Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #359391   DainiusM
 06 Bal 2012 16:44
naturoj nelabai, abu tiesus ir su ziedeliais... na biski spalva gal.
p.s. skiriasi aisku, fineza piktesne (del aukstesnio modulio anglies) ir jautresne kazkiek, o ar tai verta piniginio ju skirtumo prieklauso jau nuo asmeniniu prioritetu ir galimybiu...
 #359543   Jurginas
 06 Bal 2012 21:12
Finezzos rankena bent man žymiai patogesnė. Nu tas plastmasinis calzantės užveržėjas tai... O jautrumo tai sakyčiau ne kažkiek, bet apčiuopiamai daugiau finezza turi. Piktumas aišku irgi kito lygio.
O kas ten excia siūlė ant ul dėt, tai tegul galvoja iš naujo.
 #359547   Tadunce
 06 Bal 2012 21:18
Ryobiai ir UL išvis nelabai nelabai...
 #359573   Xrapas
 06 Bal 2012 22:01
Arnas502 rašė:2000 modelį?
Jei šitam kotui:
Arnas502 rašė:... mano koto gramatura yra iki 20g?beje kotas 210 akcija ex.fast...
Siūlau paieškot 2000 EXCIA.
Vienok truputį pasiklydai temose, čia ULTRALIGHT'AS ;-)
 #359595   Arnas502
 07 Bal 2012 08:16
Jūs mane ne taip supratot, dabar ieškau UL kotui ritės, nes dėl koto kaip ir apsisprendžiau, todėl ir rašau į UL temą, o tas minėtasis pranešimas apie mano turimą kotą (ne UL) buvo parašytas spiningų temoje. :/braj;
 #359735   Vitolis
 07 Bal 2012 16:55
Arnas502 rašė:Jūs mane ne taip supratot, dabar ieškau UL kotui ritės, nes dėl koto kaip ir apsisprendžiau, todėl ir rašau į UL temą, o tas minėtasis pranešimas apie mano turimą kotą (ne UL) buvo parašytas spiningų temoje. :/braj;
Suprastas buvai teisingai. Apie rites ričių temoje klausk. Nesvarbu kokiam botagui reik :)
 #360041   Audimas
 08 Bal 2012 22:14
Sweiki su sventem legvuju koteliu turetojai... noreciau ir pameginti pagaudyti tokio tipo koteliu, tai paskaiciau paskaiciau, bet is visu siulytu gal visai patiko mitchel mag pro spin, bet naturoje apziurejau pakraciau,tai net pardavejas i mane idemiai ziurejo :D paklausiau dar sakau idomiai kotas padarytas lygtai metalu prasideda :D sako ir as to dar nesuprantu. Susidomejau visai situo daivos gaminiu http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3951 bet idomu kokia forumieciu nuomone. Gaudyciau juo riperiukais, mepsiukais ezeruose ir nedideliose upese...
 #360118   HIPIS
 09 Bal 2012 10:55
Pagal gramatura, cia jau Laitas o ne UL..
Ul palei viska, virsutines ribos, kur ant koto raso 5 - 7gr..
Ir tie 7gr jau daugiau specifiniam kotam ir salygom, kaip po mikrodziginam ilgesnio blanko ..
O seip 5-6g. tai UL o kas auksciau jau L..
Cia as seip kystelejaus, vien tam jog nesusidarytu klaidingas supratimas.. ;-)
Vizgi 8-10g.. tai jau daug..paimkit galvakabli tokiu parametru ir suprait, cia tikrai jau ne UL..
 #360134   Mangiz
 09 Bal 2012 11:26
jebus rašė:Jei ne paslaptis uz kiek radai?
140lt. Ne is pardes, bet naujas.
 #360239   Marius1
 09 Bal 2012 20:27
Mangiz rašė:
jebus rašė:Jei ne paslaptis uz kiek radai?
140lt. Ne is pardes, bet naujas.
Nu va pasiėmei normalų mikrojigą už teisingą kainą ;uolrait
 #361513   slavikas
 12 Bal 2012 21:26
Perskaičiau šį skyrių ir padariau tokias išvadas-pasiekti nirvaną galima tik su FINEZZA ,o jeigu pigiau tada kekšę stoty nusipirkti .O jeigu rimtai-UL reikalingas tik vasarai , kada lydekos nebeaktyvios. Masalai pagrinde guma , bet taip pat sukrės ir vobleriukai iki 4 g.Suprantu ,kad universalaus nėra(nebent už 1000 litų) ,bet norėčiau isitekt į kokį 300. Kaip pavyzdys Major Craft BassPara arba Norstream Ultra arba Mitchell Mag Pro Lite Evo. Be abejo geriausi patarėjai būtų tie katrie patys yra išbandę aptariamus įrankius .
 #361524   SauliusM
 12 Bal 2012 21:35
o toki Dragon kaip Mangiz paeme nenori pasiziuret? beje, jis turejo ir su finezza palygint ta kota galimybe tai gal parasys savo atsiliepimus irgi. ir UL tai toli grazu ne tik vasarai reikalingas ir lydeku aktyvumas cia nelabai prie ko. nes jeipvz as gaudau sapalaus tai as gaudau sapalus ir lydekos cia idomios tik tiek, kad gali vobleriuka sapalini ant revos nukast :-D
 #361542   slavikas
 12 Bal 2012 22:07
Pagrindiniai mano masalai lydekiniai vobleriai ir džerkai ,o UL bus reikalingas , kada ranka pavargs. :grin: Vieną Dragoną Mutantą jau turiu ir juo esu patenkintas.Bet tavo pasiūlytame kote įklijuota viršūnėlė ,jis bus tik vien džigui.O gal ir gerai.
 #361558   SauliusM
 13 Bal 2012 00:01
slavikas rašė:...tavo pasiūlytame kote įklijuota viršūnėlė ,jis bus tik vien džigui...
kodel? o jei vobleriu gaudyt bandysi tai kas atsitiks? nulush ta iklijuota virsunele?
 #361559   vicioha
 13 Bal 2012 01:23
sveiki visi zvejai,turiu pora klausimu,gavau dovanu Penzill 1D-B 386-186
lure1,5-6,5g line3-8lb ,rite Roibi zauber 1000 kaip suprantu koto virsune
turetu buti T neklijuota,tai iseitu galima ir patvicinti,ar leistina kaskiek?irkiek?virsyti maksimalia gramatura ,ar tiks sis kotas upetakiams?nes niekur nerandu atsiliepimu apie si kota,arba nemoku jieskoti.is anksto dekoju visiems atrasiusiems.ir sory gal uz durnus klausimus ,bet cia mano pirmas ul kotas.
 #361768   Marius1
 13 Bal 2012 14:25
Kažin ar kas tau duos kokius atsiliepimus apie kažkokį penzil :shock:
Pats pabandysi ir parašyt galėsi
 #361820   piatras
 13 Bal 2012 16:35
vicioha rašė:...gavau dovanu Penzill 1D-B 386-186 ...
Faktiškai tas kotas tinka iki 10-12g, taigi upėtakiui (ne jo mailiui) normaliai ;uolrait jeigu moškių nemėtyt :-D Tvičinsi normaliai baigiant LC 65 pointeriu.
 #361824   slavikas
 13 Bal 2012 16:46
SauliusM rašė:
slavikas rašė:...tavo pasiūlytame kote įklijuota viršūnėlė ,jis bus tik vien džigui...
kodel? o jei vobleriu gaudyt bandysi tai kas atsitiks? nulush ta iklijuota virsunele?
Nulūžt tai nenulūš , bet apie tvičinga teks užmiršt.Įklijuota viršūnė tik džigui.
 #361828   slavikas
 13 Bal 2012 17:07
Marius1 rašė:
SauliusM rašė:
Mangiz rašė:As suprantu ta liudna fakta, kad kas tinka viskam, netinka niekam.
tai biski blogai supranti, nes tai kas tinka viskam (siuo atveju finezza tarkim) tai kainuoja labai daug pinigu.
Na kas tas daug?
Pasiimi finezzza tarkim išankstiniu užsakymu su 30 proc. nuolaida apie 650 gaunasi ir ji tau atstoja praktiškai 3 gaidiškus kotus po 200 lt, ir turi tikrai komfortišką žvejybą su 3 in 1
Įsigijęs finezza dar galvojau imt kokį light tipo spiningelį ale 5-7 gr. vobloms patvičint, nes anas atrodė per liaunas, bet kuo toliau tuo labiau suprantu, kad finezza ir UL ir L klasėse isipaišo, mat ištvičinu ir 65 pointerį :superšokas
Vis tik gal ir ne tokia brangi ta finezza kai pamatai kiek ji gali...
Gal galima smulkiau apie tą išankstinį užsakymą ? Kur, kas ,kaip ?
 #361851   slavikas
 13 Bal 2012 18:51
Ovkas rašė:Tokis kvailas klausimas pasistojo :oops:
Natūroj stipriai skiriasi calzante nuo finezos (nežiūrint kainos) ?
Man pats darbas įdomu kuo skiriasi
Štai ką išskaičiau-CALZANTE EX

Материал бланка Graphite Cloth, такой же, как у Finezza. Отсутсвует только система повышенной чувствительности – OSS. Фурнитура от Fuji: катушкодержатель VSS, кольца SiC в стальных рамах, тюльпан – SiC в титане, в отличие от Finezza, у которой все кольца в титановых рамах. В линейке Calzante есть удилища как с цельным вклеенным кончиком, так и с полым, в целом по моделям линейка идентична Finezza.

Материалы используемые при изготовлении спиннингов CALZANTE EX

Graphite Cloth

По утверждению производителя, единственным слабым местом материала Graphite Cloth является его «излишний» вес…Но все относительно - ведь излишний вес в понимании Graphiteleader для многих других производителей является идеалом легкости. Например, выполненная с применением Graphite Cloth самая длинная и мощная модель Finezza Trenta GOFPTS-832L-T при длине 2.52 метра и тесте до 10 грамм весит всего 95 грамм, а ультралаййтовые Bellezza – менее 60! Но вес ведь не так важен, как мы часто думаем – гораздо важнее баланс, чувствительность и надежность удилища. А с этим в моделях, в которых применяется Graphite Cloth, все в порядке! Впрочем, как и всегда у Graphiteleader.

Pats blankas lygtais toks pat ,tik kažin kokios jautrumo sistemos nėra .Gal ir furnitūra kitokia.
 #361868   SauliusM
 13 Bal 2012 19:45
slavikas rašė:Nulūžt tai nenulūš , bet apie tvičinga teks užmiršt.Įklijuota viršūnė tik džigui.
cia kodel taip?
 #361880   slavikas
 13 Bal 2012 20:28
Nepavyks animuoti , links viršūnė o voblikas stovės vietoj. Čia jeigu paprasčiau. Pav. aš su savo Avidu iki 10,5 jau 10 x-rap jau neišjudinu -linksta.
 #361885   Fabai
 13 Bal 2012 20:44
slavikas rašė:
Ovkas rašė:Tokis kvailas klausimas pasistojo :oops:
Natūroj stipriai skiriasi calzante nuo finezos (nežiūrint kainos) ?
Man pats darbas įdomu kuo skiriasi
Štai ką išskaičiau-CALZANTE EX

Материал бланка Graphite Cloth, такой же, как у Finezza. Отсутсвует только система повышенной чувствительности – OSS. Фурнитура от Fuji: катушкодержатель VSS, кольца SiC в стальных рамах, тюльпан – SiC в титане, в отличие от Finezza, у которой все кольца в титановых рамах. В линейке Calzante есть удилища как с цельным вклеенным кончиком, так и с полым, в целом по моделям линейка идентична Finezza.

Материалы используемые при изготовлении спиннингов CALZANTE EX

Graphite Cloth

По утверждению производителя, единственным слабым местом материала Graphite Cloth является его «излишний» вес…Но все относительно - ведь излишний вес в понимании Graphiteleader для многих других производителей является идеалом легкости. Например, выполненная с применением Graphite Cloth самая длинная и мощная модель Finezza Trenta GOFPTS-832L-T при длине 2.52 метра и тесте до 10 грамм весит всего 95 грамм, а ультралаййтовые Bellezza – менее 60! Но вес ведь не так важен, как мы часто думаем – гораздо важнее баланс, чувствительность и надежность удилища. А с этим в моделях, в которых применяется Graphite Cloth, все в порядке! Впрочем, как и всегда у Graphiteleader.

Pats blankas lygtais toks pat ,tik kažin kokios jautrumo sistemos nėra .Gal ir furnitūra kitokia.

Kokia cia OSS sistema? :roll:
 #361893   Marius1
 13 Bal 2012 20:59
Olympic sensitivity system berods, kiek suprantu, tai čia kažkoks rezonatorius
 #361901   SauliusM
 13 Bal 2012 21:25
slavikas rašė:Nepavyks animuoti , links viršūnė o voblikas stovės vietoj. Čia jeigu paprasčiau. Pav. aš su savo Avidu iki 10,5 jau 10 x-rap jau neišjudinu -linksta.
nu tu ir palyginai... taivobleri pasirink pagal kota ir viskas bus ok. o ne dzerkaut su UL... tokius iki 5cm voblikus tai kalsi ant tvicingo su vklejonke tik daina.
 #361905   SauliusM
 13 Bal 2012 21:28
Marius1 rašė:Olympic sensitivity system berods, kiek suprantu, tai čia kažkoks rezonatorius
kur to cia sitaip isskaityt sugebejei apie OTSOS systema?
  • 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė