Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #353418   Saugirdas
 21 Kov 2012 16:17
Visos plėšrūnės pasirašytų. ;-var-var.
 #353579   Agis
 21 Kov 2012 23:00
Čia tipo mažas "Hitleris" :-D
 #353583   savas
 21 Kov 2012 23:13
Nu man irgi panasios mintys kilo, bo daug zuvioku priplaukia prie "kazko" isitikint ar tai valgoma. Nu ir baksteli truputi, nuo tokio agregato sunku issisukt... Nors rasiejoj dar ne tokio ciudo yra. Cia tik zvejo "principo" reikalas, ka naudot. Trisakiais - nors legalus - irgi zuvis kabliuoja. O siaip tai kuom skiriasi tokia aviza nuo balansyro. su laisvai pakabintu kabliu su kazkokiu papildomu akcentu?
Paskutinį kartą redagavo 1 savas. Iš viso redaguota 21 kartus.
 #353585   Agis
 21 Kov 2012 23:16
Nu aš matai neslepiu minčių, nes galvoju, kad žmonės turi sveiką jumoro jausmą, tai nesupras visko kaip kabinėjimosi :lol:
 #353587   savas
 21 Kov 2012 23:20
Tai man irgi is pradziu kraupiai pasirode, ale paskum pamascius biski ... Nu kitaip pasirode. Nu blyn, ne sutku tema juk... :oops:
 #353595   tukasG
 21 Kov 2012 23:58
Visgi smulkiai virpinant šita aviža gražiai dirbt turi. Tie šoniniai kabliukai lyg sparneliai kokio vabaliuko plazdės, karoliukas ant pagrindino kabliuko irgi gražiai žaist turi. Visai norėčiau kažką panašaus pabandyt. Idėja gera.
O "kabliaut" labai pasistengus tai ir su balansyru, ir su blizge, ir su velniu, ir dar bala žino su kuo įmanoma... Priklauso nuo to kokiais judesiais su tuo masalu bus "žaidžiama"...
 #353883   medvis
 22 Kov 2012 20:41
SauliusM rašė:ir cia tipo tos kuojos visos sugaudytos ant sito bieso be matyliaus net?
Gaudziau su matilium , dejau po viena matiliu ant ilituoto kabliuko. Bandziau gaudyti su paprasta ir su laisvai kabanciais kabliukais tai didelio skirtumo nepastebejau tik siek tiek geriau . Ant kabliuku uzmauta juoda poreta guma , kabliukai su guma vandenije nesvarumo bukleje , kai virpini kabliukai laisvai juda.
 #354230   Rapolas
 23 Kov 2012 18:29
Dar keletas vobleriukų (buvo pradėti senai ,tik dabar „damušiau“:D) lydekoms po neršto, aišku...
“Klasikinė seliava“, 18cm, 34g (plaukiantys), klevas (+metalizuota juosta,perlamutras)
Paveikslėlis
“Klasikinė aukšlė“, 11cm, 14g, (~suspending), klevas (+aliuminio folija)
Paveikslėlis
Labai nesmerkit ,nes tuomet dar nežinojau kas yra "nakatas" ;-)
 #354332   vava
 24 Kov 2012 00:08
man grazu, nors ir nezinau, kas yra nakatas
 #354360   Rapolas
 24 Kov 2012 07:23
vava rašė:man grazu, nors ir nezinau, kas yra nakatas
Net nežinau kaip lietuviškai būtų tas "nakatas"... gal šaltas "valcavimas", t.y. mechaninis folijos deformavimas (griovelių darymas), siekiant imituoti žuvies žvynelius. PRobe ankstesniame puslapyje įdėjo pavyzdį kaip tai galima paprastai padaryti ;-)
 #354460   savas
 24 Kov 2012 18:08
;-var-var.
Dabar permeciau Tavo darbu nuotraukas - pasirodo nereikia daug laiko, kad pasiektum toki auksta lygi, kai rankos (ir galva) tinkamoj vietoj. Aisku - medziagos, iranga... Bet jei jau duota is kazkur, tai, kai noro yra - nieks nemaiso. Nu super vaizdelis. Tikiuos, kad zuvinai ivertins.

P.s. Siandien savo paskutinius 10 cm. ismaudziau. Dirba taip, kaip planuota ir gyli laiko, tik dabar valti i vandeni reiks nuleist - velkiavimui anie.
 #354478   subariux
 24 Kov 2012 19:14
Sveiki kiebra.Toks paklausims atsirado - ar bera kruiziniam ta zukles parde antram aukste,kazkada dalyvis tix dirbo ten?Paziurejus kaip spaudziami tie propeleriai da viens klausims pakilo - o ka dedi is kitos puses,na ant blekeles(ne apie lipnia juosta)?
 #354515   Arvidys
 24 Kov 2012 21:41
Probe, ta metalizuota juosta, kur anksciau rodei kaip padaryt "Nakata". Ji pirkta Lietuvoi ar ne? aš bandžiau kazka panasaus padaryt su daiktu iš cigareciu pakelio ale vaizdas ne toks grazus...
 #354557   Rapolas
 25 Kov 2012 03:55
Probe, …. cho-cho (su baltu pavydu) :D
1.Jei trumpai vertinti žodžiais, tai – meno kūriniai.
2.Jei vertinti pažymiais, tai mano balų skalėj tinkamo vertinimo nėra, teįvertina menininkai ;-)
3.Belieka man pačiam guostis savo susikurta „sistema“, kad spalva tesudaro 21% voblerio “kokybės ir kibumo” :D ,nu ir kad nevisos lydekos supranta meną :D
Su pagarba, … jūsų pakelta kartelė viena valanda aplenkė laiką ;-)
 #354580   medvis
 25 Kov 2012 11:00
subariux rašė:Paziurejus kaip spaudziami tie propeleriai da viens klausims pakilo - o ka dedi is kitos puses,na ant blekeles(ne apie lipnia juosta)?
ant formos dejosi skarda + lipni juosta+ raudona guma +lipni juosta ir i spaustuva, galima ir be lipnios justos visa tai padaryti .
 #354724   Rapolas
 25 Kov 2012 20:30
Arvidys rašė:Probe, ta metalizuota juosta, kur anksciau rodei kaip padaryt "Nakata". Ji pirkta Lietuvoi ar ne? aš bandžiau kazka panasaus padaryt su daiktu iš cigareciu pakelio ale vaizdas ne toks grazus...
Ant metalizuotos juostos jokio "nakato" nebereikia daryti, pati juosta yra "supinta" iš horizontalių ir vertikalių juostelių ir puikiai imituoja žvynukus, šarvus ar kažką panašaus. Aš pvz. kažkada pirkau ją Lietuvoje (iš perpardavinėtojų), bet kadangi su ja sudėtinga dirbti, tai ir nebeieškau :D
 #354807   savas
 25 Kov 2012 22:03
Kartais ir gudri lape uodega imerkia :-D
Gaila fotikas kazkodel nefiksuoja sidabrinio spindesio (alia zvynai), katras ir daro man beda.

Pries lakavima Paveikslėlis

Po dvieju lakavimu Paveikslėlis sita galima du kart isdidint. Blyn, tai jau ne pirmas kartas, kai pasimaunu ant tos saraskino kontoros dazu :-ug .
 #354843   Bratka
 25 Kov 2012 23:45
JO Savas tikrai nemalonu,kai taip daros.Kai tan krastan dovanu vesim,tikrai neuzmirsiu taves,turim tokio ale labai xitro lako,katruom pats neatsistebiu....
 #354845   savas
 26 Kov 2012 00:01
Nu, indomu, kas per ciudas?
O siaip, beziurint i savo dziustancius buratinus, kazko labai linksma pasidare - itariu del to nepavykusio - pilvu i virsu plaukiancio (spec. nieko nekabinau) - nu taip juokas sueme...
Paveikslėlis
 #354853   Rapolas
 26 Kov 2012 07:19
ansanas rašė:maciau senukuose yra tokia kazkokia lyg ir izoliacine metalizuota juosta , lipni is vienos puses, ant tokios eitu zvynus formuot ar tai tik paprasta lipni juosta su folijos imitacija? tokia berods. http://www.senukai.lt/index.php?&shp=1& ... 0051007913
Ne, tai nėra ta metalizuota juosta, apie kurią anksčiau kalbėta...
O bet tačiau, šita aliuminio folija visai neblogai tinka ,netgi labiau negu "komplektuoti" foliją nuo cigarečių pakelių (arba šampano butelių), nu, tiesa, dar "nakato" nesitreniravau ant jos daryt:D
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė