Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #362769   atomaxas
 16 Bal 2012 16:46
Gavau keleta feederio virsuneliu. Taciau jos mano feederiui per storos, Tai paklaust norejau, jei jas pasveiciau iki reikiamo dydzio, nieko nenutix feederiui mano? ar geriau jas parduot ir pagal savo dydi nusipirkti pritaikytas?
Beja, mano feederio uzmetimas iki 100 g, o tu per storu, tai iki 120 g.
 #362782   Ramekas
 16 Bal 2012 17:11
atomaxas rašė:Gavau keleta feederio virsuneliu. Taciau jos mano feederiui per storos, Tai paklaust norejau, jei jas pasveiciau iki reikiamo dydzio, nieko nenutix feederiui mano? ar geriau jas parduot ir pagal savo dydi nusipirkti pritaikytas?
Beja, mano feederio uzmetimas iki 100 g, o tu per storu, tai iki 120 g.
Jei nedaug reiks sveisti tai ir sveisk su smulkiu svitriniu, bet jei daugiau kaip 1 mm, tai manau geriau parduok, nes kad ir nusveisi daug, jau kazkaip netaip atrodys ta virsunele prie feederio. Cia tik mano tokia nuomone.
 #362805   Ramekas
 16 Bal 2012 17:53
As sendien pora uzsisakiau Browningo 2 ir 4 Oz, bet sake tik menesio begy jos parvaziuos is anglu, ajsku bus siek tiek pigiau nei romadoj, bet ne piniguose esme, cia pas mus Druskininkuose yra vos dvi "nusiurusios" zvejibos parduotuveles, kuriose yra virsuneliu po 7.50-9lt na bet man pinigai is pinigines nebenori islysti pamate tas virsuneles, o del poros virsuneliu nesinori i Alytu, Vilniu ar Kauna vaziuoti. Beto ne taip man ju greitai ir reikia, tad galiu ir palaukti.
 #362815   vyrgaz
 16 Bal 2012 18:24
Aš labai nesureikšminu viršūnėlės kainos- man ir už 9 gerai- todėl, kad paprastai itin minkštų komplekte prie fyderio nebūna, ir kai apleki pusę miesto ir randi minkščiausią už 9 lt, tai imi ir džiaugiesi.. :roll:
 #362821   Ramekas
 16 Bal 2012 18:41
vyrgaz rašė:Aš labai nesureikšminu viršūnėlės kainos- man ir už 9 gerai- todėl, kad paprastai itin minkštų komplekte prie fyderio nebūna, ir kai apleki pusę miesto ir randi minkščiausią už 9 lt, tai imi ir džiaugiesi.. :roll:
Teisingai, as irgi galvojau man liks varijantas imti tas po 7.5-9lt, bet atsirado galimybe gauti geresnes, tad kodelgi ne.
P.S jau isigijai feederi? :D jei taip kaip jis tau?
 #362826   vyrgaz
 16 Bal 2012 18:58
Dar ne..Užsakymo istorijoj nuo praėjusio antradienio šviečia užrašas "apmokėta"..Po šio savaitgalio pamokų net suabejojau ar dar reikalingas fyderis su užmetimu iki 120 gr..Bet visgi tai bus aukščiausios klasės meškerykotis, iš dabar mano turimų.. :roll:
Varčiau temą, ir suradau auksinę Agio tiesą:
"Jei užkabins feederiukas, tai pamažu ir pasikeisi viską. Čia kaip kam, man paskutiniu metu malonumas žvejoti su vienu feederiuku ir kaip sakoma maloniai leisti laiką veiksme"..
Taip ir vyksta pas mane pastaruosius 3 metus.. :)
 #362836   vyrgaz
 16 Bal 2012 19:08
Žvejojau kartu su Gražviu..Išmokė dugną "skaityti", užmetimo techniką pakoregavo..Dabar be jokios baimės su 80 gr fyderiu 42 gr fox'a su suspaustu jauku iš visos sveikatos šveičiu, kad pasiekčiau susirastą kantelį kažkur toli tvenkiny.. :)
 #362841   hamis
 16 Bal 2012 19:14
Va as per ta nusistatyma savo irgi neperlipu, nors vakar su profu zvejojau ir perlipau ant 0.12mm pavadeliu ir 16, ar tai 14 dydzio kabliuku. Na skaitau jau pazanga. Dabar su tuo uzmetimu reikia perlipti, nes noretusi su 1ozo virsunele svaidyti 40g seryklas prikrautas skanestu.
 #362844   Ramekas
 16 Bal 2012 19:22
vyrgaz rašė:Dar ne..Užsakymo istorijoj nuo praėjusio antradienio šviečia užrašas "apmokėta"..Po šio savaitgalio pamokų net suabejojau ar dar reikalingas fyderis su užmetimu iki 120 gr..Bet visgi tai bus aukščiausios klasės meškerykotis, iš dabar mano turimų.. :roll:
Varčiau temą, ir suradau auksinę Agio tiesą:
"Jei užkabins feederiukas, tai pamažu ir pasikeisi viską. Čia kaip kam, man paskutiniu metu malonumas žvejoti su vienu feederiuku ir kaip sakoma maloniai leisti laiką veiksme"..
Taip ir vyksta pas mane pastaruosius 3 metus.. :)
Na jei tik ezeruose/tvenkiniuose zvejosi manau uztenka pilnai ir 80g feederio ismetimo, na o as ji uzsisakiau del to kad galeciau tiek nemune tiek ezere zvejoti. Kolkas negaliu sau leisti pirkti dvieju feederiu, todel pasirinkau toki universalesni. Na ,o ateity tai turiu planu nusipirkti ir liaunesni feederiuka buntent ezerui.
 #364580   MICIUS
 19 Bal 2012 17:43
Sveiki, gal galit ką patart dėl ričių? noriu susikomplektuot kažką Nemunui, dugninė greičiausiai bus sunkoka (~3 uncijos), bet norėtųsi kokios lengvesnės ritės (iki 2-300Lt) (kiek pirko draugai tai visų labai sunkios, išvažiavus 4iom dienom žvejot, jei užpuola pūgžliai, atlieki labai daug metimų, ir tiesiog norėtųsi daugiau komforto : )). Kotą vieną turiu, reikėtų dar vieno, draugai rekomendavo Daiwa kažkurį iš heavy, gal dar ką panašaus ir pigesnio žinot?
Iš anksto dėkui jei kas atsakys (tikiu, kad apie tai kalbėta čia ir anksčiau, tiesiog seniai buvau skaitęs šią temą, nesinori skaityt 50 forumo lapų)
 #364598   grazvis
 19 Bal 2012 18:10
Na jai vlas bus ~0.3mm tai nieko cia neprilengvinsi. Jai valas 0.08 iki 0.14mm pintukas (nors tikslus diametras yra pas juos didesnis) tai gali deti 3000 klases pagal shimana. ir pasiziurek kota lengvesny. As asmeniskai meginau bubiuose kur srove labai stipri gaudyti su light iki 50g darbo daug, bet nuovargio nepajutau. Tiesa kolega sale gaude su 3 oz :D jam laike man laike 50g serykla tiesiog su vieta reik padirbeti :/braj;
PS: Aisku gaudymas vyko prie kranto ~20m ;) nors toliau metant tai ten nz ko reik juriniu svinu su inkarais :D
 #364628   Rytisx
 19 Bal 2012 19:10
MICIUS rašė:Sveiki, gal galit ką patart dėl ričių? noriu susikomplektuot kažką Nemunui, dugninė greičiausiai bus sunkoka (~3 uncijos), bet norėtųsi kokios lengvesnės ritės (iki 2-300Lt) (kiek pirko draugai tai visų labai sunkios, išvažiavus 4iom dienom žvejot, jei užpuola pūgžliai, atlieki labai daug metimų, ir tiesiog norėtųsi daugiau komforto : )). Kotą vieną turiu, reikėtų dar vieno, draugai rekomendavo Daiwa kažkurį iš heavy, gal dar ką panašaus ir pigesnio žinot?
Iš anksto dėkui jei kas atsakys (tikiu, kad apie tai kalbėta čia ir anksčiau, tiesiog seniai buvau skaitęs šią temą, nesinori skaityt 50 forumo lapų)
Jei jau galvoji tikrai Nemune gaudyt ir mėtyt 3 uncijas ir kaip sakai dažnai permetinėt, tai pamiršk lengvas rites. Kitu atveju pasėmus ritę už 200lt ten tarkim kokią 3000 intensyviai pagaudžius Nemune greit pavargs. Tavo draugai atlikę teisingus sprendimus.
 #364657   Ramekas
 19 Bal 2012 19:48
Kaip supratau cia bus Heavy Feeder. Tai jei gerai supratau, as as meniskai sau rinkciausi ne mazesne rite negu 4000 pagal simano, netgi bandziau su 5000 tai ji man ziauriai patiko. Na nzn cia tau rinktis, bet as mazesnes nemunui + HF mazesnes negu 4000 net neziureciau, ajsku sekliu bugneliu, nes kazkada mandziau privynioti valo storesnio apacioj, kad padaryciau seklaus tipo bugneli, nes gaunasi nelygus pagrindinio valo suvyniojimas, plius seklaus bugnelio originalo krastai buna nuozulnesnis, kas sudaro tolimesni uzmetina. Todel baigiau su to storo valo viniojimu ir iziolkiu klijavimu :[anuol
P.S i |Daiwa rites tik paziuriu del idomumo nes jos ne mano nosiai tokiomis kainomis, uz tokias kainas riciu, kaip Daiwa galetum susideti paprastesniu firmu ir feederi ir rite. Na ajsku jei esi pasiruoses komplektui isleisti 5k LT, tada jau klausk patarimo Senelio, Makaules ir kitu 100 metu zvejojanciu feederiais ;uolrait
 #364744   grazvis
 19 Bal 2012 20:52
seip bekingui geriausiai naudoti paty pigiausia ir paty ploniausia vala, pasiemi 300m 0.10 ir super viskas sugula lygiai, o jai rite disova tai ir vala klos disovai vien moketi uz negilu bugnely papildomus lt neapsimoka. jai rites turi priekiny stabdzio reguletoriu tai tarpiniu pagalba gali pasidaryti valo klojima koky nori ;)
 #364751   Ramekas
 19 Bal 2012 21:01
Bet tai kam dar viniot papildoma vala, jei gali nusipirkti tam reikalui skirta rite, plius, kaip sakiau siu riciu su sekliais bugnai krastai nuozulnesni. Nzn mano nuomone jei perki irankti, tai renkiesi, kad derintusi prie reikiamo irankio, kad nereiketu prisukinet kazko, priviniot, priklijuot ir tt. Juk siais laikais visko yra. Kaip ir raktus, jei man reikia atsuk 15 ini varsta, tai neimsiu rakto ant 13 ir nebruzinsiu jo kad atsukt 15 ini varzta :grin:
 #364802   MICIUS
 19 Bal 2012 21:49
dėkui už info, gal netiksliai visai parašiau, bet kaip tik norėčiau išvengt brangių pirkinių, tokių kaip "Daiwa" (ypač kai nakčiai paliekam meškeres užimtose vietose, miegam automobilyje, būtų neramu miegot palikus brangius įrankius ant kranto). Kaip suprantu reikia sunkesnės ir didesnės su sekliu būgneliu.
 #364846   Ramekas
 19 Bal 2012 22:15
MICIUS rašė:dėkui už info, gal netiksliai visai parašiau, bet kaip tik norėčiau išvengt brangių pirkinių, tokių kaip "Daiwa" (ypač kai nakčiai paliekam meškeres užimtose vietose, miegam automobilyje, būtų neramu miegot palikus brangius įrankius ant kranto). Kaip suprantu reikia sunkesnės ir didesnės su sekliu būgneliu.
Nera ko miegot, nebent atvaziavai i zvejiba :fingal: , o ne pazvejot :grin: Del rites: as sau asmeniskai Heavy Feederiui naudojau 3000 ir kaip sakiau uzsidejau 5000, tai lygint net nera ko, valo surinkimas, mazesnis pasipriesinimas. Na bet kiekvienas renkasi pagal save, vienam 5000 gal per sunki, kitam 3000 kaip tik ir tt. Bet as asmeniskai H feederiui rekomenduociau minimum 4000 rite su sekliu bugneliu, kad nereiketu vainioti papildomu valu, iziolkiu ir kito meslo. Kuo maziau visokio meslo, tuo viskas yra paprasciau ir akiai maloniau.
  • 1
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė