas vanduo. Valgo ir esheriai, ir lydekiai. Taip pat dar eseriam pins minnow visai nieko. Dar kelis turiu net nemaciusius vandens - brolis padovanojo viena ish live bite, ta gumini, vis nekantrauju prabandyt... Ir shiaip L-minnow man kazkaip nesekmingi, lydekiai esheriai krimsteli, bet nemune ties savim shapalu visai nesuvilioju juo... matyt nemoku :neutral: tiesa dar ciut nepamirshau, snap beanas labai liux veikia - shapalai, meknes, ashariai...
Irgi aciu,tik reiks ant puperuka :lol: susirasyt,dar kazin ar pas mus ir yra didelis pasirinkimas,bet manau kazka rasiu -:saliut

#35560   Xrapas
 18 Lie 2007 19:32
blight rašė:Ir klausimux Xrapui: negi tu voblikus laikai dezhikej su gumikem ant kabliuku? Ir kiekviena kart mazgineji?
Būtent taip :-ou-je
Pamėgink- įsitikinsi, kad taip laikyt labai patogu. Nesusikabina tarpusavyje kabliais keli vobleriai, sudėti į tą patį skyrių, na ir braižosi daug mažiau :roll: O tas "mazginėjimas"- kelias sekundes trunkantis veiksmas.
Gumytes "Maximoj" perku, maišelis- 1,5 Lt

#35566   Xrapas
 18 Lie 2007 20:06
blight rašė:...hardcore minnow sh (Xrapo fotkej 3eilej 3cias...
Matyt, prastai matosi, ten Hardcore LB90 F676 :oops:
Hardcore SH 75 F746- ketvirtas ir penktas, Hardcore SH 60 F677- šeštas nuo viršaus

#35571   blight
 18 Lie 2007 20:40
[quote="Xrapas"]Matyt, prastai matosi, ten Hardcore LB90 F676
Amm.. nu tada gal ir LB, bet tokiu atveju gamintoju psl prastai parashyta:
http://www.yo-zuri.com/Products/ProdHar ... owSH70.htm
cia gi toks kaip 3cioj 3cias? Nu zhiodzhiu lygiai tokis pat kaip pas tave fotkej :grin:

#35572   blight
 18 Lie 2007 20:44
Paziurejau aprasyma ant vobloko: HARDCORE LB-90 (Longbill minnow)
Xrapas teisus, gamintoju psl - ne :aliukas-2

#35573   blight
 18 Lie 2007 20:48
Beje buvau praeita savaite atlekes i vilniu, tai specialiai i "Abu Partnesius" nulekiau Alex vobleriu pasijamt. Blin kol ash ten juos radau, puse miesto su autikais apmaliau :grin: . Shiaip tikrai liuksishkai pagaminti atrodo, dar neprabandziau nei viena. Visai idomiai atrodo mazhyliai - Ritmo. Pasiemiau viena prabandymui nemuno shapalam, bet kolkas neimanoma - vanduo i krantus sulipes, shniokshcia, sh. nesha... Shiaip kaina neishpaciu pigiausiu. Zhiuresma kaip dirbs.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė