Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #369324   Slovak
 03 Geg 2012 18:40
Mistrall rašė:Turiu klausymeli: dabar kai toki sauleti orai gal upetaki geriau gaudyt is pat ankstyvo ryto?
siaip kaip literatura raso, tai nera prasmes eiti is ryto, pats kibimas vasara ir pavasari tarp 10 ir 12 val. Ta pati ir as pastebejau.
O dideliu upetakiu siulyciau eiti kai temsta.
 #369327   Sportininkas
 03 Geg 2012 18:51
As keleta kartu buvau nuo 10-11 kazkur iki vakaro ir tuscias gryzau.. patirties upetakius gaudyt dar neturiu bet nei kibimo nesu turejes...
 #369333   Tadunce
 03 Geg 2012 19:03
Tikrai verta.
Nors slėptuvėj gali bet kada išprašyt mėgint, bet rytais ir vakarais tikrai būna suaktyvėjimas.
Bent Švenotojoj tikrai tokiu metu matosi gražūs išėjimai. Dieną daug rečiau tai atsitinka
 #369334   modixas.eidixas
 03 Geg 2012 19:05
Seip ryte kiek esu ejas tai nekas, vo jaunuo 10 is tikruju prasideda kibimai. Ir dar vakare nuo 4 ar 5h kai jau vakareja ir saule leidzias(vasaros gale) tai pats tas irgi.
 #369343   Sportininkas
 03 Geg 2012 19:28
SauliusM kai dovanojo man vobleri dar ir sukriuke idejo.. aukso/bronzos misinio spalva tokia.. tiks upetakiui? o gal su markeriu juodu taskelius kelis uzmest?
 #369400   SauliusM
 03 Geg 2012 20:19
vario ten spalva jei tiksliau... :lol: ant tos spalvos sukriu upetakiu pagauta yra N+K
ir ne tik upetakiu...
 #369423   kessstas
 03 Geg 2012 20:51
vvyciokas rašė:durna klausima turiu, gal kas zino kur arciausiai panevezio upetakiu butu galima bagaut.
dekui.
Virintoje..
 #369429   Taacis
 03 Geg 2012 21:02
Mistrall rašė:Turiu klausymeli: dabar kai toki sauleti orai gal upetaki geriau gaudyt is pat ankstyvo ryto?
Eit sh ryto verta vien del to, kad ryte neplaukioja baidarastai, o jau nuo 10-12 valandos- anie pradeda savo "turistinius" alko žygius... :-ug :-vimt
 #369430   Sportininkas
 03 Geg 2012 21:05
SauliusM rašė:vario ten spalva jei tiksliau... :lol: ant tos spalvos sukriu upetakiu pagauta yra N+K
ir ne tik upetakiu...
Tai drasiai bandyt ant jo suviliot upetaki? ;) Galvoju dar kelias dasipirkt reiktu. Va siandien pludines meskeres meskerykoti iskeiciau y UL spiningeli 2.1m 2-5gr uzmetimo tai gal tiks eseriam/upetakiam
 #369470   pensininkas
 03 Geg 2012 21:50
turi kibu masala - juo ir drosk. prisipirkau visokiausiu upetakiniu masalu, kaskart atvaziaves kol issirenku koki detis, tai speja 2-3 upetakistai prabegt pro mano ruoza. prisipirkt visada spesi, o jei nesugebesi pagaut upetakio ir su kibiu masalu - nu tada nebent elektra ar dinamitas. arba tiesiog palikt tokia zvejyba ir rinktis tai, ka geriausiai moki - plude, dugnine ir t.t.
 #369480   Sportininkas
 03 Geg 2012 22:04
Geriausia moku spiningaut. O kas upetakiu zuklei yra kibus masalas as nezinau. Kiek zinau tai vobleriai /sukriukes yra geriausia jiem ir spalvinimai kazkas panasaus y toki bent sukriukem http://romada.lt/shop/index.php?route=p ... uct_id=855 . o vobleriukai tai sitam link yra dar TR spalvinimas (trout) .. http://romada.lt/shop/index.php?route=p ... ct_id=2634 o as turiu kazka tokio.. tik ne aglia http://romada.lt/shop/index.php?route=p ... uct_id=837
 #369493   pensininkas
 03 Geg 2012 22:17
spiningavimas ir upetakiu zvejyba spiningu, bent jau man, kaip diena ir naktis, todel nelinkes as tokiu dalyku lygint.
 #369592   Icagel
 04 Geg 2012 08:54
Mano nuomone verta. Visus didžiausius 45+ esu pagavęs iš ryto. Ir tik vieną vakare. Keldavausi 4-5 ir baigdavau iki 10-11.
 #369612   Sportininkas
 04 Geg 2012 10:22
Varau siandien i upeli isbandyt naujaji ul spiningeli.. turbut vienintelis kaune tas upelis kuriame yra upetakiu. bent jau nuo spalio negalima zvejot ten. 1 kibima turejau maciau ir zuvi. lydeka ir eserys negalejo but tai dariau isvada kad sapalas arba upetakis bet visgi nesu garantuotas. Gryzes gal imesiu keleta nuotrauku is zvejybos o jei dar ir pagausiu ka nors tai ir laimiki idesiu. Jei upetakis bus kad ir mailius idesiu foto vien tam kad irodyciau kad ten yra zuvies.
 #369638   SatanKlaus
 04 Geg 2012 12:08
Icagel rašė:
Mano nuomone verta. Visus didžiausius 45+ esu pagavęs iš ryto. Ir tik vieną vakare. Keldavausi 4-5 ir baigdavau iki 10-11.
Savo tris didžiausius - 54, 55, 58 pagavau nuo 11 iki 12 dienos :grin:
 #369683   Sportininkas
 04 Geg 2012 17:04
Šiandien buvau neries intake... kadangi pabodo lydekos tai nutariau išbandyt laime su upėtakiais. Ir še tau kad nori :D
Pagavau viena nors nedideli bet paliko didelį ispudy visa žuklė aprašyta jaunųjų žveju temoje. (temos link apačioje)

/viewtopic.php?f=98&t=5031
 #369701   Sportininkas
 04 Geg 2012 18:29
Kugelis rašė:Šiandien buvau neries intake... kadangi pabodo lydekos tai nutariau išbandyt laime su upėtakiais. Ir še tau kad nori :D
Pagavau viena nors nedideli bet paliko didelį ispudy visa žuklė aprašyta jaunųjų žveju temoje. (temos link apačioje)

/viewtopic.php?f=98&t=5031

reportažas buvo perkeltas y kita tema viewtopic.php?f=5&t=4353&start=420
 #369704   AndriusM
 04 Geg 2012 18:46
Sveiki, gal kas gali pasakyti ( privačia žinute ) kurioje Dūkštos atkarpoje laikosi upėtakiai , šiandien buvau ties santaka su Nerim, tai taip žiauriai nepasisekė,kad mano geriausią vobleriuką countdown (upėtakiuką) kažkoks žuveliokas (spėju koks geras kilograminis lydys ) nusinešė į nerį( nukando valą) nes žvejoju be pavadėlio :( . Aišku pats susigundžiau ten į santaką užmesti tą vobleriuką bet to nesitikėjau, nes grynai ties santaka man tokia laimė/nelaimė nutiko, aišku tos 30 s kurias dar turėjau žuvį buvo smagios ... Tai buvo mano dar vienos nesekmingos upėtakių žvejybos pradžia , kadangi nuotaika subjuro tai po kokių 5 km lipimo aukšyn upe atsibodo '''bum , tiesa mačiau udra , kuri mane velniškai išgazdino, koks metras nuo manęs nėrė į vandeny :D na o upėtakio dar nė uodegos nemačiau , aš jaučiu mano klaida kad aš visada važiuoju į žemupius , ar yra tiesos mano žodžiuose ? :!:
 #369795   kessstas
 05 Geg 2012 11:03
AndriusM rašė:Sveiki, gal kas gali pasakyti ( privačia žinute ) kurioje Dūkštos atkarpoje laikosi upėtakiai , šiandien buvau ties santaka su Nerim, tai taip žiauriai nepasisekė,kad mano geriausią vobleriuką countdown (upėtakiuką) kažkoks žuveliokas (spėju koks geras kilograminis lydys ) nusinešė į nerį( nukando valą) nes žvejoju be pavadėlio :( . Aišku pats susigundžiau ten į santaką užmesti tą vobleriuką bet to nesitikėjau, nes grynai ties santaka man tokia laimė/nelaimė nutiko, aišku tos 30 s kurias dar turėjau žuvį buvo smagios ... Tai buvo mano dar vienos nesekmingos upėtakių žvejybos pradžia , kadangi nuotaika subjuro tai po kokių 5 km lipimo aukšyn upe atsibodo '''bum , tiesa mačiau udra , kuri mane velniškai išgazdino, koks metras nuo manęs nėrė į vandeny :D na o upėtakio dar nė uodegos nemačiau , aš jaučiu mano klaida kad aš visada važiuoju į žemupius , ar yra tiesos mano žodžiuose ? :!:
zemupys ar aukstupys ner lb didelio skirtumo ju ir ten ir ten yra..o del pagavimo ir del to kaip ismokt juos gaudyti,tai tik praktika tau pades ir tik JI tave ismokys jei busi atidus!bent jau man taip buvo 1 pagaves pagalvojau kokie mano veiksmai buvo ir juos emiau dazniau kartoti..
 #369803   Sportininkas
 05 Geg 2012 11:33
kessstas rašė:
AndriusM rašė:Sveiki, gal kas gali pasakyti ( privačia žinute ) kurioje Dūkštos atkarpoje laikosi upėtakiai , šiandien buvau ties santaka su Nerim, tai taip žiauriai nepasisekė,kad mano geriausią vobleriuką countdown (upėtakiuką) kažkoks žuveliokas (spėju koks geras kilograminis lydys ) nusinešė į nerį( nukando valą) nes žvejoju be pavadėlio :( . Aišku pats susigundžiau ten į santaką užmesti tą vobleriuką bet to nesitikėjau, nes grynai ties santaka man tokia laimė/nelaimė nutiko, aišku tos 30 s kurias dar turėjau žuvį buvo smagios ... Tai buvo mano dar vienos nesekmingos upėtakių žvejybos pradžia , kadangi nuotaika subjuro tai po kokių 5 km lipimo aukšyn upe atsibodo '''bum , tiesa mačiau udra , kuri mane velniškai išgazdino, koks metras nuo manęs nėrė į vandeny :D na o upėtakio dar nė uodegos nemačiau , aš jaučiu mano klaida kad aš visada važiuoju į žemupius , ar yra tiesos mano žodžiuose ? :!:
zemupys ar aukstupys ner lb didelio skirtumo ju ir ten ir ten yra..o del pagavimo ir del to kaip ismokt juos gaudyti,tai tik praktika tau pades ir tik JI tave ismokys jei busi atidus!bent jau man taip buvo 1 pagaves pagalvojau kokie mano veiksmai buvo ir juos emiau dazniau kartoti..

Butent! As grazioj vietoj pagavau upetaki is 3 ar 2 metimo. I savo issirinkta vieta reikia tyliai ir nepastebetam ateiti. Net menkiausias pagaliuko luzis/uzminimas ar ne vietoje padeta koja gali isbaidyt juos bent as taip manau. Dar bandziau as kad nekristu seselis ant upelio ir siaip uzsimaskuot stengiausi. Pvz atsistot tarp 2 medziu , apranga kareivine gal padetu. Nors pagavau dar tik 1 upetaki zvejodamas tikslingai juos kita kart kai bandysiu vel ji sugaut kartosiu savo veiksmus. P.S nerekavau ir stengiausi grazias vietas (nuvirtusius y upeli medzius) apeiti kuo graziau nesukeldamas triuksmo ir kad nepastebetu manes. ir nuejus uz 6-10 metru nuo tos vietos meciau link nuvirtusiu medziu ir pagavau. Aisku sitam forume yra daug upetakiautoju ir jie geriau zino kaip, kur ir kada
 #369887   Tadass
 05 Geg 2012 20:09
Atidariau upetakizmo sezona siandien ''plot Atidarymas pavyko labiau nei spiningavimas juroje :twisted:
Upelyje jauciamas stiprus vandens trukumas - duobese gylis tik iki keliu. Per kelias rytines zvejybos valandas 4 kibimai, 2 realizuoti - 46 ir 35. Mazai patyres as upetakiautojas, tai 46 cm yra kaip ir didziausias mano egzempliorius :grin:
46
Paveikslėlis

35
Paveikslėlis
 #369898   zemaytis
 05 Geg 2012 20:38
46 cm ir daznai upetakiaujanciam yra retas egzempliorius. Beje 46 vertas savo kampelio tribunos kalendoriuje ::liux
 #369901   Rolas
 05 Geg 2012 20:45
Super nuotraukos ir super trofėjus, nustebčiau jei pirma nuotrauka nepatektu i kalendorių...
 #369916   Sportininkas
 05 Geg 2012 21:25
man antra foto kaiptik grazesne. pirmoje foto upetakio lupa atrodo paplysusi ir matosi dantukai o jei nebutu lupa paplysusi butu liux foto kalendoriui
 #369939   aras-paukstis
 05 Geg 2012 23:11
ar kam teko zvejoti vilneleje virs naujosios vilnios? kaip sekesi? siais metais pradejau zvejot po naujuju metu. buvau gal penkiose zvejybose ir be rezultatu (isskyrus lydekioka). nejaugi sitoje upeje nera upetakiu, net nesitiki :?
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė