Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #364625   Marius1
 19 Bal 2012 19:03
Nebandžiau, bet taip ir varva seilė į jį pasižiūrėjus
 #364704   SauliusM
 19 Bal 2012 20:25
tai kad antras yra kastinginis su multiku gaudymui...
 #364715   Vitolis
 19 Bal 2012 20:35
SauliusM rašė:tai kad antras yra kastinginis su multiku gaudymui...
Ir da toks pigus :-vimt Nu naaa. :-D
 #364754   ttm
 19 Bal 2012 21:07
o pagal svorius norodytus tai sis man tobulas, tik va kad jis "biudzetinis" palyginus su TIRO:
http://www.lureheaven.co.uk/spinning-lu ... ml-n2.html[/quote]

Sita esu isigijes is Femos uz labai protinga kaina. Pasakysiu, tiek, kad esu be galo nustebes koto surinkimo kokybe uz tokia kaina. Blizgute 3,5gr su shimano scorpion metasi pakankamai gerai - t.y. per Venta persveiciu ir man to uztenka. 100 - tukai t.p. tvicinasi padoriai. Akcija tokia ne visai kuoliska - man l patinka. Vienu zodziu, tas kotas man padejo sugriauti stereotipa apie tuos vadinamus "biudzetinius kotus" ( gal tik su Graphiteleader taip viskas OK).Dar pridekim nerealu aptarnavima, ir as jau turiu "savo" branda:)))Sio kotuko trukumas, tik vienas, bet neesminis - siek tiek sunkokas priekis. Velgi, gal tik man taip pasirode nes ranka prie finezos pripratus buvo...
 #364829   zet
 19 Bal 2012 22:03
ttm rašė:o pagal svorius norodytus tai sis man tobulas, tik va kad jis "biudzetinis" palyginus su TIRO:
http://www.lureheaven.co.uk/spinning-lu ... ml-n2.html
Sita esu isigijes is Femos uz labai protinga kaina. Pasakysiu, tiek, kad esu be galo nustebes koto surinkimo kokybe uz tokia kaina. Blizgute 3,5gr su shimano scorpion metasi pakankamai gerai - t.y. per Venta persveiciu ir man to uztenka. 100 - tukai t.p. tvicinasi padoriai. Akcija tokia ne visai kuoliska - man l patinka. Vienu zodziu, tas kotas man padejo sugriauti stereotipa apie tuos vadinamus "biudzetinius kotus" ( gal tik su Graphiteleader taip viskas OK).Dar pridekim nerealu aptarnavima, ir as jau turiu "savo" branda:)))Sio kotuko trukumas, tik vienas, bet neesminis - siek tiek sunkokas priekis. Velgi, gal tik man taip pasirode nes ranka prie finezos pripratus buvo...[/quote]

dekui uz info, dar reikia surasti zmogu, kas gaude su 4 -21 grafitleaderiu,kiek tas realiai meta 4 gramus :)
 #364931   DainiusM
 20 Bal 2012 09:03
zet rašė:O kas badete twicinti su grafitleaderiu:
http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3424
Turiu, bandziau... ;;yel
5-7cm labai neblogai, 78 pointeri is bedos... visgi tai ne tvicinginis, o greiciau labai universalus kotas. As jam neduociau auksciausiu balu nei tvicinime, nei dziginime nei kokioj kitoj sferoj... bet jeigu reiktu imt viena kota vaziuojant kur salygos neaiskios, arba zinant, kad nebus variantu antro issitraukt, o noresis ir taip ir anaip pazvejot... tai imciau sita. ;uolrait
 #364933   DainiusM
 20 Bal 2012 09:05
Vitolis rašė:
SauliusM rašė:tai kad antras yra kastinginis su multiku gaudymui...
Ir da toks pigus :-vimt Nu naaa. :-D
Ta bosco tai "sausumoj" ciupinejau... visiskai nepadare ispudzio, uz ta kaina koki majora geriau jau griauciau. Kad ir tas pats basspara man zymiai labiau patiko. :roll:
 #364971   Vitolis
 20 Bal 2012 10:30
zet rašė: Velgi, gal tik man taip pasirode nes ranka prie finezos pripratus buvo...
Tos Finezos neseniai ant LT pasirodė, o jūs jau rankas spėjot primušt. Nu nežinau, mano gal skūra jau sena ir nejautri liko :-D
 #364985   DainiusM
 20 Bal 2012 11:08
Senai jos jau ant LT pasirode... pakankamai senai. :)
 #365008   Vitolis
 20 Bal 2012 12:02
DainiusM rašė:Senai jos jau ant LT pasirode... pakankamai senai. :)
Nori pasakyt, kad per du metus mozolius jau pritrynei :-D kad kitos formos rankena delne nebetink :grin:
 #365014   DainiusM
 20 Bal 2012 12:17
Nenoriu paskayt, kad as ja turiu senai... bet pasirode jau senokai, ka mes namie neturejom tai cia kitas reikalas. :)
p.s. ir nepasakyciau ka smagesniu rankenu rankose nelaikes... :)
 #365087   ttm
 20 Bal 2012 14:43
Pas mane fineza Jau trecia sezona yra naudoju viskam iskaitant ir sapalu gaudyma. Pas tevuka, dar seniau... O del to bosco, tai gyvai neturejau su kuo palyginti - paemiau, galim sakyti, aklai. Pries tai turejau MC Beneyro, tai pasirode toks labai kuolavotas, be to ir trapus nerealiai. Dar pora zvejybu gaudziau su, berods,Over Seven, tai t.p. kuolavotas kotas pasirode. O tas nuovo bosco turi tokio minkstumo, nors tuo paciu yra ir kietas. As pilnai tikiu, kad yra geresniu,ar panasiu kotu sioje ar aukstesneje kainu kategorijoje ( taciau sutikit, kad tai labai individualus poziuris), taciau man jis patiko ir kol kas as jo nesiruosiu keisti;)
 #365824   egiduxx
 23 Bal 2012 08:29
sveiki visi.norejau gauti jusu patarima,koki spina tvicui patartumete pirkti.gaudysiu vobleriais nuo 6g.iki max 20g.nesinoretu visisko kuolo,bet kad tvicas iseitu normalus.desiu mesmale tai nesinoretu su tais gaidukais,kad butu.pinigu zadu isleisti iki 600lt.gali buti ir is ekonomines klases,svarbu kad dirbtu savo darba,ir atitiktu mano kriterijus.dekoju isanksto.
 #365825   SauliusM
 23 Bal 2012 08:32
egiduxx rašė:sveiki visi.norejau gauti jusu patarima,koki spina tvicui patartumete pirkti.gaudysiu vobleriais nuo 6g.iki max 20g.nesinoretu visisko kuolo,bet kad tvicas iseitu normalus.desiu mesmale tai nesinoretu su tais gaidukais,kad butu.pinigu zadu isleisti iki 600lt.gali buti ir is ekonomines klases,svarbu kad dirbtu savo darba,ir atitiktu mano kriterijus.dekoju isanksto.
jei 20gr nori kad iseitu normalus tvicas tai tu nori ar nenori, bet tau reikia kuolo.
uz tokius pinigus imk AVS66MHF avida ir bus tau laime.
 #365838   egiduxx
 23 Bal 2012 08:57
na as parasiau kad max iki 20g.manau,kad didziausias butu 110 orbitas,tai tas 14,5g jei neklystu.
 #365843   SauliusM
 23 Bal 2012 09:02
egiduxx rašė:na as parasiau kad max iki 20g.manau,kad didziausias butu 110 orbitas,tai tas 14,5g jei neklystu.
tai nafig rasai 20 jei realiai 14? vien del to max rezervo, kurio niekad neprireiks, kuola nusipirkt...
 #365845   WooHoo
 23 Bal 2012 09:10
zet rašė: man dar sis daiktas pagal parametrus graziai atrodo :
http://www.lureheaven.co.uk/spinning-lu ... 2L-n2.html
Aš šitą irgi nusižiūrėjau. Kiek skaičiau visokių atsiliepimų, tai vienas univertsaliausių kotų savo klasėje.. Gerai subalansuotas ir patogi rankena, brolis čiupinėjo finezza, tai sakė rankenytė ideali, o ant šito Tiro bent iš foto atrodo analogiška rankena.
Įvertinimas maždaug toks:
Džigas - nuo 2 iki 13 g - 8 balai iš 10
Vobleriai - pilno komforto zona nuo 2 iki 9 g, bet esu skaitęs ne viename forume, kad ir su 12 g vobleriu dar galima pakankamai komfortiškai pažaisti. Grubus tvičas 7 balai iš 10, minkštas tvičas 10 balų iš 10.
Čia daugiau info jei supranti rusiškai - http://www.fishingplanet.ru/tests/graph ... 1_12_g.php

Aš pats jį imsiu žaisti su vobleriais 2-10 g. daugiausia ešeriams ežeruose, taip pat manau ir lydekaitės bus visai smagiai traukiamos. Na ir manau pabandysiu su vobleriukais upėtakius kada pagauti. Žodžiu perku universaliam naudojimui ir manau jis puikiai patenkins mano poreikius.
 #365895   egiduxx
 23 Bal 2012 11:38
20g.rasiau todel,kad maniau jei max uzmetimas 15g.ir voblo svoris 15g.tai gali nepatemti jo.
 #365908   DainiusM
 23 Bal 2012 12:06
patempimas/nepatempimas labiau priklauso nuo liezuvio formos ant voblos, negu nuo pacio voblo svorio...
 #366025   atolas
 23 Bal 2012 18:32
Turiu Tiro 7'6 1-12. GOTS 762L. Iš tiesų atsiliepimai apie jį neišgalvoti. Vertas dėmesio. Lengvas ir nepaprastai jautrus. Nevargina rankos. Tinka tolimiems ir tiksliems užmetimams. Tiek džigui, tiek tvičingui. Komfortas nuo 2 iki 15 gr. Su žuvimi atidirba neįtikėtinai atraktyviai. Amortizuoja kiekvieną smugį. Nesvarbu kokio galingumo. Žinoma, šamo su juo neišvilksi, bet kelių kg lydys pasiduos neilgai trukus. Praeitą vasarą sėkmingai juo žvejojau Nemune nuo dambų. Rezultatas pranoko lūkesčius, o spiningų esu išbandęs ne vieną. Kas gali sau leisti, rekomenduoju. ;uolrait http://www.fishingplanet.ru/tests/graph ... 1_12_g.php Pagal šią nuorodą surašyti atsiliepimai atitinka tikrovę 100 proc.
 #366042   SauliusM
 23 Bal 2012 19:07
atolas rašė:Su žuvimi atidirba neįtikėtinai atraktyviai.
cia kaip taip suprast ta atraktyviai?
atolas rašė:šamo su juo neišvilksi
kodel?

ir dar nuo manes klausims anas vklejonke ar ne vklejonke?
 #366052   atolas
 23 Bal 2012 19:22
Atraktyviai reiškia žaismingai. Labai žaismingai dirba su jauku. Šamą turėjau omenyje kaip reikiant. O valo stiprumas atitinkamas. 3-8 Lbs. Nuneš visą valą be jokio pasipriešinimo. Šitai žuviai reikia rimtesnio koto. :grin: Ne "vklejonkė".
 #366064   DainiusM
 23 Bal 2012 19:31
SauliusM rašė:ir dar nuo manes klausims anas vklejonke ar ne vklejonke?
O tavo finezza tubularine pagal tave vklejonke ar ne vklejonke? :roll:
 #366071   SauliusM
 23 Bal 2012 19:37
DainiusM rašė:
SauliusM rašė:ir dar nuo manes klausims anas vklejonke ar ne vklejonke?
O tavo finezza tubularine pagal tave vklejonke ar ne vklejonke? :roll:
geras klausimas. butu solidas tai sakyciau vklejonke. o idant tubularas tai hujevaznajet tavarisc. nesigilinau ir nesusimasciau apie tai tiesa sakant... :lol:
 #366102   DainiusM
 23 Bal 2012 20:08
Vat as kazikodel isitikines, kad visi tubularai yra elementarus spiningai, o virsuneles tiesiog padazytos baltai del geresnio matymo virsuneles... gal ir klystu, ale manau, kad ne. :)
 #366105   SauliusM
 23 Bal 2012 20:12
DainiusM rašė:Vat as kazikodel isitikines, kad visi tubularai yra elementarus spiningai, o virsuneles tiesiog padazytos baltai del geresnio matymo virsuneles... gal ir klystu, ale manau, kad ne. :)
visai nenustebciau jei tu esi teisus situom klausimu.
 #366121   atolas
 23 Bal 2012 20:32
Pritariu tokiai jūsų išvadai. :)
 #366169   WooHoo
 23 Bal 2012 22:09
atolas rašė:Tiro 7'6 1-12. GOTS 762L
Ačiū, dabar bent žinau, kad pasirinkau teisingą įrankį :) Tik beliko rasti kur jį nusipirkti, nes čia žiūriu ne taip lengva kaip iš pradžių atrodė.. :)
 #366219   atolas
 24 Bal 2012 07:44
Reikia užsisakyti iš anksto. Fema žūklės parduotuvėje. Gausi 30 proc nuolaida, jei tebegalioja tokia tvarka. Bet teks palaukti, kol atgabens. Užtrunka. Nei žvyno... :grin:
  • 1
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė