Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Atviro ir poledinės žūklės sezonų reportažai telkiniuose, kuriems nėra sukurtos temos

#34680   Sokratas
 03 Lie 2007 08:17
Kaip ten sako: kuklumas žmogų puošia :).

#34727   alkanas
 03 Lie 2007 22:02
na kaip sakant- prisizadejau zvejot- tai ir teko- neziurint i ora :? tik ilipes i valty nulpaukiau iskart isitraukt guminuko, kury buvau nutraukes zolese, issitraukiau, uzsikabinau jy, ir prasidejo mano mokymaisi dzigaut ar kazka panasaus padaryt :oops: nu vienuzodziu kibimu tai turejau nemazai- bet arba nepakirsdavau arba atsipurtydavo, aisku galingu kibimu neapturejau, vienas tik buvo pasispardymas panasiai kaip jau legalios lydekos, nusibodo, susinervinau, uzsidejau sukre- reikalai pasitaise :oops:
Paveikslėlis
ir cia dar nerekordas- esu ir 7cm pagaves ant 7cm voblerio :lol: , dar eseriuka istraukiau
Paveikslėlis
ir pora kriaukliu - jos eme sukre :!:
Paveikslėlis
ir kad uzejo lietus - kol gryzau- buvau kiaurai slapias- skambija :kocelas! sako a durns- bek i namus- as taip ir padariau ;-)

#34866   alkanas
 06 Lie 2007 11:22
atsikeliau 5.00- ziuriu apsiniauke, bet nelyja, ir asfaltas jau pradziuves- nu leku tada prie ezero, ant vandens jau 6.00, pradedu spiningaut, vel norejau mokytis dzigaut, bet sss... gaunas- vejas- valtis supas kaip paselus, ir dar zoles- dzigaut nesigauna, bet nepergyvenu, nes vistiek nemoku :lol: uzsidedu vobla, ir sedi eseriukas
Paveikslėlis
eseriukai kibinejas, po to dar vienas grazesnis
Paveikslėlis
dar velaiu pakimba nelegale
Paveikslėlis
ir kad uzejo lietus- kaip is kibiro, bet eseriukai kimba ir toliau- kenciu- ka darysi juolab kartas nuo karto pakimba koks matroskinas, viena gatavai su salotom paemiau
Paveikslėlis
kiaurai slapias- zvejojau ir toliau kantriai iki 9.00 paplaukt mat pries veja beveik nejo tai vis paplaukiu link kranto, uzsiinkaruoju, pametau, ir toliau link masinos kapstau, zodziu eseriukai kibo, bet ... ir visi eseriukai ir lydekiukas labai jau idomiai uzkibe- visi pagauti galima sakyt uz sono, ty kabliukai isorej- toks yspudis- lyg plesrunai taranuodavo mano masala ir pasimaudavo ant kablio, va tik vienas- paskutinis pagautas eseriukas eme i burna :lol:

#34919   Zvejukas
 08 Lie 2007 09:43
Preita savaitgali nuvahiavau vakarop prie nemuno senvages, viskas liux vieta radau , grazhu zuvys vartosi, uzmeciau donkes ant slieku, pukiai, drauge su 7m botu ant kukuruzo neblogas kuojas patampo.. na manau ryte jamsiu ash zuvi, ish vakaro ishsimaisau 17l pasariuko... nakti ishsimiegu kaip zmoguys ryte montuoju stekeri gylis 5 su kapeikom mentru liux, serimas pirmi metimai , pirmos kuojos plakiai, kas pravedimu kibimas liux, po pusvalandzio kibimas apstoja... keli kukuliai y vandeni ir jokiu rezultatu, po valandos nekibimo susinervinu ir ishsiverdu zuvienes. sedu vel su stekeriu, dedu nebe kukuruza o dzikunus, keli plakiukai mazhi, na taip iki pietu ir suda sumaliau atsiprasant...

Uzvakar pakalneje, soninis vejas stekerio ishtraukt neverta, federiukas - mazhi plakiukai ir ynoringai, biciukas starkiuka 300gr ant kukuruza paeme, vakarop persikelem i skirvyte , sliekai - pugzliai, kukuruzas - plakiai, zoles neha juodai porai minuciu tegalima mekere palikt uzmesta...
ryt zada lyg nelyt bandysiu smiltyneje imt karshi su stekeriu ;-)

#34927   alkanas
 08 Lie 2007 17:29
syryt savo vieteleje nors ir lijo- is 3 metimo peiliukas, kuris nutrauke volframo pavadeli bekeliant i valty - dar po dvieju metimu eseriukas 200gr, po to ilgam ramybe, biciulis neatlaike lietaus spaudimo, o juolab neturejo ne kliovo- pasiprase krantan, na as dar karteli mestelejau, ir sege per sukre
Paveikslėlis
siaip turiu pasakyt, kad eserys mano manymu turi daugiau sveikatos- nei tokio pat dydzio lydekis, sy eseriuka buvo labai smagu traukt, svere 980gr , zodziu nors ir lijo, bet zuveliokus kelis pagavau , o eserys- tai mano rekordinis - pries tai didziausia 500 gr buvau pagaves :cool:

#34928   kamstis
 08 Lie 2007 18:16
:shock: Nuostabus kuprius :gutgut

#34929   rocke
 08 Lie 2007 18:24
Pasirodo yra zveju,nepabugusiu bjauraus oro :shock: .Tikras kuprius ;-var-var.

#34932   lauris u
 08 Lie 2007 19:13
Nu tai va atostogavau daugiau nei savaite dzukijoj ;-)
Merki upetakiu neradau deja , bet lydeku pagavau daug mazu ir kelios didesnes 1.3 kg , 1,2kg ir 2.3kg dar nemazai atsikabino . Tik dabar pastebejau kad lydekom labai tinka guminukai :-D Nu ir seip daug kitokios zuvies daug prigaudziau. ;-)
Upetakiai kibo intakuose , deja nedideli pagavau daug , bet didziausias tik 32cm :oops: pavasari didesniu buvo .bet maciau keleta didesniu gal dar pagausiu :cool:

#34950   kursis
 09 Lie 2007 09:31
Liuks "eseriukas", sveikinu ;-)

#34952   Sokratas
 09 Lie 2007 10:12
Jo, nemažai dienų, valandų reik praleisti žvejyboje, kol toksai papuola. Ne kuršių marios vis dėlto...man dar tokio nėr tekę išvilkti...

#35057   lydekiukstis
 10 Lie 2007 13:44
As irgi prasto oro nepabugau... :roll: Penkt. - sestad. praleidau prie Nemuno. Naktineje zukleje absoliutus nulis, taciau spiningaujant pavyko sauniai ( kaip tokiomis salygomis) atsipalaiduoti. Pagavau lydekaiciu ( kilograminiu) eserioku ir... 4 kg margasonę :ruko Tikiuosi nepyksit, kad smulkiau nepasakoju, kadangi dabar kaip tik rasau straisniuka i " ŽŪKLĘ" ta tema ;-)

#35060   kamstis
 10 Lie 2007 14:22
Paprasyk" Legendinio" (Tomo) ;-) ,kad geresniu nuotraukyciu parinktu tavo straipsniukui pristatyti ;-)

#35063   Vegys
 10 Lie 2007 14:33
lydekiukstis rašė:Pagavau lydekaiciu ( kilograminiu) eserioku ir... 4 kg margasonę :ruko
Eh, pavydziu ... :twisted: Sveikinimai !
lydekiukstis rašė:Tikiuosi nepyksit, kad smulkiau nepasakoju, kadangi dabar kaip tik rasau straisniuka i " ŽŪKLĘ" ta tema ;-)
Supyksiu, jei vel negausiu zurnalo :twisted: Uzsisakes, ale negavau 1 ar 2 numeriu. Ir nezinau ka kaltint - zurnala, pastininka ar blogus kaimynus :)

P.S. Ar teisingai suprantu kad pacio vardas Nerijus ?

#35071   lydekiukstis
 10 Lie 2007 15:37
Aha, gaila, kad paciam nepavyko geru kadru padaryt, kadangi fotoaparato neturejau... :neutral:
Taip Vegi , Nerijus is Rimkūnasų gimines as esu :lol:

#35095   vital (vilnius)
 11 Lie 2007 05:41
Nu kaip visada "atmazke" tipo fotoparato neturejau (jus gi rasitojas fotikas turetu buti su savim k ;-) ):twisted: ;-)nu-nu taip ir patikejau del jusu laimikio :roll: :lol: iduomu ka padaret su zuvimi?paleiduot ar suvalget? ;-) :-D

#35136   lydekiukstis
 11 Lie 2007 10:51
Vat butent zvejys - rasytojas, o ne fotografas :grin: Lydeka buvo paimta ir nusikaltimo cia visai nematau... Ir taip...suzinotu namiskiai kokias zuvis paleidziu i gimtaja stichija, matyt pirstu prie smilkinio pasukiotu :-D

#35176   vital (vilnius)
 11 Lie 2007 16:30
lydekiukstis rašė:Vat butent zvejys - rasytojas, o ne fotografas :grin: Lydeka buvo paimta ir nusikaltimo cia visai nematau... Ir taip...suzinotu namiskiai kokias zuvis paleidziu i gimtaja stichija, matyt pirstu prie smilkinio pasukiotu :-D
Tai turbut mazai moka rasytojams,kad jusu seima badauja :-D

#35178   Vegys
 11 Lie 2007 16:54
Vital, o ar neatrodo kad zmogus pats turi sprest ka su zuvim daryt ? Prasivardziavimas manau cia visai nedera. Kas cia tokio kad paeme 4 kg lydy ?

#35179   vital (vilnius)
 11 Lie 2007 16:58
Nu as galvojau kad visi zveei rasancius straipsnius zurnaluose,jau senai gauduo zuvi pagal principa C&R,bet suklidau taip manidamas :roll: As nieko pres, tegul zmogus ima zuvi ;-) :lol:

#35201   Agis
 11 Lie 2007 20:46
Prie ko cia rasytojo alga ir legaliai sugauta netgi labai legalaus dydzio zuvis.Kazkaip niekur neuzfiksavau, kad lydekiukstis prikllauso klubui "Pagavai paleisk" :donknow'

#35204   rocke
 11 Lie 2007 20:56
As megstu zuvi,mano seima megsta,tai negi as dabar pagaves 4 kg. lydeka paleisiu,o po to parduotuvej pirksiu kita(nesu bedzius),kuri taip pat buvo sugauta verslininku(o gal ir ne :evil: ),kad mano paleista,vel sugautu verslininkai(o gal ir ne :evil: ) ir ji vel atsidurtu ant prekystalio :evil: .Koks bus atsakymas nujauciu :grin:

#35207   lydekiukstis
 11 Lie 2007 21:42
:lol: :lol: :lol: nieko nebesakysiu, tik :lol: ima. Vital matyt sirdgela laiko uz MANO mintis UL temoje. AI... :lol:

#35213   vital (vilnius)
 12 Lie 2007 05:54
Jo kerstauju :twisted: :lol: :-D Gerai "pravaziojam" sita tema,laukem is jus foto laimikiu kita kart ;-) :!:

#35214   vital (vilnius)
 12 Lie 2007 05:56
rocke rašė:As megstu zuvi,mano seima megsta,tai negi as dabar pagaves 4 kg. lydeka paleisiu,o po to parduotuvej pirksiu kita(nesu bedzius),kuri taip pat buvo sugauta verslininku(o gal ir ne :evil: ),kad mano paleista,vel sugautu verslininkai(o gal ir ne :evil: ) ir ji vel atsidurtu ant prekystalio :evil: .Koks bus atsakymas nujauciu :grin:
:lol: :lol: :lol:

#35417   Sokratas
 15 Lie 2007 17:17
Šiandien ryte, kol nuvažiavau į žvejybos vietą, lietus kaip tik baigėsi. Žuvys buvo aktyvios, karpiai šokinėjo, pamatydavau ir lynų, paviršiuje išsiverčiančių. Tik užmetus pirmą meškerę, bereguliuojant antrąją, sulaukiau rįžtingo kibimo. Bet, pavilkusi masalą gerą metrą, žuvis jį paliko. Žvejojau nuo 5 iki 15 val. Ištraukiau du karpiukus, kurių abiejų svoris 2,5 kg. Nežinau net ką sakyti, blogai ar gerai tai. Man, tai blogai. Pagal kibimų skaičių, ant kranto turėjo atsidurti bent jau 5, bet deja, įeidavo į žoles ir parvilkdavau tik žolių kuokštą....Labai trukdė ir vėjas, nes žvejojau plūdinėmis.

#35648   Deividas
 19 Lie 2007 22:06
pirmadieni su kolega nulekem po pietu paspiningauti :) nieko ispudingo pagauti nepavyko,nes telkinys labai uzzeles ir sunku pravesti masala.netureje kibimo nei ant voblerio nei ant gumu masalus keiteme i sukres.kolega pagavo keleta eseriuku,o as viena lydekioka.kolegai pavyko uzfiksuot kaip as su ja kovojau :-D Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

daugiau kibimo neturejau,kolega turejo keleta kibimu taciau tusciai,nepaisant to ,kad veliau paskandinau akinius, zvejyba buvo gera ;-)

#35674   tuomahaukas
 20 Lie 2007 09:49
Įsivaizduoju kokia būtų man žūklė, jei paskandinčiau savo akinius. Regėjimas: -6 :twisted: :lol:
Pan. vietose man buvo pasiteisinus guma, užmauta ant paprasto kablio su apsauga nuo žolių :roll:. Beje, ir toks plokščias guminis šūdas, kur kažkada prie "meškeriotojo" žurnalo buvo pridedamas kaip bonus :roll:

#35714   spiningo brolis
 21 Lie 2007 12:17
siandien su kolega "kembriku' zvejojom vienam karjere netoli klaipėdos, tikslas buvo lydekos. Nors zukle pradejome labai anksti, taciau astriadanciu kibimu nemateme. Galima sakyti, kad zukle nebuvo sekminga, taciau man pavyko suvilioti savo rekordini eseri :cool: , jo ilgis 34 cm, svert nesveriau, nes paleidau atgal "maliokus" vaikyt ;-) .Manau apie puskili turetu but... :grin:
Paveikslėlis
Paveikslėlis

#36048   lydekiukstis
 28 Lie 2007 13:17
Atostogos - geras dalykas. Niekas neuzia galvos: jokios amino rugstys, jokie dermatitai, meningitai ir t.t. :twisted: Gali pasinerti i svaiginanti zukles pasauli. :klasta!: ;;yel Taip jau susikloste, jog vietoje Kroatijos atsiduriau... Sventojoje... :nujau-ne Kagi tenka suktis is padeties ir griebtis spiningelio. Draugei : gal koki karteli nueisiu pazvejoti trumpam ;-)
Taigi. Aisku smelis, jura bangos gerai, bet greit pribosta. Tenka pasizvalgyti uostelyje su mikro guminukais, Be keliu neuzaugu nieko gero. Paskui sumaniau netoli esanciame tvenkinelyje issinomuoti valtele. Prie manes prisijunge ir tetis. Du rytus gaudeme ir gana sekmingai. Eseriuku daug, smagu. Papuole keli ir padorus egzemplioriai. Kaip visada valties borta pasieke ir nemazai lydekaiciu. Paskui sumasciau patrikrinti Sventosios aukstutine dali. Pirma vakara kazkokia fantastika, Per 1, 5 h 19 eseriu. Bet kokiu :!: rinktiniai. Vieno net pakelti nuo dugno nesugebejau. Sekme atnese 2,5 cm upetakiukas (hornet) Kita diena - jau tik delniniai. Paskutini ryta bandziau ikalbint koki sapala ar mekne, bet vel kibo asarukai. Papuole ir silkiu. Gryztant namo dar audziau minti saustoti prie Minijos. :-grazi? iskat apramino sia ideja :kocelas! Ka gi 10 dieneliu ne taip jau prastai praejo. Reikia kartais ir paciam atsipust, pagaudyt niekur neskubant. Tada vel puoli su nauja jegu banga sturmuoti kitus vandens tenkinius. P.S oras buvo daugiau nei siltas, tai liudija ir dabar besilupanti nugaros oda :-D

#36081   gelmės
 29 Lie 2007 10:52
Gėda ir sakyti, bet man jau darosi liūdna. 'viarkt Jūs nors kažkokių įspūdžių turite, o aš nieko. :oops: Buvau vienoje baloje pasitaškyti su spiningėliu. Tik tai tiek, kad pasitaškiau. Jokio kibimo. Pakeitinėjau ir gumas. Nieko. :wh.flag: Nesakau, kad žvejojau visą dieną. Kelias valandas zundavau, zundavau, zundavau....
Lietus nepaliko ramybėje. Priminė, kad šiemetinė vasara jo. Su visomis iš krantų išsiliejusiomis upėmis, su padidėjusiais plotu ežerais, su pagilėjusiomis žvirduobėmis ir jau nieko nebebijančiais kūdrų ar sodželkų karosais. Retkarčiais debesys saulę išleidžia pasidairyti. Išlenda apvali geltona galvikė, apsuka nepilną ratą ir vėl uždaroma, užrakinama. Būtų saulutės valia, neleistų ji dunduliui savo balso stygas derinti ir greitesniam broliui šviesiu botagu paukščius, žvėriukus ir žuvis gasdinti. O jei dar greituolis ir labiau įsisiautėja- medžiai neatlaiko, grytelės nereikalingais liežuviais apraizgomos. Atrodo, tokiu oru tik namie sėdėti. Bet kur tau. Žiūrėk, jau viena, kita galvikė iš namų išlenda. Jos nesidairo į šalis. Tik ant nugaros kuprinukė, kurioje tvarkingai sudėlioti masalai ir visa amunicija, rankoj pailgas botagėlis, kurio vertę žino tik savininkas, galvoje minčių raizgalynė, kurią atpinti sugeba taip pat tik jis.Vieni juos vadina keistais, kiti nesupranta, dar kiti ir pirštą prie smilkinio pasukioja. Ne daug kas žino, jog tai užkietėję žvejai. Dabar jiems geriau negu prie laikų, kai smetoninės lydekos lašinius nuo paprasto sulenkto kablio griebdavo, o ešeriai ir kuojos keptuvėje tik poromis tetilpdavo. Tokių monstų jau ir su įvairiais prieskonių, kvapų kvapelių prikaišiotais masalais sunkiai bepriviliosi. Geriau, nes prie upės, ar senai nužiūrėto vandens telkinio jie mėgaujasi. Ne, jie GYVENA. Pliumpteli plūdė. Kartu su ja ir didoki lietaus lašai. Žino žvejais, jei ratilai nuo vandens paviršiaus dideli- lietus liausis greitai, jei monotonija ir visas vandens paviršius kaip rupių miltų košė, saulės nepamatys. Toks tai oras. Tokia ir žvejyba. Vieniems geriau, kitiems blogiau. Vieni šypsosi, kiti širdyje juokiasi. Būna, kad ir nusivilia ar net užpyksta :!: Bet, pamatysi, po dienos kitos, vėl su neperlijamu ploščiuku, kažką kuprinikėje nešdamas, rankutėje kažkuom mosikuodamas, kulniuoja žmogutis.
Gėda ir sakyti, bet man jau nebeliūdna. Verkti nebesinori. ''plot Jūs kažkokių įspūdžių turite, o aš nieko :?: ;-) Šiandien vėl keliom valandikėm prie vandens nulėksiu. Zunduosiu, zunduosiu, zunduosiu...
Paskutinį kartą redagavo 2 gelmės. Iš viso redaguota 29 kartus.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 17
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė