Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#35879   Xrapas
 26 Lie 2007 08:46
senuks rašė:...xrapai kuo tepi savo banaxą :?:...
Aš visas rites tepu specialiu ritėms Cormoran skystu (buteliuke) arba tirštu (tūbelėje) tepalu.
Multiko tepti labai neskubėk, ten kitokie, nei beinercinėse, mechanizmai ir apkrovos. Kiek teko skaityti, multiplikatorius rekomenduoja max. 1 kartą per sezoną tepti :roll:

#35882   Xrapas
 26 Lie 2007 09:01
senuks rašė:...galima ixorną pasireguliuot,bet nemanau kad daugiau laimėčiau.Nbent pintą suploninčiau,iki kokių 0,16mm.Dabar užvyniotas 0,20mm...
Ar pastebėjot kokią nors užmetimo nuotolio priklausomybę nuo valo storio?
Esu mėginęs su pintu 0,15, 0,20 ir mono 0,32- visais atvejais užsimeta maždaug vienodai :roll:

#35886   senuks
 26 Lie 2007 09:42
:nujau-ne nepastebėjau,bo ir nebandžiau,bet čūju su lengvais masaliukais būt smagiau mėtyt,vakar tyč užsidėjau husky, 5 metimas-nedičkas kūšiuks paliko ant ixorno. :piktaz Nu nieko,Česius munei prodys kto kčemū :-D

#35887   cesius
 26 Lie 2007 09:46
Butinai parodysiu, nes metau visokius voblarus ir nesigauna barzdu. Man padejo cia forume kazkur issakyta mintis kaip reikia reguriot ixorna, turbut tai padejo.
Mano patirtis :oops: metant su beinercu padejo man ir su multiku, nes skrydzio nuotoly ir tiksluma reguliuoju pirstu pristabdydamas vala, gal pas mane pirstai jautrus :-D :grin: :grin:

#35889   cesius
 26 Lie 2007 10:03
Huskis skaidriu karjeru kileri , su dzerkiniu uzsimeta apie 10-15m, bet to atstumo jam pakanka :grin:
Paveikslėlis

#35890   x-rap
 26 Lie 2007 10:30
prisiskaiciau cia visko apie dzerkavima,tai siandien paemiau slideriu pora.meginsiu pradzioje su standartiniais irankiais, ojei patiks, reikes kota, multika ir posol pinigeliai...

#35891   cesius
 26 Lie 2007 10:33
Geriau nebandyk :grin: ,uzsikabliuosi su body buildingu,kaip sako yzymus rusu spiningistas ir dzerkautojas Kuzminas , po poros rybalkiu iseina is rykiuotes beinercines rites nuo tokiu apkrovu, galima ir kota sudrozt :( .

#35894   x-rap
 26 Lie 2007 11:18
na brangiau nei karpiu zvejyba tikrai nebus

#35895   cesius
 26 Lie 2007 11:21
Brangaiu tikrai nebus, bet pagailek savo yrankiu skirtu ne tam. :roll:
Nebent turi koky kocela.

#35896   senuks
 26 Lie 2007 11:25
Manyč,vidutiniškas komplektas apie 600-800lt.Nu ir jerkai nuo 25 iki 40lt.Y psio :-D Bardzo smagi spinigavimo rūšis,ypač kai pagauni pirmąjį lydy,o jie džerkus atakuoja tikrai agresivnai. :-D

#35905   x-rap
 26 Lie 2007 12:05
cesius rašė:Brangaiu tikrai nebus, bet pagailek savo yrankiu skirtu ne tam. :roll:
Nebent turi koky kocela.
turiu kuola efast iki 42g, o rite kolkas bile kokia.pameginsim paziuresim

#35908   Xrapas
 26 Lie 2007 12:20
x-rap rašė: turiu kuola efast iki 42g, o rite kolkas bile kokia.pameginsim paziuresim
Mano tas kotas, su kuriuo Atmatoj gaudžiau- extrafast 240 cm 20- 40gr su džerkais labai gerai draugauja. Kuo kietesnis, tuo geriau. O ritės su 7 cm Slaideriais greit nesuvarysi !nea! , apkrovimas panašus, kaip džigaujant.

#35913   cesius
 26 Lie 2007 13:24
Gerai jei slider 7cm, o jei 12cm kaip pas mane, tai metimas kaip su donke nemune :grin: .

#35915   senuks
 26 Lie 2007 13:43
Mmmdass.gerai atrodo-spinigiuks dviejų metrų nesiekia,slaideris 12cm ir platus :-D .Gąsdinau vieną plūdininką,kitoj upės pusėj.Vis krusteldavo išgirdęs voblo kritimą :superšokas Vis tik 60gr.Kas pamato dėžėje tuos dičkius tai juoko būna :-D arba :-kvankt ką su jais gali pagaut.Man belieka tik :ruko

#35917   cesius
 26 Lie 2007 14:30
Is manes irgi draugai zvengia, sako tipo "dzerkauk, dzerkauk, gal ka nors su jais ir uzmusi".

#35931   cesius
 26 Lie 2007 19:41
Kazkas panasaus y antra varianta. Buvo didele spule bordo spalvos su geltonu uzrasu PENN, pirkau pas Sauliu Zukles Klasikoj.

#35962   x-rap
 27 Lie 2007 15:26
truputi apsiziurejau irankius
rite klaipedoje radau tik sita TICA caiman ct100(219lt), nes as suku rankenele su desine ranka, su kaire nemoku
http://www.hobbyfiske.no/vare.asp?id=8283
o del koto nezinau. yra milenium hd 210cm, bet iki120g uzmetimas,tikras kastuvo kotas apie170lt. patiko tica 20-80, bet 6'6 ilgis(190cm panasiai)ar nepertrumpas.(130lt) ka pasakytumete dzerkininkai?

#35965   cesius
 27 Lie 2007 15:46
Kas del rites, tai tokios nebandziau, bet bandziau shekspyro SOLARA , tai suedziau per 5 rybalkes. Imk antra kota, nes ilgis toks ir turi buti, kitaip neis trukcioti su kotu y apacia jei bus per ilgas.

#35966   senuks
 27 Lie 2007 16:12
Antrasis variantas puikesnis,bo lietuvos lydžiam užtenk i tuokia :-D Maniškis 1,90m tože,esti patenkinc :ruko

#35967   cesius
 27 Lie 2007 16:14
Jei kalbi apie ta TICA kota kur Hobio Centre, tai ciupinejau, labai geras kotukas.

#35998   x-rap
 27 Lie 2007 21:50
pameginau siandien pametyti sliderius(plaukianti ir skestanti 10cm) su savo kotu iki 42g, na skrenda (slideris)geriau ir uz x-rap14. kotas tikrai sias apkrovas atlaiko be problemu.rite manau tampyma irgi. butu labai idomu pamatyti kaip jus valdote dzerka butent su trumpu kotu, gal as ka nors ne taip darau. siaip dzerkas labai patiko ir saziningai pasakysiu man truko tokio masalo, kuris nertu taip negiliai.(kazin ar eitu ji valdyti is valties).
ispudziai: is antro metimo gavau kirti per nagus, bet nespejau pakirsti(nesitikejau kaip lasisos is pirmo metimo), veliau pagavau peiliuka apie 800g. nemaniau, kad ant tokio 10cm sliderio toks rupuzokas uzsoks.
manau nedideliuose gyliuose sis dzerkas turi dideliu pranasumu . meginsim toliau.

#36027   cesius
 28 Lie 2007 11:13
Siandiena nutariau isbandyti savo naujus pirkinius Aises smiler ir kiaule. Tad sedu y masina ir lekiu y artimiausia savo poligona esanty netoli Klaipedos. Ziuriu y savo pirkinius ir matau, kad smileriui kazko truksta, tad jy biski patiuninguoju :)
Paveikslėlis
Gal kokiu desimtu metimu pajuntu 220 per nagus, refleksai sudirba akimirksniu, sedi normali lydekaite. Dailiai parprasau y kranta ir pamatau, kad gerokai virs 2 kg
Paveikslėlis
Smileris savo jau parode, tad eile kiaulei :grin: ,pradrozus apie valanda kibimo nesulaukiau, manau kad ir jai reikes tiuningo, nes darbas jos man nepatiko. Sis daiktas kiaulei bus kaip judesiu stabilizatorius :grin:
Paveikslėlis

#36065   abrval
 28 Lie 2007 22:08
Sveiki vyriukai.po pirmu sezono rybalku buvau biski ikyses jerkus i spinta :roll: pirmoje rybalkoje viena suski pagavau ant salmo sliderio 10cm skestancio,o kai kolega pagavo du ant gumu-neislaike nervai,pasiemiau jigini kota ir gumas,rezultatas tapo 10:3 mano naudai :-D
Gal dar biski anksti buvo jerkams,vandens temperatura buvo tik 9 laipsniai.Daugiau ir nebandziau. siemet isvis tik 4kartus buvau spiningaut :roll:
norejau paklausti ar kas bandete jerkauti neskaidraus vandens ezeruose,tvenkiniuose,vietose iki 3m gylio turiu mintyje?blyn turetu kibti manau,nes virpesiai daug stipresni nei gumu ir spalvu ryskiu kiek tik nori yra.bandet kas ar ne?
Paskutinį kartą redagavo 2 abrval. Iš viso redaguota 28 kartus.

#36066   abrval
 28 Lie 2007 22:20
blight rašė:Na va isigijau praeita savaite Ryobi ixorna, tai shy savaitgali prabandziau. Kadangi koto dar neturiu, tai uzhsidejau ant shudkocio, susivyniojau papigiaka mono 0,22 ir uzhsidejau 1 uncijos kewshiaka. Na kadangi ne nenutuokiau kaip ten kas metas, tai prasidejo barzdos. Paskui pabandzhiau pirshtu pristabdyt. Na pamecius pora valandu visai normaliai sekas, isheina ir per peti !yeee! . Bet vienos barzdos ishkushiuot jau neishejo, teko kirpt. A shiandie nusipirkau pirmaji dzherka, salmo slideri 10F. Dabar liko didzhiausia problema, gaut kota.
Abrval O neitu ish taves kazhkaip to filmuko nubombint? Kokiam tu mieste? :yaaah!
Panevezyje,aisku kad iseitu.atsiusk savo skype uzvadinima,atsiusiu.

#36067   abrval
 28 Lie 2007 22:23
senuks rašė:Akurat.2m ir daugiau.Bo stipriau trūkteli ir giliau neria.Vis tik labiau man pasiteisino lėtai traukiant.Nu suomiai kažką sudėjo jame,kad jis toks kibus. :-D
Tolygiai traukiant dazniausiai pagauni ant x-rap ir persho :shock: jokiu timtelejimu nedarai?

#36079   x-rap
 29 Lie 2007 10:43
abrval rašė:
blight rašė:Na va isigijau praeita savaite Ryobi ixorna, tai shy savaitgali prabandziau. Kadangi koto dar neturiu, tai uzhsidejau ant shudkocio, susivyniojau papigiaka mono 0,22 ir uzhsidejau 1 uncijos kewshiaka. Na kadangi ne nenutuokiau kaip ten kas metas, tai prasidejo barzdos. Paskui pabandzhiau pirshtu pristabdyt. Na pamecius pora valandu visai normaliai sekas, isheina ir per peti !yeee! . Bet vienos barzdos ishkushiuot jau neishejo, teko kirpt. A shiandie nusipirkau pirmaji dzherka, salmo slideri 10F. Dabar liko didzhiausia problema, gaut kota.
Abrval O neitu ish taves kazhkaip to filmuko nubombint? Kokiam tu mieste? :yaaah!
atsiusk ir man.

#36080   x-rap
 29 Lie 2007 10:45
klaipedoje ixorne 319lt.ar cia normali kaina?

#36082   abrval
 29 Lie 2007 11:25
x-rap rašė:
abrval rašė:
atsiusk ir man.
atsiusk skype uzvadinima savo,atsiusiu.Jei ka tai emulej yra gaddfeber ivesti reikia

#36096   x-rap
 29 Lie 2007 20:51
sivakara vel pameginau padzerkauti su 10 plaukianciu slaideriu karjere prie dovilu. uzkibo eseriuks 15cm ir peiliukas 20cm. na nezinau kokius masalus bereikia kabinti, kad kibtu normalios lydekos, tikriausiai jacka 18 ar smile.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 63
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė