Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kas, kur, ant ko šiuo metu kimba ir kt. aktuali informacija
 #354823   Bratka
 25 Kov 2012 22:45
viskontas1 rašė:butu padare stolnika i metus ir visur gaudyti ir butu viskas buve normaliai
Da nors ir du, bet kad galeciau kur noriu gaudyt(iskyrus privacius)...o tai dabar tas pats bardakas gaunas,tik uz didesnius pinigus...
 #354825   hamis
 25 Kov 2012 22:46
Butent. Kam tie metiniai tada paprasti? Lauzui prakuroms tikriausiai. Bando mazinti zveju skaiciu zemupyje?
 #354829   Tadass
 25 Kov 2012 22:55
Meškeriotojo kortelė (suteikianti teisę žvejybai valstybiniame vandens telkinyje, į kurį neišduotas leidimas naudoti žūklės plotą ir organizuota limituota žvejyba):
10 Lt – parai,
30 Lt – savaitei (7 dienos),
50 Lt – mėnesiui (30 dienų).

Žūklės leidimas limituotai žvejybai (suteikiantis teisę žvejybai valstybiniame vandens telkinyje, į kurį išduotas leidimas naudoti žūklės plotą ir organizuota limituota žvejyba):
50 Lt – parai,
150 Lt – savaitei (7 dienos),
250 Lt – mėnesiui (30 dienų).

Kaip suprantu 50 lt parai yra kaina isnuomotuose telkiniuose, kaip pvz Eketes tvenkinys prie Klaipedos? :shock: :lol: :lol:
 #354833   Bratka
 25 Kov 2012 23:03
Tadass rašė:Meškeriotojo kortelė (suteikianti teisę žvejybai valstybiniame vandens telkinyje, į kurį neišduotas leidimas naudoti žūklės plotą ir organizuota limituota žvejyba):
10 Lt – parai,
30 Lt – savaitei (7 dienos),
50 Lt – mėnesiui (30 dienų).

Žūklės leidimas limituotai žvejybai (suteikiantis teisę žvejybai valstybiniame vandens telkinyje, į kurį išduotas leidimas naudoti žūklės plotą ir organizuota limituota žvejyba):
50 Lt – parai,
150 Lt – savaitei (7 dienos),
250 Lt – mėnesiui (30 dienų).

Kaip suprantu 50 lt parai yra kaina isnuomotuose telkiniuose, kaip pvz Eketes tvenkinys prie Klaipedos? :shock: :lol: :lol:
Is kur visas sitas kainas istraukei :?:
 #354841   viskontas1
 25 Kov 2012 23:32
ryt reiks ramiai paziuret, bet ka darys su tais leidimais kur isdave metinius dabar ten juk parasyta neisnuomotose vandens telkiniuose , ir buvo paskelbta kad jie galios metus.
 #355016   Airis
 26 Kov 2012 17:30
viskontas1 rašė:ryt reiks ramiai paziuret, bet ka darys su tais leidimais kur isdave metinius dabar ten juk parasyta neisnuomotose vandens telkiniuose , ir buvo paskelbta kad jie galios metus.
metiniai islieka, cia bus meskeriotojo kortele,kuri galios pvz nemuno deltoje.
cia tas pats ,kas buvo seniau
 #355028   SauliusM
 26 Kov 2012 18:13
as tai sitoj naujoj tvarkoj jau nikujutki nebesuprantu, ai karocia, nepirksiu as jokio daugiau leidimo manrods, nes nezinau ka ten pirkt reikes, nubaus, tai susimokesiu bauda, a za odno gal ir issaiskins ka reikejo nusipirkt. busiu uz pamoka susimokejes taipsakant. nu nors nuojauta man sako, kad chrien ten mane kas nubaus ar patikrins artimiausius 10 metu. paskutini syk patikrintas buvau pries berods kazkur 15 gal metu Nevezyje...
 #355029   Tadass
 26 Kov 2012 18:15
pasipilde, kad keselininkai negales daugiau kaip 15 kg. pritraukti :) ir kad nemokama teise zvejot turintys, gales zvejot lasisas pagavai-paleisk principu. sitas punktas man kelia abejoniu :ks>
 #355049   Tadunce
 26 Kov 2012 19:17
Tai ir tu gali pagavai paleisk gaudyt, juk parašyta, kad licenciniu laikotarpiu galės gaudyti tik būdais, nenaudojamais sugauti lašišas.. Bent kaip permečiau akim, tai lygtai užfiksavau
 #355057   Tadass
 26 Kov 2012 19:39
Nemokamą žvejybos teisę turintys asmenys gali vykdyti lašišų ir šlakių žvejybą sugaunant ir paleidžiant, o nuo rugsėjo 16 d. iki spalio 15 d. 2 lentelėje išvardintų upių atkarpose turi teisę žvejoti tik įrankiais ir masalais, kurie nenaudojami plėšriųjų ir lašišinių žuvų žvejybai.

pagal sita sakini as suprantu taip - nemokama teise turintys gali gaudyti pagavai-paleisk principu, o nuo 09 16 gali prie upes zvejot pvz meksrus ant kruopu. Tuo tarpu eilinis zvejas negali tikslingai gaudyti slakiu/lasisu, bet netycia uzkibus reikia nedelsiant paleisti (klausimas - jei is esmes tai tas pats by...is tik kitoj saujoj, kam reikejo isskirti zvejus zvejojancius nemokamai?), plius 09 16 - 10 15 paprastas zvejas be licencijos negali pasirodyt prie upes.
 #355063   Tadunce
 26 Kov 2012 19:50
Nu, man tai negaila, kad vaikai ir pensininkai be licencijos gaudytų kilbukus kokius..
 #355084   Tadass
 26 Kov 2012 20:14
Nu man tai is principo irgi negaila, bet logikos cia nematau. Jiems yra lengvata, kad gali nemokamai zvejot, taciau MZT galioja tos pacios. Dabar gaunas, kad prie tos lengvatos dar pridejo pora isimciu is MZT. Tai gal veliau kas nors nuspres, kad jiems pvz. sugavimo limitai negalioja ar kad gali upetakius ant slieko gaudyt ar pan. :roll: Ka bendro turi finansine lengvata (nemokamas leidimas zvejoti) su taisykliu isimtimis?
 #355085   Vitolis
 26 Kov 2012 20:15
Tadass rašė:Nu man tai is principo irgi negaila, bet logikos cia nematau. Jiems yra lengvata, kad gali nemokamai zvejot, taciau MZT galioja tos pacios. Dabar gaunas, kad prie tos lengvatos dar pridejo pora isimciu is MZT. Tai gal veliau kas nors nuspres, kad jiems pvz. sugavimo limitai negalioja ar kad gali upetakius ant slieko gaudyt ar pan. ka bendro turi finansine lengvata (nemokamas leidimas zvejoti) su taisykliu isimtimis?
Tau gaila, kad pensininkas ant sliekelio kokį lašį nugnybs? :-D
 #355119   viskontas1
 26 Kov 2012 21:06
jau nervas mane ima vakar skaiciau kad po 10 litu , nuomojmose men 250 , siandien vel 50 metinis nieka nebesuprantu na! gal kas galit imesti bendras tas naujas taisykles uzknisa ieskot o visur viskas skirtingai
 #355187   Airis
 27 Kov 2012 09:28
Tadass rašė:Apie leidimus
http://www.balsas.lt/m/naujiena/589213
aha,lasisas jau tik su dieninem kortelem,jau pliusas i biudzeta.
stintu prie gargzdu pylos nebegales gaudyti,seniau galejo ir su telikais,turint licenzija.

o su ta savoka "vienos zvejybos metu"ka daryt?
nuvaziavau nuo kranto,gryzau ir jau "kita zvejyba" aisku musu proto bokstams neirodysi
 #355193   Tadass
 27 Kov 2012 09:39
Airis rašė:
nuvaziavau nuo kranto,gryzau ir jau "kita zvejyba" aisku musu proto bokstams neirodysi
mano manymu gerai, kad ivede savoka "viena zvejyba". Manau bus traktuojama taip, kad zvejojantis negali tureti virsytu normu (neskaitant kiek kartu nuejo-parejo nuo kranto :) ). Cia tokie dalykai reikalingi trumpinant rybaxvatus, kurie daro keliu paru ekspedicijas, su tikslu paimt kuo daugiau "mesos".
 #355201   Skumbrotas
 27 Kov 2012 09:49
Tadass rašė:
Airis rašė:
mano manymu gerai, kad ivede savoka "viena zvejyba". Manau bus traktuojama taip, kad zvejojantis negali tureti virsytu normu (neskaitant kiek kartu nuejo-parejo nuo kranto :) ). Cia tokie dalykai reikalingi trumpinant rybaxvatus, kurie daro keliu paru ekspedicijas, su tikslu paimt kuo daugiau "mesos".
Aš irgi taip supratau kad ta savoka reiškia tiesioginę sąsają su turimu žuvies kiekiu - gali važinėt žvejybon pirmyn atgal nors ir šimtą kartų, sėdėt nors savaitę, bet patikrinus prie saves nevalia turėt daugiau nei kad leidžiama.
Vienžo jei jau kimba gerai - perviršį teks suėst vietoj :-D
 #355280   Airis
 27 Kov 2012 12:48
viskas gerai su savoka"viena zvejyba" :gutgut kaip ir rase, nebebus abzoru. galetu dar ir pastabdyti isvaziuojant nuo kokios atmatos ir patikrinti masinas, kaip latviesos daro.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 30
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė