Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #351623   SauliusM
 15 Kov 2012 22:11
SauliusKriauza rašė:Be to dar klausimas. Tokiu upeliuku eit prieš srovę ar pasroviui?
jei dugnu keturiom roposi tai pasroviui bus lengviau. o jei krantu eisi tai nematau esminio skirtumo...
 #351631   Bratka
 15 Kov 2012 22:19
Nera skirtumo ar pries ,ar palei srove,kaip kas ipranta tada jau ismasto visokiu teoriju...
 #351660   SailorBoy
 16 Kov 2012 01:34
Aš nesenai margius gaudau, bet pastebėjau, kad tokiuose upeliuose man geriau eit prieš srovę. Pasroviui žvejot patogiau, gali pažaist su vobliku daugiau, ale man niekaip nesigauna judėt nesukeliant debesies smėlio dumblo ir pernykščių lapų ir galvoju, kad margiams tai nelabai patinka. Bet čia vėl gi tik mano filosofija tokia :)
 #351663   Tadunce
 16 Kov 2012 06:53
Tokiuose upeliuose braidyti pastoviai, tai nematau tikslo, juk pasieki viską nuo kranto labai gerai, o bristi, manau, kad tokiuose mažuose reikia tik tada, kai jau būtina...
 #351672   SailorBoy
 16 Kov 2012 08:39
Bet brendant ne taip matomas žuvims esi ir mažiau per brūzgynus landžioti tenka, kas yra tikrai sudėtinga su trapiu spiningu. Bet kaip ir sakiau, čia tik mano nuomonė, o aš vis dar žalias šiame reikale :)
 #351680   arabas
 16 Kov 2012 09:27
DainiusM rašė:o man smagiau pries srove...
Man irgi :grin:
Bratka rašė:Nera skirtumo ar pries ,ar palei srove,kaip kas ipranta tada jau ismasto visokiu teoriju...
Čia ne teorija, o daugelio žvejybų praktika. ;uolrait
Skirtumas yra. Reikia mokėti gaudyti ir pasroviui, ir prieš srovę. Žiemą ir ankstyvą pavasarį, kai upėtakis mažiau aktyvus, geresni rezultatai būna lėtai traukiant masalą prieš srovę. Vasarą, ypač kai viskas sužaliuoja, subujoja ir užželia, dažnai traukti masalą pasroviui būna vienintelis įmanomas būdas. Be to, tokia žvejyba kur kas dinamiškesnė, daugiau azarto ir action.
O dėl braidymo, tai tokiuose upeliuose kaip tik patogiausia gaudyti įsibridus ir einant prieš srovę. Reiktų tik susilaikyti nuo braidymo bent jau iki gegužės pradžios ar vidurio, nors jokios taisyklės to nedraudžia. Ankstyvą pavasarį braidant trypiam ir traiškom upėtakių ikrus, o vėliau kiršlių. Na, bet čia jau kiekvieno asmeninis reikalas. IMHO
 #351813   SauliusKriauza
 16 Kov 2012 18:20
Paveikslėlis
Raudona: ištyrinėta upelio dalis 1+ km (įkeltose nuotraukose) . Geltona: neištirta upelio dalis tekanti palei sodų bendriją ir sutekanti į Nemuną.

Tai vat... :-D Šiandien toliau ištyrinėjau upeliuką. Nuotraukų nedariau, nes nėr i ką žiūrėt ir reikėjo nešt kudašių nuo šunų :-D . Upelis pradeda tekėt šalia sodų bendrijos ir nežinau ar margiams tai patinka. Piktas dėdė yra užtvenkęs tą upelį prieš mano nuotraukose matytą atkarpą. :-niak' Už sodų bendrijos upelis įteka į Nemuną. Klausimai būtų tokie: :ruko

1. Ar margiams nemaišo tokia užtvanka ir ar prieš ją gali jų būt? (Žinant, kad upelis teka laukymėm ~10km prieš tą užtvanką, ten vietos potencialios)
2. Ar margiams gyvent nemaišo tokia sodų bendrija?

Tai vat tiek va... ''plot
 #351819   SailorBoy
 16 Kov 2012 18:28
...Ankstyvą pavasarį braidant trypiam ir traiškom upėtakių ikrus, o vėliau kiršlių. Na, bet čia jau kiekvieno asmeninis reikalas...
O aš apie tai visai net nepagalvojau '''bum O kada išsirita ikriukai upėtakių ir kiršlių? Reiks mokytis sėlinti pakrantėm dabar :)
 #351836   Vegys
 16 Kov 2012 18:48
Upėtakis http://sprendimas.net/upetakis/margasis_upetakis.htm : "Embrionai vystosi 3-4 mėn" / "Iš ikrelių išsirita anksti pavasarį (kovo–balandžio mėn". Draudimas (galimas nerštas) iki sausio 1d, tai galima galvoti, kad iki gegužės gali vystytis ...
Apie kiršlį nerandu, kažkada buvo forume rašyta. Jei atmintis nepaveda, tai 2-4 savaitės, bet čia galiu ir klysti. Draudimas iki gegužės 15 d., tai dar dar primesk ...
 #351872   Tadunce
 16 Kov 2012 20:24
Konkrečioj pateiktoj vietoj nežinau, bet šiaip, jei ten liko upėtakių patvenkus upelį, tai niekur jie nedingsta, jei tik yra vietų kur veistis ir murziai su slieku neišgaudo
 #351892   Taacis
 16 Kov 2012 20:39
SauliusKriauza rašė:Tai įmanoma ten upėtakių rast ar ne, jei yra užtvanka. Norėčiau ryt jau nulėk.
Būk geras- imk ir nulėk ;uolrait
O paskui mums papasakosi, savo patirtimis pasidalinsi. Tik spiningo nepamiršk pasiimti.
 #352043   Valius
 16 Kov 2012 22:59
jei kazkas uztvenkes upely, raportuok per maps.lt, galima net 112.
tas pats del sunu.
 #352049   ciongs
 16 Kov 2012 23:07
Aplinkiniuose upeliuose upėtakių tikrai yra. Kodėl jame turėtų nebūti?
 #352057   SailorBoy
 16 Kov 2012 23:16
Vegys rašė:Upėtakis http://sprendimas.net/upetakis/margasis_upetakis.htm : "Embrionai vystosi 3-4 mėn" / "Iš ikrelių išsirita anksti pavasarį (kovo–balandžio mėn". Draudimas (galimas nerštas) iki sausio 1d, tai galima galvoti, kad iki gegužės gali vystytis ...
Apie kiršlį nerandu, kažkada buvo forume rašyta. Jei atmintis nepaveda, tai 2-4 savaitės, bet čia galiu ir klysti. Draudimas iki gegužės 15 d., tai dar dar primesk ...
Bet parašyta "Iš ikrelių išsirita anksti pavasarį (kovo–balandžio mėn.," reiškia jie jau kaip ir turėtų būtį išsiritę.
 #352074   SailorBoy
 17 Kov 2012 01:20
SauliusM rašė:ar jau balandis?
Ant nosies jau :) Kol susiruosiu margiu jau ir ipusėjęs bus :)
 #352129   ciongs
 17 Kov 2012 17:03
Šiandien bandžiau atidaryt sezoną vienam nežinomam upely - aišku rezultatas 0.

Užtat oras liuksusinis. Dar porą savaičiu ir manau atsigaus visos žuvys.
 #352135   SauliusKriauza
 17 Kov 2012 17:17
Tep, aš irgi išbandžiau upelį. Papėtakių aišku 0 kaip pirmą kartą :D , bet užtat prie bebro užtvankos pasigavau 450g ešerioką... Tai kaip ir nevisai sumuštas grįžau :D
 #352140   levis.jp
 17 Kov 2012 17:54
42cm ant megabass x55. Labai skubejau paleist tai foto ne kokia.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
1-36cm ir vienas atsipurte. vanduo negeras bet iskrapstit viena kita imanoma.
 #352202   Kairys
 17 Kov 2012 22:55
;uolrait , gražus. :gutgut Ar smarkiai priešinosi, ar dar pavargęs po žiemos?
 #352206   Taacis
 17 Kov 2012 23:25
Kairys rašė: Ar smarkiai priešinosi, ar dar pavargęs po žiemos?
...kokios ziemos? tai, kad tos ziemos nelabai ir tebuvo, nuo sausio vidurio http://www.gismeteo.ru/diary/4230/2012/1/ iki vasario 20 dienos http://www.gismeteo.ru/diary/4230/2012/2/ vos geras menesisi tesusidaro... jeigu ne šilumos tiekejai, tai nebučiau ir suprates, kad žiema buvo :-ug
P.S.: apie upetakius, tai kiek supratau- anie ir sausio vidury gana "pikti" buvo. O ir dabar nemažai jų sukimba- gal anys tikrai žiemos nepastebėjo??? Radijatoriu turbut neturi, jie.
 #352210   TaKo
 18 Kov 2012 00:00
Penktadienį nulėkiau į vieną Nemuno intaką, kuriame lankiausi praėjusį rugsėjį. Tada bandžiau vobleriukus pasroviui, bet vos tik pasisukau prieš srovę tada ir prasidėjo... per pusvalandį gal 8, ne trofėjiniai, bet visi tokie ant legalumo ribos. Galvoju pažiūrėsiu kaip jie dabar laikosi. Upė nusekusi... gan skaidri... Du kibimai 15 min intervalu. Beje antrasis kibo gal tris kartus... Deja ar pakirtimo įgūdžiai atbukę, ar labai atsargūs kibimai. Įtariu, kad margiai link žemupio nusileidę, kur daugiau vandens... Savaitgalis šiltas nusimato. Atkus žvaigdžuvės ;uolrait

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us ;uolrait ;uolrait
 #352214   TaKo
 18 Kov 2012 00:12
dinderis rašė:

Apie tuos pacius :grin:
Sveikinimai dar kartą ''plot Aš niekaip savo pavasarinio dar nepramušu 'viarkt
 #352215   TaKo
 18 Kov 2012 00:18
SauliusKriauza rašė:Be to dar klausimas. Tokiu upeliuku eit prieš srovę ar pasroviui?
Iš mano patirties tai buvo taip... Kol ėjau pasroviui buvo šnipštas, o kai pasisukau prieš srovę, tada ir prasidėjo kibimai. Ypač tai pasakytina apie mažesnes upes. Bet deja ši taktika veiksminga gal tik ne anksčiau balandžio. Iki tol margiai vangoki...
 #352316   ciongs
 18 Kov 2012 15:45
Šiandien antrą kartą pasivaikščiojau palei 3m griovi kokias 2 val. - 2 kibimai ir vel nieko neištraukiau. Toks jausmas kad kimba dar labai atsargiai
 #352337   Vitolis
 18 Kov 2012 17:11
Kiek čia paskaitau, tai beveik visų pagauti 25cm. Gal vieno lizdo visi :-D Nu nei didesni, nei mažesni. Išskyrus gal du ribokus, kuriems vis dėl to papuolė ir suaugusių pakabint :)
 #352353   levis.jp
 18 Kov 2012 18:35
sendien bandziau muxovka pramust, deja nesekmingai, per 4 zvejus, 3upetakiai, vienas pusmetrinis atipurte. kibo labai labai vangiai pravedimas palei pat dugna be jokiu trukciojimu.
Paveikslėlis
 #352354   martiz-zz
 18 Kov 2012 18:40
jo siandien kibo prastokai... 2 tik jamiau ir 2 nuejo :( abu israukti buvo tik uz lupos galo :roll:
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė