Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#36649   Gdainius
 09 Rgp 2007 10:45
Agis rašė:Ziuriu ir Gdainiui tas pats variantas, kabliai is lauko :lol: Reiskiasi mano manymu anos net nezada ryti masalo, gal jas tiesiog veikia savo teritorijos saugojimo instinktas, kad jos taip is apacios kala :roll: Apmastant paskutiniu forumieciu lydekeliu zvejybas atrodo, kad maziuku masalu jos jau "atsikando" :lol: joms norisi kazko solidesnio :lol:
Kablys buvo nasruose , reiškias griebė, o ne užsirovė, bet griebė už galvos.O va antra griebė kažkur beveik per vidurį, bet nepasikirto ir kas įdomiausia, kad dantų žymės tik iš vienos pusės
Paveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo 4 Gdainius. Iš viso redaguota 9 kartus.

#36650   Skumbrotas
 09 Rgp 2007 10:46
Klausimėlis: kodėl džerkavimui nenaudojat minkštesnių kotų :?: Kokios priežastys kad reik naudoti tik kietus :?:

#36651   x-rap
 09 Rgp 2007 10:52
Skumbrotas rašė:Klausimėlis: kodėl džerkavimui nenaudojat minkštesnių kotų :?: Kokios priežastys kad reik naudoti tik kietus :?:
pirma: masalai.mano didziausia malka,kiaule, sveria 100g.( koto uzmetimas irgi iki 100g,gal nesulus)
antra: tokia malka reikia dar gerokai patampyti, kol ji po vandeniu palenda ir po to suteikti jai zavesio, kad lydekos pamiltu is pirmo zvilgsnio. taip kad su liaunu koteliu nieko nesigaus.
dar 46g slideri su mano lasisiakiniu spinu ejo timpteleti, bet jau linkdavo normaliai

#36652   Skumbrotas
 09 Rgp 2007 11:05
Minkštas nereiškia liaunas. Turiu tokį vieną Shakespearinį jūrinį universalą, su dviem keičiamom dalim - uždėjus trumpesnę dalį gaunasi 240cm įrankis pilkeriavimui iki 400g, uždėjus ilgesniąją gaunasi 270cm spiningas su 80g užmetimo riba, akcija moderate. Gana padoriai meta, labai gerai amortizuoja, daug kartų menkes žvejojau su juo, nes žymiai įdomiau traukti nei su pilkeriniu kuolu, ir žuvys mažiau atsikrato.
Todėl ir paklausiau kame kampas, nes jei mano turimas kotas tiktų tam reikalui, tai nusipirkčiau keletą malkų padžerkauti, jei ne tai neinvestuosiu į dar vieną kotą. O žavesio tai malkai turėtų daugiau suteikti kaip tik minkštas kotas nei kietas kuolas - ar aš čia klystu :?: :roll:

#36653   x-rap
 09 Rgp 2007 11:43
is manes dar toks dzerkininkas, bet tikrai su minkstesniu butu maloniau traukti ir maziau atsikratytu, taciau ir meskeriotojas zurnale raso, kad zmogus megino so rozmeijer firmos minkstesniu kotu dzerkauti ir jam blogiau sekesi masala valdyti nei su kietesniu kotu. o pameginti gali, juk esme ka malka veikia po vandeniu o ne koks kotas virsuje

#36666   x-rap
 09 Rgp 2007 19:52
tiesiai nuo ilgio ezero. per dvi valandas trys kilograminiai ant pacio baisiausio smile 20cm 80g.krenta kaip plyta i vandeni.ryt ryte zadinsim musky.

#36670   cesius
 09 Rgp 2007 21:33
Skumbrotui: Norint isgauti reikiamus judesius ir staigu malkos sprukima reikalingas s. kietas kotas. Ir dar, ka tu darytum, jei masala numetes apie 60m staiga gautum smugy, kas kad valas pintas, bet kotas trumpas , su minkstu nepakirstum, malka reikia yvaryt y kaula :evil: . Vienareiksmiskas atsakymas, be islygu :!:

#36684   Vegys
 10 Rgp 2007 08:39
x-rap rašė:tiesiai nuo ilgio ezero. per dvi valandas trys kilograminiai ant pacio baisiausio smile 20cm 80g.krenta kaip plyta i vandeni.ryt ryte zadinsim musky.
x-rap :gutgut ::liux -:saliut - pagarba jums. Is mano puses - siek tiek pavydo jums ../;nzv

Sestadieni savaitei isvaziuoju i Pape (Latvija), galbut tenai pavyks kokia nors lydekioka ant Sliderio pagaut. Jei ne - net nezinau ka sakyt tada ... Nors siaip tai ten ne lydekiaut vaziuoju ...

#36685   x-rap
 10 Rgp 2007 09:12
zadinau musky nuo 6 iki 9,net rankos pavargo.miega rupuzokai.uzmetineti ir dzerkauti su big smile is valties jau truputi per ziauru. jacka 70g vienas malonumas,bet jo neina giliau itempti.pailsiu ir vel i darba.

#36687   cesius
 10 Rgp 2007 11:41
Mesk pries valty ir bandyk su kotu y vandeny palei borta ykalti jacka gilyn :roll: . Grusk kota apie 50cm y vandeny, turetu pasisekt :!:

#36691   x-rap
 10 Rgp 2007 14:42
cesius rašė:Mesk pries valty ir bandyk su kotu y vandeny palei borta ykalti jacka gilyn :roll: . Grusk kota apie 50cm y vandeny, turetu pasisekt :!:
matai as sededamas gumiaskej ant borto dzerkauju ir traukiu i viena ar kita sona ;-)

#36692   x-rap
 10 Rgp 2007 14:51
dar viena valandele dzerkavau ilgyje, bet nei kliovo nebuvo. cia vakarykstis monstras(cia apie dzerka) :grin:
Paveikslėlis
mano pamastymai apie Ilgio ezera- skiltyje zemaitijos ezerai

#36879   Agis
 16 Rgp 2007 12:29
Bandant dzerkauti sroveje man gavosi visiskas s...Atrodo ir uzdambiuose srove labai leta, taciau dzerkai dirbo visiskai kitaip negu stovinciame vandenyje.Gal kaltas patiuningavinmas su tais oktopusais, nes staigiu judesiu i sona nepavyko suteikti.Prasikankinau gera pusvalandy, kol supyniau ant multiko solidzia barzda ir nusiraminau.Manau tas tiuningavimas ne visada tinkamas, juo labiau, kad kabliukai uzsikabina uz tu gumu ir anas sonu eina.Nu gal cia tik man pradininkui.Bandziau gaudyti su 30-40 gr. dzerkais.Aises tas su propeleriu, tai visai vartosi ant sono, nors ir stengiausi spiningo kota laikyti prie pat vandens pavirsiaus.Zodziu kazka matyt ne taip darau.Bandysim toliau.

p.s.kazkur perskaiciau, kad dzerkavima galima suskirstyti i tris grupes pagal naudojamu masalu svori, taigi as taikausi kazkur tarp lengvu ir vidutiniu.Zodziu manau, kad netersiu sitos temos rasinedamas apie savo nuotykius.Jei as neteisus, sudrausminkite :lol:

#36901   x-rap
 16 Rgp 2007 13:38
ne ant visu dzerku tiks oktopusu uodegos.pvz.salmo jackas palieka kaip pagalys.plaukia tiesiai,nezaidzia.ant aises smailo tai limpa super. ant ploksciu,tipo slider,ar verta deti? nuo vakar prie ilgio. vakare- ryte,viso 7 val.bodybuilding.nulis.

#36953   x-rap
 17 Rgp 2007 10:03
vienas pastebejimas del barzdu susidarymo.
siaip nei vienos rimtos barzdos nesupyniau, gal todel, kad naudoju sunkius masalus, virs 60gramu, bet ismetant masala, mazuju multiku vedantysis ziedelis stovi vietoje(didesniuosiuose slankioja taip pat, kaip ir vyniojant vala) ir jeigu tas ziedelis sustoja kurioje nors bugnelio puseje, paciame kraste, tai gaunasi labai status kampas tarp ziedelio ir valo ant bugnelio ir jis patraukia kitas valo vijas nuo bugnelio i sona , sudarydamas barzda.
metydamas 80g smile specialiai statydavau vedantyji ziedeli per viduri, nes susipynus tokiai aklai barzdai pora kartu vos neisleke kotas kartu su masalu.

#36990   Martis
 17 Rgp 2007 16:18
Ron Thomson jerkini koteli ciupinejau Laikas zvejoti parduotuvej gal kas bandet? :roll:

#36991   x-rap
 17 Rgp 2007 16:22
Martis rašė:Ron Thomson jerkini koteli ciupinejau Laikas zvejoti parduotuvej gal kas bandet? :roll:
koks ilgis, uzmetimo svoris, kaina, ziedeliai?

#36993   Martis
 17 Rgp 2007 17:12
ilgis 185 uzmetimas iki 180g atrodo o ziedelei fig znajet kaina 79lt o pas juozapaq kur yra zukles prekes toks pat 120lt :shock:

#36996   x-rap
 17 Rgp 2007 17:25
ilgis tai normalus, bet uzmetimo svoris perdidelis. uztektu iki 120g. dar neaisku kokius dzerkus metysi. man jau 80g metant is valties yra per akis.

#37034   cesius
 18 Rgp 2007 16:07
Ryt varau y Gargzdus salia skaidriojo esanty karjera padzerkaut, nesu dar ten dzerkaves, patikrinsiu ar bijo lydekos dzerkus ar myli :lol: :-D

#37037   x-rap
 18 Rgp 2007 16:58
as tai pjausiu i teneni is pat ryto. gal deividas pasijungs.

#37040   cesius
 18 Rgp 2007 18:44
Nezinau dar, jei draugelis pasirasys su valtim tai bus Gargzdai, jei ne , tai nezinau y kuria puse pasiduopsiu. Visa savaite pasninkavau daba zadu uzsidzerkint negyvai :lol:

#37043   x-rap
 18 Rgp 2007 19:54
jei iseis varykit i skaidruji prie gamyklos, gal man kibusi musky suviliosi. arciau zvyro siurblio, per viduri karjero yra duobe iki 4 m , ten jis sedi

#37061   cesius
 19 Rgp 2007 15:46
Šiandien Gargždu skaidrejam su draugeliu ykirtom 7 neuzaugas ir nei vienos normalios. Dzerkai neparode nieko gero tai husky sudirbo eiliny karta, naturalas huskis gavo pirma savo krikšta :lol:
Paveikslėlis

#37198   x-rap
 22 Rgp 2007 14:41
isigijau dar viena dzerka 14cm 82g cormorano cora-z
Paveikslėlis
romadoje kaina tik15lt! plaukia panasiai kaip slaideris, tik yra zymiai storesnis ir viduje sudeti sratai, kurie bilda. skrenda labai gerai.

#37200   cesius
 22 Rgp 2007 18:19
Ar dar palikai nors viena man, as irgi tokio noriu :grin: . Kabliukus reikia herinti naher, nepatikimai atrodo :roll:

#37201   x-rap
 22 Rgp 2007 19:00
man rodos , kad klaipedoje paskutinis buvo :cry: yra tik kitos spalvos.

#37203   cesius
 22 Rgp 2007 19:57
Kaip ir aises Smiler geriausia dazyma nukirtai paskutiny :evil: :grin:

#37212   x-rap
 22 Rgp 2007 21:15
tu dickiu tikrai dar buvo aises parduotuveje. ryt paziuresiu, paskambinsiu jei ka.

#37213   x-rap
 22 Rgp 2007 21:19
ismeginau viena is posku karjeru. gylis nevienodas. iki 2m. is antro metimo peiliuks ant salmo jack matyt is bado paeme. daugiau jokio judesio. veltui sugaistas laikas
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 63
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė