Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklė dirbtiniais ir gyvais masalais
 #352219   Bratka
 18 Kov 2012 01:06
trololo rašė:koki vala naudoti eseriams ? pas mane 1-5g uzmetimo spiningas
Ziurint kur ruosiesi gaudyt,jei nera kliuviniu dedi 0,14mm. jei yra 0,18mm.
 #352341   Saugirdas
 18 Kov 2012 17:21
0,20mm Tada riškis ir pintą. :-D
Pas mane ant L spiningo 0,20mm užviniotas, ant UL 0,14mm mono ir perniai kiek gaudžiau, gaudžiau tik su 0,14mm mono ir tikrai nesiskundžiau, buvo ir praradimų, bet niekas negarantuoja, kad ir storas valas suteiks mažiau praradimų.
 #352764   savas
 19 Kov 2012 16:32
Su 0,12 stroft'u metydavau visa laika mikrikus. Skrenda du gramai i kita upes puse, lyginom su kaimyno 0,16 kazkokiu - stroft'as laike daugiau. Praradimu buvo, ale ir su 0,18 i sakni iseges, kazin ar islupsi sveika sistema. Zuvis jokia ner nutraukus, tik lydekiokai nupjauna kartais. Si sezona pradejau su 0,16 kazkokiu, na, bet svoriai jau iki 6-8 gr.
 #352766   Simonas
 19 Kov 2012 16:39
savas rašė:Su 0,12 stroft'u metydavau visa laika mikrikus. Skrenda du gramai i kita upes puse, lyginom su kaimyno 0,16 kazkokiu - stroft'as laike daugiau. Praradimu buvo, ale ir su 0,18 i sakni iseges, kazin ar islupsi sveika sistema. Zuvis jokia ner nutraukus, tik lydekiokai nupjauna kartais. Si sezona pradejau su 0,16 kazkokiu, na, bet svoriai jau iki 6-8 gr.
Kodel mono naudoji? Kokie pranasumai mono pries pinta?
 #352772   savas
 19 Kov 2012 16:57
Turbut jokiu... Geras pintukas man paprasciausiai per brangu. Nors, po nusibodusiu lydekiuku ataku, buvau uzsidejes plono pintuko pavadeli, bet nepatiko - toks jausmas, kad sumazejo kibimu ir pinto valo pavadelis daugiau painiojasi. Aisku, cia viskas taikoma labai lengviems masaliukams
Paveikslėlis
 #352778   Simonas
 19 Kov 2012 17:08
savas rašė:Turbut jokiu... Geras pintukas man paprasciausiai per brangu. Nors, po nusibodusiu lydekiuku ataku, buvau uzsidejes plono pintuko pavadeli, bet nepatiko - toks jausmas, kad sumazejo kibimu ir pinto valo pavadelis daugiau painiojasi. Aisku, cia viskas taikoma labai lengviems masaliukams
Paveikslėlis
Man gaudant su pinkuku volframinis pavadelis nei kiek nesumazina kibimo, kazkaip keista. Vadinasi gali buti, kad volframinis pavadelis ar pintas valas vienodai daro itaka kibimui, o mono lyginant su pintuku turi itakos.

Man su pintuku peiliukai vistiek nukala. Nebent graziai uz lupos pasikirtes.
 #353368   Marius1
 21 Kov 2012 13:18
Simonas rašė:
savas rašė:Turbut jokiu... Geras pintukas man paprasciausiai per brangu. Nors, po nusibodusiu lydekiuku ataku, buvau uzsidejes plono pintuko pavadeli, bet nepatiko - toks jausmas, kad sumazejo kibimu ir pinto valo pavadelis daugiau painiojasi. Aisku, cia viskas taikoma labai lengviems masaliukams
Paveikslėlis
Man gaudant su pinkuku volframinis pavadelis nei kiek nesumazina kibimo, kazkaip keista. Vadinasi gali buti, kad volframinis pavadelis ar pintas valas vienodai daro itaka kibimui, o mono lyginant su pintuku turi itakos.

Man su pintuku peiliukai vistiek nukala. Nebent graziai uz lupos pasikirtes.
Kai gražiai už lūpos pasikerta, tai jokio valo nenukanda ;uolrait
O pintą dėt vietoj pavedėlio, tai čia jau '''bum jei tik ant dantų papuls, masaliukui ::hai-bai
 #354198   Saugirdas
 23 Kov 2012 16:49
trololo rašė:ar tiktu larus hunter ul 1-5 g spiningas eseriams?
Pas mane tas UL jau nuo vasaros pabaigos iš rankų nepaleidžiamas. Į klausimą atsakysiu klausimu: O kam daugiau???
Daugiau ir ešerius ir raudes ir lydeka ne viena pasirašė. Geras tas kotas. Ir neparašyta For perch. Kaip ant L spiningų For trout ar pan. Nesuprantu, aš pats nemažai kvailų klausimų esu uždavęs... Bet čia net mane pranoksta... Leisk paklaust: Kiek tau metų???
 #354212   Saugirdas
 23 Kov 2012 17:26
savas rašė:A tai jei pas mani ant koto parasyta "perch", tai man su anuo gaudant nieks kits nekibs? :shock: Ar geriau, prie upes einant, :roll: ta uzrasa su izoliacija kokia uzklijuot?
Ar pas Tave ant spiningo taip parašyta??? :shock:
:-D
Jo niekas kitas nekibs. :-D
trololo rašė:ar tiktu larus hunter ul 1-5 g spiningas eseriams?
Trololo- tas Larus Hunter yra skirtas mėtyt masalus kurių svoris nuo 1 iki 5gr. Gali mėtyt ir sunkesnius ir lengvesnius, bet nebe tas...
 #355645   Vaidotas
 28 Kov 2012 10:01
Aš ir galvoju, ko man taip prastai kimba, gi pas mane ant spiningo trout parašyta, o pas man niekur trout negyvena '''bum
 #358019   Rapalas
 03 Bal 2012 16:00
Mariau1 jei naudosi valgoma guma priprask, ji greitai devisi ir gali nieko ant jos nepagauti o jau nelabai laikosi ant kablio.
 #358104   dusys
 03 Bal 2012 20:09
Ka reiskia valgoma guma. Turi koloriju, yra maistinga ar kaip cia suprasti.
Man kaskaip atrodo, kad tamsta pasimove ant reklamos.
 #358215   Simonas
 03 Bal 2012 21:54
dusys rašė:Ka reiskia valgoma guma. Turi koloriju, yra maistinga ar kaip cia suprasti.
Man kaskaip atrodo, kad tamsta pasimove ant reklamos.
Valgoma guma padaryta is biodegraduojanciu polimeru, kurie yra prisotinti aminorugstimis. Todel nera patvari ir gali buti suvirskinama.
 #358327   dusys
 04 Bal 2012 04:42
O jus pabandykit ta guminuka supjaustyti gabaliukais ir zvejoti su pludine. Lydekos jama :gutgut .
Bet gariau ant "IKI" Maisiuku nes jie dabar biodegraduojantys ir gali buti suvirskinami.
Pataupykit savo pinigelius. Cia 100% reklama.
 #358426   Simonas
 04 Bal 2012 10:55
dusys rašė:O jus pabandykit ta guminuka supjaustyti gabaliukais ir zvejoti su pludine. Lydekos jama :gutgut .
Bet gariau ant "IKI" Maisiuku nes jie dabar biodegraduojantys ir gali buti suvirskinami.
Pataupykit savo pinigelius. Cia 100% reklama.
Siaip jei nezinai tai kam is viso sneketi nesamones. Pries snekant galetum pasiskaityti ir pasidometi, o ne reiksti savo nesamoninga nuomone. Siaip jei pats butum jais gaudes suprastum ir nereiktu cia rasyneti dabar.

Using biodegradable bait saves on the storage problems you have on the boat with keeping live bait alive.
Biodegradable fishing baits are made with authorized and innocuous food additives: that are completely biodegradable and harmless. It also has fish attractant added to the bait to keep fish in your "strike zone."
If the biodegradable bait is dumped into the water it disappears within a few hours. Read the labels all biodegradable bait is not 100% biodegradable such as Magic biodegradable bait is only 90% bidegradable, found at Wal-Mart, which is better than not at all.
 #358499   Evaldas Z
 04 Bal 2012 13:53
Simonas rašė:Siaip jei nezinai tai kam is viso sneketi nesamones.
dusys rašė:Tas kvapas tai visiska nesamone.
isbandyta eksperimentuojant. ;uolrait
Simonai, 11 sios temos puslapyj buvo kazkiek apie tai diskutuota (paziurek, paaiskes, kas kokia nuomone turi). gal gali savo patirtim pasidalint ? spalvos, modeliai, sistemos, pravedimai, pastebetas pranasumas pries iprasta guma ir pan.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 32
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė