Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #355282   HazeNN
 27 Kov 2012 12:53
Sveiki galit kas pagelbet gal ? ar aplink Mazeikius yra kurnors upetakiu viesete kur daubariu piliakalniai ten bandziau nieko uz naikiu tilto dar kazkoks upelis yra atrodo toks perspektyvus tik ten matyt reikia anksty ryte eit nas yra namu sustatyta garsiai muzika eina ir keturraciai vazinejas

tai vat jai niekas kokiu vieteliu isduot negali tai bent i pm parasykit apie sitas vietas kur as bandziau gaudyt ar bent ten ju yra nes kazkaip nesinori bereikalo plaktis kai dar peskom tiek supedini tai nekazka
 #355284   MariusM
 27 Kov 2012 13:01
Kaip dauguma pasakytų imi žemėlapį ir pirmyn, plius yra informacija kurie upeliai yra upėtakiniai ar bent pagrindinės upės į kurias įteka upeliai, eini savo kojom ir tikrini. Nebent turi draugų, kurie pasidalins informacija kur jų galima rasti ilgai neklaidžiojant ;-).
 #355316   Rafal
 27 Kov 2012 14:54
MatasM rašė:Nu šitie tai visai ne upėtakiniai, geriau varyk į Merkio žemupį, ten tai kala!
Kodel ne upetakiniai :?: :lol:
 #355359   Taacis
 27 Kov 2012 17:16
Daumis rašė:Sveki upėtakininkai. Sakykit kaip situacija su upetakeis Dzukijos kraste? Ar įmanoma pagauti kokį margį Spengloj, Gelužoi, Raudonėlėj ar Šalčioj? O gal yra net bandžiūsių šiemet? Pasidalinkit įspūdžiais, butų be galo įdomu. :)
ymanoma. tik gaudyk. ir nepamirsk apie imama dydy, upetakiu. bo vaisto pikti musialinykai- bijau, kad gali smurtaut pries brakonierius '''bum . dar upeliu pavardint? ai- pirmiau situos ysisavink ;uolrait
 #355368   mangutas
 27 Kov 2012 17:47
net nesvarbu i kuria puse varyti,manau reikia tiesiog smagiai laika praleisti su meskere rankoje.ir kas be ko adrenalinas reikalingas susikauti su zvaigzdune
 #355389   Daumis
 27 Kov 2012 18:28
suprantat mano svajonė pagaut upetaki, man jo MĖSAI nereikia. Spengloj ir gelužoi bandžiau tai :!fig! u . patarkit jus kuri upeli geriau isbandyt? Planuoju savaitgalį.
 #355403   Rafal
 27 Kov 2012 18:52
Pirma karta nebutinai turi pagauti ;-) reikia praktikos, gal orai buvo ne tie, gal kazkas jiems netiko, bet ju ten yra ;-)
 #355404   Vegys
 27 Kov 2012 18:53
Merkys ir jo intakai.
Ūla ir jos intakai.
Šalčia ir jos intakai.
Nemuno intakai.
 #355405   MariusM
 27 Kov 2012 18:53
Daumis rašė:suprantat mano svajonė pagaut upetaki, man jo MĖSAI nereikia. Spengloj ir gelužoi bandžiau tai :!fig! u . patarkit jus kuri upeli geriau isbandyt? Planuoju savaitgalį.
O gal jie tave pirmiau pamato nei tu juos ;)
 #355408   Daumis
 27 Kov 2012 18:56
MariusM rašė:
Daumis rašė:suprantat mano svajonė pagaut upetaki, man jo MĖSAI nereikia. Spengloj ir gelužoi bandžiau tai :!fig! u . patarkit jus kuri upeli geriau isbandyt? Planuoju savaitgalį.
O gal jie tave pirmiau pamato nei tu juos ;)
Pilnai tikiu. :)
Dekui chebra, bandysim kazka padaryt ;)
 #355411   Taacis
 27 Kov 2012 18:59
nu ash pirma upetaky gaudzhiau gal 1,5 metu :e:e
 #355421   Tadunce
 27 Kov 2012 19:09
O aš maniau, kad ilgai šapalo nepagavau.. :-D
Nors.. dabar jau 4 žvejybos šiais metais margių, o dar tuščias..
 #355425   Daumis
 27 Kov 2012 19:15
Taacis rašė:
Patike as jau treti metai bus kaip bandau.
 #355428   Daumis
 27 Kov 2012 19:19
Leisikit dar paklaust, o upetakiaujant eit pasroviuiar prieš srovę, ir mest pasroviui ar prieš srove?
 #355436   Tadunce
 27 Kov 2012 19:32
Jei tiek laiko nepagauni, tai arba gaudai 2-3 kartus per metus, arba gaudai, kur jų nėra. Nu, nes jei normaliai gaudant upėtakinėse upėse, tai nebent be kablių galima nepagaut jaučiu..
 #355442   Daumis
 27 Kov 2012 19:35
Tadunce rašė:Jei tiek laiko nepagauni, tai arba gaudai 2-3 kartus per metus, arba gaudai, kur jų nėra. Nu, nes jei normaliai gaudant upėtakinėse upėse, tai nebent be kablių galima nepagaut jaučiu..
Na zvejojiu tik pavasari, 6-7 katr. cia jau max.
 #355444   Marius1
 27 Kov 2012 19:36
Taacis rašė:
Taaci, o kaip po tų 1,5m., atsirišo :?:
Kažkaip baigiu viltį prarast, varau į upelį kur tikrai yra papietakių, negailiu masalų, kad pakišt į perspektyvias vietas, nueinu ne 1 km paupiais ir vistiek :!fig!
Nors kai paskaitinėju kaip kiti pagauna :superšokas
Matyt patirties stoka :roll:
 #355446   Tadunce
 27 Kov 2012 19:38
Na, tai nieko stebuklingo.
Jei paskaičiuoti kiek jau laiko mažesniam upelyje nepagaunu upėtakio, tai irgi susidarytų,, Pastoviai pakliūna tik Šventojoj..
 #355484   Arvidys
 27 Kov 2012 20:43
Nežinau kaip ten su Dzukijos upėm ir taip toliau, bet manau jei chebra parašė, kad ten būna tai tikrai turit pagaut. Nėra upėtakis pati protingiausia ar dar kokia žuvis. Plius Tadai pameni kur sakiau mano visi rekordai pakelti? Geografinė padėtis panaši ten, kur ir kartu gaudėm. Bet tame upelyje aš ir pats tik viena ar du esu pakėles, man pačiam čia nesuprantamas dalykas. Dabar kaikuriu paskaičiau komentarus apie pirmus upėtakius po 1,5metu. Tai man akys ant kaktos šoka :shock: Nenoriu pasirodyt pagyrunas ar kuo kietesnis prieš kitus, bet aš pirmą savo upėtakį pagavau jau pirmoi jų žuklei. Nežinau gal sekasi nors prisimenant tai juokas ima. Draugelio EKSPERTO patartas: Valas 0,30. Mepsas 2nr. Aglia long. Apie kažkokius priėjimus kad šėšėlis i vandenį nekristų net minties nebuvo. Dar ir dabar kai pagalvoju, kad per sezona nepadarau dauk tu žuklių bet pasigauna man tie upėtakiai. :/braj;
 #355488   Tadunce
 27 Kov 2012 20:46
Viena iš priežasčių, manau ta, kad tam upelyje, kur buvom, tai baisiai krantai pratrypti, kai kur labai neblogi takai padaryti jau, o prie to, kur tavo, tai abejoju, kad toks spaudimas yra.
Taip pat ir tas, kur Lauris pagavo, manau, kad mažiau presingo gauna, nei pagrindinis upelis, tai ir koncentracija didesnė, gal ir ne tokie dar atsargūs..
 #355491   p.arturas
 27 Kov 2012 20:51
Marius1 rašė:
Taacis rašė:
Taaci, o kaip po tų 1,5m., atsirišo :?:
Kažkaip baigiu viltį prarast, varau į upelį kur tikrai yra papietakių, negailiu masalų, kad pakišt į perspektyvias vietas, nueinu ne 1 km paupiais ir vistiek :!fig!
Nors kai paskaitinėju kaip kiti pagauna :superšokas
Matyt patirties stoka :roll:
kazkokius briedus kalbat, net paciu paprasciausiu metodu ,,meti ir trauki mepsa" vis tiek puola. nereikia ten kazkokios super patirties ir 1,5 tusciu metu.
ir beje tirono ispeikti geltoni akiniai gaudant upetakius butini. nes daug ko nepamatot.
 #355493   SauliusM
 27 Kov 2012 20:53
Arvidys rašė:Nenoriu pasirodyt pagyrunas ar kuo kietesnis prieš kitus, bet aš pirmą savo upėtakį pagavau jau pirmoi jų žuklei.
analogiskai
Arvidys rašė: Draugelio EKSPERTO patartas: Valas 0,30. Mepsas 2nr. Aglia long.
is principo tai teisingai patare.
 #355495   f'eD
 27 Kov 2012 20:54
Taacis rašė: ymanoma. tik gaudyk. ir nepamirsk apie imama dydy, upetakiu. bo vaisto pikti musialinykai- bijau, kad gali smurtaut pries brakonierius '''bum . dar upeliu pavardint? ai- pirmiau situos ysisavink ;uolrait
muselininkai tokiuose myzupiuose nezuvauna, viens tuscias nuo 1999, kitas tvoskia balu ruda ir siaip nemalonus vaikscioti, trecias - nerstavietes, kur detis, gali sokineti is vieno kranto ant kito, ketvirtas.. -aj pamirsau, apie ka mes cia kalbam :lol:
 #355498   Tadunce
 27 Kov 2012 20:57
Jaučiu, kad savo pirmą ir aš panašiai pagavau (tam upelyje, kur tu, Arvi, sakei, kad norėtum pamėgint) - valas ne plonesnis, nei 0.25, lydekinis pavadėlis, sukrė 1nr gal. Sukrę nuleidau sau po kojom ant paties srovės ciongo. Neįsivaizduojų ką ten upėtakis (nelegalas) veikė net, ir kaip aš jo neišbaidžiau..
 #355504   f'eD
 27 Kov 2012 21:02
Daumis rašė:Sveki upėtakininkai..
sveikas vareniski ''plot
noris sugaut upetaki, imama, leistino dydzio? duosiu tau nuoroda kur tai gali padaryti prasiejes apie 4-5km nuo namu, visiskai laukinej gamtoj, negirdint nei sunu, nei minant kam ant kulnu :gutgut
pradek nuo cia ir zemyn ;-)
http://www.maps.lt/map/default.aspx?lan ... tops,zebra
 #355506   SauliusM
 27 Kov 2012 21:05
eee, jus gal rimtai durni su tais upeliu pavadinimu rasymais ir nuorodu deliojimais internete? gydytis nelaikas dar?
 #355512   f'eD
 27 Kov 2012 21:12
o ka tau gaila? tavo darzas, tavo upetakiai?
gal zmogus jaunas, gimnazistas, ner kam patart..
juk klausia zmogiskai, kulturingai. prasiseis, pasivaikscios, gal inkileli koki iskels :grin: , sula kieno nors isgers :-D nuostabia gamta uz 4km nuok namu pasigrozes, mano takais, galu gale, pavaikscios.. ''plot argi gaila. Sauliau? :/brazasista
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė