Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #368350   RoBass
 30 Bal 2012 17:44
visada atvaziuoju su dvejais feederiais ir uzsimetu du, jei geras kibimas, vienas i sona padedamas. su dvejais isbandau daugiau masalu,issiaiskinu ant ko kimba. jei nera kibimo, su vienu isvis uzsisedeti galima, o su dvejais nors sis toks judesys...(cia kaip kas nori...) :ruko kiek vienos asmeninis reikalas, su vienu, dvejais ar net keturiais zvejoti. negalima isskitri zmogaus, ar jis feederistas ar donkininkas, zvejojama palei situacija, vegelem ar pleksnem juk karmuskiu nededa, gaunasi donkininkas, balta zuvi su karmuske - feederistas :donknow'
P.S be pykciu, cia mano asmenine nuomone ../;nzv
 #368352   vyrgaz
 30 Bal 2012 17:58
Prieš tris metus aš irgi taip galvojau, ne mažiau kaip dvi meškerės..Bet paskutiniu metu net mintis nekyla antrą meškerę traukti..Kol jauką susiruoši, pasijaukini, ir pagaliau po 5-10 šėryklų serijos užmetus su kirminiuku suskaičiuoji iki 5 ir :!erzina:! ..ir taip traukinėji..Jei nebirbina porą minučių- ištrauki, kirminą patikrini, vėl užmeti..Nu niekaip neišeitų su dviem tokiu rėžimu žvejoti.. :donknow'
kaip aš į protą atėjau, taip ir kiti, priešingai manantys su laiku ateis.. :)
 #368357   RoBass
 30 Bal 2012 18:23
vyrgaz rašė:Prieš tris metus aš irgi taip galvojau, ne mažiau kaip dvi meškerės..Bet paskutiniu metu net mintis nekyla antrą meškerę traukti..Kol jauką susiruoši, pasijaukini, ir pagaliau po 5-10 šėryklų serijos užmetus su kirminiuku suskaičiuoji iki 5 ir :!erzina:! ..ir taip traukinėji..Jei nebirbina porą minučių- ištrauki, kirminą patikrini, vėl užmeti..Nu niekaip neišeitų su dviem tokiu rėžimu žvejoti.. :donknow'
tai viskas palei situacija, kokia zuvi gaudai, kur gaudai ir kaip. kaip pvz.: nu niekada nesu girdejes, kad tas pacias vegeles gaudytu su viena meskere, gal tokiu ir yra...kalbant apie ta pati feederi (viska tu labai teisingai parasei), bet jei kibimo nera, tai kodel man neuzsimesti antros meskeres, ar su kitu masalu, ar toliau ar arciau. o jei zvejoji ne sroveje, gerai pasiseres, tai kam traukineti ta meskere kas pora minuciu ir ziureti ta masala, suprantu nesulaukus kibimo 10 ar daugiau minuciu, galima istraukti paziureti, gal apsinese kuom nors ar dar kas nors. bet tai vel zvejodamas savo zinomoje vietoje, zinai kas kaip yra ir su kiek meskeriu verta zvejoti... :neutral:
 #368372   Andrius0522
 30 Bal 2012 20:00
RoBass rašė:
vyrgaz rašė:Prieš tris metus aš irgi taip galvojau, ne mažiau kaip dvi meškerės..Bet paskutiniu metu net mintis nekyla antrą meškerę traukti..Kol jauką susiruoši, pasijaukini, ir pagaliau po 5-10 šėryklų serijos užmetus su kirminiuku suskaičiuoji iki 5 ir :!erzina:! ..ir taip traukinėji..Jei nebirbina porą minučių- ištrauki, kirminą patikrini, vėl užmeti..Nu niekaip neišeitų su dviem tokiu rėžimu žvejoti.. :donknow'
tai viskas palei situacija, kokia zuvi gaudai, kur gaudai ir kaip. kaip pvz.: nu niekada nesu girdejes, kad tas pacias vegeles gaudytu su viena meskere, gal tokiu ir yra...kalbant apie ta pati feederi (viska tu labai teisingai parasei), bet jei kibimo nera, tai kodel man neuzsimesti antros meskeres, ar su kitu masalu, ar toliau ar arciau. o jei zvejoji ne sroveje, gerai pasiseres, tai kam traukineti ta meskere kas pora minuciu ir ziureti ta masala, suprantu nesulaukus kibimo 10 ar daugiau minuciu, galima istraukti paziureti, gal apsinese kuom nors ar dar kas nors. bet tai vel zvejodamas savo zinomoje vietoje, zinai kas kaip yra ir su kiek meskeriu verta zvejoti... :neutral:
tavo antraste ziauri,visokiu buvau mates bet tokios dar ne :D
 #368377   Wytux
 30 Bal 2012 20:22
vyrgaz rašė:..Kol jauką susiruoši, pasijaukini, ir pagaliau po 5-10 šėryklų serijos užmetus su kirminiuku suskaičiuoji iki 5 ir :!erzina:! ..ir taip traukinėji....
Matai Vyrgas, kai dubasinama sushara tai viskas ok, bet jei ant konors rimtesnio sedi tai ir dvi meskeres gerai :cig.
 #368400   RoBass
 30 Bal 2012 21:35
Andrius0522 rašė:
RoBass rašė:
tavo antraste ziauri,visokiu buvau mates bet tokios dar ne :D
tu cia apie ka?kas cia ziauru taip? :shock:
 #368401   RoBass
 30 Bal 2012 21:39
Tironas rašė:vegeliu zvejyba nieko bendro neturi su fyderiu. tai pati tupiausia zvejyba kokia tik gali buti ( kalbant apie legalius budus).
sutinku jos visiskai skirtingos, bet i ta tupiausia zvejyba, kaip tu sakai, visi vaziuoja kas gali :cool:
 #368403   RoBass
 30 Bal 2012 21:41
Wytux rašė:
vyrgaz rašė:..Kol jauką susiruoši, pasijaukini, ir pagaliau po 5-10 šėryklų serijos užmetus su kirminiuku suskaičiuoji iki 5 ir :!erzina:! ..ir taip traukinėji....
Matai Vyrgas, kai dubasinama sushara tai viskas ok, bet jei ant konors rimtesnio sedi tai ir dvi meskeres gerai :cig.
apie ka ir sakau, kokia zuvi gaudai, kur ir kaip :gutgut
 #368484   Tironas
 01 Geg 2012 10:35
RoBass rašė:
Tironas rašė:vegeliu zvejyba nieko bendro neturi su fyderiu. tai pati tupiausia zvejyba kokia tik gali buti ( kalbant apie legalius budus).
sutinku jos visiskai skirtingos, bet i ta tupiausia zvejyba, kaip tu sakai, visi vaziuoja kas gali :cool:
hm, na tikrai nevisi vaziuoja. pasakyciau kokios kategorijos zvejai 100% suvaziuoja vegeliu gaudyt, bet paskui bus triuxmo :)
 #368530   RoBass
 01 Geg 2012 13:53
Tironas rašė:
RoBass rašė:
hm, na tikrai nevisi vaziuoja. pasakyciau kokios kategorijos zvejai 100% suvaziuoja vegeliu gaudyt, bet paskui bus triuxmo :)
gal per stipriai issireiskiau, taip nevisi, kitiems nepatinka, kiti neturi galimybes atvaziuoti is kito Lietuvos krasto...matau butum negraziai issireiskes apie tuos zvejus, kurie gaudo vegeles, bet ir butum neteisus...nesvarbu ar megejas ar profas zvejys, tikrai atvaziuos pagaudyti tos zuvies, jei yra galimybe, tai nereiskia, kad atvaziuo zvejys pazvejoti vegeliu ir poto nukris jo kaip gero zvejo statusas ir negalvos, kad tokie zmones kaip tu, galvos apie ji :/nek
jei as tave suprantu ka tu nori pasakyti..... :roll:
 #368531   RoBass
 01 Geg 2012 13:54
Agis rašė:RoBasai, Andrius matyt mintyse Tavo parašą turėjo :lol:
Ne visi į gyvenimą žiūri pro nedidelę humoro prizmę :lol:
:-D supratau. tai man dabar :oops: :oops:
 #368583   Tironas
 01 Geg 2012 18:27
visai ne. man neidomu vegeliu zvejyba visai visai. beveik visiem mano draugam irgi neidomu. zvejyba kurioje rezultatai visiskai nepriklauso nuo zvejo o tik nuo kazkokiu atsitiktiniu aplinkybiu. vienzo labai klysti kad vaziuotu visis jei galetu.
Vaziuoja visi kas nori prilupti zuvies, puse ju net zvejais nepavadinsi.
 #368687   RoBass
 01 Geg 2012 21:50
Tironas rašė:visai ne. man neidomu vegeliu zvejyba visai visai. beveik visiem mano draugam irgi neidomu. zvejyba kurioje rezultatai visiskai nepriklauso nuo zvejo o tik nuo kazkokiu atsitiktiniu aplinkybiu. vienzo labai klysti kad vaziuotu visis jei galetu.
Vaziuoja visi kas nori prilupti zuvies, puse ju net zvejais nepavadinsi.
zinai, pasilik Tu su savo nuomone, o as su savo, nera cia mums ko gincytis, o ir tema ne ta ;-) bet del vieno dalyko Tu suklydai "vaziuoja visi, kas nori prilupti zuvies", nebe tie laikai, kai buvo galimybe prilupti daug vegeliu, bent jau man nepapuole pastaruoju metu ir negirdejau to. :roll:
 #368759   pensininkas
 02 Geg 2012 08:46
Skridžas rašė:
Feedaristas rašė:Gal as toks tinginys kad su 3 feederiukais pasistatau juos ant signalizatoriu ir ramiai gurksnoju aluti :D
Gerbiamai moderatoriai parašau pakeisti nika šio tipčiko i murzius ar donkininkas :-ug
pats savo akim maciau kaip skridz naudoja signalizatorius zvejodamas fyderiais :ruko
Vaziuodamas i zukle jamu signalizatorius ir guldau meskeres ant ju. mano tikslas prilupt ne shushros, o visad tiketis geresnio laimikio, tad spoksot i virsuneles 30 min ir mirktelejus praziopsot kibima - nefasonas :ruko
 #368797   Bear111
 02 Geg 2012 10:39
o cia tai jau didele nesamone su tais fyderiais ant signalizatoriu. Karta zvejojom dviese, kaip ir visada buvom nusitaike i karsius. As gaudziai kaip visada pastates i virsu fyderius, o va draugas paguldes lygiagreciai ant signalizatoriaus ir ka jus manot, man kimba ir smulkme, o jam ne. Kol nepakele ir jis virsuneles i virsu tol nemate smulkiu zuvu kibimu, tad kaskuri procenta zukles mirke tuscius kablius.
 #368799   pensininkas
 02 Geg 2012 10:48
tai kokia turi buti ta smulkme, kad kibdama nesubegedu prasnekint signalizatoriaus? O karsiu zvejot irgi tik dienai ar keliom h vaziuojama? O nakti irgi sedima visa ir su prozektoriumi svieciama i virsunele, ar kabinamas ant virsuneles sviestukas? Gliucint nepradeda?
Man tos pacios auksles kibdamos sugebejo meskeres virsune drebint, prasnekint signalizatoriu. Na nebent tie vadinami "feederiai" tai kuolai, kur jau tik nuo didziausiu smugiu virsunele dreba.
 #368800   vyrgaz
 02 Geg 2012 10:50
Prie kokių sąlygų žvejojant tu tuos fyderius aukštyn pakėlęs laikai? Negi net ir stovinčiam vandeny ir per stiprų vėją? Tai kyla klausimas, iš kurios pusės tu į juos žiūri? Iš apačios? :)
O dėl laikymo ant signalizatorių- gi rašo žmogus kad kai gaudo į didelę žuvį..Pats vakar mačiau- iš fyderio "pasidaręs donkę" daugiau karosų prigaudė..Tik vat neaišku kodėl.. :roll:
 #368819   Skridžas
 02 Geg 2012 11:56
Išbandžiau karmuškes http://www.anglersmail.co.uk/wp-content ... M-Cage.jpg čia atsieit upeinės jos, turiu 60,70 ir 45 gramu tik tos 60 sveria išteisu 54 o 45 gramu sveria 50 :lol:

Stovi neblogai kad kiltu viršun tai labai ten nekila plokščias švinas neleidžia o šeip labai estetiškos,tiesa jau padovanojau upiu tėvui 2 tokias :?
 #368837   Skumbrotas
 02 Geg 2012 12:54
Skridžas rašė:http://www.youtube.com/watch?v=t1H42NI4cdQ

Va čia tai komfortas :eek: Blin aš jau noriu tokios kėdes ../;nzv Tik va senąja kur dėti :?
Čia kaip pažiūrėsi... Jei per dienas kokiu grūzčiku dirbi, ar tai kitokį sunkų fizinį darbą - tai jo, rybalkoj reik pailsėt, bet jei per dienas prie stalo ir kompo prakiurksai, tai rybalkoj nėr ko taukų ant subinės augint, reik pajudėt kiek galint daugiau... :roll: :ruko
 #368864   renaldas
 02 Geg 2012 14:55
Skridžas rašė:Išbandžiau karmuškes http://www.anglersmail.co.uk/wp-content ... M-Cage.jpg čia atsieit upeinės jos, turiu 60,70 ir 45 gramu tik tos 60 sveria išteisu 54 o 45 gramu sveria 50 :lol:

Stovi neblogai kad kiltu viršun tai labai ten nekila plokščias švinas neleidžia o šeip labai estetiškos,tiesa jau padovanojau upiu tėvui 2 tokias :?
Jei turi galimybe siustis is UK, ismegink sitas https://www.tackleuk.co.uk/#Drennan-Ova ... /sp/547900. Siemet atradau jas, superines, skrenda gerai, dugna srovej laiko neblogai, ir pasaras momentaliai issiplauna, kyla i virsu taip pat tvarkingai, o kaina kaip pas mus pardavinejamo sirpatrebo :)
  • 1
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė