Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #365639   Vitolis
 22 Bal 2012 17:01
WooHoo rašė:Tai aš ir negalvoju tvarkyti to paties trišakio, noriu dėti jį naują kartu su žiedeliu. Bet klausiu kaip žinoti kokius dėti, kur pirkti?
Na jei jau pačiam sunku apsispręst, nuimi ir eini žvejų parduot. Dedi ant prekystalio ir prašai tokio dydžio, bet kokybiško. Pageidautina Owner. Parsineši, pakeiti žiedelį ir segi kablį. Jei irgi sunku, siunti man, aš tau pakeičiu za tak :-D Tik apsimoki už kablį ir pašto išlaidas :grin:
 #365688   Arnas502
 22 Bal 2012 19:00
Būtų įdomu sužinoti Jums labiausiai pasiteisinusius RAPALA netvičinginius voblerius :/braj; .
 #365848   WooHoo
 23 Bal 2012 09:15
Vitolis rašė:
WooHoo rašė:Tai aš ir negalvoju tvarkyti to paties trišakio, noriu dėti jį naują kartu su žiedeliu. Bet klausiu kaip žinoti kokius dėti, kur pirkti?
Na jei jau pačiam sunku apsispręst, nuimi ir eini žvejų parduot. Dedi ant prekystalio ir prašai tokio dydžio, bet kokybiško. Pageidautina Owner. Parsineši, pakeiti žiedelį ir segi kablį. Jei irgi sunku, siunti man, aš tau pakeičiu za tak :-D Tik apsimoki už kablį ir pašto išlaidas :grin:
Skamba viliojančiai :) Tik labai nemėgstu kitų žmonių prašyti paslaugų "za tak" :)
Susisieksiu su tavim per pm..
 #366481   Marius1
 24 Bal 2012 20:56
Nuo šiandien savo voblerių arsenale atradau naują lyderį ''plot
Jo vardas: Jackall Magallon
Po darbo aplankiau savo mėgstamą karjeriuką, apie pusvalandį mano zip bait orbit 110 sp tylėjo.
Tik pakeičiau jį magalonu, tuoj sulaukiau silkutės kliovo, ir taip per pusvalandį 3 vnt :shock:
Viską vainikavo 4,3 kg gražuolė. :[anuol
Pravodkė geriausiai veikė 3 trumpi vidutinės jėgos timptelėjimai, ilgoka pauzė, timptelėjimas ilgesnis lengvas, vėl pauzė ir viskas iš pradžių. Tokią lėtoką pravodkę lydokai įvertino :gutgut
 #366527   rusla02
 24 Bal 2012 22:42
Turiu ir aš magalona, tik dar jo neesu prakalbines, gal del to, kad tik prieš kelias dienas parejo man :lol: . Bent kiek teko man skaityti, rekomenduojamas i 10 tvičinginiu voblikų.
 #366614   Xrapas
 25 Bal 2012 06:17
Marius1 rašė:... Jackall Magallon...
O koks modelis :roll: ?
Jų ten kelių dydžių yra...
Pas mane nuo rudens šitie:

Paveikslėlis

Bet vandeny beveik nespėję pabuvot
 #366670   Fuksas
 25 Bal 2012 08:53
Ruosiuos isigyti kelis Pontooon21 voblerius:

1. Agarron 110SF SR (784 Alumina OYANIRAMI, nuziurejau spalva nuo Mindaugo :lol: )
http://zvejybosparduotuve.lt/agarron/25 ... sf-sr.html
2. Chaos 72F SR (051 Metallic HG Silver and Black OB RE)
http://zvejybosparduotuve.lt/chaos/222- ... ating.html
3.Crack Jack 78SP MR (050 Crash HG Silver Amago)
http://zvejybosparduotuve.lt/crack-jack ... sp-sr.html

Zvejosiu 90% ezeruose lydzius bei dryzius, 10% didziosiose upese Nemunas/Neris - lydziai, dryziai, salaciai, slakiai, gal lasisos t.t.
Spalvas ir modelius rinkausi pagal savo intuicija (kuri gali buti kreiva :-D ), bet kadangi esu pacanas lyginant su jusu patirtimi, todel noretau gauti patarimu del siu vobleriuku spalvinimo, dydzio - kurie pasiteisine, kurie nelabai.
 #366679   Rapolas
 25 Bal 2012 09:21
Jeigu lydekoms imčiau "Agaron"-ą, tai ežerų sėkliams bandyčiau užgriebt 083 spalvinimą ("gold green") :D
 #366685   Fuksas
 25 Bal 2012 09:34
Rapolas rašė:Jeigu lydekoms imčiau "Agaron"-ą, tai ežerų sėkliams bandyčiau užgriebt 083 spalvinimą ("gold green") :D
Aciu Rapolai uz patarima, bet butent del Agarono vienintelio spalvos buvau apsisprendes - OYANIRAMI jamti :-D
Domintu labiau patarimai del Chaos ir Crack Jack. Beje del Crack Jack abejoju, ar vietoj jo nesirinkti pvz Greedy guts.... :shock:
 #366691   Xrapas
 25 Bal 2012 09:36
Fuksas rašė:... Beje del Crack Jack abejoju, ar vietoj jo nesirinkti pvz Greedy guts.... :shock:
Man Chaosas kažkoks...neaiškus :lol: , Crack Jackas labiau patiko.
Agarono spalvikė :gutgut , pernai tokio spalvinimo Zipbait Orbit 110 "valgė" su labai dideliu apetitu ;-)
 #366695   Rapolas
 25 Bal 2012 09:40
Fuksas rašė:....Beje del Crack Jack abejoju, ar vietoj jo nesirinkti pvz Greedy guts.... :shock:
Neabejok, kaip tik "Crack Jack"-ą pasirinkai teisingą spalvinimą. O vat jei GG-ui pagailėsi "kapeikų", tai pasigailėsi (čia rimtai).
Išbandžiau kaip skraido 66-tas GG - "piesnia", o 77 - klasika lydekoms (nu ir šlakiams Neryje pakišt galėsi rudenį) :D
 #366717   Marius1
 25 Bal 2012 11:00
Xrapas rašė:
Marius1 rašė:... Jackall Magallon...
O koks modelis :roll: ?
Jų ten kelių dydžių yra...
Pas mane nuo rudens šitie:

Paveikslėlis

Bet vandeny beveik nespėję pabuvot
Spalvinimas didžiojo, tik su trumpu liežuvėliu suspendingas
 #366725   Fabai
 25 Bal 2012 11:17
Lydekoms ir 98crack jack tinkamas manau ;-)
Rapolas rašė:
Fuksas rašė:....Beje del Crack Jack abejoju, ar vietoj jo nesirinkti pvz Greedy guts.... :shock:
Neabejok, kaip tik "Crack Jack"-ą pasirinkai teisingą spalvinimą. O vat jei GG-ui pagailėsi "kapeikų", tai pasigailėsi (čia rimtai).
Išbandžiau kaip skraido 66-tas GG - "piesnia", o 77 - klasika lydekoms (nu ir šlakiams Neryje pakišt galėsi rudenį) :D
 #366738   Fuksas
 25 Bal 2012 11:50
Xrapas rašė:
Fuksas rašė:... Beje del Crack Jack abejoju, ar vietoj jo nesirinkti pvz Greedy guts.... :shock:
Man Chaosas kažkoks...neaiškus :lol: , Crack Jackas labiau patiko.
Agarono spalvikė :gutgut , pernai tokio spalvinimo Zipbait Orbit 110 "valgė" su labai dideliu apetitu ;-)
Xrapai, realiai man visi Pontoon21 voblikai "neaisku" :-D Del Chaoso, manau ans galetu buti universalus karys - tiek ezere, tiek Nemune ar Nery. Tik matyt, reiks uzsiimti praktika aktyvia ir atrasti tinkama pravodke.

Rapolai, del spalvinimo supratau kad pataikiau :-D Bet ar nori pasakyti GG lydziai labiau myli nei CJ?Ir ka turi omeny: O vat jei GG-ui pagailėsi "kapeikų", tai pasigailėsi (čia rimtai).

Lydekoms ir 98crack jack tinkamas manau

Suprantu, bet 78crack jack misliju butu universalesnis, mazu upej kitokia zuvis pajamtu ;-)
 #366744   Rapolas
 25 Bal 2012 12:30
Fuksas rašė:....Rapolai, del spalvinimo supratau kad pataikiau :-D Bet ar nori pasakyti GG lydziai labiau myli nei CJ?Ir ka turi omeny: O vat jei GG-ui pagailėsi "kapeikų", tai pasigailėsi (čia rimtai).
Lydekoms ir 98crack jack tinkamas manau
Suprantu, bet 78crack jack misliju butu universalesnis, mazu upej kitokia zuvis pajamtu ;-)
Turėjau iš viso šešis GG77, du pats pirkau, keturis padovanojo "testavimui" :D
Po praeito sezono beturiu tik du, t.y. keturis "nunešė" lydekos (naudojau vietoj pavadėlio trumpą stygą 6-8cm). Pagrindinai "nukerta" pauzės metu, greičiausiai ima iš priekio. Kas keisčiausia, kad su kitais vobleriais toks "cirkas" retai pasitaiko :D
CJ yra agresyvesnis, bet ant mažesnio modelio Nemune pernai "pasirašė" ir šapalas, ir salatis, ir net ūsorius. Lydekos kažkodėl ignoravo, manyčiau, reikėjo didesnio modelio (98 dar ir dabar neturiu, reiks paimt pabandymui) ;-)
 #366765   Fuksas
 25 Bal 2012 13:13
Rapolas rašė:
Fuksas rašė:....CJ yra agresyvesnis, bet ant mažesnio modelio Nemune pernai "pasirašė" ir šapalas, ir salatis, ir net ūsorius. Lydekos kažkodėl ignoravo, manyčiau, reikėjo didesnio modelio (98 dar ir dabar neturiu, reiks paimt pabandymui) ;-)
Na jei Nemune pasirase, tai man jau patinka :gutgut Butent Nemune labiau mane ir domins salaciai, slakiai. I lydekas rimciau taikysiu ezere, jei jau Nemuno lydziai brokija, tai gal ezerines nebrokys :)
Aisku ateityje, matyt ir CJ98 reiks apturet...

Beje, siandien isigijau YZ Sashimi Shad FW (SP) R1018 CSBG spalvinimo, YZ 3D crank R726 PTS spalvinimo, o beigi YZ 3D Minnow 100SP GBL spalvinimo. Ateinanti antradieni vaziuosiu su draugeliu i koki aukstadvario ezera, isbandysiu siuos masalus, jei bus idomiu minciu, brukstelsiu.
 #366768   Fuksas
 25 Bal 2012 13:16
Beje, tie "kusplaukiai" ant Sashimi mane erzina - ar juos nuraut naciort, ar lai kabo?
 #366769   Tadunce
 25 Bal 2012 13:18
Tokio dydžio masalo darbui nelabai turi įtakos, jei labai nepatinka, tai depiliuok..
 #366771   Xrapas
 25 Bal 2012 13:27
Fuksas rašė:...ar juos nuraut naciort, ar lai kabo?
Be jų- truputį agresyvesnis darbas.
Jei yra abejonių, geriau pakeisk trišakį, paskui sulyginsi.
 #366773   Rapolas
 25 Bal 2012 13:29
Fuksas rašė:Beje, tie "kusplaukiai" ant Sashimi mane erzina - ar juos nuraut naciort, ar lai kabo?
Nerauk :D Geriau turėk "laisvą" trišakį (panašaus dydžio) ir pakaitaliok su "muse". Turėsi beveik du voblerius viename.
Tarp kitko tokia "musė" dažnai pasiteisina vidutinio dydžio agresyviems vobleriams, kad "sušvelninti" jų darbą. Naudoju FAT-ams dažniau tokį variantą ;-)
 #366774   Tadunce
 25 Bal 2012 13:29
Mano akiai, tai darbas koks buvo toks.. Tiesa, kotukas mano kiek per švelnus, kad smarkiai jį išmušti, tai darbe jokio skirtumo nemačiau.
Vat kalbant apie minnow, kaip x-rap, tai labai skiriasi darbas, ir kuo mažyn masalai, tuo labiau.
xr4 išvis stabdo tie pūkeliai
 #366777   Fuksas
 25 Bal 2012 13:37
Tiek to, bandysim susigyventi su apzeltuku :-D jei nekibs, depiliuosim tada :-D arba kaip protingai Rapolas patare, pakeisim trisaki :gutgut
 #366783   Rapolas
 25 Bal 2012 13:48
Xrapas pirmas pasiūlė, tai jo ir klausyk :-)
 #366797   Fuksas
 25 Bal 2012 14:09
Rimts,prasokau Xrapo komenta. Vnz visi gudrus esat ::liux
 #366829   Senjoras
 25 Bal 2012 15:37
Nežinau, ko jūs visi dėl tų voblerių alpstat. Gal todėl, kad jie tikrai gražiai pagaminti ir panašūs į tikras žuveles. Bet tai nėra patys geriausi masalai. Kertu lažybų, kad 8 iš 10 atvejų (gal ir visus 10) su besisukančiomis blizgutėmis apgaudyčiau bent kur, bent kurį "vobleristą".
Tai sakau visiškai rimtai, be jokios ironijos.
 #366831   Tadunce
 25 Bal 2012 15:39
Pinigai veržiasi per kišenių kraštus tai ir perkam tuos niekam tikusius plastmasiokus. Ar turi įdėjų kur daugiau išleist pinigų? :)
 #366841   DainiusM
 25 Bal 2012 16:23
Senjoras rašė:Kertu lažybų, kad 8 iš 10 atvejų (gal ir visus 10) su besisukančiomis blizgutėmis apgaudyčiau bent kur, bent kurį "vobleristą".
Bet kur, bet kokioje situacijoje, bet kokia zuvi? Nebuk toks isitikines... ;;yel
p.s. jei susiaurint, kad ir iki eseriu (eseriu, o ne eseriuku), tai vienoj situacijoj gautum i kaulus nuo vobleriuku, kitoj nuo mikrogumos. :)
 #366849   Fabai
 25 Bal 2012 16:42
DainiusM rašė:
Senjoras rašė:Kertu lažybų, kad 8 iš 10 atvejų (gal ir visus 10) su besisukančiomis blizgutėmis apgaudyčiau bent kur, bent kurį "vobleristą".
Bet kur, bet kokioje situacijoje, bet kokia zuvi? Nebuk toks isitikines... ;;yel
p.s. jei susiaurint, kad ir iki eseriu (eseriu, o ne eseriuku), tai vienoj situacijoj gautum i kaulus nuo vobleriuku, kitoj nuo mikrogumos. :)
8 is 10 atveju ir bet kur.Drasiai pasakyta
 #366853   Tadunce
 25 Bal 2012 16:46
Taip, kad nebevežkit tų voblikų, dabar sukriukėm po petaką užverskit lentynas
  • 1
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • 407
  • VDS, VPS serveriai