Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #368210   Sokratas
 30 Bal 2012 09:21
Icis rašė:
tik nepradekit šnekėt apie lavonu nuotraukas. gaudydamas šitą upėtakį pamečiau vestuvinį žiedą (apie 500 lt), taigi pagal vertę jis laisvai gali pretenduot į rekordininkus.
gaila ir upėtakio, ir žiedo, ir žmonos tavo :roll:
 #368218   pensininkas
 30 Bal 2012 09:51
tai pagal vestuvinio ziedo verte, dabar pirdolinsi upetakiu tiek, kad atsipirktu? '''bum
o del lavono, ar ne smagiau but nufotkint gamtoj gyva, o jei paimi, namie pamatyuoji ir parasai: tiek ir tiek cm. vistiek mierke gi turi, pagal spino kota, pagal ziedelius ir t.t.
 #368358   Icis
 30 Bal 2012 18:29
reiktu taip ir daryt, bet bijau fotika pamest... :)
O dėl atsipirkimo, tai jei pradėt skaičiuot kiek kainavo visa apranga ir kita įranga, kuras, atomobilio amortizacija +kitos išlaidos,
tai manau po kokį 10kg reiktu parsivešt per mėnesį, tai per kokius 10 sezonų atsipirktu gal...
P.S. nedarau taip ir nedarysiu, tik kartais parsivežu vieną paskanavimui.
 #368496   kessstas
 01 Geg 2012 11:51
Icis rašė:reiktu taip ir daryt, bet bijau fotika pamest... :)
O dėl atsipirkimo, tai jei pradėt skaičiuot kiek kainavo visa apranga ir kita įranga, kuras, atomobilio amortizacija +kitos išlaidos,
tai manau po kokį 10kg reiktu parsivešt per mėnesį, tai per kokius 10 sezonų atsipirktu gal...
P.S. nedarau taip ir nedarysiu, tik kartais parsivežu vieną paskanavimui.
Teisingai zmogus sneka nko blogo nera pasiimti 1 legalu po zvejybos ypac jei tas legalas ne 1cm didesnis uz ryba..as ir pasiimu,nes valgyt is pardafkes cheminius geriau nevalgyt nko..
 #368546   DainiusM
 01 Geg 2012 15:38
ale upetakis kaip ne viena kita zuvis "lavoninej fotkej" atrodo ypac slyksciai... :)
 #368578   Taacis
 01 Geg 2012 18:14
kessstas rašė:Teisingai zmogus sneka nko blogo nera pasiimti 1 legalu
Blogo tikrai nieko, bet ir nieko gero :roll:
 #368627   kessstas
 01 Geg 2012 20:19
kad jis pabaltuoja ir slykstokas yr faktas,bet as ne apie fotke o apie paemima legalaus margio..
 #368645   Icis
 01 Geg 2012 20:31
šiandien buvau nulėkęs "žiedo ieškot". neradau, bet pažvejojau tuo pačiu. nė per vieną žvejybą nebuvau tiek pagavęs, koki dvidešimt turbūt, po dešimto pamečiau skaičių. tik kad maži visi, sėkmingai maudos toliau. upelis atsigavęs mailiaus kaip kokioj fermoj, nė vienais metais nemačiau tokių kiekių. tikiuosi iš jų užaugs labai daug gražuoliukų. surizikavau ir pasiėmiau fotiką į žvejybą, ir kaip nekeista nepamečiau. fotkės daugiau gražių vietų nei žuvies. bet labai nepaslenku kelt šiandien, įmesiu rytoj.
 #368652   giedriuzzz
 01 Geg 2012 20:43
Stekis mest tokias foto kad neitų atpažint vietovės. Nes žinai čia paskaitinėja ir tokie kurie tuos upėtakiukus kiša maišan :twisted:
 #368698   AndriusM
 01 Geg 2012 21:59
Icis rašė:šiandien buvau nulėkęs "žiedo ieškot". neradau, bet pažvejojau tuo pačiu. nė per vieną žvejybą nebuvau tiek pagavęs, koki dvidešimt turbūt, po dešimto pamečiau skaičių. tik kad maži visi, sėkmingai maudos toliau. upelis atsigavęs mailiaus kaip kokioj fermoj, nė vienais metais nemačiau tokių kiekių. tikiuosi iš jų užaugs labai daug gražuoliukų. surizikavau ir pasiėmiau fotiką į žvejybą, ir kaip nekeista nepamečiau. fotkės daugiau gražių vietų nei žuvies. bet labai nepaslenku kelt šiandien, įmesiu rytoj.
Pavydžiu baltu pavydu, šaunu kad yra tokių upelių, aišku gaila kad žiedo neradai, kažin ar išvis įmanoma upėje jį atrasti , nebent su dideliu koštuvu dugną praeit... Kada ir aš atrasiu savo upelį kur man kibs , nes kolkas tai '''bum nesiseka , bet vistiek šita žvejyba yra ;uolrait
 #368720   kessstas
 01 Geg 2012 22:46
, nusprendžiau, kad iš manęs žvejys nekoks , prašutau bridkelnėse nuo 11 iki 19-20 val , kažko man dar trūksta, voblerius keičiau , sukres bandžiau , ir keliuose kelmuose palikau sukriukes , ir vobleriuką buvau įkabinęs gerai tarp kažkokių šakų (teko išsimaudyti , sezonas atidarytas ;-var-var. ) ir vistiek kažką darau netaip :( nors noras sugauti margį nė kiek nesumažėjo , praleidau gerai diena :D ai dar jei kas rasit mano graibštą tai tegu jis jum ne vieną margi padeda sugaut :D[/quote]
tu traukt is leto leto pries srove bandyk su pauzem 5-7s tikrai turetu but rezultatu..
 #368748   SatanKlaus
 02 Geg 2012 08:03
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Savaitgalį patikrinau vieną upelį. Pagavu šešis, didžiausias (ramiai 40 cm) nuotraukoje amnestuotas, vienas 36 cm (parnešiau vaikui), kiti 30-33 cm paleisti. Buvau ant vakarinio, visi pagauti šešėlinėse vietose, tipinės duobės, kad ir didelės, bet po saulės spinduliais visiškai tuščios. Tai tiek. :grin:
 #368769   AndriusM
 02 Geg 2012 09:34
SatanKlaus rašė:
Savaitgalį patikrinau vieną upelį. Pagavu šešis, didžiausias (ramiai 40 cm) nuotraukoje amnestuotas, vienas 36 cm (parnešiau vaikui), kiti 30-33 cm paleisti. Buvau ant vakarinio, visi pagauti šešėlinėse vietose, tipinės duobės, kad ir didelės, bet po saulės spinduliais visiškai tuščios. Tai tiek. :grin:
Nuskaidrėjęs jau vanduo ? :)
 #368782   arabas
 02 Geg 2012 10:04
Kartais gerai pažvejoti ir kompanijoje, ypač jei kompanija gera. Kompanijos formulė: 2 spiningai + 1 muselinė. Išvažiavom nesitikėdami gero kibimo - šilta ir nei vieno debesėlio. Panašiai ir buvo. Kibimo galėjai tikėtis tik pakišus masalą upėtakiui po nosim. Antro šanso žuvys neduodavo. Net ir maži upėtakiukai vieną kartą paragavę voblerio, antrą kartą jo nesivydavo.
Bet laimikiu skųstis negaliu. Pagavau du upėtakius po 40 cm ir dvi pusmetrines lydekas.
Paveikslėlis
upload images

Kolega siautėja:
http://www.youtube.com/watch?v=hrjJhOno ... e=youtu.be

Musgaudžiai neatsilieka:
http://www.youtube.com/watch?v=Q9TEfWg8 ... e=youtu.be
 #368801   SKarolis
 02 Geg 2012 10:52
AndriusM rašė:Žiūriu ir seilę varvinu tokie gražučiai :)
pasakyk geriau, koks žvejys nevarvintų seilės? :D Pats pagavęs 1 margį esu ir tai sprindinuką and mepso Minijoje ties Priekulę. Nustebau net pagavęs jį, o sekančia dieną eidamas brisdamas ieskoti savo nutrauktų mepsiukų radau 7 vežius toje vietoje...
 #368939   Icis
 02 Geg 2012 18:30
bandysiu sudėt nuotraukas kaip žadėjau
Paveikslėlis
Paveikslėlis
vienas iš daugelio draugų :)
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
čia puikiai matosi auganti "naujoji karta", tik nuotrauka toli gražu neatspindi tikrojo jų kiekio
Paveikslėlis
kita gyvybė džiaugiasi šiluma ir ne tik :)
Paveikslėlis
Paveikslėlis
tai tokiose vietose žvejoju... fotkinau vietas kuriose pavyko pagaut, bet kai tiek kibimų, tai antroje dienos pusėje nebesivarginau.
Dar užtikau kažkokius neaiškios kilmės ateivių palikuonių kiaušinius
Paveikslėlis
P.S. atsiprašau moderatorių jei ką ne taip sukėliau
 #369018   Sportininkas
 02 Geg 2012 21:11
Tai reiskia kad upetakiai jau sujudo? Ryt oras lyg ir sauletas o poryt lyg ir lietucio bus.. ryt ar poryt geriau nulekt? kolkas turiu kelias sukres ir 1 vobleriuka upetakiam tinkancius bent jau pagal save taip manau kad tinka. Ar dar dasipirkt sukriukes kelias? Ir kokiu spalvinimu? kazkada minejau kad pas mane prie namu parduotuveje yra sukriukiu po 4lt, visos sidabrines su uzklijuotais lapeliais.. sakykim salotinis lapelis ir juodi taskiukai, juodas lapelis salotiniai taskiukai, raudonas lapelis geltoni taskiukai ir panasiai. Ka pirkt? Visgi tikslingai gaudant upetakius nesu dar pagaves
 #369031   Arvidys
 02 Geg 2012 21:40
Kaip suprantu tai daug investuoti dar nenori i zaisliukus... Jeigu reiktu man nusipirkti viena masala visai zvejybai upėtakiams stai ka imciau ir kitiem patarciau (renkantis is pigesniu variantu):

Vobleris: Dorado Classic 5cm MN spalvinimas arba upėtakio imitacija. Daugelis manau užtars upėtakio imitacija. Bet man kaip tik pastaruosius du metus MN favoritas iš Dorado vobleriuku. Kaina 15Lt berods.

Sukrė: Mepps Aglia Long 2nr. Auksas, iš mano pusės tai be komentarų. Kol gaudžiau sukrėm galima sakyt tik ją ir tenaudojau. Kaina kažkas apie 8Lt gal kiek pigiau tikslai nebežinau.
 #369044   Vegys
 02 Geg 2012 21:54
Arvidys rašė:Vobleris: Dorado Classic 5cm MN spalvinimas arba upėtakio imitacija
Iš Dorado daug gerų spalvinimų.
BR - skaidriam vandeniui (tiesa, šią spalvą Invider naudoju). Skaidraim vienas iš geriausiai pasiteisinusių spalvų ...
GFR / FTR - drumstam (vėlgi, ne clasic ...)
TR / BR / PTR - kas be ko. Norėjau rašyt, kad "gaila, kad PTR Invader'ių nėr" - ale žiūriu, Dorado puslapyje yr. Kažkaip nusipirkt nepapuldavo ...
 #369054   Arvidys
 02 Geg 2012 22:07
Tai jo Dorado daug geru spalvu, bet isskiriant viena iskyriau kas man, geriausiai pasiteisinę yra. Ir šeip Dorado iš pigių man labiausiai patinka. Kažkaip daug kas kalba kad iš pigiu Salmo geri. Bet manes jie nežavi. Tiny buvo pirmasis man is Salmo po pirmo pravedimo pamete liežuvį. Dabar ant akcijos pasiemiau Salmo minnow, hornet'uka mažiausia, ir Bulhead'a. Nu bet retai jie mato vandeni kažkaip netikiu aš jeis gal...
 #369057   Vegys
 02 Geg 2012 22:11
Hornetukas man 3.5 cm geriausias, o ne mažiausias. Minnow irgi ok. Tiny upėtakiams nenaudojęs. Bulhead'as nepasiteisino, nes ten kur jį galima naudot - Minnow naudoju ...
 #369231   Satan
 03 Geg 2012 14:19
Buvau ir aš savaitgalį išlėkes pabraidyt:) Pagavau nemažai,nevisus nufotkinau,didesni 34,31,29,27,buvo vienas tikrai neblogas iki kojų prisivijes,bet nepatiko jam vobleris,vėliau žvejojau antro nr mepsais šiaip ir kotas tam labiau tiko. Pabaigoje užkibo 4,3kg lydys,keista,kad tokiam upeliuke užsilaikė,lydeką dėjau maišan ir namo,nes nepatogu būtų tampyt,pilve radau spryndinį upėtakiuką.
Paveikslėlis
By bybiazmogis at 2012-05-03
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
 #369245   vvyciokas
 03 Geg 2012 14:59
durna klausima turiu, gal kas zino kur arciausiai panevezio upetakiu butu galima bagaut.
dekui.
 #369256   DainiusM
 03 Geg 2012 15:25
sanzyloj...
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 303
  • VDS, VPS serveriai