Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #355931   Sky'us
 28 Kov 2012 20:53
Na taip Urly, ne playboy vartei, kad susijaudint turetum :grin:

O del ALIS manau, kad turetu pasileisti iki sios savaites pabaigos. :) Nebent bus koks pranesimas apie laikina leidimo isigijima kitokiais budais, kol pasileis internetine sistema.
 #355936   hipy
 28 Kov 2012 20:57
Skumbrotas rašė:Jei tau viskas aišku tai ir nesijaudink ;uolrait
Paskai neaišku ką daryt kad poryt jau reiks kortelės, o ALIS neveikia, jaudinasi labai, bet paskambint nenori nors tu ką - jo problemos.
Man buvo neaiškios kai kurios vietos, kurios aktualios gali būti tik kokiai 5proc. forumiečių, išsiaiškinau ir nežadu neįdomiais kitiems dalykais kvaršint kitiems galvos :)
pastaruoju postu apie nieka kvarsini cia visiems (100%) galvas, o pasidalint informacija, kuri aktuali 5% forumieciu sunku?
 #355951   Urlys
 28 Kov 2012 21:36
Aš jau seniai nustojau stebėtis, kad vartotojams prašant, nežymūs įkainių padidinimas virsta dvigubom išlaidom. Žuvų sugavimo kiekių limitai ir ataskaitos – tai kova su malūnais ir žvejams mėgėjams (ne mėsininkams) nelabai aktualūs. Net smalsu pasidarė kas ten dar tokio slapto yra?
Būtu įdomu, jei išmanantys palygintu Latvių mėgėjiškos žūklę reglamentuojančius dokumentus su mūsų naujienomis, gal vertėtu artimiau susipažinti su kaimynais?.
 #355994   paska
 29 Kov 2012 07:30
Kainos už leidima padidinima nuo sakysim 16lt metams iki 5lt dienai vadini nežymiu?Atvykusiems iš toliau tai niekinis mokestis,bet man gyvenančiam 4 km atstumu nuo parko ir dažniausiai žvejojančiam po darbo keleta valandu tai šiek tiek rieboka :neutral: ir sakysim jeigu aš noresiu kokiam kanale karosiuku pagaudyt tai mokesiu žymiai daugiau negu visi kiti Lietuvos žvejai ,nors ir gaudys ta pačia žuvi tokiom pat salygom tik kitoj vietoj...

Paskai neaišku ką daryt kad poryt jau reiks kortelės, o ALIS neveikia, jaudinasi labai, bet paskambint nenori nors tu ką - jo problemos.
Man buvo neaiškios kai kurios vietos, kurios aktualios gali būti tik kokiai 5proc. forumiečių, išsiaiškinau ir nežadu neįdomiais kitiems dalykais kvaršint kitiems galvos :)

Nelabai aš teve suprantu,nenori neatsakyk ,kas tave verčia? Jeigu noresiu tai ir pasiskambinsiu,bet norejau zveju nuomone išgirsti,tai ir paklausiau ,kas čia tau taip užkliūna?
 #356041   tukasG
 29 Kov 2012 09:12
Jeigu vietiniams jokių išimčių netaikys tai išties žiauroka su tokiom kainom. Aišku, jeigu tarkim aš kada nors susimastyčiau nulėkt bent kartą gyvenime kokion Atmaton pažuvaut pabandyt tai labai didelio skirtumo nebūtų ar ti 10 ar 100 lt žvejyba dienai kainuoja, bet va jei žmogus ant kranto gyvena ir norint kokį kilbuką pasigaut reiks kasdien po 10 lt mokėt, tai jau ryškiai pereboras...
Pas mus yra toks nediukas privatus ežeriokas, tai netgi privačiam ežere savininkas leidžia aplinkinių kaimų gyventojams nemokamai žvejot, nes ir kvailam aišku, kad draugiška kaimynystė svarbiau už pinigus...
Paskutinį kartą redagavo 1 tukasG. Iš viso redaguota 29 kartus.
 #356045   paska
 29 Kov 2012 09:16
Donasssss rašė:nu blemba dabar ir man ydomu pasidare. tai dabar as nuvarau y atmata ar skirvyte pazvejoti ir man uz diena 10 lt reikia moketi?
Ir i Atmata ir i Skirvyte ir i bet koki myzupi ,kanala,prūda esanti regioninio parko teritorijoje turi pirkti licenzija (10lt dienai,30lt savaitei,50lt menesiui)
 #356055   hamis
 29 Kov 2012 09:29
Yra, bet jis ten negalios. Jis galios neisnuomotose vandens telikiniuose, o parka padare tokiu kaip licenziniu ruozu, kur limituota zvejyba. Tai va ir keisciausia, ar nebus vietiniams kokios nuolaideles :-D Bent Rusnej ir Silutei padarytu :[anuol
 #356061   tukasG
 29 Kov 2012 09:40
paska rašė:Abejoju labai ,nebent koks politikas prieš rinkimus bandytu pramušt :lol:
Taigi rinkimai jau nebe už kalnų, "paspauskit" kokį vietinės reikšmės veikėją, kad žvejojančius rinkėjus prisimintų... Žiū ir "pramuš" ką nors vietiniams naudingo.
 #356062   hamis
 29 Kov 2012 09:42
Urlys rašė:Hami neklaidink, buvo 5 lt, kita tarpininkų antkainis, dabar 10 be tarpininkų.
Neteko uz tokia suma pirkti, bet jei cia tiesiai is GA, tai jauciu visviena siusdavo i banka susimoketi, tai dar kazkiek dasimesdavo? Silutej, tiksliau uz jos degalinej link Klp, tik vienoj vietoj prekiaudavo ir ten visi saziningai 10lt mokedavo ir neklausinedavo :-D Tik daznai nebuvo licenziju...
 #356069   paska
 29 Kov 2012 09:49
Urlys rašė:Atrodo nesupratote reformų esmės, man tarp eilučių „šviečia raudonom raidėm pranešimas“ – ten kur nebus verslinės žvejybos bus limituota žvejyba mėgėjams.
Ko čia nesuprast,ten kur limituota žvejyba ten ir kainos visai kitos ir leidimai kiti
 #356074   hamis
 29 Kov 2012 09:56
Urlys rašė:Atrodo nesupratote reformų esmės, man tarp eilučių „šviečia raudonom raidėm pranešimas“ – ten kur nebus verslinės žvejybos bus limituota žvejyba mėgėjams.
Na kazka itarti aisku butu galima, kad prie meskeriojimo mekos rankas kisa veikejai, ale atsakomasis ejimas. Tik va Deltos regioninio parko teritorijoj nelabai ir vykde kas versline zukle. Stintu mastai, bet jiems isduodami atskiri leidimai. Ir marios, o siaip upese versline draudziama.
Jau geriau uzdraustu zvejoti parke iki birzelio pabaigos isvis, o ne tokias rinkliavas ivestu. Suprantu kai atvaziuojama viena, du kartus per metus pazvejoti i zemupi, bet kai ten gyveni ir kiekviena laisva minute leisdavai prie atmatos, skirvytes ir t.t. Tai ablomas, upe ranka pasiekiama, bet kasdiena neiperkama...
 #356078   paska
 29 Kov 2012 10:03
Ta aš ir noriu pasakyt,kažkaip eilini karta Lietuvoj teisybes nematyt.Vieni sau žvejos už 50lt i metus ,o kitiems ir 600lt gali tekti pakloti.Velniai nemate tu pinigu,jeigu iš to kokios naudos gamtai bus ,bet aš labai abejoju..
 #356082   tukasG
 29 Kov 2012 10:15
Gal ir skaudu tai pripažint, bet matyt, kad netrukus sulauksim laikų, kad žvejyba bus labai nepigus malonumas ir nebe kasdien ir nebe kiekvienas galėsim sau tai leist...
Pavyzdžiui, mūsų rajone vis dažniau ir vis garsiau girdisi ketinimai atgaivint žvejų būrelių sistemą, t.y., kad LMŽD nuomojami vandens telkiniai būtų padalinti žvejų būreliams, kurie ten šeimininkautų (kaip kad dabar yra medžiotojų būreliuose). Iš vienos pusės būtų gerai tokia tvarka, nes jeigu būrelis turės konkretų vandens telkinį, kurį žuvins, saugos, prižiūrės, jame žvejos, tai tikėtina, kad gal ir tvarkos daugiau bus, bet... netruks ateit toks laikas, kai pasidarys aktualios problemos dabar esančios medžiotojų tarpe (ribotas būrelio narių skaičius; sudėtingas patekimas į būrelį tik pagal pažintis, rekomendacijas, naudingumo "laipsnį", atsiradus laisvai vietai; galimybė žvejot kito būrelio teritorijoj tik pakvietus į svečius kam nors iš to būrelio narių (ar/ir už papildomą svečio mokestį) ir t.t.
Žuvies ištekliai riboti ir vargu ar taip gali būt ir ar bus, kad žvejot gali bet kas ir bet kur, ir salyginai pigiai. Vis tiek vienaip ar kitaip bus einama prie to, kad mažint žvejų, ar bent jau žūklių skaičių, nesvarbu ar leidimų, licenzijų kiekiu ir kainomis, ar uždarų klubų, būrelių skaičiaus didėjimu. Žodžiu, galimybės žvejot bus tiesiogiai proporcingos galimų pramogoms išleist pinigų kiekiui ir/arba galimybei priklausyt žvejų klubams, būreliams, organizacijoms...
P.S. Kažkas bandė paskaičiuot rajoniniam laikrašty, kiek kainuotų galimybė turėt metinius leidimus žvejybai į bet kurį Kupiškio rajono telkinį įskaitant ir privačius. Gavosi kažkur apie 200 lt. Ir čia rajone, kuriame nei vandens, nei žuvies tikrai nėra gausu. Žodžiu, biednesniam žmogeliui teks arba apsiribot vienu patogesniu, pigesniu vandens telkiniu ir turėt galimybę jame žvejot visus metus, arba pirkinėt vienkartinius leidimukus būtent tam telkiniui ir būtent tai dienai, kai išpuolė laimė pažuvaut.
Paskutinį kartą redagavo 1 tukasG. Iš viso redaguota 29 kartus.
 #356083   Urlys
 29 Kov 2012 10:15
Užjaučiu, bet kaip ten gyvenantis manau sutiksi, kad paskutiniais metais NDN parkas vasaromis buvo perkrautas lankytojais ir ne pačiais didžiausiais gamtos mylėtojais. Nepatinka man nauji mokesčiai, bet jei būtu mano valia – būčiau didinęs baudas už triukšmą, šiukšles ir t.t., įsileidęs verslininkus su paslaugomis poilsiautojams ir juos apmokestinęs ar kažką panašas, o dabar vis labiau kyla noras pasidairyti į Skandinavija, Latviją. O dėl „vietinių“ tai Lietuva maža mes visi čia vietiniai :grin: .
 #356090   hamis
 29 Kov 2012 10:30
Perkrauta buvo vandens turistu ir siaip saslykautoju, kurie meskere gal tik 3 kartus i metus istraukia. Bet i gamta visi lekia pabuti. Nors is kauno, ar vilniaus atvaziavus nera problemu ten pora dienu zvejojant susimoketi. Tai butent "sitiems vietiniams" del to galvos neskaudes. O tiek kurie ten gyvena ir po darbo vos ne kasdiena vaziuoja zvejoti, tai bus skaudziai. Visad po darbo, arba siaip kelioms valandos nulekiam i kanaliukus rusnej su plude, arba i sysos tiesuma, ar aukstumale. Daugiau laiko atsiradus keliom dienom prie atmatos. Supranti, kad dabar norint zvejoti ten kur gaudei visa gyvenima labai brangiai tas kainuos, kaip sakant teks keisti iprocius ir susirasti kazkokios kitokios veiklos, arba kazkur kitur vaziuoti zvejoti, bet po darbu neprisivazinesi vietu ieskoti ir t.t. ir t.t.
Tada gal rimtai lai padaro rinkliavas is turistu ivaziuojanciu i Rusne, uz siuksles ir "ekologini" mokesti.
Nesuprantu kam ta gamta ir upes jei jomis jau per brangu dziaugtis. Ne tiek svarbu juk ta zuvis, man pats veiksmas, ir laiko leidimas su meskere patinka, buna kartais daugiau alu geri ir saslykus kepdamas pilva degini, bet ir tai jau reiks susimoketi papildomai...
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 132
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė