Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žvejyba jūroje ir nuo kranto
 #364148   Skumbrotas
 19 Bal 2012 09:24
SauliusM rašė:bet tai kaip ziauriai veluoja siemet....
Kad velniškai šaltas pavasaris, balandžio antra pusė o vandens temperatūra šaltesnė kaip sausio pradžioj :evil: Dar nebuvo dienos, kad degintis kur užuovėjoj galėtu, šalta... Tad ir neskuba žuvys perdaug link kranto :neutral:
 #365587   diego
 22 Bal 2012 12:58
vakar per pora valandu visai smagiai byciokus patraukem :) ir dar skaniau suvalgem vakare :)
 #365669   Agis
 22 Bal 2012 18:23
Įdomu iki kur toli jie laikosi nuo Klaipėdos, kažkaip Šventosios Būtingės ruože jų nepasitaiko o gal tik man :roll:
 #365671   marijus*
 22 Bal 2012 18:32
jie yra ten, kur yra akmenų, o smėlynai ne jiems, nors būna irgi pasitaiko kartais. jau nebepamenu, kada būčiau matęs , kad kas pagautų per žvejybą nevieną jūrinę vėgėlę (beldiūgą) , matyt tie byčiokai bus ją išvis išstūmę, nes laikosi tokiose pat vietose. reta visai patapo.o gaila. brolis sakė šiandien 7 kg stambių byčiokų nesunkiai ( iki 300gr) pritraukė marėse, bet kažkaip jų žvejyba manęs visai netraukia
 #365679   Bratka
 22 Bal 2012 18:44
Pernai nuo tilto Palangos pagavom dvi beldiugas,ir viena Karklej.Latvijoj tos bildiugos baisiai vertinamos vietiniu riboku.
 #365703   martiz-zz
 22 Bal 2012 19:39
marijus* rašė:jų seniau ( iki byčiokų atsiradimo) buvo daug jūros akmenynuose.
manau busi teisus, kad byciokai jas isstume, nes jos tose vietose sededavo. ir galedavai jas traukt jai zinai kur kaip dabar biciokus. o juos dabar dubasina palangoi juodai :-D
 #365705   diego
 22 Bal 2012 19:43
Agis rašė:Įdomu iki kur toli jie laikosi nuo Klaipėdos, kažkaip Šventosios Būtingės ruože jų nepasitaiko o gal tik man :roll:
karklej gaudem, Agi ;-)
 #365709   Bratka
 22 Bal 2012 19:57
diego rašė:
Agis rašė:Įdomu iki kur toli jie laikosi nuo Klaipėdos, kažkaip Šventosios Būtingės ruože jų nepasitaiko o gal tik man :roll:
karklej gaudem, Agi ;-)
Tai kad as vienas is pirmuju ir buvau,per varzybas Karklej pries daug metu pagaves bycioka :ruko dar tada ant Lietuvos nelabai apie juos kas zinojo,net staripsnio autorius zurnale po nuotrauka parase,kad vartau kazkokia tais enciklopedija ale tokios zuvies nerandu :-D ,bet buvo tada priejes zmogelis ir porino jog situs buozgalvius Latviai pavasary nuo molo kartais pagauna...Man tas zuvinas grynai i rotana panasus buvo-stipriai ir nesuklydau :ruko
 #365719   Urlys
 22 Bal 2012 20:08
Nelabai supratau kas yra byčiokas, bet šiandien kai kas iš verslininkų su strimelių tinklais pagavo gražių grundalų.
 #365720   Bratka
 22 Bal 2012 20:10
Urlys rašė:Nelabai supratau kas yra byčiokas, bet šiandien kai kas iš verslininkų su strimelių tinklais pagavo gražių grundalų.
Tai zinol ,kad tarp grundulu ir bycioku pastaiko :lol:
 #365728   Lorenas
 22 Bal 2012 20:31
Bratka rašė:
Urlys rašė:Nelabai supratau kas yra byčiokas, bet šiandien kai kas iš verslininkų su strimelių tinklais pagavo gražių grundalų.
Tai zinol ,kad tarp grundulu ir bycioku pastaiko :lol:
Užskaitom ;-var-var.
 #365751   SauliusM
 22 Bal 2012 21:21
esu ir butingej ir papej latvijoj pagaves anu. nedaug aisku, viena kita, bet...
 #366002   marenas
 23 Bal 2012 17:52
Bratka rašė:Pernai nuo tilto Palangos pagavom dvi beldiugas,ir viena Karklej.Latvijoj tos bildiugos baisiai vertinamos vietiniu riboku.
neskanios jos bildiugos o byciokai tai super,galetu istysus metus taip kipt
 #366014   marijus*
 23 Bal 2012 18:11
na jei tu žvejoji tam, kad pavalgyti, tai tada suprantama. tų byčiokų galima pasigauti nuo balandžio vidurio iki lapkričio galo beveik, vėlyvą rudeni didžiausi sukimba, tik reikia žinoti kur jie būna. negi keli mėnesiai be jų tamstai taip prailgsta? dėl manęs, tai geriau jų net nebūtų buvę prie mūsų krantų. nežinau kam čia ' padėkoti' reikia, kad jie atsirado pas mus. invazinė žuvis, nieko gero nežada, tik išstums kažkurias vietines senas rūšis, griaus senai nusistovėjusią ekosistemą
 #366059   SauliusM
 23 Bal 2012 19:28
marijus* rašė:nežinau kam čia ' padėkoti' reikia, kad jie atsirado pas mus.
kiek as zinau, tai su laivu balastiniais vandenim anys cia atkeliavo. dar ir krabai lygiai taip pat buvo atkeliave, tik tiem salygos netiko, tai neprigijo...
 #366089   marenas
 23 Bal 2012 19:55
marijus* rašė:na jei tu žvejoji tam, kad pavalgyti, tai tada suprantama. tų byčiokų galima pasigauti nuo balandžio vidurio iki lapkričio galo beveik, vėlyvą rudeni didžiausi sukimba, tik reikia žinoti kur jie būna. negi keli mėnesiai be jų tamstai taip prailgsta? dėl manęs, tai geriau jų net nebūtų buvę prie mūsų krantų. nežinau kam čia ' padėkoti' reikia, kad jie atsirado pas mus. invazinė žuvis, nieko gero nežada, tik išstums kažkurias vietines senas rūšis, griaus senai nusistovėjusią ekosistemą
geriausei jie kimba tik pavasari.esu uztaikes rudeni.,jai ju bus daugiau tai dos atsikvept kitom zuvim sportinem,lydekom,starkem netems ju namo o paleidynes,nes byciokai labai skanus rukyti,tad senolei eitu bycioku lengvai pagaudyt negu mazus starkiukus dusintu.seip turbut pleksnes jai zvejoji tai turbut nepaleidi jai gaudai ta turbut maistui,tik nesakyk kad tau patinka jas tik gaudyt.taip kad nepradek sventoju detis,lydekas reiktu paleis upetakius paleist starkius nes juos sportines zuvis.o jai tu nuori gali paleidyniet pleksnes ir byciokus kai jie iki subinies irija. :liež-uvis .sori
 #366099   marijus*
 23 Bal 2012 20:06
valgau aš žuvį, ją mėgstu. bet pagrindas visgi sportinis interesas, o ne mityba. aš ir nesmerkiu tų kurie gaudo, tam ,kad vien pavalgyti, pats daug suvalgau,nors rimtus varžovus ir sportinį interesą turinčias žuvis dažnai paleidžiu, nes puikiai galiu misti strimėlėmis , stintomis ar plekšnėmis ir tuos pačius byčiokus valgau parūkytus, pakeptus ir kotletuose, nes jie skanūs:) tik vat sportiškai tie byčiokai, kažkaip na ... nulis emocijų, kaip ,kad dyglės, pūgžliai.. man tiesiog gaila, kad beldiūgų tiek nebėra, kiek buvo. aš tai norėjau pasakyti. o tie 'skanūs' byčiokai įsivaizduokite kiek ikrų suėdą, kad ir strimėlės, vėjažuvės , uoto.
 #366109   marenas
 23 Bal 2012 20:19
marijus* rašė:valgau aš žuvį, ją mėgstu. bet pagrindas visgi sportinis interesas, o ne mityba. aš ir nesmerkiu tų kurie gaudo, tam ,kad vien pavalgyti, pats daug suvalgau,nors rimtus varžovus ir sportinį interesą turinčias žuvis dažnai paleidžiu, nes puikiai galiu misti strimėlėmis , stintomis ar plekšnėmis :) tai kiekvieno asmeninis reikalas ir ne mano reikalas į tai kištis. tik vat sportiškai tie byčiokai, kažkaip na ... nulis emocijų, kaip ,kad dyglės, pūgžliai.. man tiesiog gaila, kad beldiūgų tiek nebėra, kiek buvo. aš tai norėjau pasakyti. o tie 'skanūs' byčiokai įsivaizduokite kiek ikrų suėdą, kad ir strimėlės, vėjažuvės , uoto.
seip as neper daug valgau zuvies,bet byciokus starkius pleknes eserius menkes tai skanu,o byciokus reiktu ant nedydelio svarelio pavadeli ir rankoi laikant biski tampaliot palei akmenis .man rodos smugi ir turi aktivi zuvis,jai jas eitu gaudyt ant guminuku tai smagu butu.lai tik butu ju,tik kaskaip jie aprimsta veliau,turbut jie pries nersta suaktiveja.seip mieliau lydekas medziuociau,bet rei byccioku palupt pasismagint,o greit ir vejazuves pareis.pavasarys veza,man atostogos galetu but pavasari arba rudeni ;-var-var. .bet lietuvoi nepasirinksi gauni tik ziema.
 #366612   marijus*
 25 Bal 2012 05:50
vakar vakare buvome neilgai pažvejoti prieš Karkę. temstant kibo, bet plekšnių dėja tik dvi . dar dvi stintos ir virš 30 bykų. jūra rami, oras pasakiškas, vanduo skaidrus. prie kranto pilna krevečiukių
 #366664   Vaidis
 25 Bal 2012 08:30
Tikrai taip, šianakt bandžiau nuo Palangos paplūdimio, tai vien bykai, nei vienos plekšnės! O nuo tilto, tai pagauna truputi, naktį stambesnės, dieną delninės, o bykai, tai nors vežimu vežk, per valandą normą gali prigaudyt:-D eja, bandžiau ir ant mikriko, kala smagiai, tik reik jau pažaist, o ant tų valgomų, tai išvis jaučiu smagiai eitų.
 #366672   SauliusM
 25 Bal 2012 08:55
Vaidis rašė:Tikrai taip, šianakt bandžiau nuo Palangos paplūdimio, tai vien bykai, nei vienos plekšnės! O nuo tilto, tai pagauna truputi, naktį stambesnės, dieną delninės, o bykai, tai nors vežimu vežk, per valandą normą gali prigaudyt:-D eja, bandžiau ir ant mikriko, kala smagiai, tik reik jau pažaist, o ant tų valgomų, tai išvis jaučiu smagiai eitų.
tai ant kokiu mikriku gaudei? cia jau visai idomu. tsakantjaponiskas rockfish game. su mikriku juros pakrantej. tik cia gal jau jurinio spino tema.
 #366983   Vaidis
 25 Bal 2012 21:59
SauliusM rašė:tai ant kokiu mikriku gaudei?
Ant pink spalvos, nes kitokių neturėjau :lol: Buvo bagažinėj dar ant menkininės sistemos kažkokios, fist nukabinau, sakau pamėginsiu, tai va ir pamėginau :) Beja, ten jau ne labai ir mikrikas, 5 cm tvisteriukas ant stintinės blizgutės pamautas :roll: Bandžiau ir ant plikos stintinės blizgutės virpint tipo Drop Shot virpesiais, tai segė ir aną, tik va reik primest tai, kad jų ten tiršta, nes su krevetke nespėja dugno pasiekt ir jau ryja, o va su anais variantais tai reik pažaist minutėlę kitą :) Bet manau, kad situacija pasikeistų į gerąją puse sumažinus mikriką pasmardintą :ruko
 #367165   cyma
 26 Bal 2012 12:21
Ar yra koks nors skirtumas, kur geriau ieškoti krabių? ruožas Palanga-Šventoji....
 #367173   cyma
 26 Bal 2012 12:29
Tai aš panašiai ir galvojau, ten arba Kunigiškėse į dešinę ir iki pat galo... :gutgut ir davažiuot Gubojoje prie pat gali....
 #367263   Skumbrotas
 26 Bal 2012 14:45
cyma rašė:Ar yra koks nors skirtumas, kur geriau ieškoti krabių? ruožas Palanga-Šventoji....
Šitam ruože jokio skirtumo, visiškai vienodas pakrantės smėlis.
Tik ant pačio sėkliaus nekrabiauk, geriausia vieta tai pakrantės mini pagilėjimuose palei tą briauną giliausioje jų vietoje.
P.S. ilgam į pajūrį :?:
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 82
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė