Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #364505   Marius1
 19 Bal 2012 15:59
O avidas netinka?
Tarkim iki 3/8 užmetimo
 #364517   zet
 19 Bal 2012 16:05
Marius1 rašė:O avidas netinka?
turiu avida 220 vienos dalies iki +-8 gramu nepamenu tiksliai. Labai geras jautrumas (net geresnis uz legendos), gerai twicingas eina, bet su metimu tai vienas silpniausiu is visu turimu spiningu. Kol nereikia toli mesti, tai super, bet jei nori kur toliau tai .... nors jei nieko nerasiu, tai istrauksiu ji siemet is spintos jau si sestadieni i pora. Ir i pora imsiu triju metru iki 42 gramu fujitsu team'a. Keista, jis ziauriai jautrus ir meto 10 gramu zaislus labai gerai. Bandziau su tokiu pat fujitsu team'u iki 21 gramo ir iglio 270, tai sis 3 metru ir daug jautresnis (net gaudant su maziausio dydzio rapalos nesikabinancia blizge). Jautrumas, tai vibracijos jautimas per kota iki rankenos. Arba imsiu twistingini irgi vienos dalies legenda. Itariu, ateina laikas, kai zvejosiu ne su 2 o su trim kotais :) ... siaip man kota geroje valtyje is rankos i ranka pakeisti daug lengviau negu masalus kaitelioti. Ir buna kartais kad ima vienam ezere didesnius, o kartais 4 gramu sudukai traukia normalias lydekas.
 #364551   Hookaz
 19 Bal 2012 16:49
zet rašė: ... Arba imsiu twistingini irgi vienos dalies legenda...
kas cia dar per metodas? :grin:
 #364559   zet
 19 Bal 2012 17:04
Hookaz rašė:
twistas tai sokis, tad tinka ir twichingui apibudinti ;)
 #364563   Tadunce
 19 Bal 2012 17:13
Jei Tavo voblikas sukasi kaip malūnėlis.. :)
 #364707   SauliusM
 19 Bal 2012 20:28
zet rašė:
Hookaz rašė:
twistas tai sokis, tad tinka ir twichingui apibudinti ;)
twichingas tai ne twistingas jeigu ka... nebenubluskim su terminais iki beprotybes.
nes man tai pradzioj dar galva pasukt reikejo ka tu ten sumastei su twistinginiu kotu. mazu gal twisteriais gaudyt :lol:
 #364836   zet
 19 Bal 2012 22:09
SauliusM rašė: twichingas tai ne twistingas jeigu ka... nebenubluskim su terminais iki beprotybes.
nes man tai pradzioj dar galva pasukt reikejo ka tu ten sumastei su twistinginiu kotu. mazu gal twisteriais gaudyt :lol:

ok ;) pats maisausi :D kazkada twista sokau :D

tiesa, kas realiai gaudete su grafitleaderiu kur uzmetimas 4 -21 ? ar panasiais Pvz :
http://www.lureheaven.co.uk/spinning-lu ... ml-n2.html
http://www.lureheaven.co.uk/spinning-lu ... ml-n2.html
http://www.lureheaven.co.uk/spinning-lu ... 2l-n2.html
Jei yra, parasykite man i privata. rasau i UL, nes cia grafitleaderiu gerbeju daugiau negu spiningo forume.
 #364973   Vitolis
 20 Bal 2012 10:37
zet rašė:
tiesa, kas realiai gaudete su grafitleaderiu kur uzmetimas 4 -21 ? ar panasiais Pvz :
.
Manai, kad čia daugiau atsakymų gausi? Daugiausiai lankosi blevyzgose jei jau taip. Yra tema tam skirta, tai ir rašyk ten.
O tai pačiam odin x ar kastinginis kotas ar ne? Skirtingus kotus nurodei.
 #369821   PelkiuSenis
 05 Geg 2012 13:40
Gal kas turit ka gero blogo papasakot apie calzante su T virsune? :)
 #378188   AndriusM
 02 Bir 2012 12:33
Sveiki gal kas gali patarti koki spiningėlį ul prie Ryobi ekusimos 3000 ? kad gerai pritiktu ? kaina +-100 LT
 #378192   Rafal
 02 Bir 2012 12:43
Bet ar cia su upetakiais susije...? :roll:
 #378221   Sportininkas
 02 Bir 2012 14:18
pas mane dam super natural felchen 5 ar kazkas panasaus.. 2.1m 2-5gr uzmetimas ir smagus visai kaina apie 80lt naujo
 #378244   DainiusM
 02 Bir 2012 15:16
AndriusM rašė:Sveiki gal kas gali patarti koki spiningėlį ul prie Ryobi ekusimos 3000 ? kad gerai pritiktu ? kaina +-100 LT
Aik i kampa pastovet, bo namu darbu visai neparuoses, matosi... :shock:
 #378276   Rafal
 02 Bir 2012 16:36
AndriusM rašė:Sveiki gal kas gali patarti koki spiningėlį ul prie Ryobi ekusimos 3000 ? kad gerai pritiktu ? kaina +-100 LT
UL su 3000 rite?? Sverianti 300g.... Sorry, bet yra tam skirta tema, Spiningautojams-UL. Tenm ir uzdavinek klausimus apie spiningus, a ne Upetakiu zukleje....
 #378278   AndriusM
 02 Bir 2012 16:40
DainiusM rašė: Aik i kampa pastovet, bo namu darbu visai neparuoses, matosi... :shock:
Perdidelė ritė ? taip nenorėjau pirkt kitos , na bet jeigui nesuderinama tai teks ir rite. Tada gal kas žino komplektą kokį gerą ir suderintą kotas+ritė apie 200lt ? :)
 #378279   AndriusM
 02 Bir 2012 16:41
Rafal rašė: UL su 3000 rite?? Sverianti 300g.... Sorry, bet yra tam skirta tema, Spiningautojams-UL. Tenm ir uzdavinek klausimus apie spiningus, a ne Upetakiu zukleje....
Nu atsiprašau , kad tau gyvenima sugadinau su tokiu savo klausimu ne vieetoje....
 #378290   SauliusM
 02 Bir 2012 18:01
AndriusM rašė:
DainiusM rašė: Aik i kampa pastovet, bo namu darbu visai neparuoses, matosi... :shock:
Perdidelė ritė ?
jo rite per sunki. beveik dvigubai kaip UL. nu pusantro kart tai tikrai. dar ir aisku normalus UL kotas uz 100 irgi yra sunkiai imanomas dalykas.
 #378295   AndriusM
 02 Bir 2012 18:16
SauliusM rašė: jo rite per sunki. beveik dvigubai kaip UL. nu pusantro kart tai tikrai. dar ir aisku normalus UL kotas uz 100 irgi yra sunkiai imanomas dalykas.
Sauliau man megėjui , į savaitę karta(geriausiu atveju) išvažiuojančiam tai juk nereikia nieko perdaug įmantraus, taip sakant blogam šokėjui ir kiaušai trukdo , tai aš manau kad pigenis prastesnis gal nesuteiks 100% malonumo, ką gali brangus kotas , bet žuvi pagauti ir paleisti leis :)
 #378298   SauliusM
 02 Bir 2012 18:37
AndriusM rašė:
SauliusM rašė: jo rite per sunki. beveik dvigubai kaip UL. nu pusantro kart tai tikrai. dar ir aisku normalus UL kotas uz 100 irgi yra sunkiai imanomas dalykas.
Sauliau man megėjui , į savaitę karta(geriausiu atveju) išvažiuojančiam tai juk nereikia nieko perdaug įmantraus, taip sakant blogam šokėjui ir kiaušai trukdo , tai aš manau kad pigenis prastesnis gal nesuteiks 100% malonumo, ką gali brangus kotas , bet žuvi pagauti ir paleisti leis :)
su tokiu mastymu as UL nepirkciau. pirkciau L tada koki nors. nes UL perkamas tada kai L jau malonumo pakankamai nebesuteikia, ir jis tada perkamas nebe pigus, o toks kuris suteiks malonuma.
 #378656   AndriusM
 04 Bir 2012 13:01
Sauliau su mielu noru nusipirkčiau aš brangiausią parduotuvėje UL , bet aš tiek pinigėlių neturiu, kad tai sau leisčiau... ir manau , kad man malonumo teiks ir ne toks prabangus įrankis, pasilikau paskutinius stipendijos pinigus ( anokia čia paslaptis , už gera mokymasi šiais laikais stipendija yra 260 litų ) tai va nusprendžiau nusipirktį kažką įdomesnio, nei tradicinis spiningas, nes mano Shimano alvio (10-30)g neleidžia man pravest vobleriuku tinkamai per upelį.... Aš matau kad tu nusimanantis , ir galėtum patarti ką man pirkti , ar tą UL ar L ir gal kokį realų variantą galėtum pasiūlyt , apie 200lt nes dar pinto valo reiks nusipirkti :) Kiti gali taippat pasiūlyt, privačiom žinutėm , kad perdaug čia to forumo neperkraut... Ir dar klausimas prie to pačio jūsų specų įrankius geriau pirkti tokiuose "gariūnuose" ar žūklės parduotuvėse , nes teko matyt tuos pačius įrankius žūklės reikmenų parduotuvėse ir gariunuose 20-30 % pigiau , bet niekad nesigundžiau tuo pigiau , nes nežinau ką jie ten parduoda.

P.S ačiū už atsakymus
 #378680   SauliusM
 04 Bir 2012 14:34
AndriusM rašė:Sauliau su mielu noru nusipirkčiau aš brangiausią parduotuvėje UL , bet aš tiek pinigėlių neturiu, kad tai sau leisčiau... ir manau , kad man malonumo teiks ir ne toks prabangus įrankis, pasilikau paskutinius stipendijos pinigus ( anokia čia paslaptis , už gera mokymasi šiais laikais stipendija yra 260 litų ) tai va nusprendžiau nusipirktį kažką įdomesnio, nei tradicinis spiningas, nes mano Shimano alvio (10-30)g neleidžia man pravest vobleriuku tinkamai per upelį.... Aš matau kad tu nusimanantis , ir galėtum patarti ką man pirkti , ar tą UL ar L ir gal kokį realų variantą galėtum pasiūlyt , apie 200lt nes dar pinto valo reiks nusipirkti :) Kiti gali taippat pasiūlyt, privačiom žinutėm , kad perdaug čia to forumo neperkraut... Ir dar klausimas prie to pačio jūsų specų įrankius geriau pirkti tokiuose "gariūnuose" ar žūklės parduotuvėse , nes teko matyt tuos pačius įrankius žūklės reikmenų parduotuvėse ir gariunuose 20-30 % pigiau , bet niekad nesigundžiau tuo pigiau , nes nežinau ką jie ten parduoda.

P.S ačiū už atsakymus
nueik i fishona ir pasiziurek daiwa spinmatic jei busi Vilniuj kada nes neisivaizduoju kas dar galetu salyginai naudojamas UL but uz mazus pinigus. arba UL bus tik uzrasymas o realybej vistiek bus L. noredamas gariunuose pirkt turi labai gerai ismanyt ka perki, kad podjobkes nenusipirktum kokios. ir siaip, dar kart pamastyk ar tau tikrai reikia UL, nes nu nuo 10-30gr sokt iskart i krastutinuma UL tai nu nezinau ar verta. gal visgi geriau tu apie koki L pagalvok pradziai, kad ir ta pacia ultra kur 2,4m iki 12gr.
http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3035
nemesk savo pinigu i bala juo labiau jei perdaug ju neturi.
 #378756   alkanas
 04 Bir 2012 18:18
ar klausinetojai esat tikri, jog jum tikrai reikia to ul ? ypac jei zvejosit jais retokai arba isvis, nezinot kas ir kam, tik mados sauksmas ? imkit tikrai light spiningeli kokio norit ilgio, ir su tais paciais ul masaliukais vala atitinkama pasirinke pazaisit, ir bus jum laime ''plot light tai tarsi tarpine tarp ul ir pvz medium ar truputi galingesnio, kuriuo ir ul masaliuka uzmesi pravesi ir su sunkesniu atsargiai pazvejosi
o tai dabar is tikro, nuo 10-30 gr iskart ant ul :roll: is po tokio pasiimk light spina, su juo kaip su ul jausies, nesvarbu kas ka pasakytu, gali cia ir nesigirt ka nusipirkai, nes ne cia zuvys kimba, o kazkur ten, kur slapia, kur vandens yra.
 #378794   AndriusM
 04 Bir 2012 19:27
Supratau jus , perdidelis šuolis nuo Medium į ul , bet išesmės žvejys megėjas turbūt kažin ar labai jaus tą skirtuma tarp UL ir L ? o praktiškiau šiuo atveju yra L, nes su juo nebus baisu ir blizgę kokia 10 g švystelt į ežeriuką...
Sauliau o tas 2,4 yra toks hybridinis, nes kaip ul tai atrodo gana sunkius iki 12 g galima svaidyt ?
 #378801   SauliusM
 04 Bir 2012 19:44
AndriusM rašė:Supratau jus , perdidelis šuolis nuo Medium į ul , bet išesmės žvejys megėjas turbūt kažin ar labai jaus tą skirtuma tarp UL ir L ? o praktiškiau šiuo atveju yra L, nes su juo nebus baisu ir blizgę kokia 10 g švystelt į ežeriuką...
Sauliau o tas 2,4 yra toks hybridinis, nes kaip ul tai atrodo gana sunkius iki 12 g galima svaidyt ?
nu jis ir nera UL, jis yra L jei ne ML, bet del savo ilgumo dar turi visai padoria akcija del ko ir 2 gr su juo galima be didesniu kompleksu metyt, aisku jei vietoj valo kapronines virves nesusivyniosi...
 #378846   AndriusM
 04 Bir 2012 20:41
Mastau gal ir nieko , sauliau gal dar gali man ir rite priderint ? :)
 #378850   SauliusM
 04 Bir 2012 20:53
AndriusM rašė:Mastau gal ir nieko , sauliau gal dar gali man ir rite priderint ? :)
uz kiek litu? tokia 20 dydzio gal tiks?
http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=4625
tuo paciu is femos ir pasiimsi kartu su kotu.
ne nu bliaha, reiks komisiniu is OMaro prasyt uz reklama :lol:
 #378859   Tadunce
 04 Bir 2012 21:06
Airis rareniumą pardavinėja už 450lt, jei jau UL, o dydis nemažas, jei gaudytum kur srovėj, kur greičiau valą klot reikalas yra
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė