Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #369560   Donatelo
 04 Geg 2012 07:43
xandrisx rašė:Gal kas galit kokių sistemelių pabraižyti dugninei, kad butu matomas jautresnis kibimas, tikiuosi padesit, nes dar žales ant dugninės.
Nusipirk sio menesio zurnala "Zvejys ir zuvis" ;-) Yra ten Korsako straipsnis apie feeder'i,, su sistemeliu foto ir t.t.
 #369798   Guru
 05 Geg 2012 11:16
dydis jo valia, o va forma ir kotelio ilgis kaip jau pasakei pagal masalą..
Upėje mažai gaudau, bet paskutinį kart šapaliuką ištraukiau su 14 Nr. Owner 50922 serija berods..
 #370265   vyrgaz
 07 Geg 2012 11:27
Šita tavo "keverzonė" turėtų dar neužmesta susipinti.. :) Bendras sistemėlės ilgis(su kasyte) apie 20 cm: kasytė 10 cm, atkarpa kur dedama šėryklėlė 10cm (tavo paveiksle 2) o 1 atkarpa 9cm..Ir niekada nesuspins, netgi atliekant labai tolimus metimus.. :)
 #370283   hipy
 07 Geg 2012 12:18
vyrgaz rašė:Bendras sistemėlės ilgis(su kasyte) apie 20 cm: kasytė 10 cm, atkarpa kur dedama šėryklėlė 10cm (tavo paveiksle 2) o 1 atkarpa 9cm..Ir niekada nesuspins, netgi atliekant labai tolimus metimus.. :)
cia man labiau panasu i kreivom rankom surista simetrine kilpa, nei i asimetrine... ir tai miniatiurine kazkokia...
 #370294   Antas
 07 Geg 2012 13:11
renaldas rašė:Zmogus ne kasa 50cm rodo, o atstuma nuo kasos iki kilpos virsaus. Virgis kaip ir atsake, trumpinsi kilpa, labiau zuvis pati pasikirs, ilginsi, atvirksciai.
tai atvirskciai, nori sportuoti dediesi maza kilpa, nori papamt alucio ir puse akimi stebeti meskere - dediesi 50 cm kilpa. nors taip ekspertai teigia.
 #370350   vyrgaz
 07 Geg 2012 15:32
hipy rašė:cia man labiau panasu i kreivom rankom surista simetrine kilpa, nei i asimetrine... ir tai miniatiurine kazkokia...
Tiesiarankis mat atsirado.. :tia-tau Surišęs nupaveiksluosiu, ir pamatysi kas čia kreivarankis..Pagal tavo parašyma Gražvis irgi kreivarankis..
 #370352   hipy
 07 Geg 2012 15:41
pagal tavo aprasyma serykla kabes ~0,5cm nuo kasytes (ale netiksliai sulyginti galai risant simetrine kilpa), net fadejevas sako kad reikia daugiau kaip coma nuleist, kas butu kilpos "lanku" nesutapimas min 3 cm (kad tarp seryklos ir kasytes gautus ~1,5cm). manau visai gerai ta tarpa padidint ir iki kokiu 3-4 cm - sistema dar nesipainios ir nesisuks, o asimetrines pranasumas isryskes...
 #370371   Skridžas
 07 Geg 2012 16:58
Aš tai darau iki kasitės 2-4cm o kasitės ilgi darau 15 cm ligai tiek kad suktukas ant kasites galo butu karmuškės apačioje bent 1 cm..Seniau darydavau kaip rekomenduojia ten paagal tuos visus išmatavimus pamačiau kad šuds gaunasi painojiasi ir t.t tad pažiurėjau praktiškai i ta reikala pajamiau ir pasimatavau
o ilgi pačios sistėmos darau 20-30 cm kaip nuotaika pasišviečia :lol: Tad sulau paimti ir praktiškai pačiam padaryti ir pažvejoti ir žiūrėti painiojasi nesipainioja kibimai matosi nesimato..ir pasidaryti taip kaip geriausiai..Nes ta asimėtrine kilpa susirišti (kai moki nu 3 minučių darbas)gal namie geriausi pasidaryti kelis variantus o žvejyboje išbandyti...Nes pačio eksperimentai atsako i visus klausimus...O teoriniai išvedžiojimai vistiek nepadeda.o tik truputėli užveda ant kelio.... :ruko
 #370476   Guru
 07 Geg 2012 20:08
Skridžas rašė:Aš tai darau iki kasitės 2-4cm o kasitės ilgi darau 15 cm ligai tiek kad suktukas ant kasites galo butu karmuškės apačioje bent 1 cm..
Tikra tiesa :) aš ir raišiojau pagal aprašymą, bet po to prasidėjo eksperimentai ir visos problemos su painiojimaisi pasibaigė. Ir išvis, kolkas asimetrinė mano mėgstamiausia sistema, nors upėje kažkaip 50 ant 50 su malūnsparniu :) ir toks jausmas kad vertaliotas jama viršų :)
 #370536   Vegys
 07 Geg 2012 21:27
malūnsparnis = vertaliotas = helicopter ar ne ?
Jei taip, net donkininkas tokią sistemą žino. Gėda Skridžai :)
Nors koks helicopterio privalumas mailių gaudant - nežinau ... tai gal ir klystu ...
 #370539   Guru
 07 Geg 2012 21:35
Vegys rašė:malūnsparnis = vertaliotas = helicopter ar ne ?
Jei taip, net donkininkas tokią sistemą žino. Gėda Skridžai :)
Nors koks helicopterio privalumas mailių gaudant - nežinau ... tai gal ir klystu ...
AGA :)
Čia gal kam pravers, iš mano verstų straipsnių:
Sistema "Malūnsparnis ir du mazgai"

Ši sistema naudojama srovėje. Pridėtame video pamatysite nuosekliai kaip ją pasigaminti. Sistemos gamyba pakankamai paprasta.
Sistemą gaminame iš storesnio (0,25-0,30) florkarbono arba monofilamentinio falo. Imame apie 40 cm. valo atkarpą kurią sulenkiame per pusę.
Nuo sulenkto valo apie 10-15 cm. atstumu rišame pirmąjį mazgą (asmeniškai aš naudoju aštunkę) prieš užverždami mazgą šlapiname.
Apie 1-2 cm. atstumu nuo pirmojo mazgo rišame antrąjį (abiem atvejais surišam abi valo atkarpas) ir nepamirštam jo šlapinti. likusį trumpajį valo galiuką nukerpame.
Gauname Kilpą su dviem mazgais. Kilpos apačioje "kilpa kilpon" būdu kabiname šeryklą arba šviną. Pavadėlis tokiu pačiu būdu tvirtinamas perveriant jį tarp abiejų mazgų (tarpe tarp valų).
Žvejojant šia sistema fyderį statykite kampu nuo kranto ir pakelkite aukštyn, kad valas nuo šeryklos į fyderį eitų maždaug 45-60 laipsnių kampu. Pavadėlis rišamas ilgas- iki 1m. Pavadėlis tokiu atveju žaidžia vandens srovėje.
http://www.youtube.com/watch?v=6Zu4GZqS ... r_embedded

Laukiant žiobrinio kibimo, kurio taip ir nesulaukiau, mailiaus (gružliai) kibimai matėsi tikrai išraiškingai, o kai pabodo ir pradėjau pakirtinėt, tai ir realizuotų buvo ne vienas :) kolega šalimais irgi bandė- patenkintas, pintis pradėjo tik kai sugarankščiavau pavadėlį traukdamas pusmetrinę šaką ...
  • 1
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė